Dodaj do ulubionych

Slub w Wielkanoc?????

08.05.04, 16:50
Sluchajcie, zastanawiamy sie z Sebkiem nad data slubu....
Myslelismy o Wielkanocy, macie moze pod reka kiedy wypada w przyszlym roku?
Jakos pod koniec marca podobno, ale kiedy dokladnie?

Aha, i powiedzcie: slub w Wielkanoc bierze sie w Niedziele czy w Poniedzialek?
Obserwuj wątek
    • m-gosia Re: Slub w Wielkanoc????? 08.05.04, 17:00
      Brałam ślub w Wielkanoc, dokladnie 2 lata temu i to było 31 marca:)
      Oczywiście w niedzielę, nie jestem pewna co do poniedziałku wielkanocnego, ale
      po prostu nigdy o takim ślubie nie słyszałam ( w tym dniu...)
      • kasienka80 Gosia.... 08.05.04, 17:03
        ja wogole malo slyszalam o slubach w Wielkanoc wiec dlatego tak tylko rzucilam,
        ze moze poniedzialek :-)))

Gosia, jaka byla pogoda? Wiesz, niby tylko to cywilny bedzie, ale mam mimo
        wszystko nadzieje, ze nie bedzie zbyt zimno!!
        • kathrine99 Re: Gosia.... 08.05.04, 17:11
          ja mam w kalendarzu na przyszły rok na czerwono pomalowany poniedziałek 28
          marca. czyżby Swięta tak wcześnie były? czyli niedz. byłyby 27.
          Mi sie wydaje że w poniedziałek też są śluby, ale chyba niedziela jest lepsza,
          bo jest poniedziałek wolny i można się wyspać w razie całonocnej zabawy..
        • m-gosia Re: Gosia.... 08.05.04, 17:16
          Kasienko, wlasnie się zbieram do kina- wieczorem wszystko napisze:)Na razie!
          • kasienka80 Re: Gosia.... 08.05.04, 17:18
            Dobrze, milego filmu !!

Teraz pozostaje pytanie czy we Francji merostwo bedzie otwarte i czy bedzie
            mozna sie pobrac w niedziele !!
            • miziek Kasienka, 08.05.04, 20:12
              po pierwsze- moi rodzice brali slub w wielkanoc, niewazne ze 24 lata temu ;)))
              po drugie- chyba lepiej w niedziele, bo a nuz jakims 'dowcipnisiom' przyjdzie w
              lany poniedzialek do glowy oblac Was woda??? :///
        • m-gosia Kasienko..... 08.05.04, 22:15
          Ja miałam wyjątkowo chyba szczęście do pogody, bo to była bardzo ładna i ciepła
          wiosna. Pamiętam, że w samym dniu ślubu było slońca jakby mniej, ale napewno nie
          było zimno,a muszę Ci powiedzieć, że wesele było na Pomorzu, więc było ryzyko,
          że będzie chłodno...Za to na drugi dzień było już takie słońce, że goście
          weselni na żywca opalili się spacerując nad morzem i spokojnie można bylo
          chodzić w letnich ubraniach. Tak więc do pogody trzeba mieć po prostu
          szczęście...Ja brałam ślub kościelny, więc bałam się czy w kościele zimno nie
          będzie, czy padać nie będzie, itp. ale tak jak mówię, nawet latem można nie
          trafić:( Na ogół jednak pod koniec marca jest na tyle ciepło, że spokojnie da
          się radę:)
          A co do ślubu cywilnego, tak jak słusznie zauważyłas - w niedzielę rzeczywiście
          może być z tym problem!:)
          • kasienka80 Re: Kasienko..... 08.05.04, 22:51
            Dzieki Gosienko!!

Kurcze, pewnie bede was niedlugo zameczac jak sie ubrac do cywilnego hihi
            Niby istnieje specjalne forum slubne, ale jednak nie ma jak u nas :-)))
            Na razie jeszcze czekam, bo chce sobie jakas kiecke (chyba) wybrac jak beda
            przeceny we francji, czyli jeszcze chwile mam- akurat na wymyslenie co chce
            zalozyc :-))
            • m-gosia Re: Kasienko..... 08.05.04, 23:30
              Fajnie:) Akurat ten temat jest dla mnie na topie, bo w październiku moja sostra
              wychodzi rownież za mąż i bierze tylko ślub cywilny, więc temat wyboru sukienki
              na teń dzień mam relacjonowany na żywo..:)))Z niecierpliwością czekam na jakieś
              wieści od niej, na jaką kiecke się zdecyduje...
            • chiara76 Kasieńko ja chętnie Ci doradzę:) 11.05.04, 11:56
              Kasik, ja chętnie będę służyć radą, uwielbiam wszelkie klimaty ślubne, chyba
              powinnam otworzyć jakiś salon z sukniami, albo coś w tym stylu:)
              No i chętnie doradzę coś w kwestii obrączek, naprawdę coś niecoś mogę Ci
              doradzić:)
    • ann.k Re: Slub w Wielkanoc????? 08.05.04, 22:16
      27-28 marca. Ale to dobrze, bo będzie "r" w nazwie miesiąca :-)
    • chiara76 Re: Slub w Wielkanoc????? 08.05.04, 22:36
      kasienka80 napisała:

> Sluchajcie, zastanawiamy sie z Sebkiem nad data slubu....
      > Myslelismy o Wielkanocy, macie moze pod reka kiedy wypada w przyszlym roku?
      > Jakos pod koniec marca podobno, ale kiedy dokladnie?
      >
      > Aha, i powiedzcie: slub w Wielkanoc bierze sie w Niedziele czy w Poniedzialek?

Ja też radzę Niedzielę, w te Poniedziałki, to różnie bywa a i goście mogą się
      stresowac, z naszymi wielbicielami tradycji nigdy nic nie wiadomo. Tylko, czy
      wtedy urzędy pracują? Nawet nie wiem, szczerze mówiąc...
      • kasienka80 we Francji.... 08.05.04, 22:41
        Dodaje, bo zapomnialam, ze slub cywilny bedzie we Francji!
        A dopiero ok sierpnia-wrzesnia koscielny, juz w kochanej Warszawie.
        • chiara76 Re: we Francji.... 08.05.04, 22:45
          acha, to zmienia postać rzeczy. U nas nie wiem, jak z urzędami, ale w sumie
          przecież w Święta się ludzie pobierają , to chyba czynne.
          W ogóle, to fajne plany:)
          • kasienka80 Re: we Francji.... 08.05.04, 22:48
            Fajne fajne :-) robi sie calkiem powaznie !!! :-))
            Dla mnie tez logiczne jest, ze swieta to fajna data, zeby sie pobrac, tylko
            niestety moja logika jest czasami zupelnie inna od logiki francuskiej :-))))
            • kasienka80 Re: we Francji.... 08.05.04, 22:56
              zapomnialam dodac, ze Francja to "barbarzynski, poganski" kraj :-))))) i dla
              nich W>ielki Post sie nie liczy, wiec mozliwe, ze slub bedzie jednak w Wielka
              Sobote. W kazdym razie, we Francji przyjecia ze skakaniem i tanczeniem nie
              bedzie, tylko obiad-kolacja w resteuracji, wiec bolu nie bedzie nawet jesli to
              sobota:-)
              • _waterfall_ Re: we Francji.... 08.05.04, 23:04
                Super,ze macie juz date:)my ze wzgledu na slub siostry D. kotry ma byc okolo 10
                kwietnia chcemy sie pobrac w styczniu -by byla przerwa miedzy slubami, a
                pozniej w Polsce -w okolicach lipca-wiem,wiem,ze powiecie,ze nie ma "r" ale to
                byl jedyny termin ,ktory byl wolny w lato- a rodzice D. i moja mama nalegali
                aby to bylo w Polskie lato bo beda mogli sobie jescze pozwiedzac
                • chiara76 Re: we Francji.... 08.05.04, 23:37
                  _waterfall_ napisała:

> Super,ze macie juz date:)my ze wzgledu na slub siostry D. kotry ma byc okolo
                  10
                  >
                  > kwietnia chcemy sie pobrac w styczniu -by byla przerwa miedzy slubami, a
                  > pozniej w Polsce -w okolicach lipca-wiem,wiem,ze powiecie,ze nie ma "r" ale
                  to
                  > byl jedyny termin ,ktory byl wolny w lato- a rodzice D. i moja mama nalegali
                  > aby to bylo w Polskie lato bo beda mogli sobie jescze pozwiedzac

a ja w ogóle nie wierzę w te wszystkie weselne przesądy. Ale nie będę Wam
                  pisać, co wyczyniałam, bo się za głowę złapiecie. Według mnie jak się coś ma
                  udać, to się uda bez względu na wszystko:)))
                  • kasienka80 Re: we Francji.... 09.05.04, 10:36
                    Ja tez nie wierze!!!
                    Moi rodzice najszczesliwsze malzenstwo na swiecie pobrali sie w lipcu!!!
                    • kasienka80 Re: we Francji.... 09.05.04, 10:37
                      Waterfall, powiedz sobie, ze styczen po angielsku to "january" wiec jak
                      najbardziej masz R hihi
                      gorzej z lipcem :-))ani po polsku ani po angielsku
                      • ann.k Re: we Francji.... 09.05.04, 15:53
                        W jakimś języku napewno znajdzie się lipiec z literką "R" w środku :-)
                        O zeby daleko nie szukac, po czesku ten miesiac nazywa sie "cervenec". To
                        pierwsze "c" zawiera ptaszka i sie je cyzta jako "cz"
                        • wakarpl Waterfallko 10.05.04, 10:02
                          MAm nadzieje, Waterfallko, ze bede w kraju w dniu TWojego polskiego slubu, bo
                          jesli tak bedzie, to na bank zrobie Ci bramke:)
                          • beauty_baby kasienko 11.05.04, 11:39
                            no, no, gratuluje:)) Termin juz ostatecznie ustaliliscie?
                            • kasienka80 Re: kasienko 11.05.04, 11:42
                              Ostatecznie to jeszcze nie, ale prawdopodobnie bedzie w sobote przed
                              Wielkanoca, albo po Wielkanocy....musze sie dowiedziec w merostwie jak to
                              wyglada
    • chiara76 Kasieńko 11.05.04, 11:59
      przeczytaj mój wątek o radach:)
      • kasienka80 Re: Kasieńko 11.05.04, 12:05
        nie widze go...
        • chiara76 wyżej, przekopiowałam:) 11.05.04, 12:06
          kasienka80 napisała:

> nie widze go...

Kasik, ja chętnie będę służyć radą, uwielbiam wszelkie klimaty ślubne, chyba
          powinnam otworzyć jakiś salon z sukniami, albo coś w tym stylu:)
          No i chętnie doradzę coś w kwestii obrączek, naprawdę coś niecoś mogę Ci
          doradzić:)
          • beauty_baby Re: wyżej, przekopiowałam:) 11.05.04, 12:08
            Tez chetnie sie wypowiem:)co do obraczek to piekne ma chopard:)
            I szkoda, ze nie jestesmy blizej, bo bym Ci piekny makijaz slubny zrobila:)
            jestem w tym specjalistka:)
          • kasienka80 Re: wyżej, przekopiowałam:) 11.05.04, 12:08
            Dobrze, jak juz zaczne przygotowania to napewno sie poradze kogos bardziej
            doswiadczonego no i znajomego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka