Dodaj do ulubionych

Chusta dla 3 miesięczniaka

30.03.11, 19:39
Witam, jestem tu pierwszy raz...
Czy ktoś z Was mógłby mi polecieć chustę dla 3 miesięcznego dziecka?
Tylko proszę nie za setki zł :)

Widziałam takie co mają mało materiału chyba i nie trzeba ich wiązać?
No chyba że plotę głupoty.

Proszę o porady.
Obserwuj wątek
    • smiecha20 Re: Chusta dla 3 miesięczniaka 30.03.11, 22:04
      za mało danych podałaś ;)

polecam ten wątek (przekopiowałam z linków przyklejonych wyżej) klubkangura.com.pl/faq/chustoforumfaq.htm

Poczytaj, określ swoje potrzeby i preferencje, potem będziemy dumać dalej ;)

www.przytulmniemamo.pl
      • od.czasu.do.czasu Re: Chusta dla 3 miesięczniaka 30.03.11, 22:46
        Ale to skomplikowane :(
        Przeczytam i wrócę, mam nadzieje że mi dziecko nie pójdzie w tym czasie do szkoły :)
        • od.czasu.do.czasu Re: Chusta dla 3 miesięczniaka 30.03.11, 22:53
          Odpuszczam, przeleciałam interesujące mnie zagadnienia i jednak to nie dla nas.
          Nie ogarniam tego tematu.
          Mam jakieś kiepskie nosidło czy jak Wy to mówicie wisidło (pewnie zmyśliłam tę nazwę) i tak myślę że jak wyskoczę z dzieciakiem w tym badziewiu do sklepu na 20 min to nic się nie stanie.
          • smiecha20 Re: Chusta dla 3 miesięczniaka 31.03.11, 08:00
            Ależ nie zniechęcaj się :) To się początkowo wydaje skomplikowane, dlatego zawsze najprościej się z kimś spotkać. Podrzuciłam przyklejony temat bo tam jest właśnie sporo o rodzajach i zasadach noszenia, na tej podstawie można określić do czego CI taka chusta byłaby potrzebna (czy do usypiania, wycieczki nad morze czy do tego warzywniaka na kwadrans) i jaką w związku z tym wybrać.

Jak potrzebujesz czegoś na szybkie wyjścia to chusta-kieszonka zwana pouchem lub chusta kółkowa i noszenie na biodrze. Jak z trzymaniem główki, dobrze dziecko trzyma główkę bez asekuracji?

Chusta wiązana tkana wymaga ciut wprawy ale jest w użytkowaniu bardzo wygodna, bo równomiernie rozkłada się ciężar dziecka, można nosić i z przodu i na plecach. Chusta elastyczna dla Was już raczej nie wystarczy na długo więc polecam tkaną np Natibaby, Leny Lamb - zajrzyj na bazarek albo serwisy aukcyjne, można kupić używane w dobrej cenie a to się praktycznie nie zużywa;)
            .
            No albo jakieś nosidło ergonomiczne dla mniejszego dziecka zamiast tego wisiadła które posiadasz - ma mieć szeroko nóżki aby dziecko siedziało a nie wisiało, nóżki będą po bokach Twojego ciała więc nie będą Tobie przeszkadzały w chodzeniu, plus dziecko będzie fajnie opatulone miękką tkaniną, przytulone i nie będzie wymagało z Twojej strony żadnej asekuracji rękami.

Jeżeli jednak nie zdecydujesz się na żadną "nowość" a chcesz korzystać z nosidełka które posiadasz to bardzo proszę żeby przynajmniej nie nosić przodem do świata a przodem do rodzica no i jednak asekurować dziecko. Ja jakoś nie mam zaufania do takiej ilosci klamer i łączników materiału z paskami róznymi...

Chusty i nosidła można wypożyczyć na próbę, nie trzeba od razu kupować - moze się zdecydujesz? Zobacz i zapytaj np w tym sklepie: www.chusty.com.pl/

Jakby co to pytaj dalej, będziemy kombinować co by tu zrobić zebyś jednak wisiadełko porzuciła - miałam takowe nosidełko i z własnego doświadczenia wiem, że różnica w komforcie użytkowania jest kolosalna a chusty wcale trudniej się nie jest trudniejsza w zawiazaniu niż takie nosidełko w dopasowaniu i pozapinaniu.
            www.przytulmniemamo.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka