axel40 13.09.08, 16:36 Czy przy otwieraniu nowego rejestru w IKE Arka jest pobierana jakaś opłata? Taki komunikat wyskakuje by opłacić rejestr,a nigdzie nie znalazłem w opłatach takiej pozycji? Kiedyś otwarcie było za darmo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmartfiona Re: IKE Arka 07.10.08, 18:30 Czy to prawda "Uprzejmie informuję, że IKE w usługach bankowości elektronicznej jest tylko do podglądu. Wpłaty na IKE można wykonać wyłącznie w placówce Banku." To po jaką ch..ę ja zakładałam tam konto??? Odpowiedz Link
axel40 Re: IKE Arka 07.10.08, 18:42 Ja dokonuje wpłat drogą elektroniczną na IKE poprzez centrum 24 BZ WBK. Może ta informacja jest błędna. Sprawdź telefonicznie w banku Odpowiedz Link
zmartfiona Re: IKE Arka 07.10.08, 18:48 To jest info z pomocy24 bzwbk to wkleje o co ich pytałam, moze Ty mi odpowiesz --- W jaki sposób zarządzać tym z poziomu internetu. Gdy w panelu internetowym bzwbk wchodzę po zalogowaniu w Fundusze Arka i tam wybieram Nabycie jednostek, włącza mi się strona na której moge kupić jednostki funduszu Arka, ale nieaktywny numer konta jest inny niż na świadectwie które przyszło pocztą. Z tego co przekazano mi w oddziale wynikało, ze mam wpłacać na nr konta podany na owym świadectwie. Jak mam to zrobić? Czy faktycznie zwykłym przelewem złotówkowym? Czy to, w co, wg wyżej opisanej procedury wchodzę, to nabycie jednostek funduszu poza IKE? Jeśli faktycznie nr konta mam wziąć ze świadectwa, zapłacić zwykłym przelewem, to jakie mam wpisać inne dane, np nazwa, ulica itd? Podkreślam-ja chcę wpłacić tylko i wyłącznie na IKE. ----- MAM NADZIEJE, ZE JASNO SIE WYRAZIŁAM, CHOC CZASAMI JEST TO TRUDNE W TAKICH TEMATACH. Odpowiedz Link
zmartfiona Re: IKE Arka 08.10.08, 19:55 Axel czy płacisz przelewem czy automatycznie zakupujesz jednostki? ale ważne jeste, że na IKE, bo do otwartego to można z automatu. Na IKE chyba nie. Odpowiedz Link
axel40 Re: IKE Arka 08.10.08, 20:04 Z konta w BZ WBK poprzez internet(centrum 24) zakupuje i dokonuje wszelkich transakcji na funduszach otwartych i IKE. Odpowiedz Link
axel40 Re: IKE Arka 08.10.08, 20:22 Z zakładki fundusze jeśli nie robiłaś jeszcze zakupu jednostek IKE wybierz otwarcie rejestru.I tam poszukaj interesujący cię fundusz IKE.Po wpłacie za 2,3 dni zobaczysz otwarty nowy rejestr wraz z wyceną. Odpowiedz Link
axel40 Re: IKE Arka 08.10.08, 20:23 Na pytanie jak to sie ma z poziomu internetu to odp.była prawidłowa.Nie mówiłaś,że z poziomu BZWBK centrum24. Odpowiedz Link
zmartfiona Re: IKE Arka 13.10.08, 12:07 No tak, i dalej nie wiem. 8.10 wpłaciłam na IKE ale tradycyjnym przelewem z centrum24 . Do tej pory nie widzę tego w rejestrze Gdy automatem, zalogowana w centrum24, wchodze w Fundusze Arka, pokazuje mi sie Rejestr IKE. Gdy z górnego menu wybieram Nabycie jednostek - nieaktywny numer konta jest różny od nr na świadectwie nabycia jednostek, jednocześnie poniżej pokazuje się rejestr IKE oraz aktywne miejsce na kwotę a poniżej komentarz "Nabycie jednostek uczestnictwa w funduszu 'ARKA BZ WBK AKCJI FIO - IKE' dla rejestru o numerze..." Czyli kupuje w ten sposób jednostki w ramach IKE, czy nie? czy będzie to dodatkowa inwestycja w fundusz Arka? Odpowiedz Link
axel40 Re: IKE Arka 13.10.08, 13:51 Nie odpisywałem,bo jak wszystko zobaczysz to zrozumiesz mechanizm. jeśli złożysz dyspozycję bodajże do 9.00 to masz wycenę z tego samego dnia.Potem na rachunku pojawia się za 3 ,max 4 dni robocze. Odpowiedz Link
zmartfiona Re: IKE Arka 13.10.08, 15:24 Mechanizm to mniej wiecej rozumiem. Pani w okienku poinformowała mnie, ze muszę płacić na nr konta podany na świadectwie, a takiej możliwości z automatu nie ma. Dotąd środki nie wpłynęły, nawet te z 8.10 Odpowiedz Link
zmartfiona Re: IKE Arka 16.10.08, 19:24 Wpłynęły, jest w porządku, można wpłacać i przelewem i z automatu, mimo, że inne numery konta Melduje posłusznie, ze jako wyjątkowo spokojny człowiek i dobry obywatel wpłaciłam grzecznie cały limit na 2008 rok, i mimo, ze ciut zmalało, to się ni cholery nie martwię. Kupuję w dołku --- mam nadzieję, ze dzięki takim jak giełda ruszy CZEGO WAM I SOBIE ŻYCZĘ! Odpowiedz Link
zmartfiona Re: IKE Arka 16.10.08, 19:26 > --- > mam nadzieję, ze dzięki takim jak giełda ruszy OCZYWIŚCIE - ZIELONYM DO GÓRY Odpowiedz Link