kukulka11 21.01.08, 23:09 "Zawsze trzymaj dziecko, gdy się schylasz lub kucasz." to cytat z oppamama. naprawde tak trzeba? a to wydaje sie wam sensowne? buzia do swiata? oppamama.fm.interia.pl/bds.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anifloda Re: tak trzeba? 21.01.08, 23:20 W kółkowej tak. W wiązanej zresztą też lepiej jedną ręką przytrzymać główkę. Strzeżonego... Ta buzia do świata, to pozycja buddy (nóżki są w środku chusty). Dyskusyjna, ale zdecydowanie bezpieczniejsza dla dziecka niż "pajacyk", w którym nóżki wiszą. Ja tak starszą w kółkowej nosiłam. Odpowiedz Link
andziulindzia Re: tak trzeba? 21.01.08, 23:25 Pozycja buddy nie jest zła na krótko, np. podczas rodzinnej imprezy przy stole. A dziecko podczas schylania się podtrzymuję zawsze i w kółkowej i w wiązanej. Odpowiedz Link
budzik11 Re: tak trzeba? 22.01.08, 09:28 Mam tylko wiązaną, odruchowo podtrzymuję główkę schylając się (mały ma niecałe 4 m-ce, jeszcze nie trzyma bardzo pewnie głowy), ale kucając nie trzymam, przecież pozostaje nadal w pionie. Odpowiedz Link
kukulka11 Re: tak trzeba? 22.01.08, 10:46 ja wlasnie robie tak jak Ty, ale spytalam, bo bylam ciekawa zdan doswiadczonych mam. moj ma 3 msc, niby pewnie trzyma glowke, ale ma taka ciezka jakas, ze ja tez odruchowo trzymam Odpowiedz Link