Dodaj do ulubionych

Negocjacje

15.06.05, 11:20
Witam.
Może sie ktoś podzielić doświadczeniami jak prowadzić negocjacje z bankiem.
Bo po rozmowie z panią z BPH o obniżce marży powiedziała m iże pismo moge
złożyć ale ona je rozpatruje i mi nic nie obniży bo jest w tej chwili i tak
marża promocyjna i nie ma możilwości jej obniżenia. Kredyt 65k.
pozdrawiam
lolper
Obserwuj wątek
    • doradca.ing Re: Negocjacje........ 15.06.05, 12:16
      Proponuję,zmienic bank.
    • luckyc Re: Negocjacje 15.06.05, 13:55
      Nic nie moge poradzic niestety. A mozesz zdradzic co wg nich jest obecnie marza
      promocyjna? Tez mam kredyt w BPH na podobna kwote w CHF i uwazam, ze place za
      wysoka marze. Rowniez bede chciala obnizki ale przy takim podejsciu banku nie
      wyglada to dobrze. Moze pracownik wyzszego szczebla powinien sie dowiedziec o
      takim podejsciu do klienta? Napisz co z tego wyniklo.
      • al9 może byc cięzko 15.06.05, 14:34
        Dyrektor oddziału ma komptetncje obnizenia marzy o ok.0,2% od obowiązującej
        siatki (jaka Ci zaproponowali), dyrektor regionu - kolejne 0,3%
        Mozna tez rozmawiać o prowizji (musi zostać w banku 0,7% - reszte mozna zbić).
        Ale czy Ci sie uda? To zalezy od twojego standingu, wysokości kredytu,
        mozliwości sprzedazy dla Ciebie innych produktów np kart kredytowych. Jeśli nie
        jestes prezydentem miasta albo innym vipem - niewiele wskórasz. BPH ma niezły
        produkt i jest zawalony wnioskami. Pozdrawiam
        al
      • lopler Re: Negocjacje 15.06.05, 18:00
        Jak na moje warunki to marża jest 2,2% - jutro napisze do nich o zmniejszenie
        chociaż o 0,2% i zobaczymy bo prawde powiedziawszy to niechce mi sie jeszcze
        raz zbierać wszystkich papierów i np. do BOŚ-ia zawozić.
        • doradca.multiinvest Re: Negocjacje 15.06.05, 19:04
          A gdybyś przyszedł do nas to miałbyś marżę 1,9% w tym samym banku i około 0,2%
          niższą marżę odsetkową w pierwszym roku a dla małych klientów w następnym roku
          będziemy mieli niespodziankę, poza tym to MY byśmy zawieżli TWÓJ wniosek, nawet
          jakbyś zmienił bank.
          • lopler Re: Negocjacje 20.06.05, 21:41
            Wynegocjowałem zmniejszenie prowizji do 1,5 % bo o zmniejszeniu marży nie chcieli gadać.
            • dariusz.bilski Re: Negocjacje 20.06.05, 22:08
              no cóż czytając powyższe wypowiedzi wielce ubolewam bo:
              po pierwsze ja prowizje na franka daje w standardzie 1,5% a oprocentowanie
              mozna zawsze negocjować. Fakt faktem jest to zalezne od wielu czynników ale jak
              na moje oko to i tak marża 1,9% jest stosunkowo wysoka. A jeżeli kogokolwiek
              interesuja bliższe szczegóły czekam na maila. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka