Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z GC-hotel Orquidea

IP: *.Red-80-59-65.staticIP.rima-tde.net 03.07.09, 21:31
Serdecznie pozdrawim z Hotelu Orquidea. Przybylimy tu wczoraj z
godzinnym opoznieniem. Hotel ok, ale polskie mini disco to porazka.
Dzieci tancza w malym klubie przy cichej muzyce. W tym roku Scanbo
ma swoj klub, ponoc w uroku ubieglym spedzali czas w sali
konferencyjnej w glebi hotelu. Odezwe sie pozniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: orlika Re: Pozdrowienia z GC-hotel Orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:07
      dzięki za informacje. Czy jest konieczna rezerwacja stolików ( mamy
      opcję all) czyli nie za ciekawe to mini disco dla dzieci? Wybraliśmy
      ten hotel właśnie ze względu na klub scambo. Czekamy na relacje.
      Mamy wylot 16.07.09 Pozdrowienia i miłego pobytu
    • Gość: dser opinie Orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 12:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,54131,82851073,82851073,Orquidea_Gran_Canaria_Bahia_Feliz.html
      • Gość: orlika Re: opinie Orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 15:22
        wszystko świetnie - te relacje są z ubiegłego roku - od tego czasu
        wiele mogło się zmienić i jak widzisz już się zmieniło np: scambo ma
        swój klub, którego w ubiegłym roku nie miał - wówczas do dyspozycji
        klubu była sala konferencyjne
        • Gość: ewa Re: opinie Orquidea IP: *.Red-80-59-65.staticIP.rima-tde.net 05.07.09, 17:12
          Witam ponownie. Po dokladnym przyjzeniu sie hotelowi stwierdzam, nie
          zasluguje na 4 gwiazdki. W Turcji czy w Tunezji lepij sprzatali
          wokol hotelu (tutaj smieci zamiataja okolo 9 rano, a plytki
          chodnikowe lepia sie od soku i nikt tego nie splukuje). Takze w
          lazience mamy grzyba dookola wanny i az sie prosi o domestos
          Najbrzydsze sa jednak kortarze z brudnymi oknami i wygladaja jak w
          hotelu robotniczym. Animacje przy basenie i wieczorem sa prowadzone
          przez animatorow angielskich i skandynawskich. Maja oni swoje sceny
          i Polacy sa na uboczu. Anglicy i Skandyn. dobrze sie bawia.Animacji
          prowadzonych przez hotel nie ma. Klub Scanbo to naprawde bieda.
          Dziewczyny nie maja srodkow zeby cos zrobic.
          • 8ma-rca Re: opinie Orquidea 05.07.09, 18:27
            ale trzeba być smutnym człowiekiem, żeby na wakacjach siedzieć na forum
            internetowym, nie moge. :)
            • Gość: ewa Re: opinie Orquidea IP: *.Red-80-59-65.staticIP.rima-tde.net 07.07.09, 18:49
              Tak, jastem bardzo, bardzo smutna. Leze na sloncu, pije coca cole i
              po prostu lzy leca mi ciurkiem. O ja nieszczesliwa!
              Jak zostaje mi kilka minut oplaconego internetu, to poprostu lubie
              tu zajzec. Takie to dziwne? Smuci mnie natomiast to, ze zagladaja tu
              ludzie pokroju 8ma-rca.
              • Gość: orlika Re: opinie Orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 09:05
                oczywiście każda opinia jest subiektywna - to jest zrozumiałe, ale
                właśnie dlatego tutaj zaglądamy - z tego co piszesz można
                rozczarować się scan klubem i minidisco prawda? A ja właśnie
                wybrałam ten konkretny hotel na GC ze względu na animację dla dzieci
                i szczerze mówiąc gdybym wiedziała że jest taki podział na nacje to
                na pewno wybrałabym inny. Więc dzięki za opinię -
                • Gość: gosc Re: opinie Orquidea IP: *.Red-81-37-62.dynamicIP.rima-tde.net 12.07.09, 11:18
                  Oczywiscie ze kazda opinia jest subiektywna.Zalezy co sie komu
                  podoba. Tym bardziej ze club jest dla dzieci i ich zdanie jest
                  interesujace a nie rodzicow. Ja bylam z moimi dziecmi miesiac temu.
                  I moje dzieci byly zachwycone. I nie tylko moje. Na 21 dzieciakow
                  tylko jedno narzekalo i to dlatego, ze tatusiowi club nie podobal
                  sie.
                  • Gość: orlika Re: opinie Orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:32
                    No jasne- dla dzieci najważniejsza jest dobra zabawa - moje młodsze
                    dziecko uwielbia minidisco najbardziej ze wszystkich atrakcji
                    starsze lubi natomiast zorganizowane zabawy tematyczne w wakacyjnych
                    klubach. Może nie ma co się martwić na zapas - wszystko zależy od
                    naszego pozytywnego myślenia to oczywiste.
                • Gość: Jarek Re: opinie Orquidea IP: *.arreks.pl 22.07.09, 16:06
                  A jak z jedzeniem, wykupiliśmy wersję AI?
                  • Gość: ewa Re: opinie Orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 21:33
                    Jedzenie przepyszne! Na śniadanie wszystko co możliwe: jajka, jajecznica, bekon, mnóstwo różnego pieczywa, warzywa itp. Kolacje również super, dużo różnego mięsa, makarony, ryż , frytki. Często były kolacje tematyczne np. japońska, włoska, i wtedy były dania z tych krajów. Obiady czy jak kto woli lunchy, były skromniejsze, ale też mało osób z nich korzystało. Większość wolała fast-foody przy basenie w Coco-Loco. Byłam w kilku hotelach i mogę powiedzieć, że jedzenie w Orquidei było jednym z najlepszych.
                    Moim zdaniem warto wziąć wersję ALL.
                    Jeszcze chciałam dodać, że większość wczasowiczów płaci 40 euro, żeby pokój opuścić w dniu wyjazdu o 18, a nie o 12. Mogliśmy korzystać z ALL do chwili wyjazdu.
        • etrusek te relacje są z ubiegłego roku 15.07.09, 12:42
          te relacje są z ubiegłego roku bo nikt z was nie zada sobie odrobiny
          trudu by po powrocie napisac kilka słów. wszyscy tylko biora zamiast
          dac cos od siebie
          • Gość: ewa Re: te relacje są z ubiegłego roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 15:58
            Wróciliśmy!!! Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni! Jedzenie bardzo dobre, duży
            wybór, sa specjalne dania dla dzieci, lody do kolacji, śmietana w spreyu,
            czekoladowa fontanna. Dzieci jest w tym hotelu naprawdę dużo, szczególnie bardzo
            małych. Trochę mały problem z ALL, ponieważ nie ma osobnej karty w tej wersji i
            trzeba się pytać czy dany drink jest free. Również w barze przy basenie są 3
            lodówki z lodami, z czego lody tylko z jednej są ALL. Wielu dzieciom udaje się
            podebrać lody na patyku gdy kelnerzy nie patrzą. Kawa w dzbanku przy basenie dla
            mnie jest niesmaczna, więc prosiłam kelnera o cappucino z automatu. Można też
            samemu zrobić sobie tosta, hot-doga lub hamburgera.
            Plaża przy hotelu jest kamienista, ale gdy jest odpływ można wejść do oceanu bez
            problemu. Prawie zawsze są duże fale i jak ktoś się zdecyduje na kąpiel to musi
            się liczyć z tym, że w majtkach pozostanie dużo czarnego piasku.
            Na pomoc rezydenta, pana Andrzeja, raczej nie można liczyć. Na pytania o sejf,
            internet odsyła do recepcji. Zajmuje się głównie sprzedażą wycieczek. Jeśli wam
            powie, że w ogrodzie Jardin Canario (kaktusy) nie ma WC to kłamie. Byłam,
            widziałam. Rezydent nie ma dyżurów w hotelu, jest dostępny telefoniczne i w piątki.
            My wypożyczyliśmy samochód i sami zrobiliśmy sobie objazdówkę. Polecam! Jazda po
            górach podnosi adrenalinę.
            Perfumy kupiłam w Puerto De Mogan, gdzie spotkałam Polkę. Kupiłam testery za
            połowę ceny.
            Nie macie co liczyć na zakupy na lotnisku, ponieważ gdy my zajechaliśmy tam o
            22.20 to był czynny jeden nędzny sklepik.
            Baliśmy się o nadbagaż, ale nie zwracają na to uwagę.
            Życzę Wam miłego pobytu!!!
    • makare1 Re: Pozdrowienia z GC-hotel Orquidea 15.07.09, 12:22
      A jaka jest plaża? Czy rzeczywiście kamienista, wąska i mała, jak
      przeczytałam w jednej z opinii? O której dotarliście do hotelu? Czy
      można było coś jeszcze zjeść? Też nastawiliśmy się na Scanbo i mamy
      nadzieję, że dzieciakom się spodoba. Ewa napisz po powrocie. My
      wyruszamy za tydzień i chętnie się jeszcze dowiemy paru szczegółów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka