Dodaj do ulubionych

Lakcid a poprawa apetytu

27.09.13, 00:47
Juz drugi raz podczas zazywania Lakcidu moje dziecko zaczelo jesc. Skonczyl sie horror z karmieniem, je ilosci dla mnie na ogol zupelnie niewyobrazalne, nie protestuje, nie trzeba stawac na rzesach, zeby przelknal cokolwiek. Moze to przypadek, ale faktem jest, ze sytuacja sie powtarza, dlugo o tym myslalam i jedynym stalym elementem jest wlasnie Lakcid. Dodam, ze syn bral rozne probiotyki w swojej karierze, ale tylko Lakcid daje taki efekt. Nie wiem tylko, czy mozna ten probiotyk podawac na stale? Te dwa razy to byla oslona przy antybiotykoterapii.
Obserwuj wątek
    • madziaihania Re: Lakcid a poprawa apetytu 27.09.13, 08:52
      Ja tez zauważyłam, że moja starsza córka tez lepiej je jak podaję jej probiotyki. Zaczęło się od amerykańskiej Optimy, ale jakoś nie skojarzyłam, że podobne efekty mogą być po podaniu rodzimych wyrobów. Zeszłej jesieni odkryłam dopiero, że przy antybiotach córka jakoś o dziwo lepiej je, no i synapsy się spotkały - to zasługa osłonki w postaci probiotyków. U nas najlepszy apetyt jest akurat po Multilacu :) młodszej tez podaje probiotyki - najpierw bio gaia, teraz trilac, i tez je lepiej niż zanim zaczęłam je podawać. Większych przyrostów na wadze u obu nie widzę, no ale jedzą chociaż przyzwoicie ;)
      • madziaihania Re: Lakcid a poprawa apetytu 27.09.13, 08:54
        Aha, ja podaję probiotyki stale w okresie jesień-zima-wiosna, zmieniam tylko rodzaj, żeby nie cały czas ten sam. Odpuszczam podawanie w lato, bo wtedy córka wcina tony owoców, i one trochę podnoszą jej apetyt.
      • natchniuza86 Re: Lakcid a poprawa apetytu 04.10.13, 01:18
        Moj z (ledwo, ledwo) 3. centyla wlasnie wskoczyl powyzej 10.
    • jago_da82 Re: Lakcid a poprawa apetytu 26.05.15, 11:33
      w moim przypadku też tylko Lakcid z dostępnych probiotyków pomaga..szczerze powiedziawszy tylko ten ma status leku, reszta to suplementy o czym warto pamiętać..Z tego co mówią lekarze wynika ze nie da się Lakcidu ani przedawkować ani uzależnić od niego..Pure nature:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka