Dodaj do ulubionych

Lato i elastyk

15.12.12, 21:18
Hej. W czerwcu urodzi mi sie drugie dziecko i zastanawiam sie nad nowa chusta. Mam hoppediz tkana i manduce ale z hoppediz sobie jakos nie radze dobrze a w manduce nie chce nosic malucha. Zastanawiam sie na elastyczna chusta (mialam okazje zawiazac sama 4 tygodniowego malucha i bardzo mi przypadla do gustu) ale zastanawiam sie jaka chuste elastyczna wybrac na lato. Mozecie cos polecic?
Obserwuj wątek
    • martekle Re: Lato i elastyk 19.12.12, 23:53
      W elastyku w lato to się ugotujesz.
      Jak masz tkaną to po co kombinować?
      • ambivalent Re: Lato i elastyk 24.12.12, 22:43
        Bo z tkana mi nie wychodzi.
        I wydawalo mi sie, ze elastyki sa ciensze i jakos ich mniej.
        • katriel Re: Lato i elastyk 25.12.12, 23:01
          Elastyki nie są cieńsze (tzn. może niektóre są cieńsze od innych, ale nie są
          generalnie cieńsze od tkanych). Są węższe, i w tym sensie jest ich mniej;
          ale w innym sensie jest ich więcej: wiąże je się zawsze z trzema warstwami
          materiału na dziecku.

Z drugiej strony, tak naprawdę w upały w każdej chuście jest gorąco.
          Ja starszego (urodzonego w maju) nosiłam całe lato w elastyku i nie było to
          może bardzo komfortowe, ale dawaliśmy radę. Więc argument "ugotujecie się"
          jest wart rozważenia, ale nie jest kładący.
    • kluska77 Re: Lato i elastyk 20.01.13, 20:42
      W upały się w elastyku gotowałam ja i dziecko, ale już w chłodniejszy sierpniowy dzień trzy warstwy Pentelki były ok. U Ciebie dziecko będzie latem dłużej, chyba lepsze tkane ze względu na ilość tkaniny (elastyk licz potrójnie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka