mysia125 29.11.07, 15:14 W nowej wersji wyglada tak: www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/wezel_przesuwny_jak -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 15:17 Fajnie wygląda (i węzeł przesuwny, i Twój Mąż!) W ogóle b. fajny pomysł, żeby tak to pokazać, może tylko nieco za szybko zmienia się obrazek dla takiej ciamajdy jak ja. Odpowiedz Link
antusiowa_mama Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 15:21 super pomysł :) i wogóle coraz fajniejsza ta wasza stronka :) Odpowiedz Link
sabciass Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 15:21 No! Teraz to już chyba nawet ja go zawiąże. Z pierwszej instrukcji wyszło mi COŚ i wcale się nie przesuwało.:) Odpowiedz Link
abepe Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 17:07 Świetny pomysł z pokazaniem wiązania na chuście, która ma końce w różnych kolorach, od razu widac co jest co? Marcin bardzo się spieszy ale po obejrzeniu 4 razy na sucho mam to wiązanie w oczach:)) Teraz czas przełożyć wreszcie na ręce :)) Odpowiedz Link
kj32 Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 17:21 Super pokazane. Pomysł z dwoma kolorami rewelacja. Odpowiedz Link
budzik11 Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 17:47 Może w końcu mi się uda, do tej pory wydawał mi się TAAAAKI trudny że... nawet go nie próbowałam wiązać ;-) Odpowiedz Link
marzenia33 Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 17:49 No i brawo! Taki węzeł teraz to pikuś ;) Odpowiedz Link
bonsai_88 Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 18:14 Już wiem, już wiem... to taki węzeł jak do przywiązania konia :D.... Odpowiedz Link
werronka10 Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 18:16 RE-WE-LA-CJA!! super pokazany wezeł i w ogóle super stronka :)) ale jak dla mnie to niezdrowe oglądanie tej strony chcę znów małego robaka i takie chusty zielone, czerwone, pomarańczowe, niebieskie........... buuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
dvoicka Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 18:29 chustą z dwukolorowymi końcami zachwycałam się jak ją zobaczyłam na zdjęciach z warsztatów. ja umiem wiązać węzeł przesuwny ale animacja na stronce wydawała mi się trochę za szybka. Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 18:51 A ja wczoraj męczyłam się z tym węzłem i piekliłam, aż mężuś mi zaczął pomagać ;) Pamięć mam dobrą ale nieco zawodną i nie wszystko z warsztatów zapamiętałam... Super pomysł z tą prezentacją ! Dzięki :) Odpowiedz Link
turzyca Rada na "zaszybkosc" 29.11.07, 19:03 Mozna kliknac prawym przyciskiem myszki na animacje i wybrac opcje play - po odhaczeniu animacja zatrzymuje sie, po zaznaczeniu uruchamia z powrotem. Mozna wiec sobie obejrzec cala animacje zdjecie po zdjeciu. Wydaje mi sie, ze jest to opcja flash playera, a wiec dostepna w kazdej przegladarce. Odpowiedz Link
turzyca Re: Rada na "zaszybkosc" 29.11.07, 19:05 no i oczywiscie zapomnialam, ze mialam cos jeszcze dopisac... wiec napisze tu: Ta animacja bardzo mi sie podoba. Przejrzysta jasna instrukcja. Kolory niezwykle ulatwiaja zrozumienie, o co chodzi. Po prostu swietna! Odpowiedz Link
kakot prusik 29.11.07, 19:14 Tak się ten węzeł nazywa... Najzabawniejsze, że wiążę go od dzieciństwa choćby i przez sen, i nigdy mi przez myśl nie przeszło, że ten tajemniczy i dziwny węzeł przesuwny (którego na chuście nie zawiązałam ani razu!) to mój dawny znajomy :))) dla zainteresowanych: www.wspinanie.pl/serwis/200404/05wezly.php prusik jest nieco w dół strony, obrazki nr 11 odpowiadając na niezadane pytania: nie, nigdy się nie wspinałam, ale węzły zawsze mnie fascynowały. Dużo harcerstwa, odrobina żeglowania. Odpowiedz Link
tobatka Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 19:16 O, bomba! :) Podoba mie sie ten pomysł na nauczenie wezla :) PS, Wiecie, ze ten wezel nazywa sie wyblinka? I jest wykorzystywany, zeby np. zrobic drabinke sznurowa ze sznurka i deseczek czy kijów :) Ha, cos pamietam z harcerskich czasów :) Odpowiedz Link
kakot nie wyblinka :) 29.11.07, 19:37 prusik. Też myślałam, że to wyblinka, ale trochę się różnią, link do ściągawki w moim poprz. wpisie. Odpowiedz Link
tobatka Re: nie wyblinka :) 30.11.07, 16:02 Ha, rzeczywiście prusik! Jednak pamięć po tylu latach szwankuje. Ale cóż, nie używałam, więc wyleciało :) Dzięki za przypomnienie :) Odpowiedz Link
marta76 Re: nie wyblinka :) 17.12.07, 14:22 ktos kiedys pokazywał ten węzeł od góry jakby oczami wiążącego.Mysia to nie TY przypadkiem?Co za chiny nie moge tego zawiązać:( Odpowiedz Link
kachna2001 Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 29.11.07, 19:53 to mam teraz zajecie na wieczor:)) ucze sie wezla:) Odpowiedz Link
padthai Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 30.11.07, 12:21 perfekcyjny :) tylko za szybko nie to ze nie mozna zobaczyc, tylko oczoplasu mozna dostac - zwolnijcie troche :))))) Odpowiedz Link
mysia125 Marcin wyhamowal ;) 30.11.07, 12:51 Zobaczcie, czy tak juz moze byc. jeszcze chwila i naprawde naucze sie html'a ;) -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
roneczka Re: WEZEL PRZESUWNY - raz jeszcze 23.12.07, 00:38 Fajnie, dzieki tej instrukcji w końcu zaczeliśmy sie chustować:-))) Bo wezeł dla mnie to była makabra:-((( Piknie, piknie, luzik Jest dobrze :-) Odpowiedz Link