Dodaj do ulubionych

Klimatyczny mini-brytyjczyk z dreszczykiem

04.01.15, 13:45
"Remember Me" - polecam. Miałam już dawno w zaległościach, teraz mi się udało wszystko ponadrabiać i zachęcam. Wszystko dzieje się w Yorkshire, pełno cudnych krajobrazów, jest dziwny staruszek, policjant-niedowiarek, młoda dziewczyna, nieprzewidywalna pogoda i mroczna tajemnica...

Aha, i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Oby nam się objawiło mnóstwo nowych świetnych seriali!

https://imageshack.com/a/img905/6007/H35cXr.gif
Obserwuj wątek
    • lenkaaa Re: Klimatyczny mini-brytyjczyk z dreszczykiem 04.01.15, 15:46
      hmmm...., obejrzalam pierwszy odcinek i zarzucilam, bo za bardzo mi sie wydawal "supernatural" - ta kobitka na plazy w czerwieni/purpurze, kojarzyla mi sie z ta kobieta co wylazila z telwizora w "The Ring"-u
      • sil.wen Re: Klimatyczny mini-brytyjczyk z dreszczykiem 04.01.15, 18:44
        Oj tam oj tam, z bliska wygląda znacznie lepiej niż dziewczynka z Ringusmile
        • lenkaaa Re: Klimatyczny mini-brytyjczyk z dreszczykiem 04.01.15, 18:51
          podejrzewam, ze mi sie nie spodobalo, bo sie nastawilam na kryminalna sensacje, a cos za bardzo mi duchami w tym pierwszym odcinku zalatywalo....
          • sil.wen The Great Fire 04.01.15, 22:03
            Heh, no bo to JEST o duchubig_grin

To może jeszcze dorzucę do rekomendacji "The Great Fire" - takoż mini-brytyjczyk, nie o duchach, historyczno-kostiumowy - jak sama nazwa wskazuje i z Ygritte na dokładkę.
    • pszczolaasia a ne brytyjczyk moge poreklamowac czy nie? 05.01.15, 14:55
      marco polo...
      fajny!
      historycznie niby osadzony ale fajny
      https://static.squarespace.com/static/51b3dc8ee4b051b96ceb10de/t/546b82c9e4b0b9fd8c92d037/1416331978315/trailer-and-poster-for-netflixs-epic-series-marco-polo
      • lenkaaa Re: a ne brytyjczyk moge poreklamowac czy nie? 06.01.15, 01:22
        Zapodam sobie tego Polo, bo lubie takie period dramas.

A wracajac do brytyjczykow, to polecam "The Missing". Osiem odcinkow, skonczylo sie tuz przed Swietami, na BBC chyba lecialo. Bardzo dobry i trzyma w napieciu do ostatniej sceny. O malzenstwie, ktoremu na wakacjach znika dziecko i ich poszukiwania. (n.b. Strasznie mi sie kojarzylo z ta brytyjka McCann - widzialam niedawno w ksiegarni jakas ksiazke o niej, wydana w tym roku, ale nie kupilam, wiec nie wiem o czym jest) Bedzie drugi sezon, ale podobno nie kontynuacja, tylko nowa sprawa i nowe postacie.
        • sil.wen Jamaica Inn 06.01.15, 02:15
          I jeszcze Jamaica Inn polecam z mini-brytyjczyków. Nie takie już nowe, z wiosny, ale dopiero teraz się udało i łyknęłam w kawałku. Jak kto lubi takie ekranizacje klasyki ma się rozumieć, bo ja bardzo bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka