Dodaj do ulubionych

Odgina główkę w koali...czy może?

03.06.07, 16:30
Moją Agnieszkę (15 tygodni) od kilku dni noszę w chuście (wiążę koalę),
zauważyłam że zawsze odchyla do góry głowę, tak jakby chciała cały czas mnie
widzieć, tak też zasypia, wydaje mi się że jest wtedy powyginana...Jak to
skorygować?

img172.imageshack.us/img172/6683/koalagp8.jpg
Obserwuj wątek
    • zuza112 Re: Odgina główkę w koali...czy może? 03.06.07, 20:31
      mam wrażenie, że zbyt lekko ją zawiązałaś. Może gdy będzie wyżej, będzie Wam
      wygodniej, a Małej głowa nie będzie odchylała się do tyłu. A jeśli chodzi o
      patrzenie do góry, być może to jedyna wolna przestrzeń, którą widzi. Zawiąż
      wyżej, a możliwość patrzenia także w inną stronę się pojawi...
      • buns Re: Odgina główkę w koali...czy może? 03.06.07, 20:40
        Ale główka zawsze i tak jest odwrócona na bok, prawda?I jakby w stronę przeciwną
        do pasa najbliżej ciała? Bo Malutkiej jest dobrze w chuście tylko to wyginanie
        główki nas zmartwiło bo zawsze chce patrzeć jakby na mnie.
        • ithilhin Re: Odgina główkę w koali...czy może? 03.06.07, 20:53
          nie musi byc koniecznie odwrocona na bok. moj czasem wtula we mnie nos i trudno
          go przekonac do odwrocenia glowy na bok :-)
          szczerze mowiac to nie zwracalam uwagi pod ktory pas mu chowam glowe, raczej na
          to na ktory bok patrzyl ostatnio. ale pod ten blizej ciala jest wygodniej i
          warto przekladac przy wiazaniu raz pas lewy a raz prawy (przy kolejnym wiazaniu).

a probowalas odchylic ten pas pod ktorym nie ma glowy Malej i pokazac jej cos
          interesujacego?

no i tak poza tym chyba az tak bardzo nie ma odchylonej - przynajmniej tak na
          zdjeciu wyszlo.

jak w druga strone patrzy to tez odchyla?
          • buns Re: Odgina główkę w koali...czy może? 03.06.07, 21:06
            Odchyla raz w jedną raz w drugą (pasy przekładam), i zawsze tak bardziej w górę
            patrzy i jest skręcona (na zdjęciu rzeczywiście słabiej to widać). Martwię się o
            jej kręgosłup, bo ostatnio bardzo często ją noszę po domu (katar i kaszel już
            minęły ale mamy kolejny problem - jest niespokojna i przestała pić) .Nie potrafi
            zasnąć w łóżeczku więc ją noszę w chuście - wtedy zasypia. Postaram się wiązać
            wyżej i mocniej, tylko jak zawiążę pasy ciaśniej mam problem z włożeniem
            Agnieszki do chusty....:(
            fotoforum.gazeta.pl/5,2,buns.html
            • ithilhin Re: Odgina główkę w koali...czy może? 03.06.07, 21:14
              jesli sie "skreca" to rzeczywiscie moze byc za luzno zawiazana.

jak Ci sie nie udaje wlozyc do ciasneij zawiazanego krzyza to moze sprobuj tak:
              po wlozeniu odchyl sie troche do tylu, popraw Mala tak aby lezala prosto
              (oczywiscie jak juz bedzie spokojna) i na odpowiedniej wysokosci, siegnij do
              tylu i sciagnij w dol najpierw jeden pas krzyza na plecach (pociagaj za te dolna
              czesc), potem drugi, tak aby te pasy z przodu sciesnily sie.
              jesli masz wezel przesuwny to sciagnij powstaly luz a jak zwykly to po prostu go
              rozluznij i zawiaz jeszcze raz - mocniej. wyprostuj sie i sprawdz czy Mala lezy ok.

mam andzieje, ze opisalam to tak, ze sie da zrozumiec.
              • buns Re: Odgina główkę w koali...czy może? 03.06.07, 22:14
                Dziękuję za wskazówki - na pewno jutro spróbuję ciaśniej Agę zawiązać.
                pozdrowienia
    • buns ciapa ze mnie... 05.06.07, 10:55
      NO tak, zawiązałam mocniej i jest OK (nadal próbuje patrzeć się na mnie, ale
      jest ciaśniej związana więc nie może). A Mała z główką na jeden lub drugi bok
      musi spać, nie ma mowy żeby zasnęła z noskiem "we mnie" ,bo to mały ssaczek jest
      i ze smoczkiem zasypia....
      • ithilhin Re: ciapa ze mnie... 05.06.07, 10:59
        no jaka ciapa, skoro zawiazalas?
        :-)
        powodzenia w noszeniu.
        i zdrowka.
        • buns Nowa chusta;) 05.06.07, 11:30
          Małą właśnie śpiącą z chusty do łóżeczka odłożyłam:) A wczoraj próbowałam
          przekonać męża do nowej chusty...Hoppy mają takie śliczne wzory,szczególnie
          Lille i Toronto i calin bleu w kropeczki też...Oj jak to wciąga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka