Dodaj do ulubionych

jak zaczac?

06.12.13, 10:42
Witam! Jestem świeżą mamą. Mój Synek ma 11 tygodni i około 7,5 kg i napewno już z 70 cm. Ja jestem szczupła (170cm i 55 kg) a mój kręgosłup bardzo słaby. Już czuję skutki garbienia się przy karmieniu i usypiania Synka na stojąco. Dodatkowo Synek niezbyt lubi spacery w wózku. Niedawno jak zajrzałam na to forum to mnie olśniło, że przeciez są chusty że ja głupia wcześniej o tym nie pomyślałam. Chyba dlatego tak dużo czasu zmarnowałam bez chusty bo wszyscy dookoła mówili "nie noś, nie rozpieszczaj, niepotrzebnie wciaz trzymasz go przy piersi". Wszystkie te slowa strasznie mnie irytują, szczególnie dlatego, że Syn jest dużym ssakiem, i nie mogę mu odmawiać piersi jeśli tego potrzebuje, więc też spędzam z nim wiele czasu na rękach. Często nie jem obiadu bo go po prostu nie ma kto ugotować. Zajadam się "śmieciami", które wpadną mi w ręce. Także doszłam do wniosku, że należy taką chustę zakupić i zacząć ją wiązać. Niby na forum pełno specjalistek ale jakoś słabo je tutaj widzę, mało wątków. Jesli chodzi o profesjonalną pomoc - jak narazie nie moę soie na nią pozwolić a czas leci. Mam ograniczony budżet więc też nie chcę kupować pierwszej lepszej chusty która mi wpadnie w oko.. W związku z tym chciałam prosić o rade Was. Od czego by tu zacząć? Jaką chustę najlepiej kupić na początek przy takim ciężkim duzym niemowlaku któremu jeszcze głowa lata i nie siedzi. Chciałabym użytkować ją w domu ale też na wyjścia pod kurtkę. Fajnie by było gdyby była taka uniwersalna. Jeśli się przekonam to na lato kupię sobie jakąś cienką przewiewną jeśli będzie taka potrzeba. Narazie jest zima - chciałabym jakoś to wykombinować żeby chodzić z dzieckiem w chuście na spacer - żeby schować się razem z nim pod jakąś kurtką też niekoniecznie profesjonalną, bo raczej mnie na nią nie stać. Może macie do polecenia jakiś patent na noszenie zimą bez kupowania specjalnych kurtek? widziałam że są takie wkładki do kurtki że się ją poszerza jak na brzuch ciążowy? ale czy to można wpiąć w swoją kurtkę to nie wiem?
Bardzo proszę o porady dla początkującej - zielonej w temacie.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: jak zaczac? 06.12.13, 21:11
      cięzko jest byc początkującym;)
      wrzucam stronę,która może Ci w czymś pomoże
      www.chusta.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=50
      spróbuj popatrzec,na co byś najbardziej miała ochotę(rodzaj chusty) i w czym byłby najlepiej dziecku(wiek i ciężar)
      jak masz problemy z kręgosłupem,to ja bym już odradzała kieszonkę i wszystko,co się nosi na jednym ramieniu,za to może w wiązanej w 2x byłoby Wam najlepiej?
      popatrz sobie,a potem pomyśl o kupnie chusty-na podforum bazarkowym czy allegro można wyłapac okazje
      • mama.rozy Re: jak zaczac? 06.12.13, 21:13
        znalazłam jeszcze taką stronę
        azimi.com.pl/w-czym-nosic.html
    • martekle Re: jak zaczac? 06.12.13, 23:36
      Notalent działa CI maila gazetowy?
    • notalent Re: jak zaczac? 07.12.13, 12:09
      bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi :)
      poczta niestety jeszcze nie dziala. ale moge podac adres we wiadomosci;>
      • martekle Re: jak zaczac? 07.12.13, 12:42
        to podaj :)
        • notalent Re: jak zaczac? 07.12.13, 12:45
          nie mozna wyslac do Ciebie wiadomosci bo nie masz aktywowanego profilu :)
          natalka1544@wp.pl
          • martekle Re: jak zaczac? 08.12.13, 12:09
            napisałam
    • vangie Re: jak zaczac? 10.12.13, 09:57
      jesli chodzi o zimowe noszenie- ja nosilam malucha w chuscie, na to sweter ciazowy kopertowo wiazany, a na to kurtka o 4 rozmiary wieksza (kupiona za grosze w szmateksie)
      • notalent Re: jak zaczac? 10.12.13, 14:35
        a co zrobic z tymi koncami chusty ktore zwisają brzydko spod kurtki?;>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka