Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Marilleva - Folgarida - Madonna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.15, 01:28
    Czy w połowie stycznia (okres warszawskich ferii) w M-F-M jest tłoczno jak w lutym czy marcu czy spokojniej. Nie chciałbym "dymać" tyle kilometrów żeby stać w kolejkach do wyciągów. Proszę o informację
    Obserwuj wątek
      • karolciamalymis Re: Marilleva - Folgarida - Madonna 14.01.15, 09:24
        Witam,

W zeszłym roku byłam w drugiej połowie stycznia w Madonnie, jeździliśmy po całym rejonie i moim zdaniem nie było jakiegoś koszmaru jak np: w Białce w Polsce. Było oczywiście wiecej osob niż w porownywalnym marcu, ale oczekiwania do gondolek trawały chwilke nawet ma popularne Groste. Wiec jedź śmiało i baw sie dobrze, i jak masz okazje odwiedź w Madonnie knajpke Le Roi, ale tam zawsze jest tłoczno i zalecam rezerwacje, ale jedzemnie palce lizać:)
        Pzdr. K
        • mynekk Re: Marilleva - Folgarida - Madonna 14.01.15, 13:49
          Witam, a ja podpytam czy w drugiej połowie marca (15-21.03 lub nawet 21.03-28.03) jest opcja na śnieg we Włoszech? I jazda w warunkach by i dzieci pojeździły - 5 i 10 lat. z góry dziękuję za odpowiedź.
          • grzalka Re: Marilleva - Folgarida - Madonna 14.01.15, 14:38
            Śnieg w tych rejonach bywa fajny i w kwietniu. Dla dzieci też
          • karolciamalymis Re: Marilleva - Folgarida - Madonna 14.01.15, 15:06
            My byliśmy trzy lata temu w połowie marca i śnieg w wyższych partiach gór był. Na dole jak śniegu było mało to "chłopcy" dowozili go ciężarówkami. Na nartach dało się zjechać pod sam hotel, choć miejscami,na nartostradach, już na dole nie było jego jakieś oszałamiającej ilości.Ja miałam wtedy narty drugi raz w życiu na nogach i dałam rade, wiec maluchy też nie powinny mieć kłopotu.

A słoneczko w tym okresie świeciło przez cały nasz pobyt :-)
            • mynekk Re: Marilleva - Folgarida - Madonna 14.01.15, 21:57
              super! bardzo dziękuję za podpowiedzi :) zaczynam szukać kwaterki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka