jadziufka
29.02.08, 00:29
Witam Was serdecznie, zaszczepiłyście we mnie chęć posiadania chusty i właśnie czekam na swoją pierwszą. Tylko że dzisiaj po rehabilitacji, na którą od 5 miesięcy chodzę z dzieckiem dowiedziałam się, że nie do końca jest tak pięknie jak mi się wydawało. Pani rehabilitantka stwierdziła, że dziecko o zbyt niskim napięciu mięśniowym raczej nie powinno być noszone w chuście, a poza tym, skoro ma już 7 miesięcy skończone, to nie powinnam go nosić w pozycji, która wymaga szerokiego rozstawu nóżek, czyli w rachubę wchodzi ewentualnie noszenie na biodrze. No i co Wy na to? Ortopeda się w tej kwestii jeszcze nie wypowiedział, pani rehabilitantka nie do końca wie o co z chustą chodzi, ale opinię już wydała. A, podobno przyzwyczajanie dziecka do siedzenia w chuście ma się objawić histerią. No i kogo mam słuchać - matek z doświadczeniem, czy personelu medycznego? Słyszałyście już takie zdania i opinie? Jak to było u Was? Może któraś ma dziecko z obniżonym napięciem mięśniowym i nosi je w chuście? Help!
Pozdrawiam,
J.