Dodaj do ulubionych

mam pietra

22.09.05, 15:18
Moze ktos mi pomoze z doswiadczeniai powie ze powinno sie udać
Zdecydowałam sie na kredyt w BPH we frankach biorę 160 tys (9 tys mam wkłądu
własnego) termin zapłaty całości na 30.09 Własciwie mam juz komplet dokumentó
i pozytywna decyzje kredytową, jeszce jutro jadę zawieśc oryginały
pełnomocnictw i wszystko czy jest szansa na podpisanie szybko umowy z bankiem
i przelanie developerowi kasy do 30.09 czy juz powinnam gadac z developerem o
poślizgu (w umowie mam kary za nieterminową spłatę)
Długo trwa załatwianie wszystkiego ja od momentu wypełnienia wniosku
załatwiam to juz 20 dni i mam nadzieje ze to koniec.
Czy termin 30 jest realny prosze dajcie znac
Obserwuj wątek
    • zuzka1975 Re: mam pietra 22.09.05, 15:34
      Help me
    • loooper Powinno się udać 22.09.05, 16:34
      Od pozytywnej decyzji kredytowej do umowy teoretycznie droga jest bardzo krótka.
      Wszystko zależy od szybkości działania banku. Podobno BPH to "najlepszy bank w
      Polsce", więc jest na co liczyć.

Nie wiem tylko jakie w BPHu są procedury.
      Przypuszczam, że (jeśli jesteś już pozytywnie zweryfikowana i są dograne
      dokumanty) trzeba dać ze 2-3 dni pracownikowi banku na zrobienie inspekcji
      nieruchomości (musi podjechać na budowę, zrobić zdjęcia i ocenić czy postęp prac
      jest zgdodny z harmonogramem robót).
      Musi też przygotować umowę na podstawie Twoich danych i ustalonych warunków
      udzielenia kredytu. Do tego weksle (powinni mieć w oddziale), deklaracja
      wekslowa i umowy ubezpieczeniowe - to mają na miejscu. Sam przelew idzie w ciągu
      jednego dnia.

Będzie dobrze - macie jeszcze dobrych kilka dni roboczych.
      Nie ma się co martwić, ale trzeba trzymac rękę na pulsie i trochę bankowców
      pospieszać.
    • czuk1 Re: mam pietra 23.09.05, 07:20
      20 dni na rozpatrzenie wniosku ??????????? I to najlepszy bank. Do tego Klientka
      jeszcze dzis nie wie jak przygoda z kredytem w BPH skńczy się. Przecież jest
      standard w bankach aby w ciągu 24h była decyzja kredytowa. Coś tu nie rozumiem.
      m
      • loooper 24h, standard? Gdzie? 23.09.05, 09:29
        Sama procedura weryfikowania kredytobiorcy w BIK trwa minimum 3 dni - mają tyle
        na przejrzenie bazy i udzielenie odpowiedzi bankowi. Do tego bank musi obejrzeć
        nieruchomość.
        • zuzka1975 Re: 24h, standard? Gdzie? 23.09.05, 10:04
          Dziekuje za słowa pocieszenia. ma nadzieje ze to wszystko dobrze sie skonczy
          bank juz weryfikował budowę i ksiege wieczystą itp itd. Co do terminó mój
          doradca nie obiecywał decyzji w 24 godziny więc sie nie czepiam, weryfikacja od
          momentu złożenia wniosku trwała 5 dni roboczych, potem pozytywna decyzja i
          brakujace dokuementy . Ja jestem lekko szalona bowiem kupiłam mieskzanie we
          Wrocławiu a kredyt załatwiam w BPH w miejscu mieszkania moich rodziców a wiecie
          dlaczego?
          We Wrocłąwiu kredyt 160 tys to zeby nie powiedziec dolna półka tego co ludzie
          pożyczają w moim rodzinnym miescie to naprawdę spore pieniadz (tam metr
          mieszkania kosztuje ok 1000-1200 zł) więc jak poszłam do banku to
          oprocentowanie niższe prowizja tylko 0,5% darmowe przewalutowanie itp itd.I
          choc wkurzam sie na goscia ze wolniej działa niz bym chciała to nie mogę sie
          czepiać ze sie nie stara
          • loooper Jakie oprocentowanie Ci dali? 23.09.05, 15:54
            ... jeśli można wiedzieć?
            • zuzka1975 Re: Jakie oprocentowanie Ci dali? 24.09.05, 22:44
              Oprocentowanie 2,75 w CHF na 30 lat podwyższone do momentu ustanowienia hipoteki o 1%
        • czuk1 Re: 24h, standard? Gdzie? 23.09.05, 20:33
          Prtzejrzyj oferty.
          m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka