janusz-55 22.10.15, 17:52 wróciłem z Gran Canari odpowiem na pytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz-55 Re: Gran Canaria Taurito 23.10.15, 10:16 Tak miejsce wspaniałe blisko Puerto De Mogan jedno z najładniejszych miast na wyspie.Mieszkaliśmy w hotelu Mogan Princess and Beach którego nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gran Canaria Taurito IP: 77.252.180.* 23.10.15, 19:24 a czemu nie polecasz tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz-55 Re: Gran Canaria Taurito 24.10.15, 19:56 Hotelu nie polecam gdyż: - ilość schodów między poszczególnymi budynkami może wykończyć najbardziej wytrwałych, - bardzo częste awarie wind, - pierwsze i drugie piętro w każdym budynku jest z widokiem na inny budynek lub jego dach (nie widać ani basenów ani oceanu), - dostęp do plaży tylko autokarem (można w prawdzie dojść pieszo, gorzej z powrotem wrócić zwłaszcza w pełnym słońcu), - łazienki są "wyjątkowe", prysznic zamontowany na sztywno, utrzymać właściwą higienę przez kobiety graniczy z cudem (o bidetach można pomarzyć, hotel nawet nie wyposażył łazienki w ruchowy prysznic), - hotel nieprzyjazny dla Polaków ( przed hotelem na masztach brak polskiej flagi, w hotelu nie uświadczy się informacji w języku polskim np. menu - a przecież ilość turystów z Polski w tym hotelu jest wyjątkowo duża. - mam również zastrzeżenia do sprzątania ( niechlujne). Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: Gran Canaria Taurito 23.10.15, 21:40 Nam też bardzo się podobało. Mieszkaliśmy w Paradise Lago Taurito i byliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
kkt12 Re: Gran Canaria Taurito 28.10.15, 13:40 Hej, Vimi co sądzisz o Paradise Lago Taurito? Napiszesz + /-. Wybieram się latem. Czytałam sporo opinii Anglików, były różne... Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: Gran Canaria Taurito 28.10.15, 21:17 Jak dla mnie to najlepszy hotel w jakim byliśmy do tej pory. Fajnie położony, ale zaznaczam że jest to miejsce dla rodzin z dziećmi, młodzież będzie się nudzić. Taurito to mały kanion a w nim kilka hoteli ale za to położony w najcieplejszym regionie GC i wszystko co potrzebne (przynajmniej dla nas) jest na miejscu. Dobra komunikacja, przy hotelu przystanek autobusowy, my jeździliśmy w wiele miejsc autobusem. Jest też postój taksówek jeśli ktoś woli. Jeśli chodzi o hotel to nam wszystko odpowiadało, oprócz braku naleśników na śniadanie:) Przestronny pokój z widokiem na ocean ( bocznym, bo hotel jest położony bokiem do oceanu), a wieczorem można nawet z balkonu oglądać animacje ( i słuchać bo z uwagi na położenie w kanionie jest dosyć głośno). Codziennie sprzątany. Opinie co do jedzenia są różne ale jeśli ktoś pierwszego dnia chce wszystkiego spróbować to wiadomo że po kilku dniach się znudzi. Nam wszystko smakowało, był też kącik dla dzieci gdzie mogły spokojnie zjeść. Oprócz standardowego wyżywienia jest też kącik z kuchnią włoską i tajską. Mój mąż jest wymagający i też na nic nie narzekał. Drinki ok. Niektórzy narzekają na plastikowe kubeczki, ja tego nie rozumiem. Super atrakcje dla dzieci, miniklub, wstęp do parku wodnego (tylko drinki trzeba sobie przynieść z hotelu bo w parku sa odpłatne), minidisco wieczorne, które nasze dzieci uwielbiały, animacje wieczorne na wysokim poziomie, super ekipa animatorów. Na dole w hotelu sklepiki, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, można też wykupić wycieczki. Plaża 100 metrów od hotelu. Podsumowując: hotel ma 3,5 gwiazdki i tyle spełnia, my nie mamy wysokich wymagań, typu spa i inne wygody ale jest czysto, dobre jedzenie, miła obsługa. Czego więcej potrzeba do szczęścia? Lecisz z Tui? Odpowiedz Link Zgłoś
kkt12 Re: Gran Canaria Taurito 30.10.15, 12:41 Dzięki za info, potwierdziłaś wszystko co wyczytałam do tej pory:) Ja zawsze jestem pozytywnie nastawiona, nie mam też wygórowanych oczekiwań. Tak z Tui. Korzystaliście z rejsów? Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: Gran Canaria Taurito 30.10.15, 15:48 Byliśmy na jednym, kupiliśmy sami w budce przed hotelem. Raczej nie korzystamy z ofert biura, załatwiamy wszystko na własną rękę, bo jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kkt12 Re: Gran Canaria Taurito 03.11.15, 10:20 O super, też myślałam o rejsie. A co sądzicie wynajęciu samochodu, macie coś sprawdzonego? Chcemy trochę pojeździć i pozwiedzać na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: Gran Canaria Taurito 04.11.15, 14:54 Na GC jest dobra komunikacja,autobusem jeździliśmy w różne miejsca, Puerto de Mogan, Maspalomas, Puerto Rico a raz nawet do stolicy bo w planach mieliśmy opalanie ale akurat w tym dniu było trochę chmurek. Samochód wypożyczyliśmy również z wypożyczalni która jest przed hotelem bo nie chciało mi się niczego szukać ale zawsze można poszperać w necie i myślę że znajdzie się dobrą ofertę. Polecam przejażdżkę autem przepięknym zachodnim wybrzeżem i oczywiście góry z pięknymi widokami na wyspę i sąsiednią Teneryfę. Tego nie można przegapić. My auto mieliśmy na 3 dni i objeździliśmy całą wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Gran Canaria Taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.15, 19:36 Jaki był koszt wypożyczenia samochodu na 3 dni? Do której godziny wieczorem kursują autobusy, czy jest szansa dostać się komunikacją miejską na lotnisko wieczorem (lecimy bez biura podróży)? Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: Gran Canaria Taurito 05.11.15, 00:53 Jeśli dobrze pamiętam to z dwoma fotelikami dla dzieci, pełnym ubezpieczeniem wyszło ok. 140 eur. Co do autobusów to wydaje mi się że jeździły jeszcze po godz. 22 ale pewności nie mam. W razie czego można skorzystać z usług np. Resorthoppa. Odpowiedz Link Zgłoś
kkt12 Re: Gran Canaria Taurito 09.11.15, 11:01 Dzięki za info:) Czytam sobie co ludzie piszą w opiniach i na forum - są sprzeczne informacje dotyczące suszarek, ręczników plażowych i napojów w Aqua parku... Odpowiedz Link Zgłoś
vimi77 Re: Gran Canaria Taurito 09.11.15, 13:46 Suszarki chyba były (na 90%), ręczniki plażowe to chyba tylko za opłatą ale nie jestem pewna, my mieliśmy swoje. Co do napoi być może coś się zmieniło ale jak my byliśmy rok temu to w Aquaparku trzeba było płacić. Może te opinie to są od osób np. z Anglii i oni mają inne all. Najlepiej sprawdzić na stronie hotelu albo dokładnie wypytać biuro podróży. To jest nasz pokój: www.paradisehotels.es/hotel-paradise-lago-taurito/habitaciones/ Odpowiedz Link Zgłoś