kabe.abe Ale się porobiło :( 03.01.12, 10:05 Ale się porobiło :(((( Oj oj oj... Nie bardzo mogę pomóc. Nikt na razie nie może pomóc, trzeba czekać... Nadzieja w tym, że medycyna w tej dziedzinie poszła już bardzo daleko... Profesor wypowie się za jakieś dwa tygodnie, więc i ja znikam na jakiś czas. Nie pytajcie, nie dzwońcie na razie... Trzymajcie kciuki za szczęśliwy finał, jeśli w ogóle można będzie mówić o "szczęśliwym" finale. (Mandy, rzecz nie dotyczy sprawy i osoby, o której rozmawiałyśmy ostatnio, ale dla mnie osobiście to jest bardzo duży cios :(( Czy u mnie będzie kiedyś normalnie, spokojnie, bez problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Ale się porobiło :( 03.01.12, 10:08 Ale i tak Wam życzę Dobrego Dnia :) Próbuję się uśmiechać... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Ale się porobiło :( 03.01.12, 10:32 Kabe uśmiechaj się. A przynajmniej próbuj. To jednak pomaga. Wiem z własnego doświadczenia. Łatwiej się znosi te przeciwności losu. Trzymam kciuki. Ja próbuję dojść do siebie po Sylwestrze. Nie z powodu kaca, bo tego nie mam, ale z powodu nieprzespanych nocy i tańców niemal do upadłego. Kluby młodzieżowe to już nie dla mnie. Mimo, że bardzo mi się podobało. Szkoda, że z Emi mi się nie udało spotkać. Niestety nie miałam takiej możliwości. Dobrze, że chociaż obejrzałam Koncert Noworoczny, bo nie wyobrażam sobie Nowego Roku bez niego. Życzę Wam miłego dnia. Ja idę się zrelaksować, czyli na działkę. A tak na marginesie to ta zima mnie dobija. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Ale się porobiło :( 04.01.12, 09:52 A u mnie z nowym rokiem same problemy, zdrowotnie w rodzinie też źle jest, starsze pokolenie trzyma się coraz gorzej i nie wiem czy na przyszłą Wigilię nie będzie nas mniej, bo leczenie starych ludzi jest takie - nie warto robić badań, nie warto leczyć, niech lepiej umrze, to się na emeryturze zaoszczędzi.... a w dodatku zastrajkował mi komputer i nie chce się uruchomić, moje cenne zdjęcia, buuuuu! Młody będzie próbował go uruchomić, ale jeśli mu się to nie uda? Na razie piszę z jego kompa, korzystając z jego nieobecności, ale ogólnie jestem mocno zdołowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Urodzinowo 04.01.12, 10:00 W związkiem z brakiem dostępu do komputera n ie wspomniałam o urodzinach - 2. 01 obchodziła je KTCT, 3.01 Anusia, nasze co prawda nieobecne (zwłaszcza KTCT) ale ja im i tak wszystkiego najlepszego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Smutno mi :( 05.01.12, 23:54 Mam doła. Jak diabli. Czemu tak daleko mieszkacie? Nie chcę o tym mówić z dziećmi. Wystarczyłaby mi Wasza obecność. Spotkałam się dzisiaj z koleżankami z pracy. Ale ........ Rozmowa o d..... Maryni. Albo ze mną coś nie tak, albo ... Jutro postaram się wstać prawą stopą. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Smutno mi :( 06.01.12, 19:53 Przepraszam za wczorajszy wpis. Każdy ma swojego mola co go gryzie, a ja tu głupoty wypisuję. Już lepiej. Jutro wybieram się do kina na film "W ciemności". Przynajmniej mam taki zamiar. Trochę się obawiam czy psychicznie wytrzymam. Bardzo przeżywam tego rodzaju filmy. Czy ktoś z Was już był? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Smutno mi :( 07.01.12, 10:48 Mandy, pewnie, że każdy ma swoje problemy, ale czasami każdy ma gorszy dzień, kiedy chciałby pogadać z jakąś życzliwą duszą. Mnie ten rok zaczął się fatalnie i aż się boję co będzie dalej. Próbuję sobie radzić, ale czasami też mam ochotę zakopać się w ciemnej norce i nie myśleć, nie pamiętać! Mam nadzieję, że film Ci się podobał i pozwolił oderwać od codzienności, ja na nim nie byłam, na żadnym innym też nie, bo ja do kina właściwie nie chodzę! Trzymaj się kochana cieplutko, postaram się do Ciebie zadzwonić, mam nadzieję, że nie zmieniłaś operatora i dalej jesteś w Erze, czy jak tam się to teraz nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Smutno mi :( 07.01.12, 18:15 Mandy, trzymaj się kochana, każdy nowy dzień przynosi inne rozwiązania i pomysły i pozwala spojrzeć na problem z innej perspektywy. Będzie dobrze! Duży worek z pozytywną energią Ci posyłam i mnóstwo ciepłych puchatości. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Smutno mi :( 07.01.12, 18:21 Dla Dorotki, Kabe i innych potrzebujących też lecą worki z pozytywną energią i ciepłymi puchatościami :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Smutno mi :( 08.01.12, 00:07 Szczęśliwatrzynastko, dziękuję ! Przydadzą się... Mandy, dzięki za wczorajszą rozmowę telefoniczną. Na dobranoc zostawiam nostalgiczny "Laloszki valc" www.youtube.com/watch?v=9_sXgJodWWQ Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Smutno mi :( 08.01.12, 22:33 Dzięki 13 kochana, przyda się bardzo, jutro czeka mnie ciężki dzień, zresztą i następne pewnie nie łatwiejsze. Rok zaczął się zgonem komputera i co dalej? Boję się bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 kino 09.01.12, 13:26 Do kina jednak się nie wybrałam. Chciałam. Nie wyszło bo wylądowałam na Oddziale Pomocy Doraźnej. Już jest nieco lepiej, ale od rana biegałam po poradniach. Jestem mile zaskoczona. Jest lepiej jak w ubiegłym roku. Co prawda na skierowaniach miałam napisane "pilne",ale mimo wszystko. Od lekarzy specjalistów dostałam skierowania na na różnego rodzaju niezbyt przyjemne badania, na które dzisiaj zdążyłam się już zarejestrować. Terminy nawet niezbyt odległe, bo ostatnie badanie (rezonans) mam mieć na początku lutego. Zmieniono mi również leki. Z realizacją recept nie było żadnego problemu. Może z tą naszą służbą zdrowia nie jest tak źle jak głoszą media. Pożyjemy, zobaczymy. Życzę miłego popołudnia i bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Smutno mi :( 09.01.12, 13:29 Dorciu Ty to masz pecha z tymi komputerami. Który to już padł odkąd się znamy? Na przyszłość, gdy będziesz zamierzała kupić komputer, bierz mnie ze sobą. Ponoć do tego rodzaju zakupów mam szczęśliwą rękę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Komputer 09.01.12, 19:41 Mandy - nie jest tak źle, co prawda padł mi dysk w komputerze, ale na szczęście 3 tygodnie przed końcem gwarancji, więc wiedział kiedy, będę miała nowy dysk i już, gdyby padł za miesiąc to już byłaby d.... zimna! Tylko zawartości dysku żal, oj boli, zwłaszcza szkoda mi fotek moich świątecznych kartek i zdjęć ze świąt :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Komputer 12.01.12, 22:29 A co tu znowu tak pusto? Ja teraz mam trudniej, bo mój laptopik pojechał do reperacji do Czech i korzystam z cudzych jak są wolne :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Trzynastego 13.01.12, 10:08 i na dodatek piątek. Poza tym Trzynastki "urodziny". Trzynastego wszystko zdarzyć się może, więc życzę Wam by pech Was omijał. Szczególnie Trzynastce życzę szczęśliwego dnia. Miłośnikom kotów i nie tylko dla przypomnienia: ttp://www.youtube.com/watch?v=IbzjScBve8U&feature=related Miłego dnia Kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Trzynastego 13.01.12, 10:11 Połknęło mi "h" :) Więc jeszcze raz podaje link: www.youtube.com/watch?v=IbzjScBve8U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Smutno mi :( 09.01.12, 13:32 Kabe ależ ten walc jest piękny. Słucham ponownie. Z wielką przyjemnością. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
3eva.eva Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 09.01.12, 20:15 Jestem gotowa na pogaduszki o wszystkim i o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
3eva.eva Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 09.01.12, 20:18 Może ,ktoś popisałby do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
bajk_aa Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 13.01.12, 13:19 eva.eva: chyba na tym watku nie sa zainteresowani nowymi osobami zagladam tu czasemi i widze, ze to forum jest raczej prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 13.01.12, 13:50 Do nowej. Osoby obce, a z nami sympatyzujące są mile widziane. Powiedz coś osobie, zainteresuj nas sobą. Nie możesz oczekiwać, że wchodzisz i wszyscy Cię witają serdecznie. Daj coś z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan 13 13.01.12, 13:54 Pragnę poinformować zainteresowanych że 13 jest już po. Prognozy są dobre, nastąpiła poprawa. Gdy wróci, poinformuje @ zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 13 13.01.12, 21:00 13 życzenia z okazji 13 i trzymamy kciuki za powrót do zdrowia, no i rzecz jasna czekamy na wieści! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Nowe osoby 13.01.12, 21:09 są u nas zawsze mile widziane, ale oczekujemy, że ktoś kto ma ochotę do nas dołączyć wyrazi taką chęć i powie kilka słów o sobie. Z pewnością nie jest to forum prywatne ani zamknięte ale znamy się od kilku lat i różnie bywało, osób które chcą mieszać i dokuczać innym nie mamy ochoty gościć, takich którzy chcą zostać na dłużej i brać udział w naszych pogawędkach zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam 7 urodziny 13.01.12, 21:17 Kochani, spojrzałam na archiwalne wątki i wiecie co? 11.02.2005 pojawił się pierwszy post, a więc za niecały miesiąc będziemy obchodzić 7 urodziny! Ależ ten czas leci! Mam nadzieję, że w tym roku uda nam się znowu spotkać w większym gronie! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: 7 urodziny 13.01.12, 22:00 dorota-zam napisała: > Kochani, spojrzałam na archiwalne wątki i wiecie co? 11.02.2005 pojawił się pierwszy post, a więc za niecały miesiąc będziemy obchodzić 7 urodziny! Ależ ten czas leci! Mam nadzieję, że w tym roku uda nam się znowu spotkać w większym gronie! To już tyle lat? Może rzeczywiście jakiś zjazd jubileuszowy zorganizować? W sprawie "nowych" mam podobne zdanie, jak Dorota i Parmesan. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: 13 13.01.12, 22:03 Parmesan, przekaż "Trzynastce" najlepsze życzenia powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe na dobranoc 13.01.12, 22:15 Dorota, help! Poszukuję drugiej części pewnej książki. Wprawdzie jest w mojej osiedlowej bibliotece, ale kolejka do niej jest kilkumiesięczna. Ty, kopalnia książek polskich autorów, może ją masz w swoich zbiorach? Napiszę @ w tej sprawie, albo jutro zadzwonię, bo dziś raczej za późno :) Na dobranoc zostawiam refren piosenki, którą Was męczyłam w marcu 2008r. , a którą bardzo lubię :))) www.youtube.com/watch?v=iM6GLm5erJ4&feature=related D O B R A N O C Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: na dobranoc 13.01.12, 23:03 Kabe, jutro mnie nie ma, jadę na wycieczkę i wracam późnym wieczorem, ale w niedzielę powinnam być w domu, polskich książek mam dużo, więc może..... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe wiem 14.01.12, 13:41 Dorota, wiem, że Cię nie ma, bo dzwoniłam do Ciebie do domu i mąż mi powiedział o Twoim wyjeździe. Nie dzwonię więc na komórkę, aby nie przeszkadzać w wycieczce. Gdybym wczoraj wiedziała, że jeszcze nie śpisz, to zadzwoniłabym :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: wiem 14.01.12, 21:36 Wróciłam! Kabe, ja przed północą spać się nie kładę, a nawet później, więc nie ma sprawy, możesz spokojnie dzwonić nawet duuuużo po 22! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: 13 15.01.12, 01:40 Dzięki. Przekaże. Na pewno się ucieszy. "Doping" jest teraz jej potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Zima 16.01.12, 22:00 Coś niesamowitego - zaczęły się ferie i zima do nas zawitała. Dzisiaj pogoda było bardzo sympatyczna - bezwietrzna, lekki mrozik, prószący śnieżek - cud, miód i orzeszki! Taką zimę lubię, mimo, że na ulicach od razu robi się błocko, ale już tak miałam dosyć tej zgnilizny! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Zima 17.01.12, 21:43 Taka zima może być ! Dziś było szczególnie ładnie - bezchmurne niebo, pełne słońce, chodniki uprzątnięte. Śnieg w umiarkowanej ilości, mrozek też nie przeszkadzał. Na dodatek mały ruch na ulicach, autobusy jeżdżące w/g rozkładu. "Cud, miód, orzeszki" - jak mawia Dorota :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Zima 18.01.12, 00:39 kabe.abe napisała: > Taka zima może być ! > Dziś było szczególnie ładnie - bezchmurne niebo, pełne słońce, chodniki uprzątnięte. > Śnieg w umiarkowanej ilości, mrozek też nie przeszkadzał. > Na dodatek mały ruch na ulicach, autobusy jeżdżące w/g rozkładu. > "Cud, miód, orzeszki" - jak mawia Dorota :) Oj tak, tak dzisiaj było pięknie, no i kto by to pomyślał - mamy ferie i zima przyszła jak na zamówienie, rzecz niebywała, bo na ogół na nasze ferie było fatalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe książka 19.01.12, 22:05 Kilka dni temu poszukiwałam pewnej książki. We wszystkich bibliotekach mojej dzielnicy są dwie na stanie, ale jedna niezwrócona od wielu miesięcy, a druga w czytaniu i kolejka do niej kilkumiesięczna, więc może załapałabym się na nią gdzieś w lipcu-sierpniu. W bibliotekach sąsiedniej dzielnicy nie ma tej książki w ogóle. Dorota też jej nie ma, ale dzięki swojej uczynności, koleżeńskości i życzliwości wypożyczyła ją dla mnie w zaprzyjaźnionej bibliotece, wcale nie ze swojej dzielnicy, na drugim końcu miasta. Dziś książka trafiła w moje ręce. Dorocia, bardzo Ci dziękuję ! Już przeczytałam 30 stron, jeszcze tylko 400. Mogłabym sobie kupić tę książkę, ale po co? Nie jest z gatunku tych, które TRZEBA mieć w domu. Od tego są biblioteki. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: książka 19.01.12, 22:11 Przepraszam czytających za to, że w poprzednim wpisie "w" i "a" nie przeniosły się do następnych linii, ale to nie moja wina lecz ustawienia edytora obsługującego forum :) Na dobranoc taka piękna piosenka, dla WSZYSTKICH, dla Flo też :) www.youtube.com/watch?v=YNYz1RYnzA4 d o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: książka 20.01.12, 19:32 Kabe - cała pryjemność po mojej stronie! Nie dość, że miałyśmy okazję się spotkać i pogadać, to jeszcze i ja książkę sobie przeczytam, no i spotkamy się jeszcze raz - tyle frajdy za sprawą jednej książki! Następnym razem przyniosę Ci "Cukiernię", więc przygotuj się na dźwiganie. A mnie przy okazji spotkania z Kabe sprawdziło mi się powiedzenie "przezorny zawsze przygotowany"! Umówiłyśmy się w centrum handlowym, a kiedy tam dotarłam okazało się, że padł mi telefon, na szczęście miałam przy sobie ładowarkę więc weszłam do Euro, gdzie udało mi się podłączyć do prądu, wysłałam Kabe SMS-a gdzie ma mnie szukać i dopóki Kabe nie dotarła podładowałam sobie nieco telefon i odzyskałam kontakt ze światem! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dzień Babci 21.01.12, 19:45 a jutro Dzień Dziadka. Niektórzy z nas już ten dzień świętują. Co prawda z naszego forum nieliczni, bo z tych co pozostali to chyba tylko Parmesan, Flo i ja? Z tego co mi wiadomo, to w przyszłym roku co niektórzy dołączą do tego grona :) Wszystkiego dobrego obecni i przyszli Dziadkowie i Babcie. Jak najwięcej radości i zdrowia Wam i sobie życzę. Ja dzisiaj świętuję bez wnuków, ale nadrobię to w przyszłym tygodniu. Kabe i Dorciu dziękuję za @. Przesłałam go dzieciom i znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 z górki 21.01.12, 22:30 tak mnie ponownie dzisiaj naszło: www.youtube.com/watch?v=KBWqVu1y0FY Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: z górki 24.01.12, 02:03 Oj z górki, z górki....... Widzę, że znowu kolej na mój dyżur, no to jestem! Parmesan, czekamy na wieści o zdrowiu 13, mam nadzieję, że jest coraz lepiej? Nie było mnie w weekend i nie wspomniałam w związku z tym o kolejnych urodzinach - w sobotę Profesorowej (kiedy to było???) a w niedzielę A_ski (szkoda.......) więc z lekka spóźnione życzenia im składam! W czwartek wybieram się na spotkanie autorskie z panią Małgorzatą Gutowską-Adamczyk do kraju mego dzieciństwa, do biblioteki z której kiedyś bardzo dużo korzystałam.... dawne dobre czasy..... Szkoda, że dzień jeszcze tak krótki, bo chętnie pospacerowałabym po swoich dawnych śladach..... Ech, minęło już tyle lat, jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan No, faktycznie jest trochę z górki...... 25.01.12, 18:20 OP przebiegła pomyślnie. 13 jest już w domu. A najlepiej będzie gdy sama opowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: No, faktycznie jest trochę z górki...... 27.01.12, 19:07 Wróciłam po niemal tygodniowym pobycie we W. Trzynastko nabieraj sił. W#. czeka, a w nim całe grono krasnali, których jeszcze nie widziałaś. Tak mi się marzy pogłaskać je w Twoim towarzystwie. Porobiłam trochę zdjęć, więc podeślę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: No, faktycznie jest trochę z górki...... 28.01.12, 21:57 Na dobra piosenka, która chwyta mnie za serce: www.youtube.com/watch?v=9HOhVeXsZkM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: No, faktycznie jest trochę z górki...... 28.01.12, 22:09 Na dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: No, faktycznie jest trochę z górki...... 28.01.12, 23:01 O, widzę, że już nie muszę szukać muzyki na dobranoc, bo Mandy dziś to za mnie zrobiła. Parmesan, nieustająco przekazuj Trzynastce życzenia szybkiego powrotu do zdrowia po OP. Jeśli chodzi o tytuł i rozważania, czy już mamy z górki to ja już dawno nie mam złudzeń, wręcz wydaje mi się, że to dla mnie ostatnia dekada :( Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: książka 28.01.12, 23:05 Dorota, przeczytałam książkę od Ciebie. Już kilka dni temu. Żałuję, że jednak nie umówiłyśmy w ten piątek na oddanie. Ja nieoczekiwanie szybciej skończyłam "R" i już o 13.00 byłam wolna, a moi młodzi w ostatniej chwili przełożyli wizytę i obiadokolację z piątku na dziś. W dodatku przyjechali dopiero na kolację, jak to zwykle oni :) Miałabyś już więc pożyczoną mi książkę u siebie. Ale nic to, jakoś się umówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: książka 29.01.12, 22:32 Kabe, ja i tak czytam dopiero 1 część, więc wytrzymam ten tydzień spokojnie. Możemy się umówić jakoś zaraz po 5! Cukiernia już z autografem, więc przyniosę! Ja w tym tygodniu za wiele tutaj zaglądać nie będę, bo do soboty mam gości, więc na komputer czasu brak, a poza tym jest nieco okupowany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 oswajanie lęków 30.01.12, 09:37 www.tvn24.pl/2497889,28377,0,1,1,stan-przejsciowy,wideo.html J. Stuhra uwielbiam i trzymam kciuki za jego walkę z chorobą. Miłego dnia Wam życzę. Ja dzisiaj prawie cały dzień w biegu, więc nie wiem czy jeszcze zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: oswajanie lęków 30.01.12, 19:15 Pozałatwiałam, wymarzłam - organizm jednak nie jest jeszcze przyzwyczajony do tak niskich temperatur. Idąc po zakupy nawet grubą czapkę założyłam. A nie robiłam tego od kilkudziesięciu lat. Chyba się już starzeję :) W skrzynce pocztowej czekała na mnie niespodzianka. Kabe bardzo dziękuję. Jesteś kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: oswajanie lęków 31.01.12, 07:57 mandy4 napisała: > W skrzynce pocztowej czekała na mnie niespodzianka... Mandy, widać praca poczty bardzo się poprawiła, bo ja przecież wysyłałam to w piątek po południu i zastanawiałam, czy dojdzie do czwartku. Chciałam wysłać priorytetem, ale pani na poczcie mnie odwiodła od tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe za oknem minus 17' 31.01.12, 08:02 U mnie na obydwu termometrach zaokiennych minus 17 stopni. Ziiimnooo ! Ale i tak muszę wyjść z domu. Wiedziałam, że po 15 stycznia przyjdzie wreszcie wymarzona przez niektórych zima, ale nie przypuszczałam, że będzie aż tak zimno. Ja nie lubię ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Mandy 02.02.12, 00:34 ma dziś swoje święto! Kochana, życzę Ci przede wszystkim dużo, dużo i jeszcze więcej zdrowia, bo to najważniejsze przecież! Szczęścia i spełnienia marzeń, no i może jakiejś wygranej w totka, żeby te marzenia łatwiej było spełniać! Ściskam i miłego świętowania życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Mandy 02.02.12, 08:36 Wszystkiego najlepszego kochana:))) I najcieplejsze życzenia, by spełniły się marzenia, a jak już się spełnią, to poszukaj nowych do spełniania:))) Gorące buziaki i uściski bo mróz trzyma lodową "łapą" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Mandy 02.02.12, 10:38 Mandy, ode mnie też przez te zmarznięte e-łącza płyną do Ciebie gorące życzenia. Spełnienia marzeń, szczęścia, zdrowia, radości... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe ... 02.02.12, 10:45 " Czemu ty się, zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś - a więc musisz minąć. Miniesz - a więc to jest piękne." — Wisława Szymborska Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: ... 05.02.12, 19:47 Kabe dziękuję. Nie znałam tego wiersza, choć mam 2 tomiki poezji W.Szymborskiej. Muszę uzupełnić swoją bibliotekę w Jej poezję. Ulubiony przeze mnie wiersz to Kot w pustym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Mandy 02.02.12, 14:52 Dedykacja dla Mandy z okazji dzisiejszych uroczystości. Zapomniało mi się rano, więc teraz: www.youtube.com/watch?v=y4okBj-KQDQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Mandy 02.02.12, 22:35 I od nas przyjmij kochana Mandy najlepsze życzenia. Niech Ci się szczęści pod każdym względem. Wszystkiego Najlepszego!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Kochani 02.02.12, 22:47 Dziękuję wam za życzenia i pamięć. Wybaczcie, ze rzadko tu bywam, ale coś za wolno to zdrowienie mi idzie. Zaczęłam rehabilitacje, liczę, ze to coś pomoże. Gorące pozdrowienia wam przesyłam mimo tej zimnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Brrrrrrrrrrr. Zimno!! 04.02.12, 16:28 Zimno, że nawet pisać nie chce się. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Brrrrrrrrrrr. Zimno!! 05.02.12, 12:25 Musi być bardzo zimno, skoro nawet czytać nie idzie. 13&P ślą zmarźlakom dużo ciepłych puchatości. Może będzie cieplej? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Na rozgrzewkę... 05.02.12, 19:39 Taką zimę lubię. Niestraszne mi te mrozy. Bywały większe. Przydałoby się tylko więcej śniegu, bo tego w moim rejonie jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Mandy 05.02.12, 19:37 Kochani bardzo Wam dziękuję za życzenia tutaj zamieszczone i te przysłane. Mam nadzieję, że się spełnią. Dziękuję również za dedykowaną mi piosenkę. Bardzo mi się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
reniak470 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 05.02.12, 19:53 To znaczy o czym konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 05.02.12, 20:45 ..O wszyskim i o niczym. O nas, przedewszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Wszystkiego najlepszego Dorotea:)))) 06.02.12, 07:54 Zdążyłam być pierwszą!!!! Dorotko, wszystkiego co najlepsze z okazji Twojego święta. By przyszłe dni były bez smutków - tych dużych:))), by marzenia się spełniały i nowe przybywały, i na koniec takie jedno malutkie życzenie specjalnie ode mnie - byśmy się spotkały:))) Pozdrawiam i ściskam gorąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Doro, my też jesteśmy!! 06.02.12, 09:22 Najlepsze, najserdeczniejsze życzenia. Ciepła, w domu i w ogrodzie. Wytrwałości, będzie lepiej. Serdeczności, tej nigdy z byt wiele. Dobroci. Nietylko dla psów i kotów. Wszystkiego najlepszego. Od 13 & parmesana Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Dorocia, ode mnie też ! 06.02.12, 12:28 Dorocia, ode mnie też najlepsze życzenia imieninowe, tym razem wirtualne, bo telefoniczne już dziś były. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Dorocia, ode mnie też ! 06.02.12, 12:37 Dziś w jednym moim kalendarzu takie przysłowie stoi: "Na dzień świętej Doroty, ma być śniegu nad płoty" To ja się pytam: gdzie ten śnieg? Mogłoby go być - nieprzesadnie - więcej. Śnieg sobie tymczasem w ciepłych krajach leży :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Wszystkiego najlepszego Dorotea:)))) 06.02.12, 12:35 Dorciu wszelkiej pomyślności życzę, a przede wszystkim zdrowia, szczęścia , spełnienia marzeń i możliwości spotkania się w tym roku z nami wszystkimi. Miłego dnia i kieliszeczek dobrego wina lub naleweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Wszystkiego najlepszego Dorotea:)))) 06.02.12, 12:39 Piosenka dla Doroty: www.youtube.com/watch?v=HQsyWrW4Yjc Może trochę smutna, ale jakże piękna i mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wszystkiego najlepszego Dorotea:)))) 07.02.12, 00:52 Kochani, bardzo dziękuję za pamięć, za życzenia, za piosenkę! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Wszystkiego najlepszego Dorotea:)))) 07.02.12, 17:38 Dorotko :* Moc Serdeczności Imieninowych! Uściski i Buziaki! :* :* :* Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Pomocy!:)) 07.02.12, 21:52 Pomóżcie, bo gdzieś mi się zapodział przepis na golonkę indyczą w miodzie. Wiem, że dodaje się paprykę czerwoną w proszku i trzyma tak ze 48 godzin, ale jak to było dokładnie?! Może ktoś na taki przepis się natknął? Pozdrawiam cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Pomocy!:)) 07.02.12, 22:28 Maligie coś mi się wydaje, że w tym to Tobie może pomóc tylko Parmesan. Ja w takich sprawach to jestem zupełnie noga. A swoja drogą to coś Parmesan nas ostatnio zaniedbuje jeśli chodzi o przepisy kulinarne. Wiadomo, że teraz w internecie przepisów jest bardzo dużo, ale ja osobiście wolę przepisy przez Was wypróbowane. A najlepiej takie bez mięsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dobrej nocy 07.02.12, 22:34 Ciężki dzień dzisiaj miałam. Bardzo źle zniosłam jedno badanie. Idę więc spać słuchając mego ulubieńca A.P. ----- Chyba już można iść spać Dziś pewnie nic się nie zdarzy Chyba już można się położyć Marzeń na jutro trzeba namarzyć Tamtą kartkę z wczorajszej nocy Trzeba zmiąć i położyć w koszu I od nowa na nowej kartce Pisać nowy, niemiłosny list do losu Albo donos napisać na życie Bo należy mu się swoją drogą I podpisać zgryźliwie "życzliwy" Tylko gdzie to wysłać, do kogo Takie łóżko, a taka dobra rzecz To był świetny pomysł z tym łóżkiem Gdy ktoś chce sobie życie poprawić To wystarczy poprawić poduszkę --------- Wzdychając idę sobie poprawić poduszkę. Dobranoc Kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Przepis dla Mandy:) 08.02.12, 08:31 Mam taką lekką sałatkę bez mięsa:) Trochę ugotowanego ryżu, ugotowaną marchewkę pokrojoną w kosteczkę, ogórek konserwowy pokrojony w kosteczkę, białko jaja (opcjonalnie) w kosteczkę, por w cieniutkie paseczki, kukurydza z puszki, czerwona papryka w kosteczkę. Wymieszać, skropić sokiem z cytryny, pokropić oliwą z oliwek, posolić do smaku. I już:) Smacznego i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Od rana... 08.02.12, 08:35 .... trochę mi lepiej, bo mróz zelżał. W te dni, takie mroźne i wietrzne musiałam do pracy chodzić na piechotę. Ciężko mi było, bo przyzwyczaiłam sie do rowerka:))) Znalazłam jednak dobre pocieszenie. Przecież spacery są też zdrowotne:))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Parmesan... 08.02.12, 08:38 Pomóż, może gdzieś coś takiego wpadło ci w oko albo w rękę? Podobnie jak Mandy, uważam, że przepisy, które nam podsyłałeś były rewelacyjne. Mam je wszystkie wydrukowane i włożone do segregatora, by były pod ręką:)) A segregator oczywiście jest w kuchni:) Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Parmesan... 08.02.12, 23:13 youtu.be/YahmscmRXIg Gdzie diabeł nie może.... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Parmesan... 10.02.12, 00:48 No cóż, pozostawiam bez komentarza.'Ty Maligie chyba też ? Na dobranoc: www.youtube.com/watch?v=NIVMt66ZIqs Uściski dla Trzynastki. Wszystko okey? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe życie to krótki sen ? 10.02.12, 11:41 mandy4 napisała: > No cóż, pozostawiam bez komentarza.'Ty Maligie chyba też ? Ja skomentuję:) Jak widać nigdzie nie brakuje takich "umcyków" - obojętnie, czy to Grecja, czy inny kraj. U nas też pełno takich. Pojedź latem np. na Mazury i zobacz jak się niektórzy bawią. Smutne. Gdyby mieli kulturę i wrażliwość Sojki, to na pewno nie puszczaliby na cały regulator muzyki w stylu umca-buca, z radia w samochodzie. Mandy, a tę piosenkę Sojki wczoraj słyszałam w Trójce i wieczorem chciałam załączyć link do niej, ale jakoś mi tak zeszło, że nie zrobiłam tego. Dzięki, że Ty to zrobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: życie to krótki sen ? 10.02.12, 17:42 Kabe ja również tę piosenkę słyszałam w "Trójce". Tak mi się spodobała, że znalazłam ją na youtubie i posłuchałam sobie kilkakrotnie. Piękna z niezwykłym tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Parmesan... 11.02.12, 21:58 maligie napisała: > Pomóż, może gdzieś coś takiego wpadło ci w oko albo w rękę? Podobnie jak Mandy, > uważam, że przepisy, które nam podsyłałeś były rewelacyjne. Mam je wszystkie w > ydrukowane i włożone do segregatora, by były pod ręką:)) A segregator oczywiści > e jest w kuchni:) > Pozdrawiam cieplutko. Maligie, Parmesan ostatnio mocno zapracowany, dawno nie "siedział" w receptach kucharskich, a tego przepisu nie ma w swoich zbiorach. Mam nadzieje, ze mimo wszystko sobie poradzilas :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Zimno! 11.02.12, 23:18 Marznę i marznę, okno w pokoju muszę zamykać, brrrr! Żeby jeszcze choć trochę śniegu było, a nie tylko mróz! Mam nadzieję, że trochę nam popada, trochę a nie dwa metry! Ja wreszcie mam żelazko, bo ponad dwa tygodnie byłam bez, naszukałam się go strasznie długo - od razu wiedziałam jakie chcę, problem był gdzie kupić, bo w sklepach straszne pieniądze kosztuje. Tak więc znalazłam, nabyłam i dzisiaj rano trafiło do moich rąk, więc wiadomo przy czym spędziłam dzień, a wieczór - w Teatrze Wielkim, na "Bajaderze", jak nie chodzę to nie chodzę, a jak już chodzę, to co tydzień ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zimno! 12.02.12, 18:26 Dorotko, od poniedzialku zapowiadaja ocieplenie. U nas duzo cieplej, bo "tylko" -3°C, ale jakos doktkliwiej zimno sie czuje. Czy Twoja psinka chodzi w ubranku w te wielkie mrozy? Milego wieczoru wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Zimno! 13.02.12, 19:05 Wczoraj cały dzień nie mogłam się tu dostać, zupełnie nie wiem co się stało? Dzisiaj już było cieplej, trochę padał śnieg, ale zdecydowanie za mało, od razu znikał :-( 13 oczywiście, że jak mróz spada poniżej 10 stopni, to psina nosi sweterek, nawet zrobiłam jej ostatnio nowy, bardzo twarzowy - możesz zobaczyć na blogu! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zimno! 13.02.12, 19:43 A u nas dzis mokro, ale na plusie. Fajny ten sweterek Dorotko. Nasz psiunio ma taki płaszczyk z kapturkiem, w czerwonym mu nawet "do twarzy" nawet go lubi. Nawet nie wiedzialam, ze na naszym forum mozna juz fotki zamieszczac :) troche duza ta fotka, ale tak na probe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: róża 14.02.12, 01:08 Trzynastko, piękna ta róża. W kolorze zimy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: róża 14.02.12, 19:49 Kabe, w kolorze zimy ta róża, choć wcale pod tym kątem nie szukałam, taka się "znalazła" i akurat dopasowała do pory roku, dzisiejszych Walentynek i nie tylko :) Uroczego wieczoru walentynkowego wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: róża 15.02.12, 13:21 Podobają mi się takie róże. Dziękuję. A może zdjęcie B. w kubraczku zamieścisz? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Tłusty czwartek 16.02.12, 21:11 No może B w kamizelce będzie później, a teraz narazie coś innego może? Jeśli mili zebrani wyrażą zgodę! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Tłusty czwartek 16.02.12, 21:53 Widzieliście? W. m.in. i Wam posłał pączki: nk.pl/#wroclaw/gallery/album/40/1461 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Tłusty czwartek 17.02.12, 08:41 Mniam, pyszne faworki! Ja miałam ambitne plany usmażenia faworków, ale jakoś nie zdążyłam, kupiłam tylko po 2 pączki na osobę, ambitnie, bo wiadomo - pączki mają milion kalorii! Ja pączki zawsze bardzo lubiłam, ale ostatnio staram się ich nie jeść - tylko w Tłusty Czwartek i Ostatki, na co dzień, jak jestem głodna na mieście to zjadam jakąś ziarnistą, ciemną bułkę :-( a kilogramy i tak przybywają, mam ambitny zamiar wraz z początkiem postu rozpocząć dietkę! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Na dzieńdobry..... 18.02.12, 09:20 www.youtube.com/watch?v=pbA2qk5Nan4&feature=share Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Na dzieńdobry..... 19.02.12, 00:06 ..widocznie nikt nie miał miłego dnia dziś!! A szkoda. Bo dzień dziś był dość mily.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Na dzieńdobry..... 19.02.12, 19:36 Ja nie narzekam, miałam wczoraj całkiem miły dzień, chociaż pracowity - mieliśmy imieninowych gości, więc wieczorkiem padłam i nawet nie włączałam komputera. Za to dzisiaj do południa były zakupy, potem upitrasiłam obiadek, a później zaległam na kanapie z książką Doncowej, a za oknem leje i nosa się nie chce z chałupy wystawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Dzień jak codzień 22.02.12, 18:13 Dorotko! Skoro masz taki pracowity dzień za sobą, to mój ostatni przepis jaki wysłałem dobrze robi na osłodę dnia po pracowicie spędzonym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dzień jak codzień 22.02.12, 19:36 Parmesan, dzięki za przepisy, ale ja od dziś przeszłam na dietkę, bo trochę mnie się znowu za dużo zrobiło, więc zero węglowodanów, cukru itp :-( Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Dzień jak codzień 23.02.12, 18:16 E, tam! Przejmujesz się. Wyprobywuj przepisy i nie martw się! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dzień jak codzień 24.02.12, 20:27 Dorotko nam nie dieta jest potrzebna, tylko więcej ruchu:) Przyjdzie wiosna, wsiądziemy na rowery, wyruszymy na działkę i oponki nam znikną. Może nie całkiem, ale na pewno zmaleją. O ile Ty je masz, bo przecież chudzina z Ciebie. Ja dzisiaj upiekłam sernik z brzoskwiniami i jak moje dzieci nie przyjadą to chyba cały zjem, mimo, że przez zimę znacznie przytyłam. Usmażyłam też kotlety sojowe. Pogoda sprzyjała gotowaniu. Prawie cały dzień padał deszcz i nie chciało mi się z domu wychodzić. Trzynastko bardzo dziękuję za link. Jakoś nie mogę się zabrać za PIT-y. Poza tym czekam jeszcze na fakturę za internet oraz PIT z ZUS-u. Coś w tym roku się opóźniają. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Do pary 24.02.12, 20:34 Piękną piosenkę usłyszałam dzisiaj w radiowej "Trójce" i tak się zastanawiam dlaczego resztę swego żywota spędzam samotnie? Przecież we dwoje byłoby pięknie, miło, łatwiej i przyjemniej :) M.R. z roku na rok ma coraz lepsze piosenki. Posłuchajcie: www.youtube.com/watch?v=fhJ5xDdtjuQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Do pary 24.02.12, 23:55 Manduniu, jak to samotnie??? Wydawało mi się, że nie zupełnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Do pary 25.02.12, 20:55 Masz racje Mandy, sliczna ta piosenka. A Ty nie trac nadziei. Ten but gdzies jest! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dzień jak codzień 24.02.12, 23:53 Och ta moja dietka to tylko zdrowiu służy, więc korzyść podwójna - kilogramów ubywa a zdrowia przybywa, tylko bez słodyczy ciężko! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dzień jak codzień 25.02.12, 20:43 dorota-zam napisała: > Och ta moja dietka to tylko zdrowiu służy, więc korzyść podwójna - kilogramów u > bywa a zdrowia przybywa, tylko bez słodyczy ciężko! A co to za dietka Dorotko? Moze mi by sie przydala, choc nie musze nic zrzucac, ale ze zdrowiem kiepsko. A jak tu obejsc sie bez slodkosci, ktore jem na "oslode" gorzkich jak diabli kropli i zeby calkiem nie popasc w depresje? Kiedy Cie ostatnio widzialam, bylas bardzo szczuplutka, wiec z czego sie masz odchudzac? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dzień jak codzień 26.02.12, 00:40 13 - to dieta SB, czyli South Beach - dieta plaż południowych, stosowałam ją 3 lata temu, schudłam 13 kg w 3 miesiące, ale jakoś tak powoli przybywało i znowu coś trzeba by zrzucić! Najgorsze pierwsze 2 tygodnie, ale skuteczne, co prawda ochota na słodycze powinna minąć, ale u mnie jakoś nie chce. Ponoć jest to dieta dobra dla serca - mało węglowodanów, cukrów i dużo białka, warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Dieta 26.02.12, 22:51 Dorotko. Kochanego ciałka niema nigdy zbyt dużo!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dieta 27.02.12, 15:05 Pewnie i zdrowa ta dieta, ale przy moim niskim zazwyczaj poziomie cukru może się organizm w I etapie trochę niedocukrzyć :) A tak na poważnie: może spróbuję jak trochę wydobrzeję. Takie oczyszczenie organizmu każdemu się przyda. Miłego dnia wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Dieta 27.02.12, 23:10 O! Ja, podobnie jak szczęśliwatrzynastka nie mogę bez węglowodanów, bo mój mózg jak jest głodny, to gorzej funkcjonuje :), a nerki przy nadmiarze białka - też, więc chyba na razie nie będę się katować taką dietą. Wypróbowałam już chyba wszystkie diety świata i najlepsza dla mnie jest dieta Diamondów, ale wrócę do niej dopiero wiosną, bo na razie nie mogę :( Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dieta 28.02.12, 00:41 Mój organizm na szczęście daje sobie radę bez węglowodanów (to w końcu tylko 2 tygodnie!) ale bez słodyczy mu ciężko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Tłusty czwartek 16.02.12, 21:43 Faworki? Chyba tak i to takie jakie moja mama robiła. Na pewno są lepsze od pączków, a przede wszystkim chyba mniej kaloryczne. I jak pięknie podane, i te róże. Trzynastka to szczęściara. I Ty przy niej też:) Dzisiaj gdy kupowałam pączki w cukierni jedna pani powiedziała, ze chuderlaczki, w przeciwieństwie do grubasek, to sobie dzisiaj mogą pozwolić. Ja mimo, że do chuderlaków się nie zaliczam, to sobie też pozwoliłam. A co, raz w roku można. W wieczornych wiadomościach podano, że na 1 osobę w naszym kraju przypadało dzisiaj 2,5 pączka. Zarumieniłam się, bo znacznie tę normę przekroczyłam. Ale jak tu się oprzeć takim pysznościom, na dodatek z różanym dżemem i posypką? Jutro spalę na działce, chcę drzewka pobielić. Oczywiście o ile nie będzie znów padać śnieg. Spokojnej nocy życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Przepis dla Mandy:) 10.02.12, 17:35 Wczoraj zapomniałam podziękować za przepis. Czynię to więc dzisiaj: Maligie bardzo dziękuję :) Zrobię w najbliższym czasie. Dzisiaj tak mną zimno telepie, że nic mi się nie chce robić. Dziwne, bo kaloryfery grzeją na maksa. Oby to nie były początki jakiegoś przeziębienia. Próbuję się rozgrzać herbatą z sokiem malinowym. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe walentynkowo 14.02.12, 01:13 Na dobranoc zostawiam "walentynkową" piosenkę: www.youtube.com/watch?v=GrgMFljaI70&feature=related Dla tych, którzy lubią inne nastroje, taka piosenka : www.youtube.com/watch?v=hV2CvP7lBEs&feature=related Śpijcie dobrze, niech Wam się coś miłego przyśni ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: walentynkowo 15.02.12, 13:17 Piosenki piękne. Ta walentynkowa urzekła mnie już m-c temu. Często ją nadaje radiowa "Trójka". Walentynkowy wieczór spędziłam w towarzystwie ukochanej psiny, którą się teraz opiekuję :) Dzisiaj na "świecie" pięknie. Wreszcie zima jaka lubię. Temperatura w sam raz, śniegu dużo i zamiast motyli fruwają płatki śniegu. Jest cudnie i na dodatek czeka mnie miły wieczór :) www.youtube.com/watch?v=9p0oH6OCXts Miłego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe jak w kalejdoskopie 27.02.12, 23:23 Zazdroszczę, że Parmesan mógł wyżej napisać o upływających dniach, że są jak co dzień. U mnie odwrotnie: każdy jest inny, nie wiadomo co przyniesie następny, w co ręce włożyć, co zrobić najpierw, jak pomóc... i dlaczego ktoś nie chce pomocy mimo, że jej potrzebuje? Ale na książkę wieczorkiem, przed zaśnięciem zawsze znajdę chwilkę (Dorocia, już czytam część drugą!). Dla uspokojenia i na zebranie myśli też znajdę sobie jakieś zajęcie (wtajemniczeni wiedzą jakie :)) ale to nie jest to, co bym chciała ... Mandy, piosenka "Buty" - CUDNA ! Nie słyszałam jej, a bardzo pasuje do mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe czekolada na dobranoc 27.02.12, 23:32 Piosenka na dobranoc, o czekoladzie, głównie dla tych, którzy się nie odchudzają : www.youtube.com/watch?v=IUdfS6a8oLw Dorota, to znaczy, że już w kawiarni u Bliklego nie wypijemy czekolady??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: czekolada na dobranoc 28.02.12, 00:44 kabe.abe napisała: > Dorota, to znaczy, że już w kawiarni u Bliklego nie wypijemy czekolady??? > :))) Oj chyba nie :-( Ale herbatkę zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: czekolada na dobranoc 28.02.12, 20:00 mniam, mniam czekolada, taka gęsta i gorąca jak we wrocławskiej czekoladziarni pyyyyychaaaaa! Mandy i Parmesan tez jej skosztowali. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: czekolada 29.02.12, 14:33 Trzynastko, w Waszej czekoladziarni z pewnością jest smaczniejsza, czego nie można powiedzieć o naszych. Bywa różnie, a gdy byłyśmy "na czekoladzie" z Dorotą, to obok przy stoliku siedział właściciel i może dlatego smakowała w tym dniu nie najgorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe 29.02.2012 r. 29.02.12, 14:36 Taka data zdarza się nam raz na cztery lata. I dzień wcale nie jak co dzień :) Miłego popołudnia Wam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: 29.02.2012 r. 29.02.12, 14:46 kabe.abe napisała: > Taka data zdarza się nam raz na cztery lata. Nieeee, no lekko przesadziłam: za cztery lata będzie inny rok:) Będziemy starsi o kolejne cztery lata i skleroza nam się bardziej pogłębi, bo nie pamiętaliśmy o naszych forumowych urodzinach. To już siedem lat ! Ja jestem od 13 lutego. Ale się dużo zmieniło, nie tylko na forum, ale przede wszystkim w naszym życiu... forum.gazeta.pl/forum/w,45,20499004,20499004,plus_minus_50_moze_bysmy_sie_poznali_.html Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 29.02.2012 r. 29.02.12, 19:00 Oj minęło tyle lat, tyle osób pojawiło się i zniknęło, tylko te kilka na szczęście trwa! Szkoda, że nie przybywa nam nowych forumowiczów, ale ważne, że jeszcze to nasze miejsce w sieci istnieje, że zaglądamy, że utrzymujemy kontakty na forum i poza! Obyśmy tak trwali do końca świata i jeden dzień dłużej... Dzisiaj pogoda u nas była piękna, słoneczko, cieplutko, a w TV słyszałam rano, że dzisiaj pierwszy dzień wiosny..... meteorologicznej! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: 29.02.2012 r. 01.03.12, 00:20 KaBe. Z tą sklerozą to nie będzie tak źle, no może będzie mniej bolała!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: czekolada 01.03.12, 00:36 Dostalam dzis przesylke z Polski z puszka czekolady w srodku. Mam nadzieje, ze bedzie smakowala, bo mozna samemu dobrac sobie gestosc, a taka gesta, goraca najlepiej smakuje. Dla smakoszy proponuję tez dla odmiany czekoladkę pitną z odrobiną amaretto, też pychotka. Kabe, moze kiedys uda sie nam znow zorganizowac taki zlot we W. to kazdy moglby poprobowac tej "naszej" czekoladki ;) A jak juz mowimy o slodkosciach: w Ikei dostalismy dziś gratisowy torcik migdalowy, bardzo smaczny. Inne smaki dokupilismy tez. No i jak tu zyc bez slodkosci, kiedy taka pokusa wielka w zamrazarce lezy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Czekolada....i nie tylko 01.03.12, 13:41 Mogę tylko potwiedzić. Wczoraj i dziś popełniliśmy grzech łakomstwa i jeden z torcików unicestwiliśmy skutecznie. Było jak u Kubusia Puchatka, im mniej torcika tym bardziej smakował. P. Borys dzielnie pomagał w szczytnym dziele, zniszczył osobiście kartonik po torciku. Co zresztą uwielbia robić. Kartonik, jaki by nie był skutecznie niszczy - w trakcie zabawy zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Czekolada....i nie tylko 01.03.12, 17:58 Ja tu na diecie, a Wy nic tylko o słodkościach! Buuuu! Ale za to przez tydzień dietki zrzuciłam 2kg :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Czekolada....i nie tylko 04.03.12, 20:52 No i znowu pusto? Ja weekend miałam mocno zajęty, ale pogoda - brylant! Co prawda nie za ciepło, ale za to niebo błękitne jak latem i słoneczko na full! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Czekolada....i nie tylko 05.03.12, 12:26 U mnie również pogoda brylant. Aż mnie ciągnie na działkę. Plany mam jednak inne, bo dzisiaj jadę do MMŻ. A tam mnóstwo atrakcji, bo i spacer po ukochanym Rynku, i krasnoludki i pyszna czekolada i zabawa z pociechami. Oby tylko pogoda dopisała. Kochani myślicie o jakimś spotkaniu? Jeśli tak to co proponujecie? Mogłabym się tym zająć. "13" i P. - kiedy będziecie w kraju? Od Was wiele zależy :) Dzisiaj Dzień Teściowej. Miłego dnia życzę. Odezwę się po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Czekolada....i nie tylko 05.03.12, 18:28 Oj tak, tak spotkanie koniecznie! Ale właśnie 13 i Parmesan musieliby dać znać kiedy będą i wtedy będziemy się organizować. Fajnie byłoby, gdybyśmy mogli spotkać się tym razem z obojgiem! Niedrogie przejazdy z W do W już wyczaiłam, co prawda autobusem, ale różnica w cenie znaczna, więc jakoś dam radę, laptopka wezmę i surfować sobie po drodze będę! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Czekolada....i nie tylko 05.03.12, 20:22 Plany urlopowe muszą być na nowo przedyskutowane, trzeba priorytet ustanowić. Część urlopu poszła już na pobyt w szpitalu. A to co zostało trzeba umiejętnie rozdysponować. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Urlopy.... 05.03.12, 20:25 Oczekujemy planu czasowego by móc się dostosować i korektury przedyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Urlopy.... 05.03.12, 21:10 Kochani, to zależy tez od tego, jak się będę czuła. Bardzo bym chciała spotkać się z wami. Do lata jeszcze trochę czasu, może do tej pory coś się poprawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Przyleciały bociany ! 06.03.12, 11:55 Do naszego zaprzyjaźnionego gniazda, do którego blisko mają Trzynastka&Parmesan, przyleciały już bociany. U nas jeszcze za zimno. Teraz u mnie na zaokiennym termometrze ok. 0 stopni i wije lodowaty wiatr, a tam +12. www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Nie wiem kiedy przyleciały, bo dopiero dziś tam zajrzałam i je zobaczyłam. Czasem mogę być niewidoczne, tak jak w tej chwili, bo przecież muszą coś jeść :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Przyleciały bociany ! 06.03.12, 18:20 Czyli u naszych zachodnich sąsiadów już wiosna! 13@P ale Wam zazdroszczę! U nas zimnica straszna, chociaż słoneczko piękne! Ja jeszcze ciągle biegam w zimowej kurtce i nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła ją odwiesić do szafy na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Przyleciały bociany ! 06.03.12, 20:03 No, to prawda u nas juz prawie wiosna, co prawda troche sie ochlodzilo, ale nie jest zle. Miejscam zaczyna zolcic sie forsycja. Przebisniegi i krokusy juz sa od dawna. Slyszalam tez krzyk dzikich gesi. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan 8 Marzec 08.03.12, 22:50 Wszystkim Forumowiczkom! Znanym i nieznanym życzę wszystkiego najlepszego w dniu ich Dnia. @--'--,------ (Wysyłałem ten post przed południem, niewiem dlaczego nie został wyświetlony???) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan 8 Marzec 09.03.12, 16:19 Wszystkim Forumowiczkom! Znanym i nieznanym życzę wszystkiego najlepszego w dniu ich Dnia. @--'--,------ (Wysyłałem ten post przed południem, niewiem dlaczego nie został wyświetlony???) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 8 Marzec 09.03.12, 17:50 Parmesan, moje wyświetlają mi się od razu, może Twoje po prostu mają daleko ;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe chrypka, nie mylić z chrapką 11.03.12, 23:17 Od kilku tygodni dokucza mi chrypka. Byłam u lekarza, ale jego leki niewiele mi pomogły. Zawiodły też moje wszystkie domowe sposoby. Dalej chrypię, coś mnie ściska w krtani. Wiem, wiem... Za dużo ostatnimi czasy gadałam przebywając w zimnym powietrzu. Już kilka lat temu lekarz mnie przed tym ostrzegał, ale czasem się nie da :) Teraz najgorzej jest, jak ktoś do mnie zadzwoni. Znajomi już wiedzą, ale ktoś obcy chyba się dziwi. Macie jakieś niezawodne wypróbowane sposoby na pozbycie się chrypki pochodzenia krtaniowego? Może czas na wyjazd do sanatorium ? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: chrypka, nie mylić z chrapką 11.03.12, 23:21 Parmesanowi dziękuję za życzenia z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet. Trzynastko, mam do Ciebie sprawę, ale to raczej nie tu. Dorota, już jestem w połowie trzeciego tomu ! Mandy, fajnie było się spotkać... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: chrypka, nie mylić z chrapką 11.03.12, 23:23 Poprawka literówki/błędnie napisanego wyrazu w poprzednim wpisie: > Mandy, fajnie byłoby się spotkać... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: chrypka, nie mylić z chrapką 12.03.12, 01:14 Kabe, dobrze, że poprawiłaś literówkę, bo jak przeczytałam że "fajnie było się spotkać" to prawie na zawał zeszłam..... Też myślę, że koniecznie trzeba się spotkać!!! Sposobów na chrypkę nie mam niestety. Weekend spędzałam w Toruniu, żyjąc rodzinnie i produkując pilnie szydełkowe, ananaskowe jajeczka, bo przecież Wielkanoc wkrótce, a następny weekend spędzę na kartkowaniu, bo zaraz kartki trzeba będzie wysyłać! Jak ten czas leci, gdzie on się tak spieszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe pomyłki 12.03.12, 08:13 dorota-zam napisała: > Kabe, dobrze, że poprawiłaś literówkę, bo jak przeczytałam że "fajnie było się > spotkać" to prawie na zawał zeszłam..... Dorocia, ręka mi się omskła (a może oko) i nie zauważyłam, że brak jest dwóch liter. A teraz nie jestem pewna, czy poprawnie napisałam ten drugi (poprawiony) wyraz. Czy nie powinnam tego napisać rozłącznie? 'byłoby' czy' było by' ? Już mi się kićka. Czy to jest bezosobnik trybu przypuszczającego? Pamięta ktoś jak to szło w odmianie? Flo na pewno się nie myli... Miłego dnia Wam ! Odpowiedz Link Zgłoś
bajk_aa Re: pomyłki 12.03.12, 13:58 moim zdaniem nie ma bledu (ale polonistka nie jestem) "byloby", bo "by" pisze sie lacznie z osobowymi formami czasownikow, rowniez uzytymi bezosobowo np. "wypadaloby" Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: pomyłki 12.03.12, 20:50 Ja też obstawiam że razem, chociaż z wiedzą w tej dziedzinie u mnie cieniutko, raczej działam "na czuja" :-). Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Wiosna 15.03.12, 00:23 Już chyba nadchodzi, w weekend zapowiadają prawie letnie temperatury, szkoda, że nie dam rady jechać na działkę. Pod blokiem pierwsze nieśmiałe kiełki wiosennych kwiatków wychylają się spod ziemi, a mój szczypiorek na balkonie zaczyna rosnąć! Na razie jest jeszcze chłodno, ale liczę na to, że wreszcie będzie można odwiesić do szafy zimową kurtkę. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: pomyłki 12.03.12, 16:27 KaBe, nic się nie przejmuj. Głupi pomyśli że ma tak być, a mądry nic nie powie!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: chrypka, nie mylić z chrapką 12.03.12, 14:37 kabe.abe napisała: > Trzynastko, mam do Ciebie sprawę, ale to raczej nie tu. kabe, zadzwonię do Ciebie, jaka pora dnia jest dla Ciebie najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: chrypka, nie mylić z chrapką 12.03.12, 14:33 Kabe, sprobuj moze domowego sposobu: do gotujacej sie wody (1/2 l) wrzuc lyzke szalwii i tabletke musujacego wapna (nie pamietam dokladnie, ale byla w tym chyba jeszcze lyzka soli) i wdychaj, to dziala jak naturalna inhalacja. Ja stosowalam to na uporczywy kaszel, ale mysle, ze i na chrypke moze tez pomoze. Poza tym siemie lniane tez jest pomocne. na tej stronie znajdziesz moze cos dla siebe :) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: chrypka, nie mylić z chrapką 15.03.12, 15:29 kabe.abe napisała: > Macie jakieś niezawodne wypróbowane sposoby na pozbycie się chrypki pochodzenia > krtaniowego? Może czas na wyjazd do sanatorium ? > Sól emska rozpuszczona w wodzie - do picia, również inhalacje. Świetne są tabletki do ssania zawierające sól emską, tą prawdziwą z Ems. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: chrypka, nie mylić z chrapką 15.03.12, 23:05 Elissko, dzięki. Sól emską znam i tym razem nie bardzo mi pomogła. Już jest lepiej, bo kupiłam sobie Glosal. Laryngolog zobaczy mnie za kilka dni, bo wiadomo jak u nas jest z dostaniem się do specjalisty, nawet prywatnie... A może już nie zobaczy, nie zdąży, bo wszystko minie? Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Chrypka 16.03.12, 19:38 Na chrypkę zażywam zwykle lody. Pomagają!!! Dziś mieliśmy 18 °C, miły przyjemny dzień!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Wiosna! 19.03.12, 01:24 Wiosna wreszcie do nas zawitała, rosną kwiatki, przyleciały bociany (no w każdym razie co najmniej jeden bocian :-) ), w weekend pogoda była tak piękna, że aż chciało się wyjść z domu, ale ja niestety nigdzie nie byłam, bo musiałam zająć się produkcją kartek, bo przecież lada chwila trzeba je wysyłać. Co prawda pracy jeszcze nie zakończyłam, ale myślę, że w tym tygodniu powinnam działalność produkcyjną zakończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Kartki 19.03.12, 13:36 Chroniczny brak czasu powoduje üe w tym roku, raczej nie będziemy w rękodzielnictwo się bawić. No może jedna lub druga będzie zrobiona, ale nie ma gwaracji!! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Kartki 19.03.12, 13:39 Chroniczny brak czasu powoduje że w tym roku, raczej nie będziemy w rękodzielnictwo się bawić. No może jedna lub druga będzie zrobiona, ale nie ma gwarancji!! My tu gadu-gadu a tu wiosna cichaczem się skrada. W niedzielę było minimalnie chłodniej, ale od dziś ponownie ciepło jak było w poprzednim tygodniu. Czego i WAM życzymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Wiosna! 19.03.12, 22:00 dorota-zam napisała: > Wiosna wreszcie do nas zawitała, rosną kwiatki, przyleciały bociany (no w każdym razie co najmniej jeden bocian :-) ) Dorota, jak Ty to ładnie napisałaś :)) Tego jednego bociana chyba zmyliła sobotnia bezchmurna, słoneczna, niemal letnia aura i "przyleciał" kilka tygodni za wcześnie. Ale się dobrze aklimatyzuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Wiosna! i Bociany. 20.03.12, 20:05 KaBe. Bociany to zmyślne i mądre ptaki. O Pomyłce nie można mówić. Wiosna zbliża się chyżym krokiem. W weekend ma być nawet do 20°C. A drzewa owocowe pokrywa już kwiecie. Gdy rano idę z Borysem na spacer, do taktu przygrywa orkiestra ptasia. Trzmiele opuściły swoje zimowe kryjówki i pierwsze loty rozpoznawcze po okolicy odbywają. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Wiosna! i Bociany. 22.03.12, 13:25 Parmesan, Dorota pisząc: "...przyleciały bociany (no w każdym razie co najmniej jeden bocian..." użyła przenośni :) A bociany chyba już i do nas zaczynają przylatywać. W ogóle od jakiegoś czasu "wśród ptaków wielkie poruszenie ", wiosenne. Ja czekam na pierwszy wiosenny deszcz, bo trawa jest w jakimś brunatno-burym kolorze, aż wstyd. W grudniu przed Bożym Narodzeniem była bardziej zielona niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wiosna! i Bociany. 23.03.12, 22:22 Wiosna piękna, ptaki szaleją, słońce grzeje a ja wskoczyłam w drewniaczki i jestem cała szczęśliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Wiosna! i Bociany. 28.03.12, 10:27 Wiosna i przez nią między innymi teraz mnie tu tak mało. Do świąt chcę się uporać z działką. Poza tym zdrowie zaczęło mi z wiosną szwankować i biegam od specjalisty do specjalisty i na różnego rodzaju badania. Pocieszam się, że skoro na to mam siłę to nie jest ze mną jeszcze tak źle. Tylko dlaczego wyniki są tak złe. A może taka moja uroda ? :) Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: 8 Marzec 12.03.12, 16:24 ;) O,o,o o właśnie, z ust mi wyjęłaś!! że też sam na to nie wpadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
za10groszy Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 26.03.12, 18:02 WITAJ PRZYJACIELU Mam dla ciebie propozycję nie do odrzucenia Zezy od tego twoje powodzenie w życiu lub jego dalsza wegetacja Już ponad 100.000 osób nam zaufało i zrobiło proste zakupy za grosze tnij.org/p0ry serwis za 10 groszy jest najlepszym tego typu serwisem do zrobienia naprawdę dobrego zakupu za grosze w ostatnich aukcjach sprzedano takie produkty jak: Telewizor SHARP LC-32LE630 o wartości 1999.00zł za 12.76 zł Obiektyw Nikon AF-S 50mm f/1.4g o wartości 1549zł za 3zł I wiele innych doskonałych produktów Wystarczy kliknąć na podany link zalogować się na stronie i rozkoszować się tanimi zakupami tnij.org/p0ry jeżeli nie jesteś zainteresowany zakupami roześlij te wiadomość do co najmniej 10 swoich znajomych daj innym szanse poznać lepsze zakupy następnie będziesz mógł przystąpić do programu partnerskiego serwisu Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe poniesie nas wiatr ? 26.03.12, 23:01 Po dzisiejszym bardzo intensywnym dniu należy mi się trochę relaksu, więc i Wam daję do posłuchania: www.youtube.com/watch?v=JqRrooMfjlU A jeśli ktoś chce popatrzeć na fajnych chłopaków i posłuchać innej wersji (bez klarnetu w końcówce :) to : www.youtube.com/watch?v=eUvApC0bwUk Nie mogę jeszcze iść spać, bo pralka mi się kręci i schab w piecyku; na czytanie nie mam dziś sił, więc posłucham muzyki i pobiegam po necie :) d o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Imieniny 27.03.12, 09:12 Dzisiaj świętuje nasza kochana Maligie! Wszystkiego najlepszego Ci życzę, zdrowia, szczęścia i samych sukcesów w życiu osobistym i w ogródku oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Wycieczkowo. 27.03.12, 09:22 W weekend byłam na wycieczce we wschodnich rejonach kraju, piękne okolice, trzeba będzie tam wybrać się ponownie. Szkoda tylko, że ta wiosna taka kapryśna, w sobotę pogoda była piękna, ale w niedzielę....brrrr, wiatrzysko prawdziwie zimowe. Oczywiście mój wyjazd akurat zbiegł się to z otwarciem mostu, na którym nie mogłam być, a mogło być tak pięknie! Wczoraj byłam na działce, napracowałam się strasznie, ale udało mi się uwolnić moje roślinki od pozimowej kołderki. Kwitnie już kilka krokusów, a wszędzie pełno wychodzących spod ziemi kiełków. Dużo mam tych roślinek, bo zawsze na wiosnę kupuję sobie wiosenne, kwitnące kwiatki w doniczkach, cieszę się ich urodą, a jesienią wędrują na działkę. Szkoda tylko, że po południu było spotkanie autorskie na którym bardzo chciałam być, ale oczywiście akurat wczoraj mój mąż miał wolny dzień! Wrrrrr! Ja to mam szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Imieniny 27.03.12, 23:40 Maligie, i od nas przyjmij najlepsze zyczenia Imieninowe. Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Imieniny 28.03.12, 10:20 Maligie, nieco spóźnione ale bardzo serdeczne życzenia imieninowe przyjmij również ode mnie. Wszystkiego dobrego Kochana Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: poniesie nas wiatr ? 28.03.12, 10:32 Kabe z przyjemnością posłuchałam. Dziękuję. Zachwyciły mnie również zdjęcia zamieszczone do piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Kartki świąteczne 30.03.12, 12:38 ...powoli spływają. Dziś dotarła piękna kartka z zajączkiem i załącznikami. Dzięki wielkie Dorotko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Kartki świąteczne 31.03.12, 01:44 No proszę taką daleką drogę tak szybko kartki przebyły, ciekawe kiedy dotrą te do Warszawy? Cieszę się, że moje wytwory się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Zima nie daje za wygraną! 31.03.12, 01:47 Dzisiaj cały dzień zima walczyła z wiosną - przez chwilę świeciło piękne słońce, po czym padał śnieg z deszczem, sama radość, nawet nie liczyłam już ile razy zmokłam! Brrrr, a miało być tak pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Zima nie daje za wygraną! 31.03.12, 09:45 Dorciu, niestety, prognoza pogody na dalsze dni też nie jest zbyt optymistyczna. Zobacz: www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa/16dniowa U mnie jeszcze zimniej. A ja już wysiałam na działce rukolę, rzodkiewkę i sałatę. Te parę dni ciepła mnie zmyliło. No cóż, przyjdzie mi siać jeszcze raz. Kurtkę zimową ponownie wyciągnęłam z pawlacza, roweru nie wyciągam. Jakoś przetrwam te chłody, czego i Wam życzę. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Zima nie daje za wygraną! 31.03.12, 20:00 Ło matko, straszyli upałem w święta, a tu jeszcze dwa tygodnie zimna przed nami! Koniec świata! Ja rowerkiem już sobie jeżdżę, to znaczy nawet wczoraj jeździłam, ale jak taka pogoda będzie, to przyjdzie mi znowu przerzucić się na komunikację miejską! Dzisiaj śniegiem pierze lepiej niż zimą, chwilami takie płaty prawie jak dłoń latają! Dobrze, że nie musiałam nigdzie wychodzić, tylko tyle co z krokodylcią, na szczęście ona też takiej pogody nie lubi i skraca spacerki do minimum! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Kartki świąteczne 31.03.12, 20:39 Dziś przyszła tez od Kabe, dzięki serdeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Kartki świąteczne 01.04.12, 23:40 szczesliwatrzynastka napisała: > Dziś przyszła tez od Kabe, dzięki serdeczne :) Trzynastko, jestem w szoku. Widzę, że Wasza poczta doręcza przesyłki w soboty, dlatego tak szybko dotarła ! U nas dostałabyś ja najwcześniej w poniedziałek. Ciekawa jestem jak długo będą "szły" pozostałe? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe trochę pozezji na dobranoc 01.04.12, 23:45 Trochę poezji Wam zostawiam na dobranoc: www.youtube.com/watch?v=ng_tcMT4gCs Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Wszystkim.... 02.04.12, 10:44 ... bardzo dziękuję za pamięć. Niestety ostatnio nie mam zupełnie czasu na internet:((( Przygotowania do świąt, na przyjęcie gości. Istne urwanie głowy. Malowanie, podłogi, kominek, zasłony, firany (szycie), więc jeszcze raz dziękuję i znikam na trochę:))) Pozdrawiam wiosennie, bo zimowo trochę za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Kartki świąteczne 02.04.12, 20:44 Tak, Kabe, w sobote listonosze tez pracuja :) Ciekawe, ile beda szly kartki od nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Kartki świąteczne 03.04.12, 19:44 Wczoraj dostałam kartkę od Kabe, mam sygnały, że moje też już wczoraj i dzisiaj na miejsce docierają, mam nadzieję, że wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Swiat 06.04.12, 13:12 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k0jRXZZT0wY#! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Wielkanoc 06.04.12, 13:42 Dzielenie się święconym jajkiem, Maria Konopnicka Zadzwoniły już dzwony, dzień nastał wesoły. Pod święconym pieczywem uginają się stoły. Leży jajko święcone malowane farbami – kto też dzisiaj tym jajkiem będzie dzielił się z nami? A więc ojciec i matka – oni pierwsi najpewniej, potem bracia i siostry, i sąsiedzi i krewni, Potem … nie wiem kto dalej, a odgadnąć to sztuka może jakiś gość z drogi do drzwi chaty zapuka. Może dziadziuś zgrzybiały, co się modli w kościele? To się także tym jajkiem z biednym dziadkiem podzielę. Wesołych i rodzinnych Świąt kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Wielkanoc 07.04.12, 01:01 Trzynastko, ale duży ten Twój koszyk wielkanocny ! Tak miało być, czy może za duże zdjęcie? A tak w ogóle dziękuję WSZYSTKIM za karki i za życzenia świąteczne oraz za piękne rękodzielnicze załączniki . Maligie oraz Dorota - jestem pełna podziwu. Życzę Wam radosnych i ciepłych świąt. Jeśli nie uda się ogrzać w promieniach słońca, na co się zanosi, to niech Was grzeje rodzinne/domowe ognisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Wielkanoc 07.04.12, 01:06 Oczywiście dziękuję nie za karki, ale za za karTki :))) Zjadło mi literkę T = ręka mi się omskła ? z przepracowania ? z pośpiechu? Późno już trochę jest... Dobranoc. Chyba dziś już nie załączę muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Wielkanoc 07.04.12, 14:38 Kochani wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim dużo radości i ciepełka życzę Wam z okazji Świąt. Z każdym z Was wirtualnie dzielę się jajeczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wielkanoc 07.04.12, 23:55 Wpadłam na chwilę, aby i w tym miejscu życzyć Wam wszystkim - i tym aktywnym, zaprzyjaźnionym i tym bardziej lub mniej cichym zaglądaczom, zdrowych, radosnych, spokojnych Świąt, wspaniałej atmosfery i przede wszystkim wypoczynku po tej przedświątecznej ciężkiej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Wielkanoc 08.04.12, 00:48 kabe.abe napisała: > Trzynastko, ale duży ten Twój koszyk wielkanocny ! > Tak miało być, czy może za duże zdjęcie? Kabe, to zdjecie bylo takie wielkie, ale troche nas tu jest, to i koszyczek musi byc odpowiednich rozmiarow :) czyli niezamierzone, ale trafione w sedno :) Spokojnych Świąt i wielu miłych chwil przy rodzinnym stole Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wielkanoc 10.04.12, 01:09 no i już po...... Dzisiaj miałam dzień odpoczynku, leżałam, jadłam, czytałam itp, pogoda co prawda była słoneczna, ale było chłodno, więc na spacer mnie nie ciągnęło, może wreszcie zrobi się cieplej? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Codzienność 11.04.12, 10:39 Jeszcze świętujecie? Ja tam już boleśnie wylądowałam w codzienności i właśnie biegnę kupować "komuś" kuchenkę gazową z zabezpieczeniem przeciwwypływowym, zanim wysadzi w powietrze chałupę! Żyć mi się nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Codzienność 12.04.12, 00:13 Dorotko, w świętach najfajniejsze jest to, że się kiedyś kończą i można spokojnie wrócić do codzienności:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Codzienność 12.04.12, 01:59 Flo, jesteś? Czyżbyś spełniała imieninowe życzenia? Ja osobiście bez świąt całkiem spokojnie mogłabym się obejść, nie są mi do niczego potrzebne, a w dodatku po nich z pół roku trzeba się odchudzać! Ale codzienności też czasem mam powyżej kokardy! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Codzienność 12.04.12, 12:23 Wróciłam do codzienności, ale tylko na parę dni, bo potem czekają mnie remonty na działce i w mieszkaniu. Aż się tego boję. Już jestem za stara na takie rewolucje, jakie planuję. Mam nadzieję, że jakoś to wszystko w miarę przetrwam. Święta w rozjeździe i na dodatek zimne. Musiał być w minionych nocach spory przymrozek, bo pomarzły mi kwiaty forsycji i jeden krzak agrestu. Oby w maju tak nie było. Ryby lubię. Ale jeść, bo z łowieniem i przyrządzaniem ich jest już nieco gorzej. Staram się kupować tylko takie gotowe do spożycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Codzienność 13.04.12, 23:23 Kochani, wysłałam wam na pocztę prywatną, pilną prośbę, zajrzyjcie! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Blog 14.04.12, 17:55 Co raz więcej blogów mamy. Dorotki należy zapisać do udanych blogów, oby tak dalej, powodzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Blog 14.04.12, 18:16 Dzięki, staram się, chociaż za często tam nie pisuję! Wciąż mam wrzucać tam opinie o przeczytanych książkach, ale jakoś kiepsko mi to wychodzi! Dzięki za głosy, ale jeszcze trochę mi ich brakuje, aby wyprzedzić konkurencję, a dzisiaj ostatni dzień głosowania! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Blog 14.04.12, 18:35 Mój głos też masz, Dorotko :) Trzymam kciuki za Twoją wygraną. A co do Twojego bloga, to bardzo mi się podoba, zapisałam sobie tą stronę w ulubionych i czasami tam zaglądam :) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe zdjęcia 14.04.12, 22:28 Dorota, ja też zagłosowałam, ale nie znalazłam albumu konkurentki i nie mogłam porównać :) Nie mogłam połapać się na tamtym blogu. W każdym razie Twoje zdjęcia są niesamowite. Moje, rodzinne, nie przetrwały zawieruchy wojennej. Sprzed wojny mam zaledwie kilka marnych zdjęć. Jestem od dawna umówiona z jedną ciocią, żoną brata mojego taty i tam może coś bym wyszperała, ale jakoś nie mam czasu do niej pojechać, tym bardziej, że ona też w dalszym ciągu jest zajętą kobietą i nie możemy się 'zgrać' . Natomiast zdjęcia rodzinne mojego męża spłynęły podczas jednej z powodzi, bo jego szanowny brat tak o nie dbał. Gdyby były w naszych rękach, byłoby inaczej...Ech, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: zdjęcia 14.04.12, 23:23 Jak to dobrze, że szukając prośby Doroty zajrzałam dzisiaj na skrzynkę @ Gazety. Zdążyłam więc jeszcze zagłosować na Jej album. Dorciu Twoje zdjęcia są przepiękne. Kochani na skrzynkę Gazety ostatnio zaglądałam chyba w lipcu ub. Przepraszam więc bardzo Maligie i Elissę za brak reakcji na @. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: zdjęcia 15.04.12, 12:41 Mandy, dzięki! Nigdy nie wiem, jaka Twoja poczta oprócz gazetowej jest aktualna, bo wiem, że z którejś kiedyś mi @ wróciła! Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 11.04.12, 16:05 Witam wszystkich na nowym/dalszym ciągu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 11.04.12, 16:16 Latorośl bawi się w wędkowanie. Wczoraj przyniósł wynik ostatniego wypadu. No, muszę pochwalić. 5 okazów od 25 do 80 cm. Pstrąg. Jutro będzie degustacja. P. z ziołami i masełkiem w alufolii i do podgrzanego piekarnika. Pycha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe ryby 11.04.12, 22:36 Bardzo lubię ryby i często tak je przygotowuję, choć przyznam, że wolę smażone. Wpraszam się więc do Was na tę degustację ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: ryby 12.04.12, 02:00 A ja ryb nie lubię, więc nie zazdroszczę ani się nie wpraszam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: ryby 16.04.12, 18:41 Zamiast obiecanej ryby byla zupka ogorkowa, a pstragi leza w zamrazarce i czekaja :) Na degustacje zapraszam, jak tylko beda gotowe :) Kiedys nie przepadalam za rybami, teraz, na starosc nawet mi smakuja i od czasu do czasu mamy rybke na obiad, ale tak jak Mandy nie lubie oprawiania, wole kupowac juz takie gotowe do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Urodziny 19.04.12, 13:37 naszej Trzynastki. Nie te wirtualne, ale te obchodzone do pewnego wieku co roku :). Kochana z tej okazji życzę Tobie wszystkiego dobrego, a przede wszystkim dużo zdrowia. Baw się dzisiaj radośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Urodziny 20.04.12, 08:39 13 kochana, życzę Ci zdrówka, zdrówka, zdrówka, no i wszystkiego najlepszego! Sorki że trochę spóźnione, pamiętałam ale cały wczorajszy dzień byłam w drodze - odwoziłam teściową do sanatorium do Kołobrzegu. W środę pojechałam autobusem do Torunia, wczoraj też autobusem z Torunia do Kołobrzegu, tam byłam całe 2 godziny i miałam pociąg do Warszawy, na szczęście miejsce leżące, więc jakoś żyję, godzinę temu dotarłam do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Urodziny 20.04.12, 14:33 Kochane dziewczynki! bardzo dziękuję wam za pamięć i życzenia. Ostatnie dni były bardzo zimne, aż nie chciało się nigdzie wychodzić. ale dziś słonko świeci, jest cieplej i tak bardzo kolorowo. Na spacerze widziałam piękne kolorowe motylki, były trochę ruchliwe i nie mogłam zrobić im fotki :) Milego dnia wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Urodziny 21.04.12, 23:00 Oj, Trzynastko kochana ! Przepraszam, że się spóźniłam na Twoje urodziny. Wiem, że się już nie załapię nawet na malutki kawałek tortu, ale życzę Ci wszystkiego co najlepsze, najzdrowsze, najwspanialsze, najpiękniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Podróżnie 23.04.12, 01:00 Wczoraj byłam nad Biebrzą - relacja na blogu ( wygląda niewybitnie, bo popsuli bloggera i nie daje się zredagować), jutro (a właściwie już dzisiaj) jadę do Pragi, więc pojawię się tu albo w czwartek w nocy (jeśli będę miała siłę włączyć komputer, bo przyjazd jest przewidziany o 23) albo w piątek. Mam nadzieję, że ktoś tu podyżuruje? Miłego tygodnia Wam życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Parmesanie:))) 23.04.12, 08:28 Z okazji Twojego święta wszystkiego najlepszego, stałej pogody ducha, wiecznej radości i spełnienia marzeń. Jeśli już się spełniły, poszukaj nowych!! A życzenia są ode mnie i Doroty. Dołączamy imieninowe całusy! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Parmesanie:))) 23.04.12, 09:39 Wszystkiego co najlepsze, co budzi uśmiech na twarzy, co dobre i piękne, oraz szczęścia i spełnienia marzeń. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Parmesanie:))) 23.04.12, 16:07 Imieninowe serdeczności ja także przesyłam i życzę przede wszystkim zdrowia. Spełnienia marzeń Szczęścia Radości I kuferka pieniędzy też :) Odpowiedz Link Zgłoś
maligie W ramach dyżuru:) 24.04.12, 08:43 Dorota wyraziła nadzieję, że ktoś zastąpi ją na dyżurze. To zaczynam:) W moim ogrodzie rozkwita magnolia, ta ciemno różowa, szafirki pięknie się niebieszczą, pierwsze "pieścichłopy" rozchylają kielichy, oszałamiająco pachną hiacynty, i różowi się migdałowiec. Tawuła zaczyna się bielić, a z forsycji opadają żółte kwiaty:) Pozdrawiam wiosennie. Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: W ramach dyżuru:)... cd 25.04.12, 08:25 Widzę. że przy wczorajszej pogodzie nikomu nie chciało się tutaj zaglądać. Może dzisiaj, bo u mnie za oknem szaro i mokro:( Z drugiej strony dobrze to zrobi drzewom, krzewom i roślinkom wszelkim innym:))) Zieleni się mój ogród, zieleni... Z roku na rok coraz bardziej. Drzewa rosną, krzewy też. Znalazłam w moim ogrodzie idealne miejsce dla ptaków, w kącie, daleko od domu i posadziłam tam już czarny bez, forsycję i ligustr. Niech się krzewią:))) Pozdrawiam mimo wszystko wiosennie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: W ramach dyżuru:)... cd 26.04.12, 08:49 I dalej mam samotny dyżur... Ale za to dzisiaj pogoda słoneczna wróciła do nas i to cieszy:))) Trawa urosła już na tyle, że trzeba odkurzyć kosiarki, hi, hi. Zrobić im przegląd czy aby dobrze zniosły zimowe lenistwo:) W ogródku warzywnym pokazał się groszek, buraczki, rzodkiewka, a szczypiorek się zieleni. Na szczęście lubczyk przetrwał zimę, więc za tydzień będę mogła już z niego korzystać:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: W ramach dyżuru:)... cd 26.04.12, 09:40 Maligie Twój ogród to chyba zaczarowany. U mnie tak nie jest. Zima narobiła w nim wiele szkód. Wymarzły róże, mak, zioła i jeżyny. Trawa dopiero dochodzi do siebie. Tulipany krótkie łodyżki. Groszek i rzodkiewka wzeszły, ale nie wszystkie nasionka, więc muszę dosiewać. Niezbyt wesoło to wygląda i bardzo mnie zniechęciło :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: W ramach dyżuru:)... 26.04.12, 22:13 Susza jesienią, mróz podczas bezśnieżnej zimy i mamy efekty: przyroda ucierpiała. Może wiosna będzie bardziej łaskawa? I żeby nie było - wcale nie czekam na upalne dni :) Nie mogę zadeklarować, że będę pełniła tutaj dyżury :( Zresztą Dorota już niedługo wraca... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: W ramach dyżuru:)... 26.04.12, 22:22 Codziennie ok. godz. 4.40 budzi mnie śpiew tego ptaka. (czasem nie budzi, bo czasem dopiero kładę się spać:) Później wybucha kanonada innych ptasich głosów i jest pięknie: www.youtube.com/watch?v=qumhoTCQRKU Niedługo przyleci słowik i będzie miał swoje nocne koncerty... d o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: W ramach dyżuru:)... 27.04.12, 11:51 Ja na dobre wrócę dopiero po 14 maja, bo teraz cały czas jestem w podróży, dzisiaj chyba wyskoczę na działkę, wrócę w niedzielę, w poniedziałek ruszamy na Kujawy, zahaczymy pewnie o Toruń, wrócimy w czwartek - piątek, a w niedzielę wieczorem jadę do Kołobrzegu, tym razem na 3 dni, a nie na 2 godziny, z Kołobrzegu do Torunia, potem z powrotem do Warszawy.... uffff, ale maraton! Tak, że zaglądać tu będę tylko wtedy gdy akurat będę w domu, czyli nieczęsto, więc trochę tutaj dyżurujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Praga 27.04.12, 11:53 jest przepiękna, jestem pod wrażeniem i już myślę jak to zrobić, aby tam wrócić! Notka na blogu zapewne będzie, ale kiedy? Ciężko u mnie o wolne chwile teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Praga 27.04.12, 15:40 Dorotce zyczymy milych wrazen z wypraw i odpoczynku :) na relacje bedziesz miala czas po wojazach, teraz baw sie dobrze! Ojjjj, tez chcialabym nad morze, ale nie wiem, kiedy i czy pojawie sie w kraju tego roku. Tak mi sie teskno zrobilo za spotkaniami z Mandy... Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: W ramach dyżuru 02.05.12, 22:47 mandy4 napisała: > Maligie Twój ogród to chyba zaczarowany. U mnie tak nie jest. > Zima narobiła w nim wiele szkód. Wymarzły róże, mak, zioła i jeżyny. > Trawa dopiero dochodzi do siebie. Tulipany krótkie łodyżki. > Groszek i rzodkiewka wzeszły, ale nie wszystkie nasionka, > więc muszę dosiewać. Niezbyt wesoło to wygląda i bardzo > mnie zniechęciło :) Maligie, Tez juz jakis czas temu pomyslalam o Twoim ogrodzie, ze jest jak zaczarowany, tyle milosci i pracy w niego wkladasz, ze odwdziecza sie swoim pieknem. Mandy, szkoda, ze u Ciebie pomarzlo tyle :( pewnie jakas zablakana fala mrozu przeszla akurat nad Twoim ogrodem. Ale nie zniechecej sie, jeszcze i Twoj ogrod zachwyci swoimi plonami, troche cierpliwosci, aura musi troche straconego czasu nadrobic. U nas tez wszystko kwitnie jak szalone, ze sporym wyprzedzeniem jak u was, tyle, ze aura bardziej kaprysna i temperatury duzo nizsze niz w kraju. Wczoraj bylo slonce i ok 30 stopni, dzis deszcz i tylko 15° C Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Parmesanie:))) 27.04.12, 11:45 Tym razem osobiście wszystkiego co najlepsze! Sorki, że nie złożyłam życzeń w terminie, bo w sumie jak pisałam poprzedniego posta był już 23, ale byłam w takim obłędzie, że o życzeniach dla solenizanta przypomniałam sobie dopiero w autokarze, dodam, że o swojego osobistego dziecka też :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Urodziny 27.04.12, 15:35 kabe.abe napisała: > Oj, Trzynastko kochana ! > Przepraszam, że się spóźniłam na Twoje urodziny. > Wiem, że się już nie załapię nawet na malutki kawałek tortu, > ale życzę Ci wszystkiego co najlepsze, najzdrowsze, najwspanialsze, najpiękniej > sze... Kabe kochana, dziekuje, nic nie szkodzi, dobre zyczenia zawsze sa mile widziane. A na torta sie nie spoznilas, bo "swietowalam" dopiero w niedziele, tak, ze na poniedzialkowe swieto Parmesana zostalo bardzo duzo torta. Sorry, ze dopiero teraz sie odzywam, ale przez kilka dni nie wlaczalam wcale komputera (nic mi sie nie chce... :( ) Przy okazji, w imieniu Parmesana dziekuje wszystkim za pamiec i zyczenia. On teraz troche "zalatany", tez rzadko zaglada do kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe wyjazdy 28.04.12, 09:51 Trzynastko, macie dobrze, bo możecie robić wspólną imprezę urodzinowo-imieninową. A tortów ostatnio jednak nie jadam :) Dorota, zabierz nad morze ciepłą kurtkę, bo pogoda ma się załamać, a i Kołobrzeg ma jakiś szczególnie zimny klimat. Miłego weekendu Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: wyjazdy 29.04.12, 19:43 To prawda Kabe, ale tu świętuje się raczej urodziny :) Za dużo tortów niezdrowo, ale od czasu do czasu, dla poprawienia nastroju wskazane :) Mam nadzieje, ze Dorotka zabrała kurtkę. U nas po wczorajszym upalnym dniu było dziś całkiem znośnie, jakieś 23 stopnie, bezsłonecznie, dopiero po południu na nowo wyszło słonko i zrobiło się gorąco . Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Elissa 29.04.12, 19:48 ma dzis swoje swieto. Wszystkiego najlepszeg! Niech Ci sie szczesci pod kazdym wzgledem i w kazdej dziedzinie zycia. Dla Elissy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Elissa 29.04.12, 20:34 Elissko, wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka, szczęścia i pieniędzy Ci życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Elissa 29.04.12, 22:20 Tym razem zdążyłam. Elisso, wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia, pomyślności i zaglądaj do nas od czasu do czasu. Buziaki i uściski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Mandy:) 29.04.12, 22:25 Może mój ogród jest zaczarowany, ale i ja widzę efekty anomalii pogodowych. Przez ostatnie trzy upalne dni moje rośliny zwariowały. Rozwijają liście w zawrotnym tempie, a kwiaty bardzo szybko przekwitają, na przykład magnolia i migdałowiec. Za chwilę zakwitnie głóg i czekam z niecierpliwością na wiciokrzewy. Pozdrawiam i może mnie nie być przez parę długich dni, bo goście mi się zwalają na cztery dni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Mandy:) 30.04.12, 02:14 U mnie też na działce wszystko rozwija się w tempie niebywałym, dosłownie w oczach rośnie! No i mam nowych lokatorów, kto ciekawy jakich zapraszam na bloga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Maj. 01.05.12, 10:45 1 Maj. Dzień pochodów pierwszomajowych, Ogólnie zwanych "spędem". Tak dawno już, a mimo to wspominamy z "łezką" w oku. Te Festyny, te Stoiska z dodatkowym przydziełem wędlin. Gdzie te czasy są? Czasem trudne, ale zawsze mile wspominane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Elissa 01.05.12, 13:33 Z całego serca dziękuję! :* :* :* p.s. mam beznadziejny powolny mobilny internet; ale czytuję Was regularnie Gorąco pozdrawiam wszystkich! :* Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Elissa 02.05.12, 22:33 Ellisko, wpadaj do nas częściej mimo wszystko ale mi sie rymnęło hihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe anomalia pogodowe 03.05.12, 20:49 Trzynastko, z ulgą przyjmę zapowiadane od jutra ochłodzenie. U nas rzeczywiście ostatnio cieplej niż w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: anomalia pogodowe 04.05.12, 16:31 Kabe, za zimno źle, za gorąco to tez niezdrowo :) ale jakbym miała wybierać to zawsze ciepełko wybiorę, zmarzluch jestem :) Ale póki co, to w domu zimniej jak na dworze- na razie, bo mury jeszcze nie nagrzane Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: anomalia pogodowe 04.05.12, 22:05 Ciepełko - tak, ale upałowi mówię stanowcze nie! Dzisiaj temperatura stanowczo bardziej przyjazna niż przez ostatnie dni była, nie pamiętam kiedy majówka taka gorąca była! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: anomalia pogodowe 05.05.12, 19:33 a u nas zzziiiimnoooooo i deszczowo! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: anomalia pogodowe 06.05.12, 19:43 U nas dzisiaj rano było +20 i słoneczko, potem popadało i teraz już jest około 10, szaro buro i mokro, a ja wieczorem wybywam do Kołobrzegu, sama radość, tylko plażować! No cóż, mam nadzieję, że przez te 3 dni które tam spędzę uda mi się odbyć jakiś spacerek po plaży, niekonieczne w zimowym przyodziewku! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: anomalia pogodowe 07.05.12, 22:19 U nas dziś lepiej, wreszcie trochę słonka :) Dorotce życzymy pogody u Neptuna. Pozdrów morze ode mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: anomalia pogodowe 10.05.12, 22:28 Oj widzę, że z dyżurami coś kiepsko? No ja już jutro wracam do domu, podyżuruję! W Kołobrzegu próbowałam zajrzeć korzystając z hot-spota za pomocą komórki, ale na pocztę nie mogłam się zalogować, a forum wcale nie pokazywało. Mogłam korzystać z poczty gmailowej, ale też bez dostępu do kontaktów, czyli mogłam tylko odpowiadać na @! Morze oczywiście pozdrowiłam i wrzuciłam po grosiku od każdego z Was - imiennie, więc macie szansę tam być ;-) Generalnie Kołobrzeg podobał mi się średnio - spacery po plaży są mocno utrudnione, przez palisady przecinające plażę co kawałek, wciąż trzeba je było przeskakiwać, niby dodatkowa gimnastyka, ale utrudniająca życie! Nogi w morzu wymoczylam rzecz jasna, kocham spacery brzegiem morza po wodzie, inaczej sie nie liczy! Wrrrr, kto mi ukradl polskie znaki? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia100 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 06.05.12, 19:38 Pozdrawiam, ale dużo znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe nie pamiętam Anusi :) 10.05.12, 22:21 anusia100 napisała: > Pozdrawiam, ale dużo znajomych Ojejku, ja Ciebie Anusiu zupełnie nie pamiętam! Zupełnie nie kojarzę z jakiego rejonu jesteś i kiedy u nas byłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe ... i co dalej ? 10.05.12, 22:22 Ponieważ kończy się już nasza ósma część, zastanawiam się, czy jest sens zakładania kolejnej - dziewiątej? Mamy przecież ze sobą kontakt, zarówno elektroniczny jak i telefoniczny i osobisty, więc ? Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe a nad morzem... 10.05.12, 22:26 Dorocia, jak Ci było nad morzem? Jak ma się Arka? Mam nadzieję, że plażą już można chodzić, że miny już wszystkie wydobyli :) Jak tam byłam rok temu, to plaża była zamknięta, w ogóle jakiś koszmar był... źle wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: a nad morzem... 10.05.12, 22:31 Kabe Arka stoi, chociaz pokoje w niej takie sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: a nad morzem... 10.05.12, 23:08 Ja na pokój w ARCE nie narzekałam, w innych ośrodkach miewałam gorzej. Natomiast w ub. roku będąc właśnie w innym ośrodku, nie dość, że warunki były skromniejsze, to dodatkowo plaża była zamknięta, ogrodzona drutem kolczastym z powodu wydobywania wojennych niewybuchów i wymiany ostróg brzegowych. Na morze mogliśmy sobie tylko popatrzeć lub pospacerować po molo i kawałeczku plaży między portem a molo. No, można było jeszcze popatrzeć na morze z 11 czy 12 piętra kawiarni / tarasu widokowego w Arce czy Kombatancie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: a nad morzem... 10.05.12, 23:39 Kabe - pokoj byl niewybitny - tzw. studio - czyli 2 pokoje 2 osobowe ze wspolna lazienka, chociaz szczescie w nieszczesciu ze druga osoba nie dojechala, wiec w sumie pokoj jak jedynka, dalo sie zyc! Plaza na szczescie czynna, chociaz ciagle cos robia, umacniaja! Ale mnie wkurza ten brak polskich czcionek, na szczescie jutro juz bede w domu przy swoim laptopku! A teraz ide spac, podroze jednak mecza! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Targi Książki 12.05.12, 22:53 są w Warszawie, więc rzecz jasna nie mogło mnie na nich zabraknąć! Głównie zależało mi na autografach, więc z domu zabrałam 5 kg książek, ale oczywiście co nieco nowości nabyłam, więc w drodze powrotnej plecak ważył sporo więcej! Najgorsze, że lista autorów, których autografy chciałam zdobyć była długa, pierwszy podpisywał książki od 10, ostatnia o 16.30, więc zmęczona byłam maksymalnie! Uczestniczyłam też w spotkaniu blogerów książkowych, udało mi się osobiście poznać kilka przesympatycznych osób, których blogi czytuję, czyli spędziłam super dzień i właśnie przed chwilą wróciłam do domu! A jutro znów Targi, Szarotkowo, ależ ja jestem zajęta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Targi Książki 13.05.12, 19:54 Oglądałam w TVP migawki z targów. Niestety, Dorci nie zobaczyłam. Mało mnie tu teraz, bo remont trwa, więc do wieczora brak mi czasu. Natomiast wieczorem internet mi tak wolno działa, ze tracę cierpliwość i wyłączam komputer. Dziw, że dzisiaj jako tako chodzi. Dorotko bardzo dziękuję za MMS-a. Zatęskniłam za Naptunowem. Miłego wieczoru wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 weekend w Warszawie 16.05.12, 14:18 Może w któryś weekend uda nam się zwiedzić Warszawę takim tramwajem: wiadomosci.wp.pl/gid,14490547,kat,1342,title,Takie-cudo-jezdzi-po-Warszawie-zdjecia,galeria.html Tylko czy jako nie mieszkanka stolicy będę mogła? Piszą, że podróż będzie możliwa z biletem wg taryfy ZTM oraz z Warszawską Kartą Miejską. Czy taka Kartę Miejską każdy może wykupić? Kabe lub Dorciu, Wy chyba coś wiecie na ten temat. Mimo ziimna ściskam Was cieplutko. Parmesanowi wielkie dzięki za przepis. Wreszcie coś dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: weekend w Warszawie 16.05.12, 14:26 Na temat WKM już sobie przeczytałam :( Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: weekend w Warszawie 16.05.12, 19:10 Mandy, już się nie mogę doczekać Twojego przyjazdu! Drugi dzień Targów był równie udany, tylko później dopadły mnie bardzo złe wieści, co prawda nie bezpośrednio moich bliskich dotyczące, ale boli! Problemy zaczynają mnie powoli przerastać, najgorsza jest przy tym ta bezsilność! Mam już wszystkiego dosyć i jadę na działkę się zresetować, niech pada i wieje, nic mi to! Na weekend wybywamy do Torunia, więc znowu będę tu dopiero w niedzielę wieczorem! Ciepłych dni życzę Wam wszystkich i to nie tylko pogodowo! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: weekend w Warszawie 16.05.12, 20:12 Wow! Fajny Chętnie przejechałabym się takim nietypowym tramwajem w waszym towarzystwie. Nie wiem czemu kojarzy mi się z wrocławską Literatką (tą pierwszą), mimo, ze nie ma tam książek, może przez to pianino i malutkie stoliczki? Mandy, czy Ty tez masz takie wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: weekend w Warszawie 16.05.12, 23:42 Mandy, nie musisz wykupować karty miejskiej, żeby przejechać się tym tramwajem promocyjnym. Wystarczy kupić bilet u konduktora za całe 2,80 zł (chyba tyle ) i przez 2 godziny możesz jechać. My z Dorotą musimy mieć ważną kartę miejską, aby nim pojechać lub kupić sobie bilet. Tak zrozumiałam czytając na stronie ZTM-u. Możemy też w tygodniu wynająć sobie ten tramwaj, bo w weekendy wyobrażam sobie ile osób będzie chętnych i jakie tam będą warunki jazdy :) Jakiś czas temu jechałam zabytkowym wagonikiem T, z przewodnikiem, ale motorniczy nie otwierał drzwi na przystankach, bo impreza był zamknięta.Trzęsło okrutnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: weekend w Warszawie 16.05.12, 23:44 A tu więcej szczegółów, zapomniałam dołączyć w poprzednim wpisie: www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=705&c=100&l=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: weekend w Warszawie 17.05.12, 19:17 Kabe dziękuję za informację i link. Musze pomyśleć o wyjeździe do stolicy :) Trzynastko masz rację. Też mi przypomina naszą "Literatkę". Świetnie by było gdyby, we Wrocławiu też kursował taki tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dzisiaj 17.05.12, 19:20 imieniny obchodzi Sławomir. Wszystkiego dobrego Sławku. Mam nadzieję, że o nas nie zapomniałeś i czasami tutaj zaglądasz? Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Dzisiaj 17.05.12, 19:23 Wszystkiego Najlepszego i od nas Sławku! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie I co dalej.... 21.05.12, 08:46 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Wykańczanie domu i praca w ogrodzie absorbują mnie bez reszty. Dobrze, że chodzę do pracy, to mam chwilkę, by tu zajrzeć:)))) Spóźnione życzenia dla Sławka. Dużo szczęścia, pomyślności i zaglądaj czasami do nas:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: I co dalej.... 22.05.12, 07:57 Mam dyżur:))) Dlatego wieści z ogrodu. Dla Kabe: wiciokrzewy pięknie się rozrosły i wszystkie będą kwitły, już niedługo:) Dla Mandy: prawie wszystko w ogródku warzywnym już wyszło, zakiełkowało. Nawet ogórki i pierwszy rzut fasolki. Truskawki i poziomki kwitną i mają owoce. Dzień, dwa i będą pierwsze do zjedzenia:) Oczywiście fotografuję i niedługo zamieszczę realcję fotograficzną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dzisiaj 23.05.12, 01:56 Mocno spóźnione życzenia Sławkowi składam, ale ja jak nie w podróży to zaganiana i jakoś mało do komputera zaglądam! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam A dzisiaj 23.05.12, 02:02 na odmianę imieniny ma Elissa! Wszystkiego najlepszego kochana Ci życzę, zdrówka i pieniędzy przede wszystkim, no i jeszcze żebyś na spotkanie forumowe dotarła - wciąż mam nadzieję, że jakieś w większym gronie wreszcie uda się zorganizować! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: A dzisiaj 23.05.12, 07:51 Elisso! Wszystkiego dobrego i naj- takiego bardzo pozytywnego:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Mogę być ja ... 23.05.12, 07:55 na dyżurze:) Dorota, czekam na e-mail. A może już odpowiedziałaś? Wczoraj zapowiadali u nas burze. Zagrzmiało, przyszło coś co miało być chmurą, pokropiło jak kropidłem i już! Wszystko mi usycha!!! Podlewam tylko te świeżo sadzone kwiaty i krzewy. Wstrzymuję się z sadzeniem drzew, bo mi ich szkoda:( Znowu mamy lipiec w maju. Boję się myąśleć, co będzie w lipcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: A dzisiaj 23.05.12, 21:52 Elissie, dzisiejszej solenizantce też przesyłam życzenia, a i Sławek mam nadzieję, że się nie obrazi za spóźnione, jeśli w ogóle to przeczyta... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: ... i co dalej ? 10.05.12, 22:37 kabe.abe napisała: > Ponieważ kończy się już nasza ósma część, > zastanawiam się, czy jest sens zakładania kolejnej - dziewiątej? > Mamy przecież ze sobą kontakt, zarówno elektroniczny jak i telefoniczny i osobisty, więc ? > Co Wy na to ? Kabe, ja bylabym jednak za kontynuacja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: nie pamiętam Anusi :) 10.05.12, 22:35 kabe.abe napisała: > anusia100 napisała: > > Pozdrawiam, ale dużo znajomych > > Ojejku, ja Ciebie Anusiu zupełnie nie pamiętam! > Zupełnie nie kojarzę z jakiego rejonu jesteś i kiedy u nas byłaś... Kabe - Anusia to polnocny zachod, miasto na S, jesli dobrze pamietam!?!? Czasy dawne! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: nie pamiętam Anusi :) 10.05.12, 23:10 Faktycznie, była Anusia, ale tylko wirtualnie, bo chyba nigdy się z nami nie spotkała? A może ja coś przeoczyłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: nie pamiętam Anusi :) 10.05.12, 23:24 kabe.abe napisała: > Faktycznie, była Anusia, ale tylko wirtualnie, bo chyba nigdy się z nami nie spotkała? > A może ja coś przeoczyłam ? Kabe - dokladnie tak, Anusia byla z nami tylko wirtualnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe kwitnące ogrody 23.05.12, 22:07 Maligie, cieszę się, że Ci wiciokrzewy dobrze przezimowały i zakwitną obficie. Mandy, susza jest wszędzie, u nas też. Mnie to bardzo martwi, ale niektórzy, zwłaszcza przepowiadacze pogody w tv zawsze z radością zapowiadają słońce! Cóż za krótkowzroczność, dyletanctwo i wręcz - nie boję się tego napisać : nieuctwo ! Ja w tym roku eksperymentuję nadal i zakupiłam sobie ołownik. Zakochałam się swego czasu w tej roślinie, a że na balkonie mam iście afrykańsko-śródziemnmorskie warunki, więc sprowadziłam jeden egzemplarz i zobaczę jak się będzie czuł. Oczywiście na zimę będę musiała znaleźć mu jakiś przytulny kąt pod dachem. Jak się wszystko powiedzie, to w przyszłym roku dołączy do niego oleander, bugenwilla i może coś jeszcze ? Kaktusy mają się dobrze, ale należy im się jakieś towarzystwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: kwitnące ogrody 24.05.12, 08:44 Kabe, bugenwillę miałam, ale nie przeżyła zimy mimo iż miałam ją w domu:(( Na razie mam problem z miejscem na zimowanie roślin, dlatego mam takie, których nie trzeba chować. W ogrodzie kwitną krzewuszki, a mam je trzy: różową, białą i bordową. Pięknie to wygląda. Oczywiście kwitną także kosaćce. Mam dwa odcienie niebieskiego. I zaczął mi kwitnąć jhako pierwszy wiciokrzew zółto-pomarańczowy:)))) który w zeszłym roku nie kwitł:))) Za to wczoraj dwie godziny podlewałam moje roślinki i ogródek warzywny. Pozdrawiam i czekam na deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Pogoda... 25.05.12, 15:53 ..jest jak marzenie. Dziennie ok. 25-28 °C. Jeśli się taka w dalszym ciągu utrzyma będzie piękne lato. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan 2449 25.05.12, 15:55 Znowu kolejny wątek zamyka się. Kto będzie ten nowy wątek prowadzić. Chętni wystąp!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 2449 27.05.12, 00:13 parmesan napisał: > Znowu kolejny wątek zamyka się. Kto będzie ten nowy wątek prowadzić. Chętni wystąp!!! ???? Myślałam, że będzie po staremu???? Ten sam założyciel, może inny tytuł? Bo coś na ten temat w kuluarach się mówiło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 2449 27.05.12, 00:17 Pokazuje 2452 i jeszcze pozwala dalej pisać? Może teraz można więcej, coś się zmieniło? To próbujemy dalej, aż nas zatrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe 2455 27.05.12, 00:45 Dorota, bo można pisać do 2500, a więc jeszcze 45 nam zostało do końca :) Odpowiadając Ojcu-Założycielowi : ja się nie podejmuję, szczegóły napisałam w @. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: 2455 27.05.12, 09:22 Dobrze by było nie zmieniać Ojca-Założyciela :) Chyba się wszyscy do Niego przyzwyczailiśmy. Prawda? A wątek poprowadzimy wspólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 2455 27.05.12, 11:32 Aaaaa, no tak, nie wiem co mi się poprzestawiało, że 2450, mózg mi z gorąca zanika! Ja się właśnie wybieram na Mariensztat, na kiermasz książki, w sumie to nie po zakupy, bo jestem na debecie, tylko po odbiór obiecanej mi przez autorkę książki, mam nadzieję, że zdążę, bo ciasto (pierwsze w tym roku z truskawkami) jeszcze w piecu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: 2455 28.05.12, 08:49 Czekam na deszcz z utęsknieniem. Wczoraj moje pomidory i truskawki podlewałam rano i wieczorem, nie mówię nic o ogórkach i fasolce. Tylko buraczki i marchewka nic sobie nie robią z suszy i rosną jak oszalałe:)))) Podlewam też moje kwiaty czyli lobelię, a mam też zwisającą(!), cynie, dziewanny, osteo i orliki, które jeszcze kwitną. Irysy ma tylko niebieskie i niebiesko-granatowe. Kwitną też małe begonie. Moja biała pnącą róż też rozwija pąki i dzika pięknie się zaróżowiła:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 2460 28.05.12, 10:30 Już dawno na naszym wątku nie było o bocianach :) Dzisiaj trafiłam w internecie na zdjęcia małych bocianiątek. Obejrzyjcie. Są przesłodkie: wiadomosci.wp.pl/gid,14521473,kat,1342,title,Wykluly-sie-malutkie-bocianiatka,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: 2460 28.05.12, 17:22 mandy4 napisała: > Już dawno na naszym wątku nie było o bocianach :) Dzisiaj trafiłam w internecie na zdjęcia małych bocianiątek. Obejrzyjcie. Są przesłodkie Jakie fajne! Ten na wadze - dla mnie hit! Ale czy rodzice będą się przyznawać do takich wymiętolonych przez ludzi maluszków? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: 2461 28.05.12, 18:36 Watek Forumowy miesci 2500 postow, dlatego jeszcze przyjmuje nowe wpisy. Wyslalam do was maila. Maligie, tu, gdzie teraz jestem, pieknie kwitnie wiciokrzew z duzymi kwiatkami, zrobilismy zdjecie, moze uda sie Parmesanowi wrzucic je na forum. Milego popoludnia wam zyczymy Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: 2461 29.05.12, 07:54 Trzynastko, u mnie kwitnie na razie tylko ten z pomarańczowymi kwiatami. Pięknie wygląda. Natomiast pozostałe jeszcze pąków nie rozwinęły. Pnąca róża za chwilę rozwinie pączki, goździki karłowe już zaczęły cieszyć oko kombinacjami bieli i różu:))). Lilie pokazują swoje pąki i wreszcie doczekałam się kwiatów na piwonii:))) Pozdrawiam i czekam na zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka wiciokrzew 29.05.12, 10:50 maligie napisała: > Trzynastko, u mnie kwitnie na razie tylko ten z pomarańczowymi kwiatami. Piękni > e wygląda. Natomiast pozostałe jeszcze pąków nie rozwinęły. > Pnąca róża za chwilę rozwinie pączki, goździki karłowe już zaczęły cieszyć oko > kombinacjami bieli i różu:))). Lilie pokazują swoje pąki i wreszcie doczekałam > się kwiatów na piwonii:))) > Pozdrawiam i czekam na zdjęcie. Maligie, tu tez jest wlasnie ten pomaranczowy z wyjatkowo duzymi kwiatami, ale jakos nie pachnie, a moze tylko wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Elissko 29.05.12, 11:10 i od nas przyjmij spoznione troche zyczenia. Zdrowka, szczescia, wora pieniedzy, zeby starczylo na wszystko i wszystkiego wszystkiego, czego sobie zyczysz ! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Wiciokrzew:) 30.05.12, 08:52 Trzynastko, mój też nie pachnie, a wąchałam go wieczorem, hi, hi. Taka jego uroda:) Za to róże pachną oszałamiająco:) Pozdrawiam i zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Wiciokrzew:) 30.05.12, 19:31 Maligie, wczoraj dojrzalam tez ten zwykly, pachnacy wiciokrzew. Parmesan zeobil fotki, moze jak wroce do domu uda sie je wrzucic na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Wiciokrzew:) 30.05.12, 21:27 Maligie, ale chyba ta druga odmiana wiciokrzewu ("Serotina") jest pachnąca, tak przynajmniej było w opisie, gdy to kupowałam. Moje lobelie po wczorajszym gwałtownym deszczu nie dały rady. Chyba trzeba będzie z nich zrezygnować. Najpierw słońce wypaliło małe delikatne listki, a wczoraj deszcz dokończył dzieła. Szkoda mi ... Dorota, nie zmokłaś? :) A na dobranoc zostawiam Wam słowika: www.youtube.com/watch?v=s4MLFZn_aeM Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wiciokrzew:) 31.05.12, 00:19 A ja nie mam wiciokrzewów ani żadnych ciekawych roślinek, wypadła mi nawet kosodrzewina ze skalniaka, zresztą w ogóle na skalniaku już mi prawie nic nie zostało :-( Na balkonie też nie mam jeszcze nic, bratki wyjechały na działkę, a pelargonie muszę dopiero kupić. Może jutro? Kabe - nie zmokłam, spokojnie zdążyłam do domu, w końcu teraz mam od Ciebie blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Wiciokrzew:) 01.06.12, 19:41 Kabe, Serotina pachnie pięknie, Goldflame nie pachnie, a Dropmore Scarlett też pachnie. Wychodzi na to, że najwcześniejszy jest Goldflame i nie pachnie. Ale za to jaki cudny:))) Moje lobelie przetrwały, bardziej obawiałam się, że piwonie mi poobtrzaskuje, ale dały radę. Za to delikatne płatki pachnącej róży poopadały:( Te moje pnące okazało się, że mam dwa rodzaje. Obydwie pachną, jedna jest pojedyncza i biała, a druga różowa, ale tak delikatnie i pełna! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Wiciokrzew:) 01.06.12, 19:49 Zamieściłam zdjęcia wiciokrzewu i krzewuszek na swoim koncie gazetowym. Zapraszam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Wiciokrzew:) 01.06.12, 19:51 fotoforum.gazeta.pl/photo/6/qf/fb/iq9l/xVobfW92wBRJeasBHA.jpg to jest link. Ciekawe czy zadziała:) A ja mam swój maleńki świat.... Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan To ie jest wiciokrzew, ale... 02.06.12, 15:23 www.dropbox.com/s/vr742bxaxg7vond/DSC02470.JPG[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Wiciokrzew:) 02.06.12, 16:24 Coś mała ta fotka????? Dzisiaj wieje okropnie, ale nie pada, a tak straszyli deszczem..... Wczoraj popadało ale chyba jednak za mało, przydałoby się więcej. W sumie, to ja zdecydowanie wolę taką pogodę, mimo wiatru (chociaż mógłby być ciut mniejszy) niż tropikalny upał, zwłaszcza, że moje zaległości żelazkowe przekroczyły już wszelkie granice przyzwoitości! W tym tygodniu na działkę nie pojechałam, bo i pogoda i prasowanie i jutrzejsze Szarotki. Mam nadzieję, że na Boże Ciało będzie lepsza pogoda, bo wybieram się na te 4 dni na działkę, może coś uda mi się zrobić? Pelargonie na balkon kupiłam, ale tak wieje, że nie mam jak ich posadzić, liczę na to, że zdołam to zrobić przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Wiciokrzew:) 02.06.12, 19:42 Parmesanie, masz rację wkleiło mi wejgele czyli krzewuszki, hi, hi. NAtomiast sprawdziłam i ten który nie pachnie to Dropmore Scarlet. Spróbuję dodać link, alejuż odpowiedni. P.S. Nie zadziałał link Parmesanie:( fotoforum.gazeta.pl/photo/6/qf/fb/iq9l/IQims6uLiqvo0eMcgA.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Witajcie w ten deszczowy poranek:))) 04.06.12, 08:01 Nareszcie moje rośliny i ogród odżyły. Od dawna tak się nie cieszyłam z powodu deszczu. Wczoraj całkiem sporo go spadło a dzisiaj przyjemna mżawka, hi, hi. Nie przeszkodziło mi to wsiąść na rower. Przecież nie jestem z cukru! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Witajcie w ten deszczowy poranek:))) 04.06.12, 22:17 U nas też trochę popadało, chociaż trawniki ciągle bardziej przypominają pustynię, nie rozumiem, jaki jest sens koszenia trawy w czasie suszy?Jak była duża, to jakoś się trzymała i była zielona, a jak skosili to wygląda to kiepsko! Odpowiedz Link Zgłoś
maligie Re: Witajcie w ten deszczowy poranek:))) 05.06.12, 07:55 Kolejny pochmurny i deszczowy poranek, ale wczoraj po południu wyszło słoneczko i mogłam trochę poszaleć w ogrodzie. Dosadzałam kwiaty na rabaty i opryskałam pokrzywą na mszyce. Dorota, tak samo uważam jak †y, że z koszeniem trawy nie się co spieszyć, gdy jest sucho. U mojego sąsiada już widać wypalone place, mimo, że teraz popadało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maligie A dzisiaj już słonecznie:) 06.06.12, 08:01 W ramach dyżuru informuję co następuje: po pierwsze czas na koszenie trawy po drugie czas na dosadzanie drzew po trzecie czas na kolejne pielenie w ogródku warzywnym po czwarte może jakaś laba:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe słonecznie i rześko :) 06.06.12, 09:43 Maligie, jakie drzewa będziesz dosadzała - owocowe czy ozdobne ? Tak, laba zdecydowanie Ci się należy :) U nas atmosfera coraz bardziej piłkarska. Już mam poradnik mieszkańca "Jak poruszać się po W. w trakcie Euro 2012" Niezbędnik kibica też znalazłam jako dodatek do jakiejś gazety :) Zmartwił mnie trochę wczorajszy e-mail Parmesana. Czy to znaczy, że ... Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan e-Mail 06.06.12, 12:24 KaBe, mój e-mail oznacza tylko że chorobliwy brak czasu obecnie panuje. I nic więcej. Nie trzeba nic się domyślać i interpretować. Brak czasu oznacza brak czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka mail parmezanowy 07.06.12, 21:56 Mnie też trochę zmartwił. Było miło myśleć, że wciąż się dzielnie trzymacie. Mam nadzieję, że parmezanowy brak czasu jest wyłącznie dobrą wiadomością. Może skoro czasu ubyło, to czegoś innego przybędzie? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie flo Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan E-mail 08.06.12, 20:29 Flo, poprostu z znanych powodów, musiałem cały przestawić cały program dnia/miesiąca i czasem brakuje mi wolnej chwili by móc twórczo udzielać na F. Musiałem dokonać kilku zmian by móc czynnie angażować w pokonywaniu trudów dnia. Częste wizyty u Medyków pożerają często lwią część jakże skromnego czasu wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Witajcie w ten deszczowy poranek:))) 06.06.12, 14:08 U nas ciągle deszczowo i pochmurno, trochę wam zazdroszczę tego ciepełka. wysłałam wam na maila link do zdjęcia z wiciokrzewem, o którym wcześniej pisałam Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: kwitnące ogrody 27.05.12, 09:32 Ja też z utęsknieniem czekam na deszcz. W rejonie gdzie mam działkę susza potworna. Wszędzie wokół w ciągu ostatniego tygodnia lało, a na działki spadło tylko parę kropel deszczu. Partiami co dzień podlewam, bo żal mi tych moich roślinek. Tak teraz pięknie. Kwitną irysy, te drobne i te ogromne oraz bratki i lobelia. Szkoda tylko, że bzy tak szybko przekwitły. Dzisiaj Zielone Świątki, więc uciekam na działkę. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sammy123 Re: kwitnące ogrody 06.06.12, 15:58 W ten nadchodzący długi weekendy pogoda ma być nawet niezla... :) wiadomosci.wp.pl/gid,14548304,kat,355,title,Prognoza-pogody-na-dlugi-weekend,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
sammy123 Re: kwitnące ogrody 06.06.12, 15:59 W ten nadchodzący długi weekendy pogoda ma być nawet niezla... :) wiadomosci.wp.pl/gid,14548304,kat,355,title,Prognoza-pogody-na-dlugi-weekend,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka trochę muzyki na dzień dobry 07.06.12, 23:05 www.youtube.com/watch?v=uq8_qkcK78g Muzyka jest głośna, dynamiczna i energetyczna, więc nie jest na dobranoc, tylko na dzień dobry. A potem to już tylko pozostaje udać się do zajęć rozmaitych tanecznym krokiem:) Odpowiedz Link Zgłoś