Dodaj do ulubionych

Radomskie chustomamy są super!!!

21.07.07, 19:27
O istnieniu forum dowiedziałam się jakiś tydzień - dwa temu. Nie ukrywam
poczytałam sobie... A potem założyłam konto, zalogowałam i wysłałam "apel" do
dziewczyń z Radomia. Część ma wakacje ale Kaszka 13 i Solidna odezwały się
natychmiast i jesteśmy już po spotkaniu, na którym zostałam zamotana w
podwójny x. Ola najpierw się darła a po paru minutach się wtuliła i zasnęła.
I tak spała chyba godzinę, a cicho nie było (4 osoby dorosłe + troje dzieci).
A ja chodziłam albo stałam, bo żal mi było siadać :-) Super przytulanka:-)))
Zamówiłabym Hoppa już dziś, ale nie mogę się zdecydować na kolor, więc na
razie w poniedziałek zasuwam do sklepu po flanelę, może trafię jakąś fajną.
A ponieważ Kasia przyszła w swoim babyhawku, to już wiem , że w grudniu w
prezencie chcę dostać MT :-) A okazji mam kilka: mikołaj, rocznica ślubu,
gwiazdka i urodziny. Tak sobie myślę, że może dałoby się jeszcze pod te
okazję podczepić poucha albo kółkową?
Miałyście rację ,że to uzależnia :-)))
Mam nadzieję ,że już niedługo będę miała co wkleić na fotoforum...
Obserwuj wątek
    • green69 Re: Radomskie chustomamy są super!!! 21.07.07, 19:32
      hej... miło było to przeczytać!!!
      Cieszę się razem z Tobą i powodzenia życzę!
    • kaszka13 Re: Radomskie chustomamy są super!!! 22.07.07, 19:42
      Strasznie milo bylo Was poznac!!! Nawet nie przypuszczalam, ze ktos podzieli
      nasz los chustomaniakow w Radomiu, bo ciezko tu z nowosciami. Ale jednak grono
      jest i rosnie :) Sylwia i Kinga, dzieki za spotkanie i licze na nastepne juz po
      powrocie z urlopu! Zoska odpadla i spala na moich plecach, az do powrotu do
      domu, a jechalysmy autobusem z kierowca szalencem ;P Dzieciaki sa kapitalne, no
      i Zoska zostala fanka Maciusia i chciala robic wszystko to co on. Przepraszam za
      namolne zabieranie zabawek przez moja pocieche, ale na tym etapie moja sila
      perswazji nie bardzo dziala. Pozdrawiamy cala radomska ekipe!
      • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 23.07.07, 16:14
        To daj znać ,że wróciłaś. Może wtedy poznasz też moje starsze słoneczko, czyli
        Kasię. A ja mam nadzieję będę już zamotana...
    • vega_k_w chustomamy są super!!! 22.07.07, 21:11
      pozwoliłam sobie trochę zmodyfikować tytuł :)
      Bo tak ogólnie, to wszystkie chustomamy są super. Myślę, że w chustach nosi
      określony typ ludzi, sympatycznych, otwartych i w ogóle cool :)
      Znam takie mamy, które nawet gdyby im za darmo dawać, nie chciałyby takiego
      hoppa czy nati... (poważnie, są takie) i z nimi nie mam wspólnego języka, mimo,
      że znamy się i mieszkamy koło siebie...
      A wystarczy iść na takie pola mokotowskie i człowiek od razu znajduje wspólny
      język z zupełnie obcymi ludźmi. Myślę, że to właśnie za sprawą tego, że
      noszenie w chustach przemawia do pewnego rodzaju ludzi :)
      No niezbyt zgrabnie to napisałam, ale wiecie o co chodzi :)))

tak na marginesie, dzisiaj pierwszy raz wsadziłam rozdartego zanoszącego się
      płaczem Tymka do chusty - to był akt rozpaczy (bo dotychczas wsadzałam go jak
      był najedzony, wypoczęty i zadowolony) i stał się cud :) dziecko mi sie
      uspokoiło :))))))))))))))))))))) sukces.
      • mamakio Re: chustomamy są super!!! 23.07.07, 16:12
        Pewnie, ze wszystkie jesteście super, ale ja miałam okazję spotkać się face to
        face tylko z tymi radomskimi. Stąd tytuł. A kto wie , może w krórąś sobotę
        przyjadę na Pola Mokotowskie?
        Niestety moje plany kupienia dziś flaneli spełzły na niczym, bo od wczoraj do
        jeszcze pół godziny wstecz walczyłam (i niestety przegrywałam) z migreną. Nawet
        nie mogłam się niczym przeciwbólowym naszprycować, bo karmię i mała też by coś
        w mleku wypiła.
        I cały czas nie mogę zdecywdować sięna kolor hoppa...
    • wroba pozdrowionka z Mazur 24.07.07, 17:16
      Hej dziewczyny, strasznie żałuję, że mnie nie było na spotkaniu :(
      Póki co przesyłam Wam jeszcze pozdrowionka z Mazur.
      W czwartek wracam, tak więc może byśmy się spotkały w przyszłym tygodniu,
      zapraszam do siebie, mieszkam koło M1.
      Co Wy na to?
      • mamakio Re: pozdrowionka z Mazur 24.07.07, 17:52
        Bardzo chętnie:-)
        W ogóle to cześć! My się jeszcze nie znamy, ale widziałam twoje kolczyki -
        CUDO!!! Szkoda, ze nie robisz na wkrętkach.
        Dziś kupiłam 4,5 mb błękitnej flaneli i dałam babci do obrobienia. Jak jej
        wytłumaczyłam po co mi to, to się baaaardzo zdziwiła i skomentowała, że "jak
        cyganka" i żebym w tym na ulicę nie wychodziła :-) A to się zdziwi jak ją
        odwiedzę kiedyś na piechotę ha ha.
        Ale powiedziała ,że na jutro-pojutrze będę mieć. Mam tylko nadzieję, że dobrze
        zapamiętałam jak się robi 2x i nie zgubię dziecka.
        Co do spotkania, to generalnie jestem czasowa - siedzę na macierzyńskim:-)
        • kaszka13 Re: pozdrowionka z Mazur 26.07.07, 11:06
          Dziewczyny,

jak wroce z wakacji 10 sierpnia, to chetnie sie spotkam. na razie mamy chrzest,
          urodziny i zjazd rodzinny z wszech stron swiata, wiec nie dam rady.
          pozdrawiam goraco!

• solidna Re: Radomskie chustomamy są super!!! 26.07.07, 14:17
      a ja melduje, ze jestem juz w W-wie, i w najblizszym czasie do R sie nie wybieram,
      Mamakoi, przyjezdzasz na sobote do W-wy? bo ja sie na pola wybieram, i jak Ty na zywca chusty zobaczysz, to moze w koncu sie zdecydujesz na jakis fajny kolor:-0
      pozdr
      • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 26.07.07, 14:31
        A może i przyjadę, kto wie. Na razie motamy się w samoróbkę z błękitnej flaneli
        i jest fajnie. A o przyjeździe myślałam właśnie ze względu na możliwość
        zobaczenia na żywca kolorów. Czyli w tą sobotę na polach mokotowskich? Nie
        bardzo znam W-wę. Jak tam najprościej trafić i zaparkować?
        • solidna Re: Radomskie chustomamy są super!!! 26.07.07, 15:02
          spotkania staly sie tradycja i o g. 10- 11 na placu zabaw sie spotykamy a jak pada to o 11 w pubie lolek, zaparkowac mozna na Batorego w okolicy "barakow", mam nadzieje, ze do zobaczenia w sob:-)
          • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 26.07.07, 15:29
            To zaczynam szukać planu Wawy. Kto wie, może przyjedziemy całą rodzinką
            • solidna Re: Radomskie chustomamy są super!!! 26.07.07, 15:33
              Mamakio nie daj sie dlugo prosic, przyjedzcie!!!! Mysle, ze Kasia nie bedzie sie nudzic, bo jest plac zabaw i beda tez starsze dzieci, tzn w wieku zblizonym do Twojej, najwyzej po poludniu pojedziecie do Zoo;-)
              • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 26.07.07, 15:42
                I to jest świetny pomysł z tym zoo. O ile nic się niespodziewanego nie wydarzy
                to będziemy:-) Może uda się zamotać moją 15kg Kasię w plecaczek? Bo ja poza
                koalę, którą mi pokazałaś, nie wyszłam...
                Okazało się , że plan W-wy mamy w samochodzie i właśnie mój mąż poszedł po
                niego na parking z Olą w chuście:-)
                • wroba Re: Radomskie chustomamy są super!!! 27.07.07, 09:55
                  Buuuuu... ale ja Wam zazdroszcze, gdyby nie mój brzuszek to też bym chętnie
                  przyjechała, ale ledwo co z Mazur po tych naszych wyboistych drogach wróciłam.
                  Napiszcie koniecznie jak było.
                  A co do radomskiego spotkania to może faktycznie umówimy się po 10 sierpnie,
                  wtedy dziewczyny już z wywczasów wrócą, Kinga Ty też koniecznie musisz
                  przyjechać. Ja będę już miała MT od Marty i może.... ale to niespodzianka,
                  takie może małe marzenie. Mam też w domu coś takiego:
                  www.tanimarket.pl/1926_Nosidlo_typu_Chusta_-_Tikamak_Red_Castle.html
                  kupiona już dawno temu i nie wiem czy się jej pozbywać czy nie, chciałabym
                  żebyście mi doradziły, bo ja nie mam bajbusa, żeby go do niej włożyć.
                  • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 27.07.07, 12:21
                    Niestety ja się wczoraj późnym wieczorem dowiedziałam, ze sobotę mam
                    zablokowaną, bo impreza rodzinna , która miała się odbyć dziś jest przełożona
                    na południe w sobotę. No i z wyjazdu nici:-((( A miały być Pola Mokotowskie,
                    zoo i w drodze powrtotnej ikea...
                    A to nosidło całkiem fajne. Gdyby nie to, że moja Ola ma dysplazję, to chętnie
                    bym nosiła taką fasolkę. Ale przecież ty niedługo będzieś miała bobo, to może
                    niech sobie nosidełko poczeka. W końcu jeść nie woła;-)
                    • wroba mamakio 27.07.07, 13:01
                      Oj to szkoda, że z wyjazdu nici. Pewnie już byś chciała zamówić hoppa no nie?
                      Jak chcesz zobaczaczyć na żywca Santiago to zapraszam do mnie i tak sobie nawet
                      myślę, że póki nie dostaniesz swojej chusty to mogłabym Ci go pożyczyć ;)
                      • mamakio Re: mamakio 27.07.07, 13:25
                        Nie wierzę, że widzę to co widzę. Aż poprosiłam starszą córkę, żeby mnie
                        uszczypnęła:-) Ktoś strasznie kochany chce nam pożyczyć hoppa?! Pewnie ,że
                        chcemy!!!
                        • wroba Re: mamakio 27.07.07, 14:37
                          :) No to dam Ci znać bliżej poniedziałku jak się umówimy ok.
                          A w jakim wieku masz córkę, bo ja mam prawie 2 letniego synka.
                          • mamakio Re: mamakio 27.07.07, 15:08
                            Kasia ma 4lata i 4 miesiące i jest bardzo przemądrzałą dziewczynką. A Ola
                            skończyła 2 miesiące i właśnie śpi w mojej chuście - samoróbce a ja powiesiłam
                            pranie, szykuję obiad, w międzyczasie gram w chińczyka, no i oczywiście
                            podczytuję forum. Bez chusty to albo dziecko darłoby się w łóżeczku , albo nie
                            byłoby obiadu ha ha. Czekam na spotkanie
    • michon Re: Radomskie chustomamy są super!!! 30.07.07, 09:51
      witam!
      a ja byłam 2 tygodnie u teściów na wakacjach w niesamowitym mieście Radomiu. no
      i robiłam furorę w swojej słonecznej oppamamie i jasnej samoróbie. komentarz
      mamy jak zobaczyła ze pakuje miłkę do chusty - jak cyganicha. ale potem sie
      przekonała całkowicie.
      aaa i jakiś starszy pan zaczepił mnie na przystanku autobusowym, ucałował w rękę
      i powiedział "gratuluję, gratuluję poważnie wspaniale pani wygląda doskonała
      matka polka. piękny widok, piękny..." (byłam oczywiśćie w chuście:))
      no i jak nie kochać Radomia??
      pozdrawiam:)
      • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 30.07.07, 11:26
        To fajnie , że masz miłe wspomnienia. Szkoda że nie widziałam tej oppamamy. Na
        razie też reakcje są OK. A moja babcia, której zawiozłam flanelę do obszycia,
        najpierw była przerażona. Mówiła że będę wyglądać jak cyganicha:-) i żebym w
        tym do ludzi nie wychodziła, ale jak w sobotę na imprezie rodzinnej zobaczyła
        jaka Ola jest zadowolona i jak słodko śpi, to chyba się przekonała , bo nawet
        się spytała czy nie potrzebuję jeszcze jakiejś flaneli obszywać;-) A nasza
        samoróbka była już w akcji na zakupach, na działce, pod blokiem, na spacerze i
        reakcje były od zdziwiono - zaciekawionych (ale sympatycznie) do wprost
        entuzjastycznych. A Ola słodko śpiąca w chuście w czasie gdy tata robił zakupy
        w pobliskim sklepie wzbudziła zachwyt - pani wprost piała:-)
        • wroba mamakio 30.07.07, 12:14
          Hejka :) To co umawiamy się na jutro na koło 11 czy innego dnia?
          • mamakio Re: mamakio 30.07.07, 23:21
            Może być jutro ok. 11. U nas czy u was?
            • mamakio Re: jeszcze ja 30.07.07, 23:32
              Sorry że tak późno odpowiadam, ale komputer miałam włączony tylko rano i
              dopiero teraz zobaczyłam twój post. Jeśli już sobie jutrzejszy dzień inaczej
              zaplanowałaś, to nie ma sprawy - możemy się umówić w innym terminie.
        • seala1 Re: Radomskie chustomamy są super!!! 30.07.07, 22:59
          No to się odzywam po powrocie. Mamakio, a tak na marginesie to jaki typ
          dysplazji ma Twoja córka i jakie leczenie? My jesteśmy po IIc lewego biodra i 49
          kąt alfa i mogę powiedzieć że mam niemałe doświadczenie w tej dziedzinie więc
          mogę w razie czego pomóc albo polecić dobrego lekarza:-)
          A moje chusty się bardzo przydały w podróży, więcej poczytajcie w wątku" jak
          hopp uratował nam życie"
          • mamakio Re: Radomskie chustomamy są super!!! 30.07.07, 23:28
            A witam sąsiadkę:-)
            Nie mam pojęcia jaka to dysplazja, bo nawet nie wiedziałam że są stopnie.
            Lekarz powiedział że lewe bioderko jest dysplatyczne i kazał pieluchować.
            Starsza córka też miała tzw. pieluchowanie (pomogło), ale też nie znam
            szczegółów. Taka ze mnie dobrze poinformowana matka.
            Na razie zostałam przeszkolona w koali przez solidną i kaszkę i chustujemy się
            we flanelowej samoróbce.
            A bez hoppa rzeczywiście byście się umordowali
            • wroba Re: Radomskie chustomamy są super!!! 31.07.07, 08:15
              Hej dziewczyny :)
              Asia to może jak już jesteś to też byś się z nami spotkała w tym tygodniu?
              Mogłybyśmy umówić się u mnie w domciu? Czytałam, czytałam Wasze przygody, nie
              zazdrodszczę.
              Mamakio w zasadzie pasuje mi dzisiaj, ale może się wstrzymamy dopóki Seala nam
              nie odpowie, dobrze?
              • mamakio wroba 31.07.07, 08:53
                W porządku. Jestem czasowa i zmotoryzowana:-)
                • solidna dziewczynki:-) mam dobre wiesci 31.07.07, 12:21
                  jade do R-mia, dzis!!! nie wiem, na ile bede mobilna, dostep do netu raczej znikomy, wiec jakby co, piszcie na mija kome
                  pozdr
                  solidna
                  ps potwierdzam, ze radomskie chustomamy sa rzeczywiscie super:-)!!!
                  • mamakio no to solidna 31.07.07, 12:32
                    jak już będziesz to daj znać - się spotkamy:-). Ja zwykle dysponuje pojazdem,
                    to jakoś kwestię transportu rozwiążemy. A numer twojej komórki mam.
                    Czyżby szykował się zlot zamotanych radomianek? Dodam, że piszę to z Olą śpiącą
                    w chuście:-)
    • wroba Mamakio, Seala 31.07.07, 13:24
      Ale super spotkanko się szykuje ;)
      To zapraszam do mnie, Solidna będzie w R-miu do niedzieli, ja jestem czasowa Ty
      Mamakio też więc Seala odezwij się błagam, którego dnia do piątku koło godz 11
      by Ci pasowało. A tak w ogóle to przesłałabyś mi na priva numer do siebie na
      komórę, to byśmy lepszy kontakt miały ;)
      • seala1 Re: Mamakio, Seala 31.07.07, 14:58
        Ja mogę jutro np, ale niestety po południu, bo juz zaczelam pracowac....
        • wroba Seala 31.07.07, 15:21
          A o której najwcześniej?
          • seala1 Re: Seala 31.07.07, 15:49
            Po 16 :-( Tel na priv
      • wroba jutro o godz 16? 31.07.07, 18:04
        To co spotykamy się jutro o godz 16 u mnie?
        Prześlę Wam adres na priva.
        • mamakio Re: jutro o godz 16? 31.07.07, 22:43
          Mi pasuje. Adres sobie już spisałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka