Dodaj do ulubionych

Skrócenie chusty

08.02.16, 21:56
Dziewczyny,

być może głupie pytanie, ale wolę zadać. Kupiłam chustę babylonia w której nosiłam moje pierwsze dziecko. Okazało się, że chusta jest za długa - długość 5,6 - tak mi doradzono, ze względu na fakt, że chusty uzywalismy razem z mężem (on bardzo wysoki). Ostatecznie okazało się, że była za długa.
Czy mogę chustę skrócić - obciąć te 40 cm? Czy powinnam na coś zwrócić uwagę przy ścinaniu tego kawałka?
Obserwuj wątek
    • smiecha20 Re: Skrócenie chusty 10.02.16, 19:09
      Jasne, że możesz :) Najlepiej jeden bok ciachnąć rownolegle do skosu, podwinąć i już.
      Możesz przesunąć metkę żeby była na środku (o ile tam jest i o ile ci to potrzebne bardzo) albo ciachnąć z dwóch stron po 20cm ;)

Zawiąż na sobie w najbardziej chustożernym wiązaniu w jakim nosisz i zobacz ile tak naprawdę uciąć, żeby nadal wygodnie się wiązało. I tnij :)

Z pozostawionego kawałka zawsze możesz coś uszyć, z większego np worko-plecaczek na chustę, z mniejszego np szmatkę-siamkatkę dla dziecka, ochraniacze na pasy w foteliku samochodowym, breloczek, smycz, cokolwiek innego na co masz ochotę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka