Dodaj do ulubionych

co z słabszymi?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:38
wlasnie co z takimi uczniami ktorzy sie nie ucza ZLE ale tez nie NAJLEPIEJ
tylko przecietnie ? co z nimi ? czy dla nich juz nie ma szans ?? przciez nie
kazdy jest orłem ze wszystkiego ! czy dla nich tylko zawodowki ? jezeli tak
to ja proponuje utworzenie ich wiecej ;] W mojej szkole wlasnie Ci przecietni
mysleli i technikach czy naweet o liceum ale nie najlepszym no ale oni tak
jakby schodza na drugi plan w tym momencie ehh no i gdzie tu ta
sprawiedliwosc :D:D Pozdro!
Obserwuj wątek
    • lukasz_wrz Re: co z słabszymi? 27.04.06, 20:46
      Najgorsze LO w Bydgoszcz przyjmuje od 2.5 sredniej. dla najgorszych, nawet Lo
      sieznajdzie...
      • Gość: ... Re: co z słabszymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:51
        w bydgoszczy ? czlowieku zastanow sie co mowisz ktos ma jechac pol polski do
        jakiegos tam liceum ;] czy myslisz ze wszedzie sa takie licea ?? ehh no to sie
        mylisz nie na kazdym rogu stoi liceum gdzie przyjmuja od sredniej 2,...
        zdarzaja sie ale nawet sama renoma wskazuje ze co ucza w liceum gdzie przyjumja
        od srednie 2,... ? ehh
        • lukasz_wrz Re: co z słabszymi? 27.04.06, 20:59
          Bydgoszcz to 9 lub 10 miasto pod względem ludności w Polsce, więc w takim
          Poznaniu czy Krakowie, nie mówiąc już o Wa-wie, to jest tych LO jeszcze więcej.
          Jako ktoś mieszka w małej mieścinie to ma proporcjonalnie mniej miejsc, ale
          szkół starczy dla każdego. Nawet dla tych z 2.0
          • Gość: ... Re: co z słabszymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:09
            no ale czy Ty myszlisz ze wszystko sie kreci wokol Wawy Wro Krakowa ?ehh no
            Polska tez nie jest az taka malutka i nie kazdemu rodzice pozwola wyjechac
            gdzies zeby poszedl specjalnie do LICEUM powiedz to idz tutaj do zawodowki ....
            truno nie wyszlo Ci ble ble takie slowa chyba nie pociesza dziecka ;] mnie
            bynjamniej by zalamaly :PPP
            • Gość: ss Re: co z słabszymi? IP: *.pai.net.pl 14.06.06, 16:04
              w każdym mieście, w którym jest przynajmniej kilka szkół ponadgimnazjalnych
              znajdzie się LO, które przyjmie tych słabszych. Tylko szczerze mówiąc jak ktoś
              sobie słabo radzi z nauką już na poziomie gim. to po co mu liceum? :|
              • Gość: aaa! Re: co z słabszymi? IP: *.quest-net.pl 14.06.06, 16:32
                właśnie. U mnie, w podwarszawskiej szkole jest wielu ludzi którzy wolą iść do
                technikum, które ich czegoś przydatnego nauczy niż najgorszego liceum mimo, że w
                Warszawie napewno znalazłoby się wiele takich które przyjmują nawet ze średnią 2...
    • Gość: mocny Re: co z słabszymi? IP: *.ghnet.pl 14.06.06, 17:29
      słabsi odpadają
      • kaczuszka5555555555 Re: co z słabszymi? 14.06.06, 21:28
        Ej, nie przesadzajcie w każdym więszym miescie takim wojewódzkim są LO które
        przyjmują od 50 pk.Poza tym jak ktoś sie chce uczyc to nauczy się nawet w
        najgorszym Lo, tylko wystarczy chcieć.
    • gazunia Re: co z słabszymi? 14.06.06, 22:31
      Pamiętajcie tylko, że idąc do liceum musicie zdać maturę, żeby dostać się na
      studia! Wybór technikum albo zawodówki wcale nie zamyka Wam drogi do studiów a
      jest zabezpieczeniem.
      • Gość: karola Re: co z słabszymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 09:54
        Czegoś tu nie rozumiem! To logiczne, ze dobrzy uczniowie idą do Lo, potem na
        studia, a ten co ma średnią 2,5 czy 3,5 niech nie pcha sie tam. Po Lo i tak
        musi isć na studia a jak w gimnazjum sobie nie radzi to tam będzie lepiej?
        Niesądze. Osobiścnie nie mam nic przeciwko technikom i zawodłówkom. To są dobre
        szkoły. UE poszukuje teraz specjalistów murarzy, tynkarzy, spawaczy i wielu
        innych. Jesli pójdą do zawodówki będą mieli lepiej niż w LO. Po co na siłę się
        tam pchać. Wiem jeszcze teraz niektórzy uważają że zawodówka jest dla głąbów i
        to obciach tam chodzić. Nic bardziej mylnego. Ludzie nie marnujcie sobie życia
        w liceach które ledwo skączycie bez żadnych perspektyw na dalsze życie.
        Pozdrawiam..
    • Gość: Ola Re: co z słabszymi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:24
      bełkot bełkot bełkot, po liceum nic nikt nie musi.
      • Gość: Ka.R Zawodówka odpada !!! IP: *.stegny.2a.pl 19.06.06, 19:35
        po zawodówce nie bedzie sie mialo wyksztalcenia sredniego,a bez sredniego
        wyksztalcenia malo kto przyjmie cie do pracy , np w wakacje( sama staralam sie
        o prace na stanowisku sprzedawcy,a zeby wogóle ubiegac o ta prace trzeba bylo
        miec conajmniej srednie wyksztalcenie i dobrze sie zaprezentowac na rozmowie o
        prace).Gdy pracodawca widzi w cv wykdztalcenie zawodowe od razu nie bierze go
        pod uwage.Praca zostaje jedynie w takim razoe jedynie na stanowisku którego
        uczy sie w zawodówce np mechanik. Moim zdaniem lepiej miec wykształcenie
        srednie a pojsc do kiepskeigo LO niz do zawodowki.zobaczcie na statystyki.Ludzi
        bezrobotnych z podstawowym i zawodowym wyksztaceniem jest najwiecej.Nawet
        uczylam sie w szkole ze przyczyna bezrobocia sa szkoly zawodowe, które ucza
        obsługi wielu maszyn których i tak sie juz nie uzywa..Czyli bez sensu.
        Zastanówcie sie nad swoja przyszłoscia,nie warto isc do zawodowki.
        • Gość: julka Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.ollnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:25
          osoby po zawodówkach sa tania siłą roboczą w Niemczech i w Anglii a także w
          innych krajach UE.Ludzie po zawodówce myślą że pojadą sobie np.do Anglii bez
          znajomości języka i bez (rz)żadnych perspektyw i ot tak dostana sobie pracę.
          Jak dla mnie to te technika i zawodówki a także licea profilowane powinni
          skasować.Strata czasu i kasy na budowe i utrzymanie tego.
          • Gość: lukasZ_wrz Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.06.06, 19:30
            LOL, to kto by za przeporszeniem zapieprzał na budowie i robił tam?
            Inteligenciki po studiach? Wątpie, dlatego technika i zawki są potrzebne, ot dla
            tych co nie majazdolnośc do nauki.
            • Gość: julka Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.ollnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:38
              ta, tylko pózniej zagranicą smieją się z nas i traktuja Polaków jak bande
              głupich roboli.Bo ci jezdżą naiwnie na czarno i licza na dużą kasę.a g***o umieją.
              • Gość: lukasz_wrz Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.06.06, 19:41
                To niech się śmieją. I tak Polak uwarza taką prace w Anglii jako zbawienie, wiec
                mu to dynda czy Polska jest posmiewiskiem. Dla niego wazne że ma kase.
                • Gość: Jacek Re: Zawodówka odpada !!! co myślicie o tech.ekon? IP: *.jerzostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:16
                  No własnie co myslicie o ekonomikach, czy warto tam iść i od ilu punktów u was
                  przyjmują?
                • Gość: edysia Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.and / 80.50.247.* 27.06.06, 21:12
                  a ty to pewnie do zawodówki chodzisz i dlatego ich bronisz, skoro piszesz "uwarza" zamiast "uważa".... popieram julke
          • Gość: ss Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.pai.net.pl 25.06.06, 02:01
            pie..sz kretynko i nawet nie wiesz o czym. po zawodówce, po technikum masz
            pracę. Sama siebie powinnaś skasować. Zasadniczych szkół zlikwidowano mnóstwo i
            powstały licea ogólnokształcące dla tych, którzy w gim ledwie zdawali. Tylko po
            jaką cholerę oni się do ogólniaków pchają, co?
            • Gość: julka Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.ollnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 18:28
              mówisz do mnie????????????może troche kultury by sie przydało głąbie!!!!!!!!
              • Gość: ss Re: Zawodówka odpada !!! IP: *.pai.net.pl 26.06.06, 08:35
                może nie. to ja niby jestem głąbem? nie rozumiem po co się wypowiadasz na
                tematy, w których się nie orientujesze.
                • Gość: ruchacz morda stulejarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:00
    • Gość: pałkarz Re: co z słabszymi? IP: *.gaja.net.pl 26.06.06, 19:50
      do zawodówki a póżniej do łopat poprostu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka