Dodaj do ulubionych

Autoreisen Teneryfa

IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.17, 11:25
Witam,
W najbliższym czasie wybieramy się na Teneryfę, będziemy korzystać z autoreisen po raz pierwszy. Mam parę pytań... czy konieczna jest karta kredytowa czy wystarczy debetowa
MASTERCARD?
Czy w autach jest kamerka? Czy w jakiś sposób sprawdzają kto prowadzi auto? Pytam ze względu na to, iż tylko jedna osoba z nas spełnia wymagania odnośnie wieku i czasu posiadania prawa jazdy, lecz nie czuje się pewnie za kierownicą więc chcielibyśmy aby podczas pobytu na Teneryfie, autem jeździła osoba, która ma prawko mniej niż 2 lata i niestety wg autoreisen nie spełnia wymagań.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • bemeta Re: Autoreisen Teneryfa 01.02.17, 14:06
      uuuu... achtung.
      AutoReisen skanuje zrenice oka ukryta kamera, zawsze jest w biurze i cie skanuje. W ten sposób wiedza kto podpisal umowe dlatego nie podpisuj ze zapoznales sie z LOAD czyli prawem o ochronie danych osobowych. A wlasnie umowe podpisz wlasnym dlugopisem bo jak uzyjesz firmowego to zaraz do woreczka i CSI natychmiast sciagnie odciski i bedzie je porównywac z czujnikami na kierownicy (wewnetrzna strona). Zalecam prowadzenie w okularach przeciwslonecznych, musza byc spryskane faltorem przynajmniej 75, to wazne zeby wykiwac kamerke, AutoReisen ma ja zawsze w lusterku wstecznym wiec nigdy w nie nie patrz to wazne. Kiedy odbierasz samochód zwróc uwage na podloge przed lada gdzie podpisujesz papiery, skanuja rozmiar buta... wiec podpisujac zalóz buty kolegi lub kolezanki która bedzie prowadzic. Pamietaj koniecznie o zalozeniu obciazników bo przy okazji waza kandydata na kierowce i jak bedzie róznica powyzej 3% to fura nie odpali a w skrajnych przypadkach wrzuci wsteczny na autostradzie.
      A tak na powaznie, moze prowadzic kto chce... do momentu w którym nie wezmie udzialu w jakiejs "przygodzie drogowej" bo wtedy moze byc i grubo i drogo.
      Na pytanie o mastercarda nie jestem w stanie odpowiedziec.
      Szerokiej drogi i udanego urlopu.
      • Gość: 12 Re: Autoreisen Teneryfa IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.17, 10:13
        wystarczy karta debetowa.
        można też płacić gotówką i nie pokazywać żadnych kart, ale... jak chciałem zapłacić gotówką to chcieli ode mnie depozyt 200E w gotówce. zapłaciłem więc zwykłą kartą debetową i wtedy żadnego depozytu ani dodatkowych opłat nie było.

na marginesie - autoreisen - dobra i uczciwa wypożyczalnia, polecam.
        • bogdan702 Re: Autoreisen Teneryfa 03.02.17, 12:24
          Ja również wypożyczałem parę dni temu.Żadnych problemów.Zazwyczaj biorę z wypożyczalni Cabrera Medina albo Cicar ale leciałem z dnia na dzień i nie mieli wolnych samochodów.Te wypożyczalnie również polecam.Można płacić gotówka i żadnej karty nawet nie pokazywać,wszystkie samochody mają pełne ubezpieczenie bez wkładu własnego.
          • Gość: dorota Re: Autoreisen Teneryfa IP: *.elomza.pl 09.02.17, 19:22
            Ja już trzykrotnie korzystałam z Cicar (Cabrera Medyna) na Lanzarote, Fuerteventura, w styczniu na Teneryfie. Bez problemu, bez karty, tylko gotówka, bez depozytu. Polecam z czystym sumieniem. Szczegółowo opisałam wszystko na blogu. Podaję link okiemdoroty.pl/2016/12/25/o-wypozyczaniu-samochodu-na-wyspach-kanaryjskich/
            • bo76 Re: Autoreisen Teneryfa 09.02.17, 23:08
              Pytanie było o Autoreisen :)
              Polecam, kredytówka niewymagana, ale wtedy - jak już pisano - depozyt.
              Z wiekiem kierowcy - wiesz, wszystko dobrze, póki się coś nie przytrafi.
            • Gość: danielk1111@gmail. Re: Autoreisen Teneryfa IP: 194.242.62.* 13.02.17, 10:08
              Poczytałem tego bloga i razi niestety ignorancja dla nazw hiszpańskich - mogłabyś to poprawić: Tehiche, Cuvea, Play Blanka, Cabrera Medyna, Fuertaventury, Buenawista, Puento de Teno, Salines del Carmen... A blog całkiem fajny i rzeczowy.
              Jakościowo Autoreisen i Pluscar są na poziomie Cabrera Medina, tylko że tańsze. Zero ukrytych kosztów, akceptują karty debetowe i są godne polecenia.
              • lena_f Re: Autoreisen Teneryfa 12.04.17, 00:00
                A o jakiej wypożyczalni piszecie bo jest TOP CAR Autoreisen i Autoreisen Rent a Car, ta druga ma niższe ceny???
                • Gość: 12 Re: Autoreisen Teneryfa IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.17, 12:48
                  chodzi o tą:
                  autoreisen.com/car-hire/car-hire-autoreisen.html

korzystałem na Tene i Fuert, polecam, zero problemów, nie potrzeba kredytówki, można gotówką (wtedy depozyt) lub płatniczą (bez depozytu), drugi kierowca gratis (w odpowiednim wieku), poddupnik gratis, pełne ubezpieczenie, uczciwe paliwo... same plusy

cabrera medina też super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka