19.03.07, 17:47
zafascynowaly mnie wasze zdjecia i porzucilam mysl o nosidelku, dodatkowo po
przczytaniu opini o wygodzie chusty utwierdzilam sie w przekonaniu by synka
nosic wlasnie w chuscie. Mikolaj ma 4 m-c i tydz, wazy juz 7350, niestety
szybko mu uleglismy w kwestii pionizacji, wiec pozycja lezaca w chuscie
odpada.... Zastanawiam sie na kupnem chusty Nati, jakie sa wasze opinie na
ten temat (mlody jest bardzo silny, mocno trzyma glowke juz chce siedziec,
zaczyna tez pelzac czy nadaje sue juz do chusty w pozycji pionowej?)poradzcie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: Nati? 19.03.07, 19:35
      Moim zdaniem jak najbardziej tak:)
      • kulka78 Re: Nati? 19.03.07, 20:54
        Moja pszczółka ma 3,5 m-ca i noszę ją tylko w pozycji pionowej.
    • klarasz Re: Nati? 19.03.07, 21:14
      Mam Nati. Jest ok. Teraz sa nowe kolory :-) Mój syn ma właśnie równo 3
      miesiące. Zaczęłam nosić jak miał 3 tyg ale się trochę buntował. Teraz już jest
      ok. Od początku w pozycji pionowej. Leżącej nie znosił od urodzenia nawet na
      rękach ;-)
    • agamamaani Re: Nati? 19.03.07, 21:41
      też mam nati i bardzo sobie chwalę :) mój młody ma 6 miesięcy.. dodam, że czasem
      noszę w niej moją starszą córkę (w czerwcu będzie miała 3 lata) i bardzo mi z
      nią wygodnie :D
    • ypsi79 Re: Nati? 19.03.07, 23:22
      Polecam, polecam - mój Franek ma niecałe 4 miechy i od 2 czy 3 tygodni nosimy
      się w Nati (kolorek 'fale dunaju'). Przeżyła już pranie i bujanie niczym w
      hamaku (przy czym balastem byłam ja a nie mój Franio - różnica w kilogramach
      ok. 50 hehehhehehe).

Wcale się nie dziwię, ze Twój synek nie lubi pozycji leżącej, mój tez za nią nie
      przepada - za bardzo ogranicza widoczność i ruchy. Jeśli juz ładnie trzyma
      główkę to śmiało możesz go nosić w co najmniej 3 lub 4 pozycjach (wiązaniach).

Dodam, że dziś właśnie dowiedziałam się od producentki chust że niedługo zostaną
      wprowadzone nowe kolorki i plecaczki. Jakie kolory dokładnie nie wiem, ale
      będzie kilka odcieni błękitu/niebieskiego i jakieś zielenie/żółcie...
      • visenna2 Re: Nati? 20.03.07, 07:35
        "Dodam, że dziś właśnie dowiedziałam się od producentki chust że niedługo zostan
        > ą
        > wprowadzone nowe kolorki i plecaczki. Jakie kolory dokładnie nie wiem, ale
        > będzie kilka odcieni błękitu/niebieskiego i jakieś zielenie/żółcie"

yes yes yes :P
        nie mogę się doczekać:)
        • cirrii Re: Nati? 20.03.07, 09:49
          bardzo dziekuje za opinie, dziewczyny przekonalyscie mnie, zamowie sobie na
          stronie nati, bo na allegro sa co prawda tansze ale tylko rozmiar standart, a
          mysle ze dluzsza bedzie lepsza tak zeby maz tez mogl uzywac..... zdjecia
          tatusiow go przekonaly... pozdrawiam
          • agamamaani Re: Nati? 20.03.07, 09:53
            wiesz.. lepiej kupić na allegro i lepiej kupić taką, która bedzie lepsza dla
            częściej używającego ( czyli pewnie dla ciebie)..

nawet duży tatuś będzie mógł zamotac pojedynczy x z krótszą chustą, a tobie nie
            bedzie się majtał długaśny ogon gdy kupisz standard (dodam, że ja nosiłam 46 -
            teraz 44 a mąż jest wysoki bardzo (ponad 180 i ponad 90 kg wagi) i mamy standard
            - super nam pasuje. pozatym po praniu chusta się trochę wydłuza.. :)
            • ithilhin Re: Nati? 20.03.07, 10:16
              wydluza w praniu a nie skraca?
            • ypsi79 Re: Nati? 20.03.07, 10:21
              moja się lekko skróciła, nie wydłużyła; o mozliwości skrócenia się materiału
              jednak producent mnie uprzedził

a co do wymiaru chusty, to faktycznie kup taką która bedzie odpowiednia dla
              najczęściej noszącego :) albo ... kup dwie :)))
              • agamamaani Re: Nati? 20.03.07, 11:08
                skraca się w pralce.. w "noszeniu" się wydłuża - przynajmniej mi się trochę
                wydłuża, jak Ankę noszę..
              • visenna2 Re: Nati? 20.03.07, 11:14
                "albo ... kup dwie :)))"

O, i to jest rozwiązanie które zawsze popieram! :P
                • pryderi Re: Nati? 20.03.07, 12:07
                  "albo ... kup dwie :)))"

O, i to jest rozwiązanie które zawsze popieram! :P
                  chusty jak nałóg;) ja mam juz nati i kółkową oppamama i bebelulu i teraz
                  poluję na hoppa;)

• mayetschka Re: Nati? 20.03.07, 14:39
                  visenna... ty chyba 'opętana' jesteś ?? :)
            • p_asiek do agamamaani 20.03.07, 17:19
              Proszę powiedz dokładnie jak to jest z długością chusty, ja noszę 46 i miałam
              zamiar kupować dłuższą chustę, a po tym co napisałaś zastanawiam się czy to
              faktycznie ma sens. Jestem laikiem w temacie wiązania i będę bardzo wdzięczna za
              wyjaśnienie.
              • agamamaani Re: do agamamaani 20.03.07, 17:45
                no ja jak urodziłam dwójke dzieci nosiłam 46 przy wzroście 162 cm. mąż ma 186 i
                90 kilo.. z tym, ze ja noszę teraz już 44 :)
                wczesniej nosiłam 44-46 a nie 46-48 ( to róznica)
                po zawiązaniu najpierw zostawało mi mało, a teraz w miarę chudnięcia coraz więcej..
                myśle, że dużo tez zależy od wzrostu..
                a najlepiej skontaktuj się z p. Natalią z Nati to ci sama wszystko wyjaśni..
                w każdym razie.. ja przy 46 zdecydowałam sie na standart - zwłaszcza, że potem (
                karmienie i noszenie pomogło) schudłam..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka