aggrazza 04.04.07, 03:04 Nati czy Hopp? Potrzebuje czegos do noszenia w goracych klimatach wiec im cienszy material tym lepiej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anifloda Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 07:42 Szczerze mówiąc to mi wydają się identycznie grube :-). Ale jak daję ludziom do pomacania i porównania, to mówią, że Hopp odrobinę cieńszy. W noszeniu nie ma (dla mnie) żadnej różnicy. Odpowiedz Link
agamamaani moje przemyślenia nt hoppa i Nati 04.04.07, 09:09 chyba grube są podobnie.. Hopp jest bardziej miękki , Nati bardziej sztywna.. hopp chyba faktycznie lepszy dla mniejszego dziecka Nati dla większego,, osobiście mam wrażenie, że Nati łatwiej mi sie wiąże na plecach ( właśnie przez to, że jest bardziej sztywna łatwiej mi te poły chusty porozciągać pod pupą..) Hopp jest milusi i miękki i młodszego miło mi się w nim nosi...W Nati bardzo dobrze mi się nosi starszą córkę ładnie mi sie materiał rozkłada , i tkanina Nati aż tak bardzo nie pracuje po zawiązaniu . W hoppie jest "przytulniej" ale za to chyba starszą i cięższą muszę częściej "poprawiać".. piszę chyba, bo nie mam duzego porównania, bo Hoppa mam od dwóch dni a do Nati najpierw się przyzwyczaiłąm... generalnie obie chusty są porównywalne i obie mają swoje plusy ;) Odpowiedz Link
milon78 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 17:24 Też szukałam chusty na lato. Całe szczęście wybrałam się na spotkanie chuściar gdańskich i mogłam zobaczyć jak w realu wygląda hoop(jest naprawdę gruby)Na spotkaniu była też mama która jest szczęśliwą posiadaczką chusty kółkowej oppamamy.Materiał z którego została uszyta to dokladnie to czego szukałam, delikatna, przewiewna bawełenka- po prostu super. (Zamówiłam też taką chustę:)i czekam już na przesyłkę.) Wiem, że oppamama szyje z tych materiałów chusty wiązane. Myślę że na lato będą super. Pozdrawiam (to mój debiut na tym forum,podczytuję Was od jakiegoś czasu za sprawą teane) Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 19:15 Ja chce kupic te na lato dla malego przybysza: www.calinbleu.com/baby-carrier-cool-gauze-c-1_3.html?zenid=8bb72950bb530525565f4c83d153ec99 jest z materialu podobnego do muslinu, luzno tkana bawelna, to chusta wiazana Odpowiedz Link
blige Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 21:05 kasia, wlasnie na ta chuste patrzalam i chyba zdecyduje sie na ta jasniutka;-))) Odpowiedz Link
llulla1 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 21:47 Blige. a kiedy masz zamiar zamawiac? Ja moze tez sie zdecyduje, a we dwie taniej przesylka wyjdzie. Odpowiedz Link
blige Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 22:19 za jakies trzy tygodnie ale ja mieszkam w wielkiej brytanii Moze sprawdz ile ciagna za przesylke do polski i jesli taniej niz poczta zwykla moge Ci kupic i przeslac. Co prawda jedziemy do polski, ale to dopiero na poczatku lipca Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 14:46 tak wyglada gaza bawelniana pewnie ta chusta jest z podobnej: www.dharmatrading.com/html/eng/3479-AA.shtml?lnav=fabric_cotton.html a tak wyglada to co mam a co kupilam jako muslin www.dharmatrading.com/html/eng/3501-AA.shtml?lnav=fabric_cotton.html na tej stronie jest tez muslin ale ciezszy niz to co mam ;-) Swoja droga fajna strona i fajne jedwabie bardzo cienkie tez maja i farby, moznaby oj mozna....... Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 22:28 Lulla, daj znać, jaki będzie końcowy koszt zakupu i przesyłki, może się dołączę z zamówieniem. Odpowiedz Link
llulla1 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 04.04.07, 22:30 Dam znac jak sie zdecyduje i bede znala koszt:) Odpowiedz Link
visenna2 Bali Baby Breeze 05.04.07, 07:56 A może to? www.stellaris.se/webshop/bali-baby-breeze-p-244.html?osCsid=b118e4f0735428f3a7926815a802c86b z takiego materiału jakl Calin Bleu, droższa niestety, ale np Freya jest przecudna:) Odpowiedz Link
visenna2 tu można w zblizeniu obejrzeć i poczytać 05.04.07, 08:03 www.gypsymama.com/shop/breeze.htm Odpowiedz Link
blige Re: tu można w zblizeniu obejrzeć i poczytać 05.04.07, 12:47 dzwonilam do calin bleu. Bardzo mila dziewczyna, wlasnie miala zawiazana swoja trzyletnia coreczke. Generalnie chusta jest z cienkiego materialu (poprosilam o probke, wysle poczta w przyszlym tygodniu, bo wyjezdza). Dla porownania mowila, ze jest o polowe lzejsza od hoppa - nie, abym myslala ze hopp jest ciezki:-) nic z tych rzeczy! Przyjdzie probka, to dam znac jak to wyglada. Obecnie jestem zdecydowana na 80% Odpowiedz Link
ithilhin Re: tu można w zblizeniu obejrzeć i poczytać 05.04.07, 13:05 a jest tkana skosnokrzyzowo? moze jestem nadgorliwa ale dla mnie to wazne. bo latem Misio to juz swoje bedzie wazyl :-) Odpowiedz Link
visenna2 Re: tu można w zblizeniu obejrzeć i poczytać 05.04.07, 13:38 Też się nad tym zastanawiałam, ale chyba nie są... Tak mi się wydaje. Z tym że ja nie będę się upierać w tym przypadku przy skośnokrzyżowości:) W lecie mam w domu nawet 36 stopni, chętnie poświęcę trochę komfortu noszenia na rzecz lżejszego materiału:) Odpowiedz Link
rassia Re: tu można w zblizeniu obejrzeć i poczytać 05.04.07, 13:39 Ja w swojej nadgorliwosci się przyłącze Które są cienkie i maja splot skośnokrzyżowy ?? Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 05.04.07, 13:33 A co wybierasz sie w gorace klimaty? Jesli tak to moze poczekaj i kup na miejscu (jesli to Azja lub Afryka nie bedzie problemu) Odpowiedz Link
blige Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 05.04.07, 22:16 skosnokrzyzny - zapytac moge, tylko jak to bedzie po angielsku?:-)) Pytalam czy moge nosic ciezsze dziecko, podajac ze hopp ma elastyczne, ale tylko do 10 kilo. Powiedziala, ze jej coreczka wazy 15 kilo i ja nosi. Dodala, ze pewnie wiecej czasu poswiece na zawiazanie, bo nie praacuje jak hopp - z czego wnioskuje, ze chyba nie jest skosnokrzyzna. Zobacze na probce i porownam z hoppem Odpowiedz Link
ithilhin Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 05.04.07, 22:34 diagonal :-) ale ta calinbleu nie jest elastyczna chyba? z tego co widze na stronie to chyba nie jest skosnokrzyzowa. i bardzo ciekawa jestem co to jest ta "cool gauze" :-) Odpowiedz Link
blige gapa! 06.04.07, 00:50 skosnokrzyzny:-)))) ale przechrzcilam:-) SKOSNOKRZYZOWY! panie ekspertki wybaczcie, w tej tematyce siedze od niedawna:-) wlasnie o probke cool gauze poprosilam Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 07:08 cool gauze to po prostu bawełaniana gaza, cienki materiał, bardzo gniotliwy:P, dość luźno tkany. Z podobnych tkanin często są szyte ciuchy sprzedawane w india shopach:) Odpowiedz Link
ithilhin Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 11:48 achas. ciekawe po ile chodzi metr czegos takiego :-) Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 12:29 Rozważałam możliwość kupienia na metry:) Niestety nie mam w pobliżu sklepów z materiałami, moja mama w swoim mieście szukała i nie znalazła niczego podobnego. Na Allegro jedyne naturalne (zalezy mi na naturalnym włóknie) materiały podobnie cienkie i lekkie to jedwabie albo jedwabie z domieszkami po 60-100 zł za metr. Żeby sie opłaciło uszyć musiałabym znaleźć taki materiał po ok. 40 - 45 zł za metr lub mniej. Na pewno gdzieś można to kupić, ale akurat ja nie wiem gdzie i nie bardzo mam możliwość (i chęć) szukać:) Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 14:23 Ja tez sie zastanawiam zy nie lepiej kupic na metry muslinu bawelnianego. Mam z niego zaslony, bo bardzo lubie ten material (szczegolnie bialy). Chyba poswiece zaslony i zrobie sobie sling :-). nie wiem czy mozna muslin w Polsce dostac ja kupilam za 5 funtow za metr/ poltora merta szeroki :) To jesen z najtanszych materialow. Tak sie tez a propos chusty na lato zastanawialam czy nie kupic troche materialu solarveil (takiego co to przed promieniami UV chroni (podobno) www.solarveil.com/info.asp Mozna kupic ten material tu: www.wooska.com/SearchResult.aspx?KeyWords=solarveil za 10 dolarow-za yard czyli okolo 0,92cm szeroki na okolo 1,5m (66'') Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 14:35 Muślin to chyba nie to samo co gaza:)(tak mi się wydaje). Muślin owszem, jest, np w Ikei był, ja tez miałam z niego firanki:) Kosztował około 26 zł za metr. Kurczę, może ja tez przerobię swoje firanki na chustę:) akurat mają z 70 cm szerokości, jak znalazł :))) Hmmm... Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 12:31 A swoją drogą to fajna byłaby 5 metrowa chusta z naturalnego jedwabiu, ach... :PPPP Luksus... Odpowiedz Link
kasiaimichael Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 14:47 Tak wyglada gaza bawelniana pewnie ta chusta jest z podobnej: www.dharmatrading.com/html/eng/3479-AA.shtml?lnav=fabric_cotton.html a tak wyglada to co mam a co kupilam jako muslin www.dharmatrading.com/html/eng/3501-AA.shtml?lnav=fabric_cotton.html na tej stronie jest tez muslin ale ciezszy niz to co mam ;-) Swoja droga fajna strona i fajne jedwabie bardzo cienkie tez maja i farby, moznaby oj mozna....... Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 06.04.07, 15:25 Mój muślin wygląda identycznie jak ten tutaj:)))) Gaza mam wrażenie ze jest jakby "rzadsza", pewnie bardziej miękka. A strona rewelacyjna, faktycznie cuda tam mają:) Odpowiedz Link
mamuk1 Re: Ktora chusta z cienszego materialu? 14.04.07, 18:12 Chyba przejdę się po sklepach i poszukam jakiegoś fajnego materiału, bo w mojej chuście flanelowej będzie dzidzi za ciepło. Jak coś znajdę, to namówię teściową, żeby mi uszyła. Na szczęście mam fajną chustę kółkową od Marty:). Odpowiedz Link