Dodaj do ulubionych

Autobusem TITSA do Loro Park,

08.06.12, 11:12
Czy ktoś może jechał i może podać jak długo jedzie autobus TITSA na trasie Puerto Santiago ( lub Los Gigantes ) do Puerto de la Cruz ( Loro Park ) nr linii 325
Obserwuj wątek
    • Gość: Anq28 Re: Autobusem TITSA do Loro Park, IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 08.06.12, 15:19
      Według rozkładu jedzie o 8:26 i jest na miejscu o 11:44...jedzie więc 3:18 minut. A tak o innych godzinach dojeżdża tylko do Icod chyba i trzeba się przesiąść. Szybciej wychodzi z przesiadką jadąc dookoła wyspy. Np. o 7:19 nr 477 i przesiadka w Los Christianos na 343 i jesteś na miejscu w 2:40 czyli o 10. W ogóle wychodzi drożej niż kupując całodniową wycieczkę wejście do parku + transport w lokalnym biurze podróży. Z transportem kosztuje 38 euro (sam bilet do parku 33 euro) czyli płacisz za autokar w dwie strony 5 euro, a na na autobus TITSA w jedną stronę kosztuje ponad 6 + wleczesz się ponad 3h.
      • krzych10a Re: Autobusem TITSA do Loro Park, 11.06.12, 08:22
        Dzięki Ang28
        Teraz już jestem przekonany wcześniej nie chciało mi się wierzyć aby 55 km jechał aż tak długo. A te czasy przejazdów to masz ze strony czy pamiętasz
    • Gość: gość Re: Autobusem TITSA do Loro Park, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 16:45
      Nie opłaca się autobusem lokalnym.
      Zwykle wycieczka zorganizowana jest tylko kilka euro droższa od samych biletów do Loro, czasem są też różne promocje - w grudniu za całość (przejazd i Loro) za 2 osoby dorosłe i 2 płatnych dzieci zapłaciliśmy tyle, ile za bilety 2+1 do samego Loro.
      • jusytka Promocje - Loro Park i Siam Park 11.06.12, 10:28
        A gdzie szukać tych promocji? W wielu europejskich krajach można kupić różne produkty spożywcze z przyklejonymi do nich kuponami, które obniżają koszty biletów do różnych parków rozrywki nawet o połowę. Czy coś takiego działa na Teneryfie, czy informacji o tych promocjach można szukać wyłącznie na ich stronie internetowej? Macie może jakieś patenty, by obniżyć koszty biletów do Siam i Loro parku dla rodziny 2+2?. Oczywiście wiem, że lepiej kupić oba naraz niż osobno.
        • Gość: aaa Re: Promocje - Loro Park i Siam Park IP: *.ipcom.comunitel.net 11.06.12, 12:26
          jakie masz duze dzieci?
          • jusytka Re: Promocje - Loro Park i Siam Park 11.06.12, 12:51
            11 i 12 lat
            • Gość: aaa Re: Promocje - Loro Park i Siam Park IP: *.ipcom.comunitel.net 11.06.12, 14:27
              Pytalem sie o wiek, bo do Loro Parque dzieci do lat 6 maja wstep darmowy. Wtedy wizyty w parkach najekonomiczniej jest od kupna biletu TWIN (na oba parki) w Loro i odwiedzenie najpierw jego, a pozniej Siam Park.
              • jusytka Re: Promocje - Loro Park i Siam Park 12.06.12, 10:01
                Dzięki, ale rzeczywiście mnie to już nie dotyczy. Kiedyś ktoś tu pisał o takiej promocji, że jak ktoś chciałby pójść dwa raz z rzędu dzień po dniu do jednego z parków, to za drugim razem płaci sporo mniej. Nie wiem jednak, czy to była jakaś chwilowa promocja, czy tak jest zawsze?
                --.
                ***Gwiazdki 2001*** - miejsce spotkań dla rodziców jedenastolatków
                • zembiczek Re: Promocje - Loro Park i Siam Park 12.06.12, 21:27
                  O tym tańszym wejściu drugiego dnia, to chyba ja pisałam. Jak byliśmy w Siam to ogłaszali to przez megafon, ale moim zdaniem to raczej nie jednorazowa akcja była. Bo potem mówili mi o tym inni ludzie.
                  • zembiczek Re: Promocje - Loro Park i Siam Park 12.06.12, 21:28
                    Aha, to tańsze wejście dwa lata temu kosztowało 10 Euro. Oczywiście za osobę.
                    • jusytka Zembiczek 13.06.12, 10:12
                      Dzięki, będziemy to rozważać, bo Siam Park wydaje się duży i raczej za jednym razem nie da się ze wszystkiego skorzystać, tym bardziej, że pewnie trzeba swoje odstać w kolejkach...
                      A nie wiesz może, czy można sobie wyjść w połowie dnia z Siam Parku i potem wejść na ten sam bilet?
                      • zembiczek Re: Zembiczek 17.06.12, 12:44
                        > A nie wiesz może, czy można sobie wyjść w połowie dnia z Siam Parku i potem wej
                        > ść na ten sam bilet?

Takiej możliwości nie było podczas mojego pobytu, poza tym to nie sensu, na miejscu jest wszystko, co człowiek potrzebuje, można też wnieść swoje produkty, jak ktoś ma ochotę. Są sejfy, można cenne rzeczy przechować, tylko trzeba się pośpieszyć, bo ich liczba jest ograniczona. Dla mnie to najlepszy aqua-park w Europie.
                        • Gość: bella Re: Zembiczek IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 29.06.12, 00:04
                          Loro park strasznie przereklamowany! Tłumy a przedstawienia, krótkie i gorsze niż te jakie widziałam wcześniej w innych parkach. Ze względu na kiepską pogode pojechalismy też do Jungle park (jak się weźmie ulotkę ze zniżką (pełno ich lezy na lotnisku, dają na ulicach itd.) to wejście jest po 16.5 euro + buss gratis (loro 33+transport). Jungle jest piękny, o wiele lepszy niż Loro, show lepsze bo ma się kontakt ze zwierzętami. Tak samo monkey park (10 euro) super. Same małpki ale można je dotykać, jedzą z ręki, można karmić wielkie żółwie itp. Loro to masówka nastawiona na kasę i zwierzęta za szkłem pancernym pod okiem setek kamer. Za 33 euro ma się jungle + aquapark + delfiny, a za tą samą kasę ma się samo loro bez dojazdu tyle że jest krótkie show z orkami (2szt), z czego połowa show to machanie do kamery i film o orkach na telebimie. Samego pokazu skoków itp. jest kilka minut, + oceanarium. W Jungle za to jest więcej zwierząt, w tym wyjątkowe białe lwy, których nie ma w Loro oraz pokaz ogromnych drapieżnych ptaków (robi wrażenie!!!!). Jak ktoś nie ma parcia na orki to naprawdę więcej zobaczy się w Jungle parku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka