Dodaj do ulubionych

Wynajęcia auta - Teneryfa - aspekt formalny (?!)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 20:59
Co jest potrzebne do wynajęcia samochodu na Teneryfie?
2 rzeczy jestem pewien: prawo jazdy i pieniądze, żeby zapłacić. A czy prawdą
jest, że potrzebna jest polisa OC?
Jeśli tak, to czy trzeba ją przywieźć ze sobą z Polski, czy wystawiają taką
na miejscu i ile to kosztuje.
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Wynajęcia auta - Teneryfa - aspekt formalny ( 27.05.06, 21:46
      jakaz znowu polisa OC?
      Wypozyczalam w zeszlym roku auto na GC w lokalnej wypozyczalni nawet karty
      kredytowej nie chcieli, prawo jazdy, gotowka i to wszystko.
      • abys5 Re: Wynajęcia auta - Teneryfa - aspekt formalny ( 27.05.06, 22:15
        Dokładnie prawko i gotowka , karta tez moze byc własnie wrociłam z Tene.
        Wynajmowaliśmy auto dwa razy i za drugim razem mielismy przygode na parkingu w
        Santa Cruz - auto bylo w pelni ubezpieczone przy oddawaniu spisalismy tylko
        protokol do ubezpieczenia i wsio. Miłego pobytu
        • bemeta dobre, naprawde.... 27.05.06, 22:21
          Taaaa.... poniewaz w Hiszpanii obowiazkowo nalezy miec w aucie kamizelke
          odblaskowa, oprocz polisy z Polski (chyba ze lecisz z Niemiec to trzeba miec
          polise niemiecka - najlepiej z autografem Benedykta XVI) zabierz taka kamizelke
          se soba. Dlaczego? Otoz Hiszpanie to kurduple i te kamizelki sa strasznie male
          a policja lubi sprawdzic czy dobrze lezy. I jak nie masz polisy plus kamizelka
          za mala no to mozesz w hiszpanskim pudle skonczyc.
          • Gość: Janek Re: dobre, naprawde.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:26
            Bemeto - mogłeś/mogłaś sobie odpuścić :/
            Ale dziękuję :-)
            • bemeta Sorki, ale nie moglem 27.05.06, 22:31
              Bylem pewien ze sobie jaja robisz, a to pewnie Cie ktos podpuscil..
              Jak potrzebujesz jakiejs informacji to sluze bo siedze na miejscu.
              Z doswiadczenia wiem, ze nawet przefaksowana kopia prawka wystarczy zeby
              wynajac fure.
              Pozdro i szerokiej drogi.
              • Gość: Janek Re: Sorki, ale nie moglem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:39
                Wielkie dzięki! To chyba rzeczywiście podpucha dla zielonego gościa :/ Niby się
                wie to i tamto, ale czasem można głupawki dostać.
                Biorę prawko i kasę i mam nadzieję wynająć wóz. Tylko jeszcze zastanawiam się
                gdzie - czy na własną rękę, czy za pośrednictwem rezydenta z biura podróży.
                Najlepiej tanio :D
                • bemeta Re: Sorki, ale nie moglem 27.05.06, 22:46
                  A jeszcze jedno, czasem - nie zawsze trzeba miec karte kredytowa zeby zrobic
                  blokade depozytu.
                  Na jaka wyspe jedziesz?
                  • rudy_g Re: Sorki, ale nie moglem 13.06.06, 09:46
                    A jakie wypożyczalnie możesz polecić?
                    Chodzi mi tu o jakieś mniejsze lokalne wypożyczalnie. Heartz jest jedyną jaką
                    znam ale oni są drodzy.
                    Chciałbym wynająć auto powiedzmy w Maladze i oddać w Barcelonie są jakieś firmy
                    hiszpańskie/lokalne kótre oferują taką możliwość?
                • iberia30 Re: Sorki, ale nie moglem 28.05.06, 10:24
                  ja wypozyczalam w lokalnej wypozyczalni bez pomocy rezydentki bo...bylo taniej:-
                  ), jesli ktos nie zna jezyka to pozostaje mu usmiechnac sie do wspoltowarzysza
                  albo skorzystac z pomocy rezydentki.Warto owdiedzic kilka wypozyzalni i
                  porownac ceny:-) a na koniec jeszcze sprobowac potargowac:-).Udanego pobytu.
      • anna262 Re: Wynajęcia auta - Teneryfa - aspekt formalny ( 03.07.06, 20:09
        WYSTARCZY TYLKO PRAWO JAZDY I NIC WIECEJ. SAMOCHODY SA DOSYC TANIE. A ODDAJAC
        KLUCZYKI CZESTO WYSTARCZY WZUCIC JE DO KOSZYCZKA I NIC WIECEJ. JAK BY BYŁA
        JAKAS STŁUCZKA LUB WYPADE TO SAMOCHOD ZOSTAWIA SIE NA MIEJSCU- BIURO OD KTOREGO
        WYNAJMOWALISCIE SAMO GO ZNAJDZIE. NAJLEPIEJ WYNAJMOWAC NA LOTNISKU-
        PRZYNAJMNIEJ JA TAK ROBIE OD 17 LAT. ANNA
        • styro Re: Wynajęcia auta - Teneryfa - aspekt formalny ( 04.07.06, 06:26
          anna262 napisała:

> WYSTARCZY TYLKO PRAWO JAZDY I NIC WIECEJ. SAMOCHODY SA DOSYC TANIE. A
          ODDAJAC
          > KLUCZYKI CZESTO WYSTARCZY WZUCIC JE DO KOSZYCZKA I NIC WIECEJ. JAK BY BYŁA
          > JAKAS STŁUCZKA LUB WYPADE TO SAMOCHOD ZOSTAWIA SIE NA MIEJSCU- BIURO OD
          KTOREGO
          > WYNAJMOWALISCIE SAMO GO ZNAJDZIE. NAJLEPIEJ WYNAJMOWAC NA LOTNISKU-
          > PRZYNAJMNIEJ JA TAK ROBIE OD 17 LAT. ANNA

Po pierwsze nie krzycz bo glowa boli, a po drugie piszesz bzdury.
    • Gość: Janek sorki - chodziło o ZIELNĄ KARTĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:28
      Skoro OC nie wymagają, to zielona karta to też jakieś nieporozumienie.
      Pewien "pajac" mnie w błąd wprowadza, a że jadę na Kanary to chcę mieć wszystko
      dograne, tudzież wyjaśnione.
      • styro Re: sorki - chodziło o ZIELNĄ KARTĘ 28.05.06, 19:08
        Janku drogi - napisz konkretnie gdzie jedziesz - ja polecam Ci pepecar. Jesli
        bedziesz w Puerto de la Cruz lub tu gdzies na polnocy wyspy to sluze pomoca.
        Jak cos to wal na maila.
        • Gość: Janek Jadę na Teneryfę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 21:35
          Jadę na Teneryfę, będę w Playa de America (zakotwiczymy w hotelu H10 Gran
          Tinerfe).
          • Gość: Victoria1 Re: Jadę na Teneryfę.... IP: 194.106.193.* 01.06.06, 20:29
            Witam,
            w ubiegłym roku podczas pobytu w Playa d.L.Americas korzystaliśmy z wypożyczalni
            prowadzonej przez sympatyczne małżeństwo z Polski. Samochody zarezerwowaliśmy
            jeszcze w Polsce (bez żadnej zaliczki), właściciel, pan Andrzej, przyjechał po
            nas do hotelu, następnie pojechaliśmy z nim do ich biura i tam załatwiliśmy
            wszelkie formalności.Jego żona wskazała nam na mapie Teneryfy wiele ciekawych
            punktów do zobaczenia, o których nie wspominają przewodniki.

Ich strona: www.teneryfarentacar.pl

Pozdrawiam.
          • Gość: adam Re: Jadę na Teneryfę.... IP: *.aster.pl 02.06.06, 03:30
            Witam,
            Ja rezerwowalam w www.hiszpania-rentacar.pl bylo wszystko ok i tez podstawili
            pod hotel auto.
          • Gość: MARDOT Re: Jadę na Teneryfę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:03
            WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z LAS AMERICAS! MIESZKALIŚMY W REGENCY RESORTS CLUB NA
            TORVISCOS ALTO! WARTO MIEĆ KOGOŚ KTO ZNA HISZPAŃSKI BY DOGADAĆ SIĘ Z
            WYPOŻYCZALNIĄ AUT! CZĘSTO BYWA TAK ŻE W UMOWIE O WYPOZYCZENIE SĄ ANEKSY ŻE ZA
            SZKODY DO "X" KWOTY ODPOWIADA WYNAJMYJACY ALBO SAMOCHÓD MOŻE BYĆ STARSZYM
            MODELEM I WRAZIE AWARI CZEKASZ NA AUTOSTRADZIE AŻ CI PODSTAWIĄ DRUGI! CENY TO
            OK 120 EUR ZA 3 DNI(CZASEM DADZĄ CI 1DZIEŃ GRATIS! JEŻELI CENA JEST NIŻSZA TO
            NA PEWNO JEST W TYM JAKIŚ MANKAMENT! NAJWAZNIEJSZE SPRAWDŹ AUTO ZANIM
            PODPISZESZ UMOWĘ!
            • styro Re: Jadę na Teneryfę.... 07.06.06, 23:03
              Gość portalu: MARDOT napisał(a):

CENY TO
              > OK 120 EUR ZA 3 DNI(CZASEM DADZĄ CI 1DZIEŃ GRATIS! JEŻELI CENA JEST NIŻSZA TO
              > NA PEWNO JEST W TYM JAKIŚ MANKAMENT!

Niekoniecznie. Ja wypozyczalem ostatnio auto dla znajomych (Pepecar) nowiotka
              Ibiza za 26 euro za dzien, dzis przechodzilem kolo jednej wypozyczalni, ktora
              oferowala auto na tydzien za 110 euro wiec wystarczy troche poszukac, aby nie
              przeplacic.
              • styro Re: Jadę na Teneryfę.... 13.06.06, 02:00
                Prosze - 92 euro za 7 dni - ubezpieczenie wliczone.

www.orcarcanarias.com/
    • Gość: Janek Re: Wynajęcia auta - Teneryfa - aspekt formalny ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:10
      No i skorzystaliśmy z ORCAR-u. Wystarczył dowód osobisty i prawo jazdy. W
      przypadku płatności gotówką pobierają 50 Euro depozytu. Wynajęliśmy Forda
      Focusa na 4 dni za 115 EURO (miał być Seat Cordoba, ale ostatecznie okazało
      się, że go wynajęli). Nie wiem jakie stare to auto było, ale miało na blacie
      100000 km i było nieco zajechane - strasznie ciężko chodziło (choć się nie
      dziwię, skoro co chwilę jeździ nim inny kierowca, który ma różny od poprzednika
      styl jazdy). Generalnie pojeździliśmy, przeżyliśmy i auto z pełnym bakiem bez
      usterek oddaliśmy.
      Dziękuję wszystkim za odzew i chęć pomocy :-)
      Pozdrawiam - Jan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka