Dodaj do ulubionych

kilka moich pytań odnośnie długości i inne..

30.01.07, 13:47
coraz bardziej się napalam na długą chustę.. a ponieważ dostałam stówke na
imieniny i mogę dołożyć conieco i kupić np nati zastanawiam się teraz jaką
długośc wybrać..
normalnie przed 2 ciążą nosiłam roz 46 (przzed pierwszą 40 i wtedy myślałam,
że jestem grubas :) )
teraz spodnie sprzed drugiej ciąży mi spadają i najlepiej sie czuję w roz. 44
jednak mam wrażenie że dalej będe chudła, bo po pierwsze karmię i jestem na
diecie bezmlecznej, bezjajecznej i bezglutenowej ( jakoże moje dzieci to
atopiki straszliwe strasznie uczulone na prawie wszystko) a po drugię gdy
wrócę do pracy to już wszystko będę robić w takim biegu, ze zupełnie czasu na
jedzenie nie będzie :)

więc czy
a) kupić rozmiar standart czy maxi ( małżowin jest wysoki ale raczej szczupły)
b) czy nati (ew hop choć droższy) są z materiałów niealergizujących _ to wazne
dla moich brzdąców..

będę wdzięczna za szybkie odpowiedzi, bo zaraz przyjdzie mi płacić rachunki i
opłaty i zacznę rzomyślać na co wydac pieniądze i znów chusta wyda mi się
zbędna (a teraz jest niezbędna póki co :)
Obserwuj wątek
    • agamamaani a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 13:55
      www.bujane.pl/opis.php?tow_id=49&jezyk_id=1&skad=kategoria&kat_id=17&fraza=
      wychodzą taniej od hoppa ( w zasadzie tyle co nati kosztują) a też mają piękne
      kolorki..

dobre toto?? ta wełna to nie za gruba??
      • visenna2 Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 14:15
        Jeśli chodzi o materiał, to hopp ma mnóstwo testów i atestów:) Na pewno jest
        bezpieczny.
        Co do Nati to oni nie zamieszczają takich informacji na stronie, ale możesz do
        nich napisać, na pewno odpowiedzą, bo są bardzo mili:)
        Amazonas nie macałam, więc nic o nich nie wiem.
        Nati mam, i to dwie:) Mogę śmiało polecić, te chusty sa naprawdę dobre.

A co do rozmiaru, to ja Hoppem standard (4,60) się wiążę, i spokojnie mi
        starcza na każde wiązanie, mam 183 cm wzrostu, rozmiar 44/46. Nati mają podobne
        rozmiary - standard 4,70, więc moim zdaniem normalna długość powinna Ci
        wystarczyć.
        • agamamaani Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 14:27
          ja jestem niższa ( taki mały karakan szeroki i krótki bo 162mam )więc ten
          standart powinien mi wystarczyć nie..
          teraz zostało tylko wybrac która chustę zakupić.. bo na nagrodę nie liczę.. ja
          grafoman straszny jestem :p
          • visenna2 Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 14:37
            Standard spokojnie Ci wystarczy:)
            No to musisz się zdecydować:) Co do Hoppa to Mysia jest kopalnią wiedzy, ja
            służę ewentualnie opinią użytkownika o Nati:)
          • visenna2 Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 14:40
            Karakan, hmmm... :) no bez przesady:)
            To co ja mam powiedzieć? 183 cm, rozmiar 44... Stodoła??? A jak mi się chusta
            wrzyna w fałdki to baleronik:))))
            ;)
            • marta_nie_martka Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 14:52
              Tak mi przyszło do głowy ,że jesli kupisz większy rozmiar, to potem, jak się
              wylaszczysz, będziesz mogła skrócić chustę i uszyć sobie do kompletu plecaczek,
              albo chustkę na głowę. Pomyśl, jaki szpan :)

Ha to ja pomiędzy wami jestem 1,7m i 44. Czyli skrzyżowanie karakana ze
              stodołą. Visenna, na zdjeciach wyglądasz super, więc nie kokietuj tu swoimi
              wymiarami :)
              • visenna2 Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 14:55
                He he:) Dziękuję:)
                Tobie też niczego nie brakuje:)
                W ogóle jesteśmy super piękne i zgrabne.

Towarzystwo Wzajemnej Adoracji:))))
                • marta_nie_martka Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 15:12
                  Ja wybieram odpowiednie zdjęcia ;) Jak robiłam instrukcje do chusty kółkowej to
                  każdego ujęcia maiłam 10 pstryknięć.
                  • agamamaani Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 18:25
                    ja wogóle robie tylko zdjecia z tyłu.. jak ktos jest wysoki i nosi 44 to sie to
                    jakos rowno rozkłada.. przy moim wzroscie mocno widac :>
                    • visenna2 Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 18:28
                      E, przy moim wzroście też widać:) To niestety zawsze widać, niezależnie od
                      wzrostu:D
                      Zwłaszcza jak siedzę np w wannie, staram się na siebie nie patrzeć, bo wyglądam
                      jak reklama opon michelin:D

No i co? Wybrałaś już chustę?
                      • guruburu Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 19:00
                        MOgę Ci napisać, jak ja wybierałam chustę.
                        ajpierw naczytałam się mnóstwo różnych porównań na TBW. No i potem zobaczyłam,
                        co mieli w jedynym, jaki wtedy znałam, sklepie z takimi rzeczami w Brukseli.
                        Wybrałam Storchenwiege, bo na TBW miała b. dobre opinie, a w sklepie był
                        najtańszy z chust, jakie mieli. Niespecjalnie się interesowałam atestami, bo
                        moje dziecko i tak nie nosi np. ubrań z organicznej bawełny itp. itd. Ale Storch
                        ma oko testy, jak większość niemieckich chust. Amazonas też już chyba ma -
                        możesz popatrzeć na ich stronie internetowej. Amazonas były kiedyś przędzone
                        'normalnie' tj. nie skośno-krzyżowo i miały frendzle na końcach, teraz już nie.
                        Macałam w przelocie w sklepie (tropical) i moje wrażenia były takie, że wydawała
                        się gruba, ale lejąca, tj. mięciutka. To, co mi się nie podobało, to to ze ma
                        duuuży skos na końcu i szerokie krawędzi (tj, ta część założona wydawała się
                        gruba). Ale na TBW też posiadacze są raczej zadowoleni. Gdyby wtedy już
                        szpedawali Amazonas lub Hoppy tutaj w sklepie, to bym pewnie wybrała to, co tańsze.
                        IMO teksty na stronie bujane.pl wprowadzają w bład jeśli chodzi o typ Amazonas i
                        ich skład - nie są ani elastyczne ani nie mają wełny - ale możesz się upewnić
                        pisząc do nich.
                        • agamamaani Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 19:11
                          no własnie wyczytałam o tej wełnie i sie zdziwiłam.. wełna to raczej gruba jest...
                          • guruburu Re: a Amazonas?/ co myślicie 30.01.07, 20:34
                            sa chusty z domieszka welny, np. niektore didymosy.
                            Czytalam opis chust amazonas na innych stronach (nie potrafie w tej chwili
                            znalezc ich strony - to cos zawsze trudne bylo) - sa BAWELNIANE, skosno-krzyzowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka