Dodaj do ulubionych

Costa Adeje Palace

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 17:11
Czy był ktoś w tym hotelu ze Skay Club?Jedziemy z mężem w lutym i chcielibyśmy się dowiedzieć jak są traktowani klienci Skay Clubu w tym hotelu,jakie dostają pokoje i czy faktycznie to biuro to kompletne dno?Pierwszy raz wykupiliśmy u nich wczasy i teraz bardzo żałuję bo czytam same negatywne opinie.Jeżeli się mylę to poproszę o wypowiedzi,będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Costa Adeje Palace IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 12.12.11, 18:53
      No nie strasz! Też jadę od nich, ale czytałam akurat dobre opinie. Ja jadę w styczniu, zobaczymy... Jeśli nikt się nie odezwie, to dam znać, czy to były dobrze, czy źle zainwestowane tysiące :) Gdzie są te złe opinie?
      • Gość: Tofiko Re: Costa Adeje Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 12:14
        Ja szukałam informacji na wakacjach.pl,na oceniaczu i czytałam opinie .które wyskoczyły po wpisaniu Costa Adeje Palace - opinie. Jakaś forumowiczka wypowiadała się ,że już na lotnisku pani rezydent oznajmiła jej iż tydzień spędzą w hotelu trzygwiazdkowym a drugi w Costa Adeje Palace bo zabrakło miejsc i,że klienci Skay Club kwaterowani są w najgorszych pokojach.Może się zmieniło na lepsze,może odezwie się ktoś kto wrócił ostatnio z tego hotelu i nas pocieszy.
        • Gość: Ewa Re: Costa Adeje Palace IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 13.12.11, 19:46
          Matko kochana! - To Ci się udało! Zasiałaś ziarenko, poczytałam i już mam palpitacje :) Nie dość, że panicznie boję się lotu, to jeszcze będę się bać o hotel! - a tylko z powodu niego wybrałam Teneryfę!!!! Czy można gdzieś sprawdzić imiennie rezerwację? Dotychczas zawsze organizowałam sobie wyjazdy sama i wiem, że jak pomyślę to znajdę sposób na sprawdzenie tego!!! Nadzieja w tym, że styczeń to nie sierpień, a Teneryfa to nie Egipt :)
      • Gość: magda Re: Costa Adeje Palace IP: 91.224.192.* 03.01.12, 09:49
        Mam pytanie dot hotelu: czy basen dla dorosłych zewnętrzny jest podgrzewany w lutym?
    • anouk_73 Re: Costa Adeje Palace 13.12.11, 23:51
      Witam. Byłam tam ze Sky Club rok temu na przełomie listopada i grudnia i mam same miłe wspomnienia. Rzeczywiście dostaliśmy pokoje w trochę mniej "atrakcyjnym" miejscu - czyli bez widoku na basen, na parterze, od strony parkingu i nawet staraliśmy się o (odpłatną) zmianę, ale ponieważ pokoje były w większości zajęte musieliśmy czekać chyba 2 dni aż się coś zwolni, a potem nam już się nie chciało. Więc nie mogło być aż tak źle. Ja z natury nie jestem marudna, choć wolałabym mieć bardziej słoneczny pokój, to... nie przebywaliśmy w tym pokoju prawie wcale... To, że pokój był przy parkingu nie przeszkadzało w żadnym momencie. Wręcz było ciszej i spokojniej. Z tego co pamiętam goście z Polski ale z Tui mieli lepsze/droższe pokoje. Ale my za to my mieliśmy All.
      Okolica hotelu jest bardzo przyjemna, cicha i spokojna. Proszę się nie martwić na zapas, w razie czego, zawsze można dopłacić i poprosić o inny pokój.
      • Gość: Ewa Re: Costa Adeje Palace IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 14.12.11, 07:16
        A pamiętasz może koszt tej dopłaty? Poradzono mi w biurze, że nie mam dopłacać za pokój z widokiem, ale myślę, ze to nie był dobry pomysł - po tym co wszyscy piszą, nie wiem teraz, czy ten koszt na miejscu nie przekroczy tego 1000,00 zł, który był u nas w Polsce za ten widok - mam wrażenie, że tak.
        • Gość: Tofiko Re: Costa Adeje Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 09:35
          Ewka jak wrócisz to bardzo Cię proszę odezwij się abym wiedziała czego się można spodziewać po Skay Club.Szkoda,że nie lecisz w lutym w naszym terminie bo wspólnie zwiedzalibyśmy Teneryę.Życzę wspaniałych świąt i udanego wyjazdu.
        • Gość: gosc Re: Costa Adeje Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:33
          a Ty tam lecisz by posiedziec na balkonie?
          • Gość: Ewa Re: Costa Adeje Palace IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.12.11, 18:16
            Ok. jak wrócę to dam znać, chyba, że będzie dostęp do netu, to napiszę z hotelu :) Pozdrawiam
            • Gość: tullamore Re: Costa Adeje Palace IP: *.xdsl.centertel.pl 25.12.11, 13:52
              Ja byłam rok temu w tym hotelu i byłam całkiem zadowolona. Luksusów nie było, ale było ok.

www.optisfera.pl
              • Gość: Bozeena50 Re: Costa Adeje Palace IP: *.net81.citysat.com.pl 27.12.11, 20:21
                Chciałabym zapytać o pokoje. Waham się między wyborem pokoju z bocznym widokiem na morze i pokojem z widokiem na morze lub basen (balkon lub taras). Czy możesz coś na ten temat napisać? Oglądałam zdjęcia satelitarne i nie bardzo mogę ustalić które pokoje mogę trafić w tych opcjach.
                • Gość: buli22 Re: Costa Adeje Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 18:16
                  Czy w hotelu dostępne sa ręczniki kąpielowe?
                  • Gość: Oliver7 Re: Costa Adeje Palace IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.12, 23:07
                    Byłem w tym hotelu w kwietniu 2011 ze Sky Clubem. Hotel jest Ok, tez siatlismy pokoj bez widoku na morze ale po dwoch dniach jak sie zrobilo luzniej w hotelu to na moja prosbe zamieniono nam pokoj na lepszy - bez doplaty. Czysto, smacznie i blisko morza. Daleko do centrum ale jest wygodna promenada wiec spacerkiem mozna chodzic lu taxi lub bus hotelowy. Bardzo mila i fachowa jest pani ze Sky Clubu tam na miejscu. Dbala o nasze zadowolenie i byla pomocna. W recepcji pracowala Polka i Rosjanka wiec nawet jak ktos nie znal jezykoe obcych to mogl sie porozumiec. Tylko plaza i zejscie do morza jest nieakceptowalne, szczegplnie dla malych dzieci. Reasumujac - polecam ten hotel. Bylo milo i sympatycznie. Acha, darmowy szampan codziennie do obiadu lub kolacji w wersji All.
                    • Gość: buli222 Re: Costa Adeje Palace IP: *.205.49.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 15:49
                      A co z recznikami?
                      • junkers.0 Costa Adeje Palace-jedzie ktoś początek lutego ? 08.01.12, 22:17
                        Witam
                        Czytam i zastanawiam się o co chodzi z tymi opiniami o hotelu???
                        Byłem w nim w lutym 2010 - opis dla ciekawskich -wystarczy poszukać
                        forum.gazeta.pl/forum/w,39880,106731456,108349001,Re_Costa_Adeje_Palace_kto_wrocil_.html
                        Odliczam dni do wyjazdu - lubie Teneryfe ;)

Mam pytanie jedziemy (z synem 12 lat ) na 2 pierwsze tygodnie lutego, czy ktoś z Was jedzie w tym terminie z dziećmi w podobnym wieku ????
                        • Gość: magda Re: Costa Adeje Palace-jedzie ktoś początek luteg IP: 91.224.193.* 09.01.12, 22:05
                          witam junkers, ja również wybieram się do tego hotelu. Zaczynam 7-dniowy pobyt 28.I.12. Jadę również z 12-latkiem, więc być może chłopcy znajdą wspólny język?!!
                          Skoro byłeś już w tym hotelu, to wiesz może czy można spodziewać się w lutym podgrzewanego basenu zewnętrznego dla dorosłych czy tylko brodzik?

do zobaczenia!
                          • junkers.0 Re: Costa Adeje Palace-jedzie ktoś początek luteg 11.01.12, 19:32
                            Witaj
                            Zewnętrzny duży basen nie był podgrzewany. Duże kółko-jacuzzi na zewnątrz - bardzo ciepła woda;)
                            Basen kryty oraz jacuzzi również podgrzewana woda - wejście z all za darmo.
                            Jak masz pytania to dawaj :)
                            • Gość: Ewa Re: Costa Adeje Palace-jedzie ktoś początek luteg IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.01.12, 23:10
                              Moja opinia:
                              Ogólnie wakacje uznaję za bardzo udane i pełne miłych wspomnień, przede wszystkim z uwagi na piękno Teneryfy.
                              Hotel robi dobre wrażenie jako całość, ma wiele plusów i mocnych stron, ale niestety zdarzają się też wpadki. Zacznę od rzeczy nieprzyjemnych. Po pierwsze, po przyjeździe, pomimo tego, że zapłaciliśmy poważną kwotę za wakacje w pokoju 3 osobowym z widokiem (ze standardowej oferty Sky Club – nie lasta!) , otrzymaliśmy zapleśniały, ciemny, śmierdzący, pokój dwuosobowy z widokiem na krzaki, ze starymi meblami itp. Polka w recepcji, lakonicznie stwierdziła, że nie otrzymała takiej rezerwacji z biura i to mój problem (choć na voucherze z biura, który jej wręczyłam była ta informacja), najwcześniej było można zamienić pokój następnego dnia po 14! Z tego co wiem, to jeszcze kilku klientów Sky Clubu, zamieniało pokoje, z uwagi na krytyczny standard. Tu są zdjęcia:
                              fotoforum.gazeta.pl/a/63962.html
                              Niestety ten incydent wpłynął na moją ogólną opinię o hotelu – nigdy dotąd mnie nic takiego nie spotkało :(
                              A teraz dobre strony: Po wymianie pokoju na nowoczesny, czysty (lecz średnio sprzątany) i gustownie urządzony następnego dnia mogliśmy odnaleźć plusy: Ogólny wygląd hotelu i ogrodu jest bardzo estetyczny, hotel jest położony w urokliwym miejscu, przy pięknej promenadzie ciągnącej się kilometrami. Z plaży hotelowej, raczej nie można korzystać (kamienie i skały w oceanie), ale z oddalonej o 10 min del Dugue, jak najbardziej – jest piękna! Jedzenie w hotelu to czysta przyjemność, zarówno różnorodność posiłków, ich smak, jak i przemili kelnerzy sprawiali, że nie chciało nam się czasem wychodzić z restauracji :) Wino w opcji All można wybierać z karty , do posiłków można też prosić sangrię z owocami, piwo, szampana (Cava), soki itp. Wybór alkoholi jest spory, ale „gotowych” drinków w opcji All, było tylko kilka- nie było to problemem, bo można komponować własne propozycje. Baseny hotelowe w porządku – choć my preferujemy plaże, więc średnio z nich korzystaliśmy. Dziennie wieczorem w piano barze była muzyka na żywo, można tam było potańczyć - coś dla osób w średnim wieku. Zawsze o 22:00 zaczynały się występy w barze Teide, akrobacje, koncerty, różne pokazy, niektóre wręcz imponujące, inne mniej, ale zawsze bawiliśmy się na nich dobrze, po tych występach można było jeszcze potańczyć na dyskotece. Hotel jest położony w eleganckiej i bardzo spokojnej części Costa Adeje, naprawdę spacer promenadą to czysta przyjemność. Jednak do bardziej rozrywkowej, części np. przy plaży Fanabe, trzeba już kawał przejść piechotą. Ogólnie udane wakacje – szkoda, że się skończyły!
    • Gość: Ewe Re: Costa Adeje Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 11:24
      Witam. Lecę do tego hotelu 03.05.2012. Czy ktoś leci w tym terminie?. Dodam, że z biura Sky Club.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka