18.06.08, 08:53
Obejrzałam i powiem tak:
Początkowo wydawał się OK, nie powalał na kolana ale i nie był
beznadziejny, jednak im dłużej go oglądałam tym bardziej wydawał
się "cienki" sad(( Humor zbliżony do komediowego czasem zdawał się
być nieco na siłę i jakoś mi nie pasował...
Zdziwiłam się jak usłyszałam fragment muzyki z Losta bo myślałam, że
każdy film ma wyłączność na muzykę ale może podpisali jakąś
umowę...???
Spodziewałam się czegoś lepszego, trochę ten film za
bardzo "przegadany" jest. Oczekiwałam czegoś na miarę Losta, gdzie
atmosfera i napięcie budowane są akcją a nie gadaniną aktorów...
Nie mniej jednak będę oglądać dalej, bo może się polepszy, może
wczoraj nie byłam w odpowiednim nastroju, poczekamy, zobaczymy :o))))
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Napisy już są :D 20.06.08, 19:40
      Czyli pewnie dzisiaj oglądnę big_grin.
      • agamasia Re: Napisy już są :D 20.06.08, 23:48
        Ja to raczej jutro smile
    • aniuta75 A więc tak... 23.06.08, 09:35
      Ten pilot nawet, nawet był tylko ciutek przydługi tongue_out i może dlatego to wrażenie
      "przegadania", w końcu jakoś chcieli akcję zawiązać, chyba... Pod koniec już
      usypiałam (dosłownie) i tylko zerkałam jednym okiem, żeby wiedzieć jak się
      zakończy. Wygląda na to, że akcja z samolotem była jednorazowa a pozostałe
      odcinki to będzie takie Archiwum X, tylko bardziej pokręcone smile. W każdym bądź
      razie sobie go pooglądam i zobaczę czy nie wykluje się z tego jakaś bzdura smile.
    • lenkaaa Re: Fringe 26.08.08, 22:14
      Czy ja dobrze pamietam, ze jutro pierwszy odcinek "Fringe" ???
      Wlasciwie to drugi bedzie, bo pierwszy juz widzielismy, ale wiecie o co mi chodzi...
      • aniuta75 Re: Fringe 26.08.08, 22:21
        Czyli jutro inny niż już widzieliśmy?
        Matko jakaś mało czająca dzisiaj jestem hihihi.
        • lenkaaa Re: Fringe 26.08.08, 22:26
          nosz sama juz nie wiem czy cokolwiek bedzie jutro, a jesli bedzie to co...
          Mam w kalendarzyku wykaligrafowane, ze jutro niby "2 hour premiere" a przed
          chwila znalazlam takie info:
          www.fox.com/schedule.htm
          czyli ze niby pierwszy odcinek 10.09. (jak dla nas)
          i jesli to ma byc pierwszy odcinek, to znaczy, ze jeszcze raz bedziemy ogladac
          to samo ??? bo jakis pierwszy juz przeciez byl...
          Juz mi sie wszystko pomerdalo, naprawde....
          • lenkaaa Re: Fringe 26.08.08, 22:31
            eeee, nie... to chyba jutro jednak nic nie bedzie:
            epguides.com/Fringe/
            Tylko nadal nie wiem czy ten pilot to bedzie powtorka tego co juz widzielismy...
          • luczijka Re: Fringe 26.08.08, 22:31
            A skąd Ci się wzięło, że to jutro? Według rozpisek zamieszczanych tu przez
            Aniutę, a potem Agę pierwszy odcinek będzie 9 września. I to będzie ten, który
            już widzieliśmy, o ile dobrze zrozumiałam ;D
            • lenkaaa Re: Fringe 27.08.08, 13:03
              Nie mam pojecia skad mi sie wzielo, widocznie to jakas stary grafik byl a ja
              sobie zapisalam i potem tego nie zmienilam...
              bo moze to dzis mial byc nadany ten wlasnie co go juz obejrzelismy, a skoro
              wyciekl, to zmienili date pokazania na 10 wrzesnia...
      • galaxian1 Re: Fringe 27.08.08, 12:40
        Wogole sie nie znacie ! wink

To co widzialyscie, to byl PILOT, ktory wyciekł z wytworni (czy celowo czy nie
        to juz inna sprawa). Oficjalnie tego odcinka jeszcze nie emitowano w TV. Wiec
        jesli juz serial ruszy, to od pierwszego odcinka, a nie od drugiego! Tym
        bardziej, ze 1 odcinek w porownaniu z pilotem ma byc przemontowany - cos wytna,
        cos dodadza, moze zmienia muzyke... itp.

Np. w przypadku Heroes zupelnie zupelnie zmieniono koncowke 1 odcinka w
        porownaniu z pilotem. Ale jeszcze lepiej bylo w przypadku Smallville! Tam
        zmieniono nawet aktorow (matke CK grala inna aktorka).

Wiec ten kto widzial pilota, i tak powinien zobaczyc odcinek 1 tongue_out big_grin
        • lenkaaa Re: Fringe 27.08.08, 13:07
          no wlasnie, ja sie nic a nic nie znam i tylko strasznie namieszalam w tym watku
          i juz sie sama w tym gubie, hi, hi, hi !!!!
          ale przeciez jest napisane, ze 10 wrzesnia ma byc pilot a nie nr.1
          no niewazne, jednym slowem trza go jeszcze raz obejrzec, bo pewnikiem cos zmienia...
          no dobra, to juz wiem !!!!!!!!!! se zapisalam od nowa big_grinDD
          • aniuta75 Re: Fringe 27.08.08, 13:41
            No i co my biedna żuczki byśmy poczęły bez naszego Properka?? Bez niego to my
            jak dzieci we mgle jesteśmy (jak to zwykła mawiać Lu tongue_outbig_grin).
            • agamasia Re: Fringe 27.08.08, 14:19
              Hihihihi bez Propera ani rusz, dobrze, że nas uświadomił wink
              • galaxian1 Re: Fringe 29.08.08, 20:18
                A kto ma Was uswiadamiac jak nie Pan Proper ? wink hehe
    • agamasia Re: Fringe 10.09.08, 12:28
      Dziś jest pierwszy odcinek, ciekawe czy różni się od pilota, bo ściągać mi się
      za bardzo nie chce. Dajcie znać smile
      • lenkaaa Re: Fringe 10.09.08, 14:12
        hi, hi, no wlasnie ja tez nie wiem co robic, bo tamtego juz nie pamietam (tzn.
        szczegolowo nie pamietam) i mozliwe, ze nawet jak cos zmienili to ja tego
        najzwyczajniej w swiecie nie zauwaze...
        • luczijka Re: Fringe 10.09.08, 16:49
          Dobra ściągam. Zobaczę co tam wyretuszowali i dam znać ;D
          • lenkaaa Re: Fringe 10.09.08, 16:55
            czy tamten tez byl taki dlugi: 1godz.20min. ?
            ja to normalnie mam zaawansowana skleroze...
            • luczijka Re: Fringe 10.09.08, 17:14
              Tak, bo to były właściwie dwa odcinki połączone w jeden ;D
              • lenkaaa Re: Fringe 12.09.08, 10:17
                Ijak tam, Lu, obejrzalas ? Nie zauwazylam jakichs diametralnych zmian. Muzyka
                byla inna i jednym miejscu (okolice 39-40 minuty), tego jestem pewna, bo
                pamietam, ze przy tamtym pierwszym odcinku bylam zdziwiona, ze graja muzyke z
                Losta. Tym razem byla inna muzyka. Poza tym odcinek jest minimalnie krotszy, o
                pol minuty albo minute, wiec cos musieli wyciac.
                Nadal mam mieszane uczucia, choc ogladajac drugi raz patrzylam na niego bardziej
                przychylnym okiem... No nic poczekam do nastepnego tygodnia i zobaczymy...
                • agamasia Re: Fringe 12.09.08, 12:15
                  No to sobie podaruję ściąganie, nie chce mi się drugi raz tego oglądać ;P
                • luczijka Re: Fringe 12.09.08, 20:13
                  lenkaaa napisała:
                  > Ijak tam, Lu, obejrzalas ? Nie zauwazylam jakichs diametralnych zmian.

A ta scena z krową oglądającą TV była wcześniej??? ;P

> Nadal mam mieszane uczucia, choc ogladajac drugi raz patrzylam na niego bardzie
                  > j
                  > przychylnym okiem... No nic poczekam do nastepnego tygodnia i zobaczymy...

Ja tak samo, o dziwo wink Więc kto wie, może jeszcze będziemy zagorzałymi fankami
                  tego serialu <hihihi>.
                  • lenkaaa Re: Fringe 12.09.08, 20:41
                    Tak na pewno bylo jak ogladali we trojke TV i jedli chinszczyzne czy co to tam bylo.
    • galaxian1 pilot vs e01s01 13.09.08, 00:49
      Oto roznice miedzy pilotem, a odcinkiem 01 smile

www.fringetelevision.com/2008/09/fringe-pilot-leaked-epiosde-vs-final.html
      Jak wszyscy widza, sa one wrecz druzgoczace i bez nich serial bylby zupelnie inny big_grin
      • lenkaaa Re: pilot vs e01s01 13.09.08, 10:57
        a, wlasnie, ta scena przesluchania..., tak mi sie wydawalo, ze ona zostala
        dodana, ale nie bylam pewna, wiec nic nie napisalam...
        tylko ciekawe co wyrzucili, bo ona byla dosc dluga a film zachowal niemal te
        sama dlugosc...
        • lenkaaa Re: pilot vs e01s01 13.09.08, 11:03
          oki doki, juz sie doczytalam, ze wywalili jeden dialog z Charlim i Olivia.
    • luczijka Odcinek 2 19.09.08, 18:05
      Czyżby nikt jeszcze nie widział??? ;P Moim zdaniem drugi odcinek lepszy. Twórcy
      przestali tak poważnie podchodzić do swego "dzieła", co wyszło mu raczej na
      dobre big_grin Żarty wydają się mniej wymuszone, to raz. Aktorzy coraz bardziej
      wyczuwają swoje role, to dwa. Poza tym odcinek jest krótszy, a więc akcja jest
      bardziej skondensowana, nie ma przynudzania - jednym słowem lepiej się to ogląda
      ;P Może jeszcze coś będzie z tego serialu <hihihi>.
      • agamasia Re: Odcinek 2 19.09.08, 23:18
        Widziałam i źle nie jest, ale nie wiem czy to serial dla mnie. Akurat jadłam jak
        tej kobiecie z hotelu zaczęło coś majtać się w brzuchu i oczywiście Obcy mi się
        przypomniał, fuj.
        • luczijka Re: Odcinek 2 19.09.08, 23:44
          To w razie czego lepiej nie jeść podczas seansu <hihihi>. No zobaczymy, na razie
          oglądam to na zasadzie "można zobaczyć" i jakiegoś głębszego "lubienia" tu nie
          ma z mojej strony ;D
          • galaxian1 Re: Odcinek 2 23.09.08, 00:15
            A czy to serial dla mnie ?
            hmmm...
            Jak mi sie zachce ogladac "paranormal" to czekaja na mnie jeszcze 4 sezony
            X-Files smile Klasyka. A nie serial, ktory moga zdjac w kazdej chwili bo nie bedzie
            "robil cyferek"...
    • agamasia Re: Fringe 26.09.08, 12:21
      Nie wiem, jakoś nie jestem przekonana do tego serialu, chyba sobie podaruję,
      nawet Joshua tu nie pomaga ;P
      • luczijka Re: Fringe 28.09.08, 20:19
        Ja na razie zostaję na pokładzie, bo mimo wszystko fajnie popatrzeć na Josha
        chociaż raz w tygodniu ;D Poza tym podoba mi się wątek konfliktu jego bohatera z
        ojcem.
        • aniuta75 Re: Fringe 30.09.08, 13:00
          Mi się podoba smile. Odrobiłam zaległości i jestem już na bieżąco <lol>.

P.S. Czy tylko mi Josh kojarzy się z Tomaszem Nałęczem tongue_outbig_grin?
          • luczijka Re: Fringe 30.09.08, 14:55
            aniuta75 napisała:
            > P.S. Czy tylko mi Josh kojarzy się z Tomaszem Nałęczem tongue_outbig_grin?

Tak, tylko Tobie tongue_outPP smile A tak w ogóle to nie bluźnij kobieto <lol>.
            • aniuta75 Re: Fringe 30.09.08, 15:06
              Oj tam zaraz nie bluźnij. Podobni są ze względu na ową pionową bruzdę na czole
              <lol>.
              • luczijka Re: Fringe 30.09.08, 16:11
                Na tej zasadzie to on może być podobny do całego tabuna ludzi ;P
                • aniuta75 Re: Fringe 30.09.08, 19:01
                  Oj mnie się kojarzy z Nałęczem i juś tongue_outbig_grin.
                  • luczijka Re: Fringe 30.09.08, 20:42
                    W takim razie współczuję ;P
                    • aniuta75 Re: Fringe 30.09.08, 21:09
                      Nie rozumiem wprawdzie czego mi współczujesz ale nie będę odbierała Ci tej
                      przyjemności i współczuj mi dalej tongue_outbig_grin.
                      • luczijka Re: Fringe 30.09.08, 21:51
                        aniuta75 napisała:

> Nie rozumiem wprawdzie czego mi współczujesz ale nie będę odbierała Ci tej
                        > przyjemności i współczuj mi dalej tongue_outbig_grin.

No jak to czego??? ;P Tego, że jak patrzysz na Petera-Josha to zamiast niego
                        widzisz takiego Nałęcza <lol>. Gdybym tak miała, to bym chyba nie mogła oglądać
                        Fringe'a ;P ;D Po prostu bym nie zdzierżyła <hihihi>. No chyba, że uważasz
                        Nałęcza za wielkiego przystojniaka, ale nie śmiem Cię o to posądzać wink))
                        • aniuta75 Re: Fringe 30.09.08, 22:25
                          Nie no Nałęcz nie jest jakimś super ciachem ale nie wiemy jak wyglądał za młodu.
                          A nuż widelec do Josha podobny był tongue_outbig_grin?.
                          • luczijka Re: Fringe 01.10.08, 13:47
                            Ale narobiłaś bigosu Aniuta <lol>. Przez Ciebie już na zawsze Josh skojarzy mi
                            się z tym mośkowatym Nałęczem tongue_outPP wink
                            • aniuta75 Re: Fringe 01.10.08, 15:05
                              Hihihiihiii przepraszam <lol>.
                              • luczijka Re: Fringe 01.10.08, 15:07
                                No dobrze, że chociaż przepraszasz wink))
              • agamasia Re: Fringe 30.09.08, 21:00
                aniuta75 napisała:

> Oj tam zaraz nie bluźnij. Podobni są ze względu na ową pionową bruzdę na czole
                <lol>.
                >
                Muszę przypatrzeć się tej bruździe pionowej na czole Josha wink big_grinDD
                • aniuta75 Re: Fringe 30.09.08, 21:03
                  Hihiih przypatrz się koniecznie big_grin.
                  • agamasia Re: Fringe 30.09.08, 21:22
                    No to nie pozostaje mi nic innego jak ściągnąć jeszcze jeden odcinek wink
                    • aniuta75 Re: Fringe 01.10.08, 15:18
                      Aga koniecznie bo właśnie w tym kolejnym odcinku tą pionową bruzdę na czole żem
                      zlokalizowała i Josh zaczął mi się z Nałęczem kojarzyć hihihhi.
    • luczijka Odcinek 4 02.10.08, 12:41
      Odcinek jak odcinek i tak podczas seansu zwracałam uwagę tylko na czoła aktorów
      <lol>. Wszystko przez Aniutę ;P I zaobserwowałam, że większość z nich ma bruzdę
      pomiędzy brwiami a la Nałęcz <lol>. Niektórzy dopiero po zmarszczeniu części
      czołowej, ale jednak... <hihihi>. Może to był klucz w doborze obsady??? ;P ;D
      • aniuta75 Re: Odcinek 4 02.10.08, 12:44
        Oj nie, nie, nie smile. Pionową bruzdę na czole ma mało kto big_grin. I trzeba było
        patrzeć tylko na czółko Josha a nie wszystkich <lol>.
        • luczijka Re: Odcinek 4 02.10.08, 13:30
          Jasne, że nie każdy ma aż tak widoczną jak Nałęcz, ale wbrew pozorom wielu ludzi
          ma taką bruzdę smile Chociażby mój tata ;P

A co do aktorów grających we Fringe, to przyjrzyj się jeszcze raz, a zobaczysz,
          że tam ma co druga osoba <hihihi>. Na przykład ten murzyn co występował kiedyś w
          Lost, albo ojciec Petera (zresztą ten to ma poorane całe czoło ;P) i jeszcze
          kilka innych postaci.

Lub inne przykłady, tym razem z PB: przede wszystkim Linc (od zawsze kojarzy mi
          się z taką właśnie bruzdą tongue_out), Generał, Teoś (ale on ma słabo widoczną) i
          Michael (zwłaszcza jak marszczy brwi, a jak wiadomo robi to często <lol>wink.
          • luczijka Ps. 02.10.08, 13:32
            Kto by pomyślał, że temat bruzdy będzie taki chwytliwy wink
            • galaxian1 Re: Ps. 02.10.08, 13:40
              To juz ogladaja serial tylko dla bruzd na czole !
              To chyba jakas nowa moda i trynd big_grinDD
              • luczijka Re: Ps. 02.10.08, 14:48
                Tego jeszcze nie było, no nie??? <hihihi> Trza jak najszybciej rozpowszechnić
                ten trynd <lol>.
                • lenkaaa odcinek 4 05.10.08, 01:25
                  Dla mnie ten serial to skrzyzowanie Archiwum X i Losta. Tak ogladam, gladam i
                  nie moge sie wciaz zdecydowac czy on mi sie podoba czy nie. Jest OK ale nie super.
                  Najfajniejsze sa te litery zawieszone w przestrzeni z opisem lokalizacji zdarzen big_grin
                  The Mentalist podoba mi sie jednak o wiele bardziej.
                  • agamasia Re: odcinek 4 06.10.08, 14:58
                    Ja zdecydowanie porzucam ten serial, jakoś ciężko mi się ogląda ludzi
                    biegających z ogromnym czopkiem po lesie wink
                    No niestety nie moje klimaty, a 4 odcinek to chyba tylko dla bruzdy na czole
                    Josha obejrzałam big_grin
                    • luczijka Re: odcinek 4 08.10.08, 01:34
                      agamasia napisała:

> Ja zdecydowanie porzucam ten serial, jakoś ciężko mi się ogląda ludzi
                      > biegających z ogromnym czopkiem po lesie wink

Jak przeczytałam o tym czopku, to się przez chwilę zastanawiałam o co chodzi
                      <lol>. Bo już mi dawno wyleciało z głowy to latanie po lesie, o czopku nie
                      wspominając <hihihi>. Oj za dużo seriali oglądam i mi się wszystko zajączkuje ;P
                      ;DDD
                  • luczijka Re: odcinek 4 08.10.08, 01:44
                    lenkaaa napisała:
                    > Tak ogladam, gladam i
                    > nie moge sie wciaz zdecydowac czy on mi sie podoba czy nie. Jest OK ale nie sup
                    > er.

Mam podobnie ;P To serial z tych co obejrzeć nie zaszkodzi, ale nic ponadto ;>
                    Jak to dobrze, że są jeszcze Josh i jego bruzda, bo będę miała motywację, żeby
                    dalej śledzić tą historię <lol>.

> The Mentalist podoba mi sie jednak o wiele bardziej.

Oj zdecydowanie big_grinDD W ogóle Mentalist ma szansę na dłużej zagościć w moim sercu
                    i słyszałam, że na ekranie też <hihihi>. Podobno stacja zamówiła dodatkowe
                    odcinki, a to już podobno duży krok ku zamówieniu pełnego sezonu. Trzymamy więc
                    kciuki! smile
    • aniuta75 Przerwa do 11.11 22.10.08, 18:55
      www.showtv.pl/news_item_1223.htm
      • lenkaaa czy ktos wytrwal przy tym serialu ? 18.12.08, 11:28
        przyznac sie smile Ja wlasnie nadrabiam zaleglosci. Wczoraj obejrzalam odcinki 5 i
        6 ale bez rewelacji. Wciaz czekam na polepszenie jakosci i wciaz nie moge sie
        doczekac...
        • aniuta75 Re: czy ktos wytrwal przy tym serialu ? 18.12.08, 14:40
          Ja oglądam na bieżąco big_grin. I jeżeli będzie drugi sezon to też pewnie pooglądam.
          Może i bez rewelacji ale coś tam się jednak dzieje heheheh.
          • lenkaaa Re: czy ktos wytrwal przy tym serialu ? 20.12.08, 23:00
            Nadrobilam zaleglosci do 10-tego odcinka i powiem, ze zaczelo mnie wciagac.
            Akurat teraz, kiedy trzeba tyle czekac do nastepnego odcinka, ha, ha !!!
            Nareszcie jakas akcja sie zaczela !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka