Dodaj do ulubionych

Tydzień Noszenia - Wawa - 13.11- chusty tradycyjne

10.11.08, 08:19
Warszawa 13 listopada (czwartek), godz. 10-14

Stowarzyszenie Nośmy Dzieci i Fundacja Sto Pociech zapraszają na pokaz i naukę
wiązań chust i nosideł tradycyjnych oraz pokaz slajdów, a także na konsultacje
chustowe w chustach tkanych, elastycznych i kółkowych.

10.00 - 11.00 slajdowisko chust i nosideł regionalnych oraz pobieranie losów
konkursowych (do wygrania chusty różnych marek)

11.00 - 11.45 pokaz chust i nosideł regionalnych, nauka wiązań

12.00 - 12.45 pokaz wiązań i konsultacje chustowe prowadzone przez doradcę
noszenia i doświadczoną mamę

13.00 - 14.00 kafejka Nośmy Dzieci - wyniki losowania przy kawie/herbacie i
kanapkach z dżemem

Odpłatność:

10 zł koszyszkowego na rzecz Fundacji Stop Pociech (tradycyjna opłata na
herbatę, kawę i pyszny chleb z dżemem!)
Obserwuj wątek
    • asiunia0000 Re: Tydzień Noszenia - Wawa - 13.11- chusty trady 10.11.08, 16:05
      Mogę wiedzieć, gdzie jest to spotkanie?
      • ekomama Re: Tydzień Noszenia - Wawa - 13.11- chusty trady 10.11.08, 17:13
        Szczegóły
        nosmydzieci.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=26:midzynarodowy-tydzie-noszenia&catid=10:aktualnoci&Itemid=11#warszawa_tn
        Sto pociech znajduje się na ul. Freta 20/24a

Zapraszamy!
        • ciociacesia mozna przyjsc 'z marszu' 10.11.08, 23:10
          czy zapisac sie wczesniej trzeba, szefowo?
          • ekomama Re: mozna przyjsc 'z marszu' 11.11.08, 13:33
            Z marszu...

Dopóki mury nas pomieszczą, będziemy wpuszczać!

Zapraszam!
            • ekomama Dziękujemy!!!! 13.11.08, 20:44
              Wielkie dzięki za liczne przybycie i dobry humor!

Dzień należy zaliczyć do udanych. Kolorowo, z entuzjazmem, byli stary bywalcy i
              nowy narybek jeszcze bez chust.

Dzięki wszystkim mamom, które pomagały w parzeniu kawy, w dekorowaniu sali, w
              wyjaśnianiu co i dlaczego, dzieciom za losowanie losów i znowu mamom za
              sprzątanie na sam koniec imprezy.

Dzięki wielkie dla Danizty (która pewnie tego nie przeczyta), ale uważam że
              swoją meksykańską urodą i wdziękiem upiększyła i ożywiła nasz pokaz chust
              tradycyjnych. Hanti wiązanie wykonała od razu na swoim Kamyczku i widziałam, że
              już potem w Kafejce uczyła mamy jak wiązać chustę po meksykańsku! :) Tak na
              marginesie, Kamyczek lepiej się czuła po meksykańsku niż po afrykańsku na
              plecach. Następnym razem trzeba nam koniecznie ściągnąć afrykańską mamę, może
              jakiś błąd popełniłyśmy :?

Powiem Wam, że byłam zachwycona jak ta młoda (17 lat) Meksykanka trzyma dziecko
              (tzn. lalkę), jak ją układa w chuście, jak przekłada na plecy i jak mówi ogólnie
              o bliskości z dzieckiem. Czuć, że to ma we krwi, że wyniosła to z domu, że jest
              to coś dla niej naturalnego. NIe znam wielu nastolatek w jej wieku, ale pamiętam
              siebie... i moje dwie lewe ręce do dzieci (a może lęk przed nimi). Jestem do tej
              chwili zauroczona i dopiero teraz poczułam, że tradycyjne noszenie to coś wielkiego.

Wielkie dzięki za miły czas i do zobaczenia w inne "zwykłe-niezwykłe" czwartki w
              Kafejce w 100 Pociechach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka