Dodaj do ulubionych

chusty polski HALTEX czy BYKAY

04.09.11, 22:39
czas kupic, zaczynam od elastycznej,zastanawiam sie miedzy tymi konkretnie.czy jakosc idzie w parze z cena?bylabym wdzieczna za rade .

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • emienogie Re: chusty polski HALTEX czy BYKAY 05.09.11, 18:46
      nikt nie ma zdania?
      • padthai Re: chusty polski HALTEX czy BYKAY 05.09.11, 20:30
        moim zdaniem tak
        dobra chusta elastyczna powinna byc:
        - zwarta, bez wzgledu na grubosc materialu
        - rozciagac sie w sam raz, bo bywaja takie chusty ktore sa za malo elastyczne, jak i takie co sie rozciagaja sie w "nieskonczonosc" i bardzo trudno je dociagnac
        - jak namniej rozciagac sie na brzegach - od jakosci brzegow zalezy czy bedzie mozna utrzymac podkurczone nozki
        - rozciagac sie rownomiernie
        - oraz powinna trzymac fason mimo czestego prania i noszenia
        - nie wspominajac o atestowanych farbach i materiale
        Chusta elastyczna nie spelniajaca tych warunkow mozne utrudnic wiazanie, sprawiac klopoty w uzytkowaniu, a nawet uniemozliwic uzyskanie dobrej pozycji u dziecka ( to z dosiwadczenia doradcy). Powyzsze warunki spelniaja tzw firmowki, czyli chusty z renomowanych firm, ktore maja doswiadcznie.
        Osobiscie moge polecic Hoppediz i Polekont - bo te chusty sprawdzily sie u mnie.
        Choc nosilam tez w chuscie bezfirmowej, ktora rozciagala sie w nieskonczonosc i jak sie okazalo swietnie sprawdzala sie na zimowe ubrania, kiedy potrzebna byla taka guma - tyle ze przy chodzeniu dosc mocno sprezynowala (na szczescie grube ubrania to amortyzowaly hehe).
        • emienogie Re: chusty polski HALTEX czy BYKAY 05.09.11, 22:25
          dziekuje.hmm bykaywydawalo sie firma firmowa;) zwlaszcza jesli chodzi o cene..
          • roneczka Re: chusty polski HALTEX czy BYKAY 06.09.11, 18:12
            Eeee.... nie można powiedzieć, że Polekont jest firmowa, a bykay nie?
            Firmowa czyli jaka?
            • padthai Re: chusty polski HALTEX czy BYKAY 18.11.11, 22:38
              firmowa czyli taka, ktora jest juz znana i uznana marka
    • agharkohan Re: chusty polski HALTEX czy BYKAY 18.11.11, 11:44
      wiele chust miałam okazję próbować, znajome mają. Ja kupiłam w Haltex ( bo wcześniej kupowałam u nich ciuszki na ciąże) i jestem zadowolona niezmiernie. Moje kupelki zapłaciły po 200, 300 zł ja w to miejsce mam dwie chusty (aby sobie dopasować do humoru) i jeszcze reszty na coś dla Franka.
      Mam zamiar kupić na wiosnę jeszcze tkaną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka