Dodaj do ulubionych

nosidło eco1/2 womar

07.02.13, 12:12
witam, zastanawiam się nad kupnem nosidła dla synka (ma obecnie 4 miesiące), potrzebuję je na wiosnę aby móc szybko wybrać się do przedszkola po córkę czy na zakupy do pobliskiego sklepu
chciałabym nosidełko ergonomiczne (bo chyba zdrowsze zarówno dla mojego jak i niemowlęcego kręgosłupa) ale nie chcę przeznaczyć na nosidło więcej niż 300zł
po przejrzeniu allegro w oko wpadło mi ERGOBABY ale fajne wydaje się być również ECO1/2 womaru (pytanie czy to rzeczywiście będzie nosidło ergonomiczne)

czy może ktoś coś doradzić?
dodam, że mam problemy z kręgosłupem
dla córki miałam babybjorn ale zadowolona nie byłam
Obserwuj wątek
    • morai Re: nosidło eco1/2 womar 11.02.13, 00:42
      Nosidło ergonomiczne nadaje się dla dzieci samodzielnie siadających.

Womar sobie odpuść. Lepiej kup Ergobaby, Tulę lub Manducę. Spokojnie znajdziesz je w ceni do 300 zł.
      • cokerry Re: nosidło eco1/2 womar 15.02.13, 16:55
        Ja nosiłam w X-carrier od X-landera. Bylo bardzo wygodne, jak je sobie oczywiscie dobrze dopasujesz a regulacja nie jest jakas trudna wiec nie ma obawy. Zaplacilam za nie jakoś 80 zł w Pierwszym uśmiechu.
        • morai Re: nosidło eco1/2 womar 15.02.13, 23:24
          X-carrier to nie nosidło tylko wisiadło.
          Polecam, jeśli chcesz zrobić dziecku krzywdę.
          • cokerry Re: nosidło eco1/2 womar 16.02.13, 15:14
            Korzystałas? Bo ja często i moje dziecko ma się świetnie. Kwestia dobrego dopasowania szelek i dziecko siedzi a nie jak piszesz "wisi"
            • morai Re: nosidło eco1/2 womar 16.02.13, 16:38
              Oczywiście, że nie używałam nosidła X-carrier ani innych podobnych wisiadeł.

Kwestia dopasowania szelek i dziecko siedzi? I pewnie nosiłaś w nim dziecko, które samodzielnie nie siadało? I to przodem do świata? Pogratulować tylko.

Wybrałaś dla siebie - Twój ból, ale nie doradzaj ludziom, zwłaszcza na forum o chustach, żeby kupowali sobie wisiadła.
              • cokerry Re: nosidło eco1/2 womar 17.02.13, 14:35
                Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy coś krytykują nie mając z tym styczności...i to z taką zaciekłością jakby pozjadali wszystkie rozumy. szkoda tylko że nie dodasz ile szkody może wyrządzić dziecku źle zawiązana chusta...
                • morai Re: nosidło eco1/2 womar 19.02.13, 17:10
                  No cóż... Nie muszę próbować wszystkiego, żeby wiedzieć, że pewne rzeczy nie są warte uwagi i lepiej omijać je szerokim łukiem.
                  Wystarczy odrobina rozsądku i chęć poszperania w necie, żeby uzyskać informacje wystarczające do podjęcia dobrej i świadomej decyzji.

Źle zawiązana chusta może wyrządzić tyle samo złego co wisiadło i jest to chyba oczywiste.
                  Nie bez powodu są osoby, które zajmują się profesjonalnym doradztwem w tym temacie. Tylko od osoby noszącej w chuście zależy, czy należycie się do tego przygotuje, czy pójdzie na łatwiznę tak jak użytkownicy wisiadeł.
                • coronella Re: nosidło eco1/2 womar 11.03.13, 10:48
                  róznica między wisiadłem:
                  https://www.ewozki.eu/foto/640731348.jpg

a nosidłem:
                  https://ekomaluch.pl/pics/sklep_produkty/2697_img1_ce7847377e4cee2eeb56f0979ed5c09c.jpg

Jest ogromna. One są konstrukcyjnie zupełnie inne. I w wisiadle, choćbyś nie wiem jak dociągała, dziecko nie będzie mieć prawidłowej pozycji.
                  Tak jak mówiły poprzedniczki, sama nosiłaś- trudno, ale nie polecaj innym.
                  Dziwi taka opinia, szczególnie na chustowym forum.
                  • manala Re: nosidło eco1/2 womar 01.04.13, 19:28
                    no dobra ale te eco 1/2 bardziej właśnie przypominają nosidło ergonomiczne w swojej konstrukcji (zerkałaś na nie?)
                    Tekst linka
                    zalinkowana TULA to wydatek 420 zł i powiem szczerze, że uważam iż to cholernie drogo za kawałek materiału w którym młody albo będzie lubił chodzić albo i nie
                    eco jest o połowę tańsze i staram się dociec w czym gorsze?
                    • smiecha20 Re: nosidło eco1/2 womar 02.04.13, 08:41
                      manala - przede wszystkim nosidło musi być dobrze dobrane do rozmiarów dziecka - szerokość panela (odległość od kolanka do kolanka przez środek pupy w pozycji jaką dziecko będzie miało w nosidle), wysokość, "głębokość" (czy nie "przypłaszcza" za bardzo, chociaż każde nosidło trochę przypłaszcza imho) plus regulacje pasów naramiennych i biodrowego aby optymalnie dopasować nosidło do siebie.

Jeżeli zamierzasz w przyszłości nosić mniejsze dziecko (usilnie namawiam, aby było to dopiero od momentu kiedy samodzielnie siedzi) proponuję zorientować się w rozmiarach i wymiarach różnych modeli na krótko przed kupieniem. Są jeszcze inne firmy - manduca, rose&rebellion, action baby carrier, ergobaby, nubigo - i pewnie jeszcze kilka innych, chcesz koniecznie zapinane na klamry czy myślałaś np o mei-tai?

Jeżeli chce się nosić z przodu to moim zdaniem najwygodniej jest krzyżować pasy naramienne - ale w tym celu nosidło musi mieć pasy odpinane przy panelu - tula tego nie ma co dla mnie jest dyskwalifikujące, w eco to co prawda jest ale za to cały panel jest dość gruby chociaż miękki... Mając do wyboru tylko te dwa i będąc ograniczoną finansowo wybrałabym używaną chustę + naukę wiązania ;) no ale to ja...

Najlepiej byłoby, gdybyś mogła przymierzyć i wybrać sobie spośród kilku modeli - skąd jesteś? Może jakiś sklep w okolicy by się znalazł albo inna mama nosząca?
                      • manala Re: nosidło eco1/2 womar 02.04.13, 11:35
                        w moim mieście to raczej nosidełek ergonomicznych nie ma więc nie przymierzę : /
                        chusty się wiązać nie nauczę bo ciemna masa jestem do takich rzeczy
                        młody ma prawie 6 miesięcy więc lada chwila będzie siedział no i wraz z nadejściem wiosny (o ile taka przyjdzie w końcu ; ) chciałabym mieć możliwość wyskoczenia do przedszkola z młodym w nosidle
                        pewnie w końcu zdecyduję się na ergobaby
                        mei tai mógłby być ale tylko z klamrami (widzidziałam pentelki na all w przystępnej cenie)
                        • ladynmakbet Re: nosidło eco1/2 womar 02.04.13, 13:12
                          Tu jest dość fajne nosidełko ale nie wiem czy cena bedzie Ci odpowiadac: www.babydeco.pl/pl/p/Nosidelko-Ergonomiczne-Tula/1522
                      • szelkami Re: nosidło eco1/2 womar 03.04.13, 09:57
                        hej, weź tulę lub manducę. teraz wydasz 400 zł, ale spokojnie je odsprzedasz za 300-350 zł używane. schodzą od ręki :) a z womarem za 200 zostaniesz na zawsze, to tylko pozorna oszczędność.
                        • aneta1984wro Re: nosidło eco1/2 womar 14.07.13, 20:29
                          Trochę się nie zgodzę ;) właśnie odkupiłam od koleżanki nosidło ergo womaru i szczerze powiem, jestem zadowolona. Wszystko się ładnie dopasowuje, nic nie wisi, jedyne co to muszę poczyścić, bo brudne jak ziemia święta :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka