mama-anika 24.04.08, 15:56 Ze względu na krążące egzemplarze - proszę o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnen Re: GABI - opinie 24.04.08, 16:12 Ja zacznę. husta jest ładna: kolor, fajnie wykończone brzegi, logo, kieszonka na środku ok z jednym ale - sztywna nitka przy podszyciu. Jak się dobrze naciągnie chustę to ta nitka przeszkadza żeby coś tam włożyć. Chusta jest baaardzo rozciągliwa, zwłaszcza w poprzek w związku z tym większe dzieci sprężynują niezależnie od tego jak mocno się naciągnie. Jak na elastyczną nie grzeje tak bardzo. No i długaśna jest (może dlatego że tak się rozciąga) Jestem raczej przeciętnej budowy i 3razy się nią owijałam. Woreczek też fajny. Odpowiedz Link
martina.15 Re: GABI - opinie 24.04.08, 18:33 a jaki kolor gdzie jest umiejscowiona kieszonka- na srodku? czyli powiedzmy na plecach dziecka? nosilas w niej cos? jak sa zaznaczone srodki czy metka sie wyroznia Odpowiedz Link
mbober2 Re: GABI - opinie 26.04.08, 11:05 chusta jest teraz u mnie, dziś jeszcze będzie u apl3. opinię podałam na maila, ale może tu faktycznie lepiej. kieszonka jest na środku i fajnie wyznacza ten środek.dość spora. materiał bardzo rozciągliwy, moje 8 kilo szczęścia już jednak mi ciążyło.chusta ma 5 metrów, dla mnie za długa, choć są mamy większych gabarytów, może dwa rozmiary chusty rozwiązałyby sprawę. nie grzała mnie wcale.kolor fajny (taki bordo). do wykonania chusty nie mam zastrzeżeń żadnych. Odpowiedz Link
agnen Re: GABI - opinie 26.04.08, 12:30 O właśnie, fajnie obszyte brzegi. W ogóle nie przeszkadzają. Przepraszam Martina, jakoś mi umknęły Twoje pytania. Odpowiedz Link
crazy-house Re: GABI - opinie 26.04.08, 18:28 A ja gdzies slyszalam, ze ta chusta ma dodatek lycry? szczerze mowiac nie wyobrazam sobie dziecka latem w chuscie z lycra... przeciez obydwoje splyniemy potem. Jesli sie myle, wyprowadzcie mnie z bledu. Odpowiedz Link
agnen Re: GABI - opinie 26.04.08, 22:45 wydaje mi się że jest 100% bawełny, ale już nie mam jak sprawdzić, więc może niech się producentka wypowie. Zasadniczo chusty elastyczne grzeją. Gabi najbardziej "chłodna" z tych które widziałam (poza nią polekont i coś jeszcze ale nie pamiętam.....) i w sumie najcieńsza. Odpowiedz Link
mama-anika [...] 28.04.08, 10:32 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
ithilhin Re: GABI - opinie 28.04.08, 14:16 jakis czas temu na adres ze strony. wyslac jeszcze raz? Odpowiedz Link
apl3 Re: GABI - opinie 29.04.08, 10:35 Co mi sie podoba w chuście - kolor, wykończenie ( szycie), kieszonka która zaznacza środek, woreczek:) Nosiłam w niej 8 kg córę i osiadała mi. W porównanieu z moby jest baaaardzo rozciagliwa. Moim zdaniem nadaje sie badziej dla noworodków. Odpowiedz Link
mama-anika Re: GABI - opinie 30.04.08, 13:19 W związku ze skasowaną wypowiedzią: 1. jeżeli w waszym odczuciu negatywnie wypowiedziałam się na temat innych marek, bardzo przepraszam - nie miałam zamiaru, chciałam tylko obrazowo podkreślić różnice. 2. Crazy - dodatek lycry jest 1%, zwiększa komfort użytkowania i jakość dzianiny. Chusta rozciągliwość zawdzięcza splotowi, poza tym, tak jak ktoś już pisał, jest przewiewna i chłodna. 3. Chusta jest projektowana z myślą o noworodkach i małych niemowlętach i jak na razie jest to tylko prototyp. Nie mam pewności, że ta dzianina będzie dzianiną ostateczną. Odpowiedz Link
mama-anika do Martiny 13.05.08, 11:24 Na stronie internetowej dostępne są już zdjęcia - możesz zobaczyć gdzie umiejscowiona jest kieszonka. Wszywki z przepisem na razie nie ma - będzie gdzieś na krótszym brzegu. Jezszcze o kieszonce: nosiłam w niej - mały portfelik, komórkę i paczkę chusteczek higienicznych - udało się jednocześnie. W niedzielę na spacerze po parku znajdowała się w niej mała butelka Avent - ale to już głupio wyglądało. Najczęściej wrzucam drobne w drodze do sklepu. Odpowiedz Link
lee_a Re: GABI - opinie 16.05.08, 22:12 no to ja teraz: Anka ma 9,5 miesiąca, nosiłam tylko trochę, ale co mogę napisać: fajny dość przewiewny materiał w energetycznym kolorku (czerwony), brzego sie nie zawijają, wiąże się fajnie. Młoda osiadała, ale to chyba kwestia wagi. Kieszonka jak dla mnie zupełnie niepotrzebna - ani to porządne oznaczenie środka ani kieszeń. Inforumję, że chusta przyszła do mnie z maleńką dziurką przy kieszonce, pokazuję na zdjeciach: picasaweb.google.com/agamaty/gabi Dziurka wygląda jakby powstała od szycia przy kieszonce. chusta jest w tej chwili w drodze do polaquinhy, warto byłoby sprawdzić, czy nie ma konieczności powrotu do wlaścicielki. Ogólnie fajna chusta, dla mnie minus to ta kieszonka i wielkie logo na srodku. Odpowiedz Link
karolinka251 Re: GABI - opinie 16.05.08, 22:46 kurcze lee_a ja tej dziurki nie widziałam :-( ale też i chusty nie oglądałam dokładnie. Odpowiedz Link
polaquinha Re: GABI - opinie 24.05.08, 11:57 Mamo-aniki, opisalam Ci moje wrazenia w emailu, bo dopiero teraz znalazlam ten watek z opiniami. Dzisiaj jeszcze mam nadzieje chusta trafi do kolejnej mamy-Dominiki. Zabiore ja na lodzkie spotkanie KK wiec wiecej mam bedzie mialo szanse ja obejrzec. Ja swojego synka nie motalam poniewaz jest juz za ciezki ale chuste ogladalam przyszlosciowo. Podoba mi sie kolor, obszycie krawedzi, to ze jest waska. Mysle ze to fajna opcja dla niemowlaczka :) Z kieszonki mozna z powodzeniem zrezygnowac-tym bardziej ze jest problematyczna (ta nieszczesna dziurka) I tak przy chuscie i malym dzicku trza miec porzadna torbe na ramie albo placaczek. Dziekuje serdecznie za mozliwosc obejrzenia sobie tej chusty! tzrymam kciuki za rozwoj biznesu i pozdrawiam Odpowiedz Link