Dodaj do ulubionych

Wyłaczyłam mjm

13.12.05, 11:26
Przebrala sie mairka, nie zdzierzylam seksismu i calej tej prorodzinnej
filozofii. Co jakas kobieta chce chocby na weekend sie wyrwac z domu, to kara
ja za to musi spotkac sroga. Hania z mezem na miniwakacje, juz tragedia, zeby
wiedziala wiejska, glupia baba, ze jej miejsce przy garach. Do pracy poszla,
to od razu sie okazalo, ze za glupia i ja w przekrety wmanewrowali. Z
kochankiem uciekla, to Mateuszek ze schodow spadl. Cala reszta giniecia
dzieci (ile razy mozna zgubic dwoje dzieci?) tez pewnie pod nieobecnosc
mamusi, co chciala miec 5 minut dla siebie. Tfu. Miliony ogladaja, niech sie
ucza. Moze to juz oficjalana dyrektywa, zeby tak pokazywac kare za zbrodnie?
Jak na koncu uslyszalam "przepraszam coreczko", to mnie krew zalala. A nie
coreczka powinna przeprosic? Wrrr... nie bede tego ogladac.
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 11:33
      JESTEM STOBO KOBIETO!!!!
      a ta pituleńka ponoć jeszcze szła 60 km do domu dziecka...bożżżżżżż do
      wariatkowa powinna dojść za takie zachowanie...
      a i jeszcze SZTEFAN DOSTAŁ OPIERDZIEL ZA TO ŻE SZUKAŁ?
      czy je porąbało z tymi dialogami? przecież to chore jakieś/
      A GAZELA JUŻ UMARŁ?
      • feber Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 11:40
        ja to mam ciagle ochote lac po mordzie ewunie swieta

ps. gazela wciaz zyje, ja obstawiam, ze umrze dopiero po nowym roku, zeby
        atmosfery swiatcznej nie psuc, albo w ostatnim odcinku przed wakacjami
      • iza232 Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 16:18
        Od kogo Sztefan dostał opierdziel i w jakich słowach??? Zżera mnie ciekawość...
    • 18_lipcowa Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 12:36
      Też oglądałam i śmieszyla mnie postawa oburzonej Ewy że matka śmie się
      przeprowadzić do żonatego facia. A sama na początku serialu gziła się z żonatym
      Krzysztofem.Ten serial robi sie absurdalny.
    • kapyl Mela :))) 13.12.05, 16:33
      Jak milo cie na forum spotkac :)))
      Polityka prorodzinna w mjm mnie tez juz yyy... przestaje zaskakiwac.
      Kolejny przyklad sfeminizowanej (czytaj: zlej, wrednej, zdzirowatej) to kreacja
      Małgosi. Na litosc boska. Znalazla super robote, wiec oczywiscie rozpada sie po
      raz kolejny jej malzenstwo - ergo: kobieta nie moze przejawiac zadnej
      inicjatywy zawodowej bo wtedy grozi jej 7 plag egipskich, z "wykleciem" i
      ekskomunika wlacznie.
      Mjmowa indoktrynacja robi sie niesmaczna
      • mela1 Re: Mela :))) 13.12.05, 16:44
        "Ja nie mam zycia prywatnego, teraz tylko praca, praca i... praca":>
        I jeszcze ta akcja z przekonywaniem wspolnika, zeby na wakacje ejchal, czyt.
        oddal fajne zlecenie. Oflaguje sie w obronie normalnych kobiet, ktore nie maja
        odchylen w strone Malgosi czy Hanki;) Czekam, kiedy Gosza spotka prawdziwego
        mezczyzne swojego zycia i nareszcie rzuci wstretna prace, utonie w pieluchach i
        stanie sie kolejna swieta... Przeciez kazda tak konczy, za poswiecenie dla meza
        spotka cie kobito nagroda, za aspiracje, tfu, zasluzona kara.
        Droga pani Ł., pani to czyta, wiem. niech pani przestanie z tym ciaglym
        pokazywaniem babom ich miejsca w kuchni, tego sie juz nie da ogladac...
    • iza232 Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 16:42
      A ja jestem zaszokowana Kamizelą. Jak ta święta Luckowa bez skazy potrafi
      kłamać jak z nut! A Simona jeszcze ją chwali: "świetnie się spisałaś Basiu!".
    • kapyl Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 16:50
      A ja jestem zaszokowana predkoscia z jaka Maret i Hanka (po rzeczonym telefonie
      do kamizeli) pokonali droge z Krakowa do podwarszawskiej Grabiny. co oni za
      silnik maja w tym swoim samochodziku?
      Co do ucieczki Natalki - jak to slusznie zauwazyl jeden z uzytkownikow
      forum "Seriale": ucieczka z domu ze szczesliwej rodziny do domu dziecka jest
      psychologicznie nieprawdopodobna.
      No i ta cala przychodnia. Czy scenarzysci nigdy nie widzieli prawdziwej
      przychodni??
      • drzejms-buond z przyjemnościo wielko 13.12.05, 17:32
        polecam EGZAMINY DOJRZEWAJĄCE W NIEDZIELĘ, zamieniłem na o wiele wartościowszy
        serial, ładnie nakrecony i...co najważniejsze AKTORZY W NIM GRAJĄ!!!!!
        ten "maryjny" serial nasz został przeze mnie zdradzony już wieeeele odcinków
        temu i nie ukrywam ,dokonałem tegoż procederu z olbrzymiom przyjemnościooom
        "tyyylko muchi
        tyyyylko muchi
        tyyylko muchi , tylko muuuuchi żaaaaaaaaaaal..."
        • setorika Re: z przyjemnościo wielko 13.12.05, 17:54
          OK ale wątek z nutami był nudny i co jest z Muchą i Fryczem, którzy szukają
          syna???? Szkoda, że Konrad nie bedzie ich synem :(((

@ MjM
          wczoraj nie oglądała więc zdradźcie, kto znalazł Natalkę?
          A Gazela ma zejść w styczniu. Cynk z forum Telewizja od niejakiego Zenka.
    • ja27-09 Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 18:37
      Oj czepiacie się biednej Natalki, przecież oan jest TAKA WRAŻLIWA, noo!!! I to
      wszystko przez Zaczesa, bo śmiał zabrać żonę na weckend (żeby mi to bylo ostatni
      raz!!!!!!!!!!!!!). Doprawdy zero wrażliwości w forumowiczach.
      • aga_ata Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 19:14
        Hanka nie lepsza od natalki, tam wszyscy siebie warci :) Taak, mnie też ten
        tekst rozwalił "Jest TAKA wrażliwa".. faktycznie najwrażliwsze i najbiedniejsze
        dziecko świata
        • martuha Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 21:03
          po dzisiejszym odcinku szlag mnie trafil. ile mozna katowac temat natalki?
          jedyna fajna scena, to gdy kamilek dostal wkurwu :)
          • ikkebra Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 22:09
            A scenka , w której Hanuś mówi do Marka, że zatracili się w pogoni za
            zarabianiem kasy?
            hahahahaha
            no, faktycznie yuppies pierwsza klasa, co jeżdzą kilkuletnim VW Polo!
            Rozwaliło mnie to!

• falka32 Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 23:00
              Kamilek dostał wkurwu tak, że aż mu całą rodziną brawo biliśmy, bo dobrze
              głupiej larwie szczeniarze powiedział!
              A Natalka to się tak zachowywała i cała rodzinka wokół niej tak skakała, że ja
              bym gówniarze przylała solidnie, żeby jej głupie mysli wybić z głowy, w końcu ne
              ma 5 lat, żeby mieć takie pomysły jak uratowanie mamusi od więzienia przez
              potajemną ucieczkę do domu dziecka, no żesz i teraz wszyscy jej żałują i beidna
              Natalka a ta jak królewna fochy stroi, jeść nie, mówić nie, i niech cierpią
              wstrętni Mostowiakowie
              • matya Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 00:13
                no bo ja nic znowu nie wiem!!!! dlaczego i na kogo Kamil dostal wkurwu? prosze o szczegoly, pliisssss....
          • mela1 Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 22:58
            na mistrzynie intelektu:) Ale on podsluchiwal, co ja mowie do telewizora.
            Hanus-moja milosc: Tu jest moje miejsce, w domu, przy dzieciach...
            I komentarz mojej babci, ogladaczki nalogowej na koniec: nie pracujcie, trawe
            bedziecie zrec:)
            Koncze z tym:/
            • aga_ata Re: Wyłaczyłam mjm 13.12.05, 23:32
              Ja tak się zastanawiałam, ile ta natlka ma lat, że się zachowuje jak
              pięcioletnie rozkapryszone dziecko..Hanuś ją jeszcze przeprasza, a ja bym jej
              wlała, żeby się jej odechciało nawet w szachy grać :)
              • mozambique Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 10:04
                no i maksymalnei wkurzajacy text : jak starcimy prace to bedzie źle, a jak
                stracimy dzieci to bedzee tragedia "

no nieeee, jasne HAnus z Zaczesem rzucą w chholerę robotę i zamiast jakies
                złocisze zarabiac siądą w domu w kółeczku i beda sie w dzieci wpatrywac.
                A utrzymwyac te wszystkie bachory i ich rodziców będę dziadkowie-emeryci ?
                Braaawo, Hanus urodzi jesze ze dwójke ( najlepiej bliżniaki, zgodeni ze słuszna
                tendencją partii) i syscy razem bedą siedziec w owczarni.

Ale przynajmniej wydalo sie co Hanus w fundacji robiła - pieniadze
                zarabiała !!! KOniec pitulenai o pomagani jakimstam dzieciakom, interesy na
                lewo robiła i tyle, PIENIĄDZE zarabiała, i za te niedorzeczne framazony
                spotakała ją jakże słuszna kara
                • falka32 Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 10:09
                  nooo, zwłaszcza, że Hanuś zaharowywała się w fundacji przez jakieś 6-7 godzin
                  dziennie, co woła o pomstę do nieba, bo jak można dla kasy tak harować,
                  zaniedbując dzieci i narażając się na ich stratę?
                  • kapyl Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 10:15
                    Moi drodzy - idzie ku lepszemu. Hanka okamizelkuje sie jak na prawdziwa
                    Mostowiakową przystalo, zacznie racuchy i kompoty produkowac, dziergać
                    kamilelke i nauszniki dla "wrazliwej Natalki" i pomstowac na Magosze, ktora
                    sprzeniewierzyla sie przeznaczeniu kobiecemu i zaczela robic (apage satane)
                    kariere...
                    • mozambique Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 10:24
                      wogóle słowo KARIERA to chyab ma jakis diableski rodowód w tym serialy . A w
                      99% procentach przypadkó nie chodzi o ządsna tam kaieriere tylko smutbną
                      koniecznośc zarabiania pieniedzy na rachunki , bo zdolny męzus to akurat na
                      włąsne piwo potrafi zarobić i tyle.
                      • drzejms-buond Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 10:44
                        PRZYZNAJĘ- nie oglądałem ale włączyłem NA SŁUCH i zajenłem sie pożytecznymi
                        rzeczami domowymi jak zrywanie pajęczyn i przeganianie "kotów" spod łóżka,....
                        JA TO TYLKO CZEKAM kiedy ta NATALKA rzuci hasło:
                        AJ SI DED PIPL!!! ona nie jest przypadkiem autystyczna? bożżżżżżz , żeby jej
                        tylko ANRZEJ S.nie leczył!!!
                        MUCHA NIE SZLOCHAŁA? dwie łezki tylko? -to już ogromny postęp...

a chłopcy nowozelandzcy jak pięęęęęęęęknięęęę się bawili...ach, no prawdziwe
                        złota te chłopaki... "O ! tu chłopczyku jest jeziorko i po tym jeziorku pływa
                        się..ba, nawet można popłynąć na brzeg drugi...-Nie! - Noooo, mówię ci..."
                        rzyg panoramiczny...błeeeeeeee
                        • mozambique Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 10:52
                          nuuuuu!!!! nowozelandczykowi gały na wierzch wylazły jak zobaczył na mapie
                          TYYYYYLEEE WOOOODY, pewnie w zyciu łodki nie widział, ta Nowa Zelandia to jakas
                          dzicz straszna musi być,a jego w piwnicy chowali

Ale chłopczyk ładny, najładniejszy ze wszystkich serialowych bachorów.
                          • aasiek Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 11:14
                            Może im w badaniach wyszło, ze mają też 10 - letni target? ;)
                          • falka32 Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 12:02
                            chłopczyk już w Klanie mi się nie podobał jako przybrany syn "Jednakowoż" i
                            "Absolutnie", tutaj tym bardziej
                          • setorika Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 18:38
                            a to nie jest przypadkiem niejaki Błażejek z klanu??
                • gryfb Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 20:53
                  mozambique napisała:

> no nieeee, jasne HAnus z Zaczesem rzucą w chholerę robotę i zamiast jakies
                  > złocisze zarabiac siądą w domu w kółeczku i beda sie w dzieci wpatrywac.
                  > A utrzymwyac te wszystkie bachory i ich rodziców będę dziadkowie-emeryci ?
                  > Braaawo, Hanus urodzi jesze ze dwójke ( najlepiej bliżniaki, zgodeni ze
                  słuszna tendencją partii)
                  A gdzie tam dziadkowie bedo utrzymywac???
                  Dyć Hanuś jak urodzi to becikowe dostanie!!
    • iza232 Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 14:09
      Natalka jest w ogóle jakaś dziwna, bo raz ucieka z DD do Lucków a innym razem
      odwrotnie. Oglądam właśnie poranne powtórki MjM z nudów i widzę jak dziecko
      nawiało z DD. A co do św. Hanny, to jak taka ona stęskniona za dziećmi, to
      trzeba było razem z nimi na wakacje wyjechać a nie tylko z Zaczeskiem. A teraz
      lamentuje " Moja wina, tylko moja wina!" Łomatko jakie to żałosne,że niedobrze
      mi jak jej słucham....
      • aasiek Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 14:21
        Parę odcinków temu rozbawiła mnie scena, w której Kamizela z Luckiem ma zamiar
        wybrać się do Goszy i pyta Hankę cz ta nie ma nic przeciwko, że pojadą do
        Warszawy (w znaczeniu czy może się zająć dziećmi). No ludzie kochani, taka
        głupota to już wszystko przekracza, a czyje to dzieci, przepraszam, Hanki czy
        Kamizeli? I jeszcze Hania powiedziała - "pewnie, mamo, jedźcie, ja się dziećmi
        zajmę", tak jakby łaskę robiła, że się potomkami własnymi zaopiekuje...
        • iza232 Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 15:51
          Buhahahahahaha!!! pamiętam, pamiętam... niezłe jajka, też się wtedy
          obśmiałam :))))
          • drzejms-buond Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 16:51
            a moze ta uciekajaca natalka , to taka wskazówka JAK NASI MILUSIŃSCY powinni
            rozwiazywac swoje problemy?

ach ten amerykański motyw ucieczki...kino drogi czy jak?
      • falka32 Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 17:37
        ja tez oglądałam poranne stare powtórki i popołudniową wczorajszą powtórkę i w
        obu odcinkach Natalka nawiewała a Hanka siedziała zalana łzami i wołała "To
        tylko moja wina, powinnam była to przewidzieć".
        Tak jakby normalnym zachowaniem 10-letniej dziewczynki było dawanie w długą w
        60-kilometrową trasę z powodów sobie tylko znanych.

A jeszcze zastanawiałam się, jak to sobie Hanka wyobrażała, że powinna Natalkę
        ochronić przed wstrętnymi dziećmi. Do szkoły z nią chodzić, czy jak? Czy tez
        Natalkę uwiązać koło Brudera, żeby nie nawiewała?

• iza232 Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 17:13
      A wie ktoś może dlaczego Luckowa chodzi w kamizelce latem???? Bluzka na krótki
      rękaw + wełniana kamizelka to chyba nie jest zestaw na upalne dni. A teraz mają
      tam lato.
      • around_the_sun Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 17:38
        no taaaa, ale ona ma teraz kamizele dziurkowanom, przewietrznom,
        szpecjalnie na sezon letni udzierganom.
        • setorika Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 18:41
          no to akurat ma coś z rzeczywistością wspólnego. Moja śp. Babcia też tak
          chodziła, aby osłonić wrażliwe korzonki, teraz widzę, że i mami czasem zakłada,
          zwłaszcza jak jest wiatrodzień, więc przypuszczać należy, że Kamizelowa ma
          problemy z nerami, korzonkami tudzież innymi organami w tym miejscu.
          • aga_ata Re: Wyłaczyłam mjm 14.12.05, 20:27
            Abstrahując od (...) najbardziej mnie śmieszy jak obie Panie from GrabinaCity
            Kamizela i Hanuś wyglądają przez okno, a tam cholerka jasna samo niebo. Przecież
            żeby takie coś było widać, to musiałyby stać chyba na setnym piętrze :)
      • drzejms-buond Re: Wyłaczyłam mjm 15.12.05, 09:59
        iza232 napisała:

> A wie ktoś może dlaczego Luckowa chodzi w kamizelce latem???? Bluzka na
        krótki
        >
        > rękaw + wełniana kamizelka to chyba nie jest zestaw na upalne dni. A teraz
        mają tam lato.

PYTANIE UZNAJE SIE ZA RETORYCZNE vel TENDENCYJNE...
        jak cemu? a cemu Mohery noszą mohery? żeby było wiadomo skąd są, to tak jak
        PUNKI w skórach i glanach przy plus 30 stopniach....taka przynależność
        kastowa... żeby ludzie wiedzieli,że we wtym serialu to ona jest KAMIZELA
        i do kasty KAMIZEL należy...
        baaaaajecznie proste :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka