Dodaj do ulubionych

Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace

IP: 217.97.163.* 18.06.12, 11:14
witam, mam pytanie do Osób lecących na Teneryfe ze Sky-Clubem- hotel Costa Adeja Palace. Mamy wylot we czwartek 21-06 o 5-35, czyli na miejscu jesteśmy przed 10 ich czasu plus odprawa dowóz itg wiec powiedzmy ok 12 jesteśmy w hotelu. Powiedźcie prosze czy generalnie jest mozliwosć wczesniejszego zakwaterowania czy czeka sie do regulaminowej godziny 14?? a jaka jest sytuacja z powrotem, mamy dobę hotelową do 28-06 do 12, a wylot dopiero ok 23. Czy jest mozliwosć przedłuzenia/dokupienia doby?? Jaki jest koszt?? Bardzo prosze o info jeśli ktoś był w podobnej sytuacji. Dzięki MM
Obserwuj wątek
    • basiasor Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace 01.07.12, 08:57
      Witamy w kraju.Rozumiem ,że już jesteś po udanym urlopie.Wybieram sie do tego hotelu na początku września i chciałabym żebyś podzieliła się wrażeniami.
      Pozdrawiam.
      • Gość: MM Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 23:40
        witam, 28-06 wróciliśmy bezpicznie do kraju- wylot z/do Katowic. Pisze bezpiecznie, ponieważ mieliśmy małe chwile grozy zaraz na początku urlopu. Po planowym przylocie na Teneryfę ok 10 rano zostaliśmy przewiezieni do hotelu, gdzie Pani Rezydentka poinformowała nas, ze będziemy zakwaterowani ok godziny 14, co nie było dla mnie zaskoczeniem, bo tak zaczyna sie doba hotelowa. Niestety po 14 dowiedzieliśmy sie, ze są jakieś blisko nieokreślone kłopoty z naszym zameldowaniem i po interwencji Rezydentki, p. Agnieszki, poszliśmy na obiad. Ale po posiłku w recepcji zostaliśmy ponownie odesłani z kwitkiem i prośbą byśmy zatelefonowali do Rezydentki, która z jakiś przyczyn nie odbierała telefonu. Okazało sie, ze takie sytuację powtarzają sie od jakiegoś czasu i Klienci biura, z którego byliśmy czekają aż Biuro zapłaci za pobyt poprzednich Gości, wtedy dopiero nastepni są kwaterowani.. no cóż w końcu o 16 trafiliśmy do pokoi, ale przyznam że juz zaczynaliśmy sie denerwować... na koniec jedna z Recepcjonistek, Polska, powiedziała nam że ma wrażenie że jesteśmy jednymi z ostatnich Gości, którzy zadowoleni są z pobytu, bo kłopoty biura są dość widoczne, szczególnie jeśli chodzi o rozliczenia z tamtejszym hotelem.
        • Gość: MM Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 23:45
          Jeśli zaś chodzi o sam pobyt, to zarówno Teneryfa, jak i sam hotel bardzo nam się podobał. Miliśmy wykupiony pokój standard, ale zakwaterowani byliśmy na 3 piętrze z widokiem na ogród i Ocean. Generalnie pokój czysty, pewnie mozna sie przyczepić do detali, ale my w zasadzie tylko w nim nocowaliśmy. Jedzenie bardzo dobre, Obsługa przemiła, naprawde mamy miłe wspomnienia z tego miejsca. Hotel jest troszkę na uboczu, ale wybieraliśmy własnie takie miejsce. po wyjści z hotelu w kierunku plazy, mozna iść promenadą ciągnąca się kilometrami i spacerować. Byliśmy także na objeździe wyspy, w Loro i Siam Parku a także na Teide i Masce. Mam bardzo miłe wspomnienia i mogę jak najbardziej polecić to miejsce. Jesli masz jakies pytania, chętnie odpowiem:) dzięki
        • fejs2fejs Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace 03.07.12, 19:14
          i faktycznie byli Państwo jednymi z ostatnich gości, którym udały się wczasy ze SkyClubem.. :(
          • Gość: MM Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 19:40
            Właśnie się dowiedziałam od swojej Agentki o upadku Sky. Szczerze powiem jestem zdziwiona, ze to się stało teraz a nie na koniec sezonu... My prócz tych chwil niepewności po przylocie, naprawde nie mozemy się na nic skarżyć. Zarówno sam hotel jak i organizowane wycieczki były na dobrym poziomie... No cóż.. szkoda tylko wielu osób, którzy są teraz za granicą jak i tych, wpłacajacych zaliczki bądź też całość...
            • 3return Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace 03.07.12, 20:19
              Widziałem że tam ofertę mają HTC, no i w niezłych cenach jak patrzę na konkurencję. Miejsce bardzo ładne, no i warto trochę zaoszczędzić bo normalne wyjazdy są dość drogie, z timesharingiem jest taniej, szczególnie z firmowym
    • Gość: mechan Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: *.subscribers.sferia.net 03.07.12, 19:17
      Gratuluję szczęścia!
      biznes.onet.pl/zbankrutowalo-biuro-sky-club,18569,5178917,1,news-detal
      Swoją droga, to strach teraz korzystać z jakiegokolwiek biura, dlatego zamierzam coroczny wyjazd na kanary w ferie zimowe organizwac calkowicie sam.
      • basiasor Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace 03.07.12, 20:06
        Miałam takie przeczucie,że coś jest nie tak.
        Przed momentem dowiedziałam się ,że nie pojadę ze Skay Clubem /upadłość/
        Wpłaciłam już zaliczkę ,ale powiedziano mi ,że mam się nie martwić .Zaliczkę odzyskam ,a wczasy zaliczę z innym biurem.Poczekamy ,zobaczymy .
        Mam jeszcze czas,bo urlop planowałam z początkiem września.
        Ale nerwówka jest.
        Pozdrawiam wszystkich ,którzy są w podobnej sytuacjii.
        • Gość: sisi Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: 78.8.107.* 03.07.12, 22:09
          Kto Ci powiedział,ze odzyskasz zaliczkę? Mam podobna sytuację...
          • Gość: bella Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 04.07.12, 01:15
            Składajcie czym prędzej kompletną dokumentację i wniosek o zwroty. Nie ma szans żeby pieniędzy starczyło dla wszystkich. Ubezpieczenie w większym stopniu pokryje koszty powrotu turystów do kraju oraz opłaty za hotele dla nich. Po ludzi wylatują puste samoloty więc koszt powrotu jednej osoby należy pomnożyć razy dwa. Łatwo to policzyć, że powrót 9500 osób będzie kosztował nawet 2/3 ubezpieczenia. Niby rezerwacje ma 35tys osób, co oznacza, że na zwroty zaliczek zostanie do podziału jakieś 10 milionów- na osobę: 300zł.
        • Gość: mechan Re: Teneryfa Sky-Club /Costa Adeje Palace IP: *.subscribers.sferia.net 04.07.12, 11:30
          Gdyby wszyscy mieli szanse odzyskać swoje pieniądze firmie prawdopodobnie nie opłacałoby się upadać.
          Cały "biznes" polega na tym, że firma dokąd może wydaje więcej niż zarabia.
          I niestety choćby nie wiem jakie uzbepieczenia nic tutaj nie pomogą jeśli nie zaostrzy się kar za niegospodarność. A trudno, żeby obecny rząd zaostrzył kary, skoro nie tak dawno, w ub. roku specjalnie zmienił ustawę, aby objęła ona pewnego bardzo znalenego biznesmena, aby ten właśnie mógł w świetle prawa nie odpowiadać za niegospodarność. No i jeszcze pytanie czy ktoś, kto sam jest przykładem niegospodarności byłby wogóle w stanie cokolwiek z tym zrobić.
          Smutne to, ale daleko nam do normalnego europejskiego kraju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka