Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

07.02.12, 17:44
Witam
chciałabym poprosić kogoś o udzielenie mi informacji na temat chustowania. Kupiłam sobie elastyczną chustę i zaczynam nosić moją mała w tzw. kołysce (moja Hanusia ma miesiąc)
1. czy to normalne, że jak mama małą w takiej pozycji to po kilku minutach noszenia mała jest dużo niżej niż na początku ( w pierwszym momencie jest przy piersi a po kilku chwilach znajduje się pod nią) ?
2. mała jest trochę wygięta w tej pozycji (pupa dużo niżej niż główka i nóżki) czy to normalne czy raczej źle ją wkładam ?
3. czy jest możliwość zrobienia dziecku krzywdy nosząc (nieodpowiednio) ją w takiej pozycji ? (tzn. skrzywienie kręgosłupa czy coś takiego)
4. Jak wkładam małą do chusty to on popłakuje przez kilka minut czy to normalne czy raczej jej to nie pasuje i powinnam sobie odpuścić ?
5. chciałabym spróbować noszenia na żabkę ale nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji (dokładnej) jak to robić czy ktoś mógłby mi w tym pomóc ?
z góry dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • gabriela1999 Re: prośba o pomoc 08.02.12, 10:58
      Nigdy nie nosiłam w kołysce więc nie pomogę ale tutaj masz bardzo dobrą instrukcję noszenia w kieszonce:
      www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna
    • yanettee Re: prośba o pomoc 08.02.12, 18:42
      u nas na stronie możesz podejrzeć instrukcję do elastyka
      www.tuko24.pl/content/16-do-pobrania
    • padthai Re: prośba o pomoc 09.02.12, 12:55
      1. Chusta nie powinna opadac. Elastyka trzeba zawiazac bardzo ciasno. Kwestia jeszcze jakiej firmy elastyk i jak dociagniete sa brzegi
      2. Normalne, ze pupa jest nizej, ale trudno po opisie powiedziec, czy pozycja jest ok.
      3. Najlepiej wkleic zdjecie. Opis to za malo.
      4. Zdarza sie, ze dziecko moze sie niepokoic po wlozeniu do chusty, zwlaszcza przy pierwszych probach.

Zapraszam na chusty.info - znajdziesz tam duzo porad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka