Dodaj do ulubionych

Pomozcie wybrac chuste

19.06.11, 13:38
Przymierzam sie do drugiej chusty (mam Ellevil Tri-color green). Podobaja mi sie chusty Babylonia, Girasol i Didymos (Indio rubinowe i liscie ciemnoczerwone). Ktora wybrac?

Warunki brzegowe:
- dziecko obecnie 5 tygodni
- doswiadczenie w chustowaniu male (wiecej sie nosimy od okolo tygodnia, kieszonka wychodzi mi calkiem przyzwoicie)
- nie planuje kupowac duzej ilosci chust, skonczy sie na dwoch moze trzech (z wozkiem tez lubie chodzic)
- chusty powinny mi wystarczyc na caly okres chustowania, czyli zarowno dla maluszka jak i wiekszego dziecka
- chusta bedzie uzytkowana glownie przeze mnie (163 cm), ale chlop moze sie skusi (180 cm)
Obserwuj wątek
    • asia889 Re: Pomozcie wybrac chuste 20.06.11, 17:58
      Trochę mało tych warunków brzegowych na jednoznaczne rozwiązanie :).
      To ja mam taką propozycję. Kup sobie taką, która aktualnie Ci się najbardziej podoba. Jak Ci się opatrzy sprzedaj i wtedy kup następną. Zawsze będziesz miała tylko dwie. Metodą prób i błędów wybierzesz sobie taką, która najbardziej będzie Ci pasować, bo każdemu trochę co innego odpowiada. Preferencje zmieniają się też z wiekiem dziecka. Co do długości to porównaj do tej co już masz. Kończąc, z twojej listy przy mojej opcji ja wybrałabym indio rubinowe, przy opcji "tylko jeden zakup" liście ciemnoczerwone. A jaki girasol sobie upatrzyłaś? Bo niektóre są naprawdę piękne i niektóre naprawdę cudnie noszą.
      • martajotka Re: Pomozcie wybrac chuste 21.06.11, 07:46
        Każda z tych chust nosi inaczej. Moim zdaniem jeżeli radzisz sobie z zawiązaniem Trigreena to poradzisz sobei z większością.
        Ja bym wzięła którąś czysta bawełnianą, bez domieszek. Sama uwielbiam Girasole i Didymosy.
        Ale jeżeli nie masz innych obostrzeń wyboru to też bym wybierała na zasadzie "co mi się podoba".
      • zawsze_zielona Re: Pomozcie wybrac chuste 21.06.11, 16:53
        Zastanawialam sie nad girasolem koktail ogrodowy. Przez weekend sie troche oczytalam i chyba zdecyduje sie na didymosa. Czy jest duza roznica w uzytkowaniu zakardow i indio?
        • asia889 Re: Pomozcie wybrac chuste 22.06.11, 17:55
          zawsze_zielona napisała:

> Czy jest duza roznica w uzytkowaniu zakardow i indio?

Wzór indio jest śliczny ale się łatwo nitki zaciągają.
          • zawsze_zielona Re: Pomozcie wybrac chuste 23.06.11, 10:27
            Kupilam uzywane listki. Juz niedlugo beda ze mna:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka