Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tanio w Zell am See

26.12.06, 13:57
    Rozatrywalismy wiele mozliwosci, skonczylo sie na tym, ze sprzedajemy dom i
    grunt na okolo i kupujemy pensjonat. W zwiazku z tym, wynajmujemy apartament
    u nas taniej niz jest to normalnym do okresu Swiat Wielkanocnych. Jezeli ktos
    chce przetrzec polskie szlaki i jak to normalnie sie odbywa, ze kierujac
    pierwsze kroki w Alpy Auctriackie, kierujecie sie do Zell am See - Kaprun. To
    zapraszam. Cieszymy sie na pary i rodziny do 4 os#b.
    Obserwuj wątek
      • Gość: lex251 Re: Tanio w Zell am See IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 14:44
        Jestem zainteresowany. Proszę o kontakt.lechle@wp.pl. Pozdrawiam!
      • ortodox Re: Tanio w Zell am See 26.12.06, 16:13
        Wszyscy przestali, tylko Ty jeden nie możesz zrozumieć, że to nie jest miejsce
        na reklamę. Ja zwyczajnie odradzam wszystkim jazdę do Ciebie, bo po raz kolejny
        pokazujesz gdzie masz cywilizowane zasady. Potem będziesz opluwał Polaków, że
        zostawiają bałagan w apartamentach ... .
        • siejest Re: Tanio w Zell am See/ Ortodox 27.12.06, 13:13
          hmmm.........
          Myslisz, ze oplowam polakow? Myslisz, ze pluje na siebie bo jestem polakiem?!
          Jaki masz zawezony tryb myslenia. "Wszyscy przestali", tak, bo kazdego ktos
          stad zmieszal z blotem. Kazdy ktory z nas to sie reklamowal mial jedno w
          zamiarze... Przyjechalismy, zostalismy i co jest w tym zlego, ze mieszkajac
          tutaj chcemy dac znac temu, ze jestesmy jak nas potrzebujecie na miejscu. Nikt
          sie nie narzucal, decyzja zawsze nalezy do Was. Wiesz, dostaje pelno maili z
          prosba o pomoc jezeli chodzi o Europasportregion Zell am See - Kaprun w formie
          mniej wiecej takiej:
          " Znalezlismy kontakt do Ciebie poprzez forum " Narty " na gazeta.pl...". Co
          dziwne, ci ludzie czytaja tylko a nie odzywaja sie tutaj. Reklama? Myslalem o
          tym ale punkt raz; nie chce sie narzucac, dwa; jestem niezalezny wiec nie
          obchodzi mnie reklama regionu, trzy to, nawet niemozliwe jaest dla mnie
          zaplacenie reklamy na gazeta.pl bo mozliwe jest to tylko z konta w PL a ja mam
          konto tam. No tyle na to wszystko i moze masz racje, powinienem stad odejsc, bo
          dla Was stalych uczestnikow tego forum ( nie dla wszystkich) oferuje cos
          chorego.
          Jednak wiesz co? Tak jak Zell am See-Kaprun jest interesujacym regionem dla
          poczatkujacych w Alpach a pozniej dla powracajacych znawcow, to bede dalej
          pomagal tym, ktorzy to cenia. Wszystko na ten temat. Pozdrawiam.
        • siejest Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 13:34
          "Ja zwyczajnie odradzam wszystkim jazdę do Ciebie, bo po raz kolejny
          pokazujesz gdzie masz cywilizowane zasady"

Zakurzony ..., a kto Ci dal prawo odradzania mojej pomocy tutaj dla lubiacych
          narty? Znasz mnie? Wnioskujac z tego jak wiele tutaj spedzasz czasu, wychodze z
          wnioskiem, ze jedyna rzecza, ktora Ty robisz jest internet, nawet watpie czy
          widziales kiedys narty nie tylko na stoku ale nawet oparte gdzies o stojak.
          Niewazne... Za to zdanie " Ja zwyczajnie odradzam wszystkim jazdę do Ciebie"
          czeka Cie ciekawa prawna przygoda.
          Jak zawsze pozdrawiam.
          www.zellamsee-holiday.com
          ( www.zellamsee-kaprun.eu )
          • ortodox Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 14:07
            Tobie chyba już całkiem pomieszały się realia, kulam się ze śmiechu.
            Nazywasz "pomocą" łamanie zasad, regulaminu forum i świadczenie usług?
            Pomieszało się tobie zarabianie pieniędzy z pomocą? Chyba brak śniegu w Zell am
            See całkiem pozbawił cię resztek rozumu. Powtórzę raz jeszcze. Masz gdzieś
            cywilizowane zasady i dlatego odradzam innym korzystanie z twojej "pomocy", bo
            jeszcze spotka ich, za domaganie się byś ich przestrzegał przygoda prawna.
            • siejest Re: Tanio w Zell am See/ ortodox 27.12.06, 14:09
              Bez komentarza bo nie masz pojecia
            • siejest Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 14:21
              "korzystanie z twojej "pomocy", bo
              jeszcze spotka ich, za domaganie się byś ich przestrzegał przygoda prawna."

Znasz kogos takiego?
              • wrb1 Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 14:33
                Już Ci to kiedyś radziłem zareklamuj się wyżej, tam jest tego miejsce (to
                naprawde tak wiele nie kosztuje), bo nawet jezeli jest to korzystne to i tak
                jest sprzeczne z zasadami tego forum.
              • ortodox Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 14:49
                Jesteś żałosny. Jeżeli żal ci 30zł na reklamę w Polsce, to zapewne także żal ci
                30€ na sprzątaczkę i pod byle pretekstem doliczasz je do rachunku swoim
                klientom , którzy wcześniej uczciwie po sobie posprzątali. Tym, którzy tak
                zostaną potraktowani, nie pozostaje nic innego jak "przygoda prawna", żeby
                odzyskać swoje pieniądze.
                • siejest Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 20:41
                  Nie mam mozliwoasci zareklamowania sie placac z konta austriackiego. Nie jastem
                  w PL. Nie chce reklamowac regionu bo jestem niezalezny. Chodzi tylko i info.
                  • ortodox Re: Tanio w Zell am See 27.12.06, 22:50
                    Twoje "tyko info" jest czystą reklamą, a że nie masz konta w PL, nic nie
                    oznacza, bo możesz je zwyczajnie założyć i w niczym to ciebie nie
                    usprawiedliwia.
                    • ron5 Re: Tanio w Zell am See 28.12.06, 07:15
                      Czemu sie czepiacie człowieka??Internet to wolne forum wolnych ludzi.I co z
                      tego,ze informuje o usłudze?W zalewie reklam ten drobiazg chyba nie spowoduje
                      tragedii.
                      W Polsce zawsze się znajda domorośli cenzorzy i regulatorzy.Skąd w Was tyle
                      bezsensownej agresji?
                      • Gość: al-fredo Re: Tanio w Zell am See IP: *.pools.arcor-ip.net 28.12.06, 07:33
                        To rzeczywiscie "drobiazg" i tragedii nie powoduje.
                        Nie czepiamy sie czlowieka, tylko jest tu na forum
                        takie cos, co mozesz sobie poogladac:
                        fotoforum.gazeta.pl/3,0,393847,2,15.html
                        • Gość: siejest Re: Tanio w Zell am See IP: *.adsl.highway.telekom.at 28.12.06, 09:19
                          Dzieki za " plecy". Dot.2 ostatnich komentarzy.
                        • Gość: zolv do al-fredo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:02
                          hej al ;)

tak sie wpatrujesz w to zdjecie ortodoxa ze chyba nie zauwazyles ze Twoj
                          najnowszy watek ma w koncu duuuzy odzew :)

oderwij sie na chwilke od zdjecia i skrobnij nam swoje propozycje stopni
                          zaawansowania narciarza, tak jak poprosil Cie Witek.

wszyscy niecierpliwie czekamy! nie zmarnuj takiego watku. jak juz musisz to
                          wklej tam tez gdzies to zdjecie, widze ze mocno sie z nim zwiazales ;)

pzdr
                          zolv
                          • Gość: al-fredo Re: do al-fredo IP: *.pools.arcor-ip.net 28.12.06, 10:17
                            Zdjecie "klauna" mam na pulpicie i rozwesela mnie codziennie
                            Uwazam ze w/w watek nie ma duzego odzewu bo dotyczy nart.
                            Tam gdzie karykatury narciarstwa dochodza do glosu nie ma dla mnie miejsca.
                            pozdr
      • Gość: o_andrzej Re: Tanio w Zell am See IP: *.cyf-kr.edu.pl 28.12.06, 10:17
        To jeszcze ja sie wetne w "dyskusje". Wolno mi. :) Ponownie oswiadczam, ze mnie
        tego typu "reklama" jak Twoja nie tylko, ze nie przeszkadza, ale chetnie ja
        widzialbym od czasu do czasu (juz kiedys wymienilismy z Ortodoxem uwagi odnosnie
        "od czasu do czasu", nie doszlismy do porozumienia :)). Zaluje, ze kilku z
        reklamujacych uczestnikow tego forum, np. allessa czy Dominik z Aga, nie
        pojawiaja sie juz tu. Nie podoba mi sie sposob w jaki Ortodox Was tepi metoda
        wylewania dziecka z kapiela. Wiecej na tym tracimy niz zyskujemy. Ale trudno mu
        odmowic racji. Ma do krytyki pelne prawo.

Troche sie Tobie Piotrze dziwie, ze jeszcze nie rozpracowales Ortodoxa. Z takimi
        ludzmi nie wchodzi sie w polemike, bo ona nic nie wnosi. On jest ortodoxyjny :),
        a wiec stoi na niepodwazalnym stanowisku racji, jego racji, i zadnymi, nawet
        najbardziej przemyslnymi argumentami, go z niego nie zepchniesz. Taki jest i
        juz. I mimo wszystko takim mozna go polubic i poczuc do niego sympatie, tak jak
        ja poczulem. :) Z takimi ludzmi sie nie dyskutuje, tylko przedstawiam im swoje
        stanowisko. I tyle.

Bowiem poza swoim ortodoxyjnym nieprzejednaniem Ortodox ma mnostwo zalet:
        inteligencja, wiedza, uczynnosc a takze dar i umiejetnosc fotografowania. Do
        tego, podobnie jak ja, ma ladna i mila (na pewno z wygladu) zone. :)

Stosowanie natomiast brudnawych metod typu cytowanie zdjecia z "fajtlapa",
        skadinad zupelnie bezpodstawnie, uwazam za chwyt ponizej pasa. Ortodox sie do
        takich metod nie posuwa.
        • Gość: zolv Re: Tanio w Zell am See IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:06
          to i ja sie wetne na slow kilka.

Tobie Andrzeju reklama nie przeszkadza, szczerze Ci powiem, że jesli bylyby
          jakies korzysci dla nas z tej reklamy to mi tez nie. i nie chodzi mi o korzysci
          finansowe dla gazeta.pl czy kogokolwiek.

zobacz ile sie tu pisze o dolomitach, pogoda, warunki sniegowe, ktore trasy
          chodza, ktore nie, skad dokad, gdzie warto, itp

Piotr jest na miejscu chyba caly czas. slowa tu nie slyszalem o zell am see w
          tym sezonie. nie wiem nawet czy jest tam snieg teraz i ile. nie wiem dlaczego
          warto tam jechac, jakie sa ceny?

Piotr pojawia sie zeby napisac ze kupuje pensjonat i ze bedzie taniej
          wynajmowal kwatery w wielkanoc. idzie po najmniejszej linii oporu.
          inteligentnie mozna "przemycic" reklame w postach, z ktorych bedzie mozna sie
          czegos ciekawego dowiedziec. z pozytkiem dla obu stron.

ale po co? latwiej napisac ze sie ma tanie kwatery, bo przeciez zawsze paru
          czytajacych sie na to zlapie i przysle mejla "... znalazlem do Pana kontakt
          przez gazeta.pl..." na tej zasadzie działa spam.

przedstawianie tego jako pomoc to kpina. jesli w poscie pisze sie, ze taniej
          bedzie sie wynajmowalo kwatery to promocja wlasnej dzialalnosci handlowej. nie
          ma z tego zadnej korzysci dla forum, jest za to korzysc dla Piotra. takie moje
          zdanie.

pzdr
          zolv
          • Gość: o_andrzej Re: Tanio w Zell am See IP: *.cyf-kr.edu.pl 28.12.06, 12:41
            > Piotr jest na miejscu chyba caly czas. slowa tu nie slyszalem o zell am see w
            > tym sezonie. nie wiem nawet czy jest tam snieg teraz i ile. nie wiem dlaczego
            > warto tam jechac, jakie sa ceny?

Bylo, poszukaj. Pisal o pogodzie, warunkach.

Nie oceniam Piotra, nie wiem ile w jego postach jest zyczliwej bezinteresownosci
            a ile biznesu. Pewnie po trochu jedno i drugie. I mnie to nie przeszkadza.
            Przeciwnie. Ortodoxowi przeszkadza i tez dobrze. Pize co mysli. Na miejscu
            Piotra olalbym to i robil swoje. Z umiarem rzecz jasna. :)

I taki stan rzeczy jest dobry. Zle sie zaczyna, gdy do gry wchodza niezdrowe
            emocje, polajanki, klotnie. Pol biedy, gdy zdarza sie to od czasu do czasu, ale
            gdy nagminnie, wtedy ma sie ochote powiedziec bye, bye.
            • ortodox Re: Tanio w Zell am See 28.12.06, 13:31
              Co był, łatwo można sprawdzić, jest wyszukiwarka. Proporcję informacji i
              reklamy są tu jasno widoczne na korzyść tej drugiej. Gdyby nawet jednak było
              inaczej, to intencje są oczywiste i tego na forum nie może być. Jeżeli Tobie
              Andrzeju nie przeszkadza, że ktoś próbuje robić Ci wodę z mózgu, lub nie
              odróżniasz spamu od informacji, to Twoja sprawa.
              A już całkiem przy okazji, chyba ostatnio za przykładem al-freda niepotrzebnie
              skupiasz się na ocenie mojej osoby. Czyżby zabrakło już Ci merytorycznych
              argumentów w obronie swojego zdania?
              pozdro.
              • Gość: o_andrzej Re: Tanio w Zell am See IP: *.cyf-kr.edu.pl 28.12.06, 15:18
                > Gdyby nawet jednak było
                > inaczej, to intencje są oczywiste i tego na forum nie może być. Jeżeli Tobie
                > Andrzeju nie przeszkadza, że ktoś próbuje robić Ci wodę z mózgu, lub nie
                > odróżniasz spamu od informacji, to Twoja sprawa.

No to mamy pewien klopot. Ty nie zyczysz sobie takich informacji, a ja, co
                prawda wymanipulowany osobnik, ale rownoprawny Tobie uczestnik forum (chyba ze
                staz ma jakies znaczenie, wtedy przegrywam), przeciwnie - chcialbym je widziec.
                Co robic? Moze jakis kompromis? Np. umowimy sie, ze takie
                informacyjno-reklamiarskie posty pojawiac sie beda nie za czesto, powiedzmy od
                czasu do czasu. :)

> A już całkiem przy okazji, chyba ostatnio za przykładem al-freda niepotrzebnie
                > skupiasz się na ocenie mojej osoby. Czyżby zabrakło już Ci merytorycznych
                > argumentów w obronie swojego zdania?

Doradzalem Piotrowi, i innym, optymalny sposob dyskusji z Toba. Fakt, moze za
                bardzo sie na Tobie skupilem. Argumenty moze i by sie znalazly, ale mur za
                gruby. :) Szkoda glowy.
                • ortodox Re: Tanio w Zell am See 28.12.06, 16:42
                  Gość portalu: o_andrzej napisał(a):
                  > No to mamy pewien klopot. Ty nie zyczysz sobie takich informacji, a ja, co
                  > prawda wymanipulowany osobnik, ale rownoprawny Tobie uczestnik forum (chyba ze
                  > staz ma jakies znaczenie, wtedy przegrywam), przeciwnie - chcialbym je
                  widziec.
                  > Co robic? Moze jakis kompromis? Np. umowimy sie, ze takie
                  > informacyjno-reklamiarskie posty pojawiac sie beda nie za czesto, powiedzmy od
                  > czasu do czasu. :)
                  Jest regulamin forum, który jasno to określa. To nie jest czyjeś chciejstwo,
                  ale ochrona przed spamam. Dlaczego mamy pozwolić komuś od czasu do czasu a
                  innym nie? I co to jest od czasu do czasu? Nie bądź śmieszny w swoich
                  propozycjach.

> Doradzalem Piotrowi, i innym, optymalny sposob dyskusji z Toba. Fakt, moze za
                  > bardzo sie na Tobie skupilem. Argumenty moze i by sie znalazly, ale mur za
                  > gruby. :) Szkoda glowy.
                  Cóż, nie raz już przekonałeś sie, że nie masz monopolu na rację
                  pozdro
            • siejest Do wszystkich 28.12.06, 14:15
              Sledze Wasze komentarze i chodz obiecalem sobie, ze nieodezwe sie aby ten watek
              spadl jak najnizej w dol, to jednak odezwe sie po raz ostatni ( dotyczy tego
              watku).
              Rozumie oburzenie w zwiazku z reklama. Doskonale zdaje sobie sprawe, ze kazdy
              watek napisany przezemnie "pachnie" wlasnie reklama. Tak, tak jest. Ale mam
              grac kogos innego przy tym naszym towarzystwie? Naprawde jest tak, ze aby sie
              tu zareklamowac mosialbym miec konto w PL albo podac moja karte kredytowa.
              Reklamowac po za tym co? Moj apartament ? Moja pomoc? Inaczej bedzie po zakupie
              pensjonatu. Nie, mam 36 lat ( stara data ) i nie wierze w jakiekolwiek
              zabezpieczenia internetowe. Moje konto i moja karta kredytowa, jest moja
              prywatna rzecza i aby cos reklamowac musi to miec swoje "rece i nogi"
              Wszyscy macie jakos racje ale prosze pozwulcie i mi pozostac w tym wszystkim
              OBIEKTYWNYM co ma dla mnie wazne znaczenie. Po za tym nie chce reklamowac tutaj
              regionu bo nikt mi za to nie placi. Moj "pech", mieszkam tutaj. Ci Hitlerowcy
              sa moimi znajomymi i nie sa hitlerowcami. Ani mnie ani tych znajomych raczej
              nie dotyczy jakis tam " chory" celnik na granicy a tymbardziej jakis " Dieter",
              ktory bral udzial w wojnie. Nie dotyczy ich tez, polanski z lat 80-tych, ktory
              np. po nastaniu demokracji w Polsce musial opuscic azylancka kwatere i w ramach
              wdziecznosci do goszzcacych ludzi poprostu tu krotko mowiac zamordowal ich w
              poszukiwaniu pieniedzy w domu. Auta, kradzieze po sklepach... tak
              bylo...niestety ale naprawde to bylo kiedays i nie jest w porzadku caly czas
              budowac mur wlasnie bazujac na przeszlosci. Ostatnia historia: znajduja sie
              Polanscy, ktorzy rezerwuja narty na test( grupa)i kurcze te narty nie wracaja (
              to byla zorganizowana kradzierz)a nie austriacy robia cos podobnego w PL.
              Niewymierna jest krytyka mnie tutaj w porownaniu z tym ilu gosci tutaj
              przyjmuje, radze, pomagam. Chyba wlasnie dlatego wciaz smiejac sie wracam tutaj
              Odzywam sie nie czesto na tym forum, fakt. Ale powtarzam, poprostu nie zawsze
              mam na to czas. Sytuacja atmosferyczna doprowadzila do tego, ze ( fakt
              aktualny ) w Zell am See - Kaprun jezeli chodzi o warunki na narty jest
              perfekt. Na stokach jest snieg a w dolinie jest wszytko przycukrzone co i ma
              swoje dobre strony bo Ambiente jest cacy ( jest bialo) ale na drogach nie ma
              sniegu. ( znowu niechciana reklama ale jezeli popatrzycie w necie to tak jest).
              Doradztwo dotyczace nart itp... Ufam Wam na i w takich watkach sie nie odzywam,
              bo sa tu naprwde specjalisci, nierzadko lepsi znajacy sie lepiej.
              Rzadko kto, nowy, nie pozostaje bez odpowiedzi. Ile cm powinny miec narty do
              wzrostu? Co myslicie o tym modelu? Byliscie w tym regionie? i takie podobne
              zdania... Po to jest tutaj to forum aby kazdy mial szanse poradzenia czegos,
              poprostu z wlasnego doswiadczenia i znajomosci.
              Ja nie potrzebuje ciuchow Spidera albo..., co roku nowych nart i reszty
              wyposazenia. Wracam czesto ze znajomymi do nart alpejskich, mam gdzies gogle ze
              szklami na kazde ustawienie slonca i warunki pogodowe, mam gdzies ogrzewane
              buty ( niedlugo chyba beda terminale gdzie jak na stacji benzynowej bedziemy
              ocieplac sobie buty) , mam gdzies kurteczke z systemem nawigacyjnym. Kurcze
              chodzi o narty, o nas wariatow zakochanych w tym i wstapujacym w te progi.
              Co jest cholerka zlego w tym na tym forum, ze mowie JESTEM. Nie pisze przeciez
              MUSISZ!
              Wy akurat znacie jezyki, umiecie sobie poradzic sami ale uwierzcie, jest
              olbrzymia rzesza ludzi, ktorzy cenia sobie Alesse, Dominika i niestety i mnie.
              Cenia porade na miejscu.
              Ale sie rozpisalem, sam watpie czy ktos to przeczyta.
              I tak Was lubie, snieznych wariatow, obojetnie czy jestes politykiem,
              aktorem,lekarzem, slusarzem, bezrobotnym zbierajacym kupe czasu kase na ferie z
              dzieckiem. To sie na stoku nie liczy. Przyjezdzasz i oczekujesz czegos
              przeznaczajac jakis budzet Twoich dochodow. Rybka gdzie jedziecie, ale To Wasz
              urlop wiec powinien byc udany, ktos tez Was gosci i chyba nie ma nic w tym
              zlego gdy bede stawal po stronie kwaterodawcow, ktorzy sa moimi znajomymi,
              ktorzy cenia gosci z Polski. Nie za czystosc ( chodz tez, komus to tez tutaj
              nie pasowalo) ale przedewszystkim za serdecznosc. Bede tez po stronie rodaka
              gdy cos nie bedzie pasowac ale raczej rzadko sie to zdarza.
              • pokotoretermikoder Re: Do wszystkich 28.12.06, 15:29
                Polanski?? chodziło Ci o tego reżysera?? ..... bo reszta wątku mnie w sumie nie
                interesuje
                • wrb1 do siejest 28.12.06, 17:48
                  Myślę, że gdybyś zastosował sztuczkę polegająca na tym, że napisalbyś coś takiego:
                  Sprzedaliśmy dom i grunt i kupujemy pensjonat i w związku z tym jest miejsce
                  gdzie moznaby zorganizować spotkanie forumowiczów, o którym już tyle było mowy
                  na tym forum.
                  W ten sposób sprzedałbyś informację, na której Ci zależy, nie naraziłbyś się na
                  ataki niektórych uczestników tego forum, może zaskarbiłbyś sobie nawet ich
                  sympatię, a tak nie kwestionując wcale, tego że Twoja propozycja jest
                  atrakcyjna, zahaczając o czystą komercję budzi taki sprzeciw.
                  Inna sprawa, że i tak osiągnąłeś swoj cel, bo źle czy dobrze byle głośno, takie
                  jest podstawowe prawo reklamy, a pomogli Ci wszyscy ktorzy protestowali.
                  • ortodox Re: do siejest 29.12.06, 12:44
                    Nie wiem dlaczego doradzacie tu, jak obejść regulamin forum, zamiast zająć jasne
                    stanowisko w oczywistej sprawie. Zwłaszcza, że ten punkt o reklamie ma nas
                    chronić przed spamem: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
                    Dlaczego Wam tego brakuje, nie wiem, bo ja mam tego po dziurki w nosie i
                    szczególnie krypto reklamy. Czyli tego, do czego namawiacie Piotra. Umówmy się,
                    że jest miejsce na reklamę i miejsca od niej wolne, o które coraz trudniej. Czy
                    reagując na próby reklamy przyczyniam się do jej powodzenia?
                    Myślę że nie, bo jasno stawiam sprawę. Szkoda, że z tak małym aktywnym
                    poparciem, ale teksty takie jak pisze Andrzej z całą pewnością przyczyniają się
                    do tego. Nie wiem, może ma jakiś cel, może liczy, że dostanie jakiś darmowy
                    pokój, zniżkę na apartament ...darmowy skipas. Inaczej tego nie potrafię
                    wytłumaczyć ... czyli inwestuje w przyszłe zyski i chce dorobić do skromnej
                    pensji. Sporo w tym obłudy i prywaty, feee ;)
                    pozdro.
                    • Gość: o_andrzej Re: do siejest IP: *.cyf-kr.edu.pl 29.12.06, 15:02
                      > Myślę że nie, bo jasno stawiam sprawę. Szkoda, że z tak małym aktywnym
                      > poparciem, ale teksty takie jak pisze Andrzej z całą pewnością przyczyniają się
                      >
                      > do tego.

Stawiasz jasno, ale sprawa nie jest calkiem jasna. Czy watek siejest-a jest
                      reklama czy tez informacja z zycia forumowicza siejesta, oto jest pytanie?
                      Gdybym ja, o_andrzej, forumowicz od pewnego czasu, oglosil, ze zmienilem obecne
                      narty na jakies tam, a te poprzednie mam do sprzedania, bylaby to reklama
                      dopuszczalna regulaminem forum, czy tez nie? Ortodoxyjnie rzecz ujmujac, tak. Po
                      ludzku rzecz biorac - nie. Ortodoxie, zycie nie jest czarno-bialym... negatywem. :)

> Nie wiem, może ma jakiś cel, może liczy, że dostanie jakiś darmowy
                      > pokój, zniżkę na apartament ...darmowy skipas. Inaczej tego nie potrafię
                      > wytłumaczyć ... czyli inwestuje w przyszłe zyski i chce dorobić do skromnej
                      > pensji. Sporo w tym obłudy i prywaty, feee ;)

Skad wiesz, ze skromnej? Faktycznie, biedny jestem. Biednym bom glupi, dodajmy.
                      :) No coz, przyznam sie, prawdy nie da sie do konca zaklamac. Rozpracowales mnie
                      i nie ma sensu dalsze ukrywanie sie. Faktycznie podlizuje sie Piotrowi z pewna
                      intencja. Licze bowiem na wzajemnosc i znaczne upusty. Moze nie da sie od razu
                      uzyskac darmowego skipassu, tego i Piotr nie jest w stanie uzyskac, ale bodaj
                      tansza kwatere wyprosze. Piotrze, jak z tym bedzie? Jakas tania kwaterka? Gdzies
                      w okolicy poczatku marca? Da sie cos zrobic dla mieszkanca Galicji badz co badz.
                      :) Czy to za wiele za obludne bronienie Twoich komercyjnych, kiepsko
                      kamuflowanych, anonsow? ;)
                      • ortodox do Andrzeja ..i nie tylko 29.12.06, 16:06
                        Sprawa jest jasna, zapis:
                        "Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
                        Gazeta.pl przekazów reklamowych" ... nie pozostawia żadnych wątpliwości!
                        Bo przy Twojej interpretacji regulaminu, to forum zamieniłoby się w "anonse", w
                        których już nikt nie wiedziałby, co jest spamem, a co informacją od nie
                        zainteresowanego materialnie narciarza. Dziwi mnie, że tego nie rozumiesz,
                        mając się (zapewne) za inteligentnego człowieka ?!
                        Różnica pomiędzy narciarzem, który chce sprzedać swoje narty, a firmą
                        handlującą nartami używanymi jest na tyle jasna i czytelna, że nie wymaga
                        wyjaśnień. Jeżeli togo nie czujesz, to Twój wizerunek zaczyna układać się już w
                        jakąś logiczna i czytelna całość, sorry ale w przeciwieństwie do Ciebie
                        wstrzymam się (na razie) z oceną Twojej osoby i nie będę Ci brody przyprawiał,
                        sam to sobie to robisz ... pytanie w jakim celu to robisz ?
                        Historia tego forum zna takie przypadki, że można dostać darmowy skipass, jak
                        jest się grzecznym i pomocnym, więc staraj się, a jesteś na dobrej drodze.
                        Przynajmniej coś się tu wyjaśni. Potem napiszesz Piotrowi laurkę, jaki jest
                        wspaniały i bezinteresowny.
                        pozdro.
                        • Gość: o_andrzej Re: do Andrzeja ..i nie tylko IP: 83.175.180.* 29.12.06, 21:15
                          > Bo przy Twojej interpretacji regulaminu, to forum zamieniłoby się w "anonse", w
                          >
                          > których już nikt nie wiedziałby, co jest spamem, a co informacją od nie
                          > zainteresowanego materialnie narciarza. Dziwi mnie, że tego nie rozumiesz,
                          > mając się (zapewne) za inteligentnego człowieka ?!

Jakiej interpretacji? Czy watek zaczety przez Piotra jest reklamowym spamem czy
                          tylko dzieleniem sie z nami informacja, a raczej informowaniem nas, forumowiczy,
                          do ktorych nalezy tez Piotr, o zmianie jakie zachodza w jego zyciu (sprzedaz
                          domu i kupno pensjonatu) i ewentualnymi konsekwencjami, jakie z tego wynikaja
                          dla innych (tanie kwatery). Oczywiscie mozna przyjac, ze Piotr sciemnia od
                          poczatku do konca i wciska reklame o swoich uslugach. W moim przekonaniu,
                          osobnika przecietnie inteligentnego, jest 50/50.

> Jeżeli togo nie czujesz, to Twój wizerunek zaczyna układać się już w
                          > jakąś logiczna i czytelna całość, sorry ale w przeciwieństwie do Ciebie
                          > wstrzymam się (na razie) z oceną Twojej osoby i nie będę Ci brody przyprawiał,

Nie wstrzymuj, ulzyj sobie, jesli tylko chcesz.

> sam to sobie to robisz ... pytanie w jakim celu to robisz ?

Odpowiem Ci. Bo nie lubie oszolomow, do ktorych po czesci, przy calej sympatii,
                          Ciebie zaliczam. Bo zycie mnie nauczylo, ze nic w nim nie jest proste i nie ma
                          prostych odpowiedzi. Bo staram sie, by to forum, w ktorym takze uczestnicze
                          wolne bylo od agresji, klotni, osobistych atakow i ciaglych wzajemnych
                          wycieczek. I nie chodzi tu o zadna sielanke, ale w miare przjemne miejsce, do
                          ktorego zagada sie z ochota. Ale ochoty ubywa m.in wtedy, gdy Ortodox, na w
                          sumie dosc niewinny anons, odpowiada agresywnym pouczeniem.

• Gość: zolv Re: do Andrzeja - tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:55
                            Gość portalu: o_andrzej napisał:

(...Troche sie Tobie Piotrze dziwie, ze jeszcze nie rozpracowales Ortodoxa. Z
                            takimi ludzmi nie wchodzi sie w polemike, bo ona nic nie wnosi. On jest
                            ortodoxyjny :),...)

hmmmmm.... zauważam pewną niekonsekwencje, małą rozbieżnosć miedzy Twoją radą a
                            zachowaniem ;)

pzdr
                            zolv
                            • Gość: o_andrzej Re: do Andrzeja - tylko IP: 83.175.180.* 30.12.06, 10:14
                              > hmmmmm.... zauważam pewną niekonsekwencje, małą rozbieżnosć miedzy Twoją radą a
                              >
                              > zachowaniem ;)

Bo staram sie byc uprzejmy i odpowiadac na pytania. No i swoje racje musze
                              wpierw wylozyc. :)

Tak bym odpiwedzial bedac obludnikiem. A naprawde to masz racje. :)

Szczesliwego Nowego Roku!

• Gość: zolv Re: do ortodoxa - tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:04
                          ortdx - daj juz na wstrzymanie prosze :)

jeszcze troche i nikt juz nie zostanie do gadki :( :( :(

zlituj sie i w ramach okresu swiatecznego nie miej ostatniego słowa ;)

myslalem ze sie ostatnio wyluzowales, a tu widze znowu Święty Regulamin.
                          zaczynam podejrzewac ze jestes pracownikiem gazeta.pl - albo byłym mundurowym ;)

pzdr
                          zolv
      • Gość: joanna Re: Tanio w Zell am See IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 20:00
        Jestem zainteresowana. 2 os. dorosle z 14-letnim dzieckiem na tydzień mniej
        wiecej od 17.02 do 24.02.07( jesli nie ma miejsc w tym terminie to proszepodac
        wlne terminy w podobnym okresie). Ile nas to wyniesie i jak dokonać rezerwcji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka