Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie od laika ws. buta tzw.soft.

IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 10:23
    witam,chcę zapytać co to jest takie w bucie narciarskim "soft" z zewnetrznej strony kształt trójkątny ok 3*4cm, cm,z widocznym jakby' klejem"wkoło?buty są używane,nie wiem czy to jakaś wada była buta czy co i jak?
    Obserwuj wątek
      • sandrasj Re: pytanie od laika ws. buta tzw.soft. 18.11.11, 12:16
        może zdjęcie wklej?
        • Gość: zawa zdjecie IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 12:42
          imageshack.us/photo/my-images/62/softrossiniol.jpg/
          mam nadzieje,ze link wchodzi...

na foto jest takie coś brązowe nad pieta buta z zewnątrz ,tu półokrągłe akurat,a czasem to jest bardziej trójkątne.zaraz za druga klamrą,w butach o które pytam jest to wkoło takim brazowym jakby klejem pociagnięte,akby zaklejone.
          • sandrasj Re: zdjecie 18.11.11, 12:56
            chodziło mi raczej o zdjęcie tego konkretnego buta, o który pytasz, bo skąd z ze zdjęcia katalogowego mam wiedzieć czy jest jakaś wada na konkretnej parze?

• Gość: zawa Re: zdjecie IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 13:13
              niestety,nie mam zdjęcia tych butów(wydaja sie być sprawne,bez pęknięć itp),chodzi mi tylko o odpowiedź na pyt.co to może byc w tej części buta tak na/zaklejone...miejsce to samo jak na foto poglądowym,czytałam,że buty sie czasem formuje czy jakos rozgrzewa to może być po tym zabiegu?
              • sandrasj Re: zdjecie 18.11.11, 16:05
                hm, nie wiem, wydaje mi się to dość dziwne...
                buty owszem formują się na ciepło ale to podczas użytkowania
                może wypadałoby zapytać sprzedającego?
                • stepniak.basia Re: zdjecie 18.11.11, 21:13
                  możliwe, że but był formowany na ciepło od srodka do kostki poprzedniego wlasciciela, ale moze to tez byc jeskaś warstwa izolacyjna, zeby np ten material nie przemiękal.
      • Gość: narciarz Re: pytanie od laika ws. buta tzw.soft. IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 23:37
        to jest tak zwany k.u.t.a.s, służy pomocniczo do penetracji kiszki stolcowej czyli tzw annusa
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka