alerion1 11.05.09, 14:06 Może ktoś już szył? Bardzo będę wdzięczna za podanie wykroju, bądż wymiarów z kątami skosów. No i jeszcze skąd wziąć kółka?? Wie ktoś gdzie jest kaletnik jakiś w Warszawie? Bardzo będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ithilhin Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 11.05.09, 17:04 oppamama.fm.interia.pl/unk.html www.sleepingbaby.net/jan/Baby/sling.htm Odpowiedz Link
alerion1 Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 13.05.09, 10:29 Dzięki wielkie za linki. Niestety odpowiednio dużych kółek nie mogę znależć w necie... No ale się nie poddaję:-) Odpowiedz Link
ithilhin Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 13.05.09, 11:02 chusty.com.pl/produkty.php?x=5&kolejnosc=numer&rodzaj=0302081029580150&rodzaj2=&menu=6 sa tylko M ale jak masz na szycie cienka bawelne to wystarcza. Odpowiedz Link
roneczka Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 13.05.09, 22:46 Czasami bywają na allegro.Szukaj na hasło kółka w podkategorii Dla Dzieci › Wózki i foteliki › Nosidełka i chusty Ale drożej niz u Vegi, a M-ki do cienkiego materiału spokojnie wystarczą. No i żadnych skosów nie trzeba:-) Napisz z jakiego materiału zamierzasz szyć, coś doradzimy:-) Odpowiedz Link
alerion1 Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 14.05.09, 09:13 Kopalnią wiedzy jesteście:-) Szukałam na razie tkanin zasłonowych. Są mocne i mają przepiękne wzory a ja sobie wymyśliłam, że do chrztu młodego poniosę w kółkowej. Jedyny problem to za duża szerokość tych tkanin. Wybieram się też do IKEI. Może tam coś znajdę. Co to znaczy,że materiał ma być cienki? Porównajcie proszę do tkanin w powszechnym użyciu. I dzi ę ki wielkie za pomoc:-) Odpowiedz Link
ithilhin Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 14.05.09, 10:04 taka tkaninao grubosci przescieradla calkowicie wystarczy Odpowiedz Link
roneczka Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 14.05.09, 11:18 Uszyć możesz z lnu, bawełny (ale tkaniny, nie dzianiny)- taki materiał jak Gosia napisała - jak prześcieradła. Możesz też poszukać w lumpku poszwy,czasami naprawdę są fantastyczne materiały - wzory i kolory:-)))) Czasami fajne obrusy są - też sie nadają, ale ma być 2 m i 70 cm szerokie, bo doszywać po długości nie ma sensu. Jaki kolor chciałabyś na tę chustę? Odpowiedz Link
alerion1 Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 14.05.09, 23:02 myślałam o kremowym w jakieś ładne złotawe lub brązowe wzory. Dziś się zastanawiałam czy zamiast kółek aluminiowych mogłyby posłużyć dwie grubsze plastikowe bransoletki. Dużo tego wszędzie. Tylko czy wytrzyma ciężar.... Odpowiedz Link
ithilhin Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 14.05.09, 23:11 zalezy z jakiego plastuku - ale ja bym nie ryzykowala jesli nie masz pewnosc. ewentulnie kup i przetestuj - to znaczy przywiaz do jakiegos haka, przewlecz jakis material i uwiesc sie na nich :-) Odpowiedz Link
roneczka Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 14.05.09, 23:39 A propo tych grubszych plastikowych bransoletek - jeżeli plastik jest łączony (zgrzewany), to odpuść sobie, nawet jeśli ciebie udźwignie w danym momencie. Na allegro teraz nikt nie wystawia, ale u Vegi wyjdzie Ci ok 29 zł za parę z przesyłką (tylko ustal osobiście koszt wysyłki i nie kieruj sie tym z formularza). Na kółkowe takie eleganckie dobrze sie spisują również żakardy. Odpowiedz Link
roneczka Re: Chcę uszyć kółkową Proszę o pomoc 17.05.09, 00:42 A może taki materiał byłby ok! Zapytaj tylko o grubość. Po szerokości może się ciągnąć, ważne, żeby nie ciągnął sie po długości:-) allegro.pl/item630858765_bawelenka_ecri_z_haftem_kreszowana.html Odpowiedz Link