Dodaj do ulubionych

Gitara elektryczna

08.02.12, 16:18
Mój Ksawery gra od pół roku na gitarze, a z czasem coraz bardziej mu się to granie podoba.
Teraz zarobił sobie pieniądze i postanowił, że przeznaczy je na zakup gitary elektrycznej.ostatecznie nie podjął jeszcze decyzji, bo planów finansowych ma dużo tongue_out, ale pomysł się zrodził.
Moje pytanie do mam-czy powinien kupowac na takim etapie grania juz elektryczną, dodam, że on planuje "tylko" czasem pograć i tylko to, co perfekcyjnie opanuje na klasycznej ....
No i jeśli już kupować to jaką tę elektryczną i gdzie ....patrzyłam na allegro-ceny przystepne, ale nie znam się, to po pierwsze, a po drugie, czy warto inwestowac w sprzęt ok 1000 zł (jeśli kupowac w sklepie)skoro jest to początkujący grający chłopiec?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Gitara elektryczna 08.02.12, 17:03
      Ja bym mu wzmacniacz z przystawka do klasycznej najpierw kupilawink
      • only_stereo Re: Gitara elektryczna 08.02.12, 20:23
        Moim zdaniem to dobry pomysł na pozbycie się gotówki smile
        I niewątpliwie na wzbudzenie podziwu wśród rówieśników wink
        Mój mąż ma gitarę akustyczną i elektryczną - gra na jednej i drugiej.
        • znowuniedziela Re: Gitara elektryczna 08.02.12, 21:31
          Już Wam pisze, co Go interesuje i co o tym sądzicie(my, kompletni laicy, ie mamy póki co zdania):
          allegro.pl/razor-powrot-legendy-gold-hardware-2x-hb-i2079449578.html
          allegro.pl/combo-60watt-mp3-usb-overdrive-reverb-struny-pilot-i2095931579.html
          Napiszcie mi, proszę, czy musze coś dokupić jeszcze, czy to wystarczy?
          Głośniki, czy coś? czy ten piec na początek może być sam?
          Bo ja nie wiem uncertain
          • jarkotowa1 Re: Gitara elektryczna 09.02.12, 10:08
            Podpytałam muzyka, który akurat jest koło mniesmile
            Gitarę elektryczną dla początkującego amatora można kupić za 500-600zł, chińszczyzna. Ważne jest żeby kupować ją pod okiem muzyka, bo istotne jest strojenie. Czyli zakup gitary na allegro odpada.
            Co do piecyka z linku, do domowego grania się nadaje. Do grania z zespołem z perkusją - nie; za mała moc.
            • znowuniedziela Re: Gitara elektryczna 09.02.12, 11:45
              dzięki smile
              • only_stereo Re: Gitara elektryczna 11.02.12, 21:33
                Jeszcze raz napiszę, że pomysł mi się podoba smile
                Zdarza się, że dzieci/młodzież dysponując niemałą ilością gotówki wydają ją na rzeczy w naszych oczach mało fajne... Ile kasy idzie na gry komputerowe, konsole, markowe ciuchy itd. W kontekście tego instrument - nawet, jeśli ma to być dodatkowa gitara elektryczna - jest ambitnym, godnym poparcia pomysłem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka