IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.16, 18:57
Czy ktoś korzystał z EKUZ na Kanarach (w szczególności na GC)? Jak wygląda sprawa państwowej służby zdrowia na wyspach?
Obserwuj wątek
    • bemeta Re: EKUZ 19.05.16, 22:09
      Wspaniale, ojcu wstawili stenta w szpitalu na GC, bezgotowkowo, bez czekania.
      Co dokladnie chcesz wiedziec?
      Bo jezeli chcesz zaspamowac jakims ubezpieczeniem to sobie odpusc.
      • Gość: Piotr Re: EKUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.16, 22:20
        Absolutnie nie chcę niczego spamować. Po prostu za parę dni wyjeżdżam, dziś odebrałem kartę EKUZ i zastanawiałem się czy ewentualnie kupić jeszcze ubezpieczenie prywatne. Wiadomo, że ubezpieczyciele straszą, że EKUZ nie daje pełnej ochrony, że w kurortach są tylko prywatne placówki itp., nie bardzo mi się w to chce wierzyć po przeczytaniu informacji o systemie NFZ w Hiszpanii. Interesuje mnie czy gdyby coś się wydarzyło (odpukać) np. w takim Taurito to będę tam mógł skorzystać z państwowej służby zdrowia?
    • bemeta Re: EKUZ 19.05.16, 22:27
      OK, bedziesz mogl bez problemow, najblizsza przychodnia w Puerto de Mogán, obok marketu Spar, tam gdzie autobusy staja. Na ekuz robisz wszystko, jak nie wydola (powazniejsze sprawy, czego nie zycze) to transport, kontrakt ma prywana klinika San Roque w Meloneras, tam ewentualnie (czego nie zycze) cie odwioza, w naprawde ciezkich sprawach najprawdopodobniej Materno Infantil w Las Palmas. Od kontaktu z publiczna przychodnia lub pogotowiem i pokazaniu ekuz, reszta bezgotowkowo. Oczywyscie publiczi nie przyjada do hotelu bo dziecko ma sraczke, tu moga wskoczyc ubezpieczenia podrozne, skasuja 100 Eurakow za wizyte i pozniej zobaczymy czy bylo to nagle zachorowanie.
      Mieszkam tu i publiczna sluzba zdrowia jeszcze mnie nie rozczarowala, jak widac jeszcze pisze i zyje.
      • Gość: Gość Re: EKUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.16, 22:47
        Dziękuję za informacje, pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka