Dodaj do ulubionych

trzy miesiące - Millenium

22.09.06, 16:35
Nie wiem co robić. 25 września mijają trzy miesiące od złożenia wniosku w
Millenium. To już jest po prostu śmieszne. Podobno kredyt dostaliśmy dwa
tygodnie temu ale nadal coś muszą przeanalizować i nie możemy podpisać
papierów. Frank jest 3 grosze tańszy niż wtedy, teraz trochę stracimy przez
to ich opóźnienie. Nie wiem czy się z nimi kłócić czy ich prosić... Macie
może jakieś pomysły??
Obserwuj wątek
    • doradca-finansowy Re: trzy miesiące - Millenium 22.09.06, 19:32
      można oczekując na decyzję w millenium sprawdzić co się dzieje w inncyh bankach.
      wybór jest ogromny.
      • jrutowicz85 Re: trzy miesiące - Millenium 22.09.06, 19:51
        co jest takiego atrakcyjnego w tym millenium że tak dużo ludzi narzeka a
        jednocześnie interesują się ich kredytem.może ktoś napisze coś o wbk ponieważ
        nic nie mogę znależć na ich temat może doradcy się wypowiedzą.
        • arfer Re: trzy miesiące - Millenium 22.09.06, 21:11
          W trakcie promocji, przy dość łagodnym sposobie lcizenia zdolności kredytowej
          oferowali całkiem niezłe warunki, przy przeciętnych dochodach niedostępne w
          większości banków. Akceptowali dość kiepskie nieruchomości, łatwo było o
          łączenie celów kredytowych itd, wycena była za darmo.

W tej chwili analiza w Mille trwa 4 dni (analiza, podkreślam), natomiast od
          złożenia wniosku i zlecenia wyceny decyzję dostaje się w ciągu 2 tygodni. Bank
          wprowadził troszeczkę usprawnień, ale od X, od nowej (starej?) promocji czas
          procedowania znów poleci w górkę (tyle, że może już nie tak bardzo).
          • aleks2539 Re: trzy miesiące - Millenium 23.09.06, 07:32
            Wiesz, my nie poszliśmy w ciemno do Millenium.
            Byliśmy w BPH, PKO BP, Ge Money Banku. I w Millenium było najlepiej.
            Ważne jest dla nas też to że mogliśmy dostać kredyt na 35 lat, większość
            kończyła się na trzydziestce... smile W PKO babka nas powaliła.Jak się dowiedziała
            że byliśmy już w Millenium to nawet symulację kredytu zrobiła od niechcenia.
            Mieszkanie na które bierzemy kredyt to nie rudera. Dopiero się buduje.
            Nie wiemco zrobić z tym bankiem. Nie mam już siły chodzić po innych, a temu
            Millenium trzeba dać jakąś nauczkę chociaż w formie braku prowizji.
            • mika7771 Re: trzy miesiące - Millenium 25.09.06, 09:30
              z nimi nie wygrasz, oni uwazaja, że tobie robią łachę, ze dają ci kredyt. Ja
              tak odczułam gdy brałam u nich 130 tys.
    • mariol1 Re: trzy miesiące - Millenium 25.09.06, 09:40
      My czekamy od 31 lipca i na razie cisza. Czy wiadomo ile ma się czasu od
      momentu przyznania kredytu do podpisania papierów? Czy jest jakiś limit czy
      może oni umawiają się na konkretny dzień w celu podpisania papierów?
      Mary
      • mika7771 Re: trzy miesiące - Millenium 25.09.06, 09:55
        Ja mam w mille, i wiem, że decyzja kredytowa jest ważna 3 miesiące, ale zależy
        na jaki czas jesteś umówiona z właścicielem mieszkania.
        Dla mnie to dziwne, bo na decyzje w mille czekałam 2,5 tyg.( to było w lutym
        2006 t.), i po dostarczeniu wszystkich papierów tydzień i przelewali kasę. Tak
        długie terminy można tłumaczyć przerwą wakacyjną.
    • navigator007 Re: trzy miesiące - Millenium 25.09.06, 10:27
      hejsmile
      bardzoi proszę o opinie innych osób, które dostali lub czekają na decyzje w
      sprawie kreduty w Millenium.
      zadtanawiam się również nad tym bankiem.
      pozdr
      • zygarek Re: trzy miesiące - Millenium 10.10.06, 16:47
        navigator007 napisała:

> hejsmile
        > bardzoi proszę o opinie innych osób, które dostali lub czekają na decyzje w
        > sprawie kreduty w Millenium.
        > zadtanawiam się również nad tym bankiem.
        > pozdr

Ja czekalem na decyzje chyba 5 dni od zlozenia papierow..
        • arfer Re: trzy miesiące - Millenium 10.10.06, 16:52
          Tyle, że zapewne niedawno składałeś wniosek - owe strasznie długie terminy na
          ogół dotyczą wnisków z V, VI, VII składanych wg warunków poprzedniej promocji
          lub przed rekomendacją S.

W tej chwili Mille procesuje wnioski dość szybko.

• zygarek Re: trzy miesiące - Millenium 10.10.06, 18:28
            arfer napisał:

> Tyle, że zapewne niedawno składałeś wniosek - owe strasznie długie terminy na
            > ogół dotyczą wnisków z V, VI, VII składanych wg warunków poprzedniej promocji
            > lub przed rekomendacją S.
            >
            > W tej chwili Mille procesuje wnioski dość szybko.
            >

Sie zgadza wniosek zlozylem 4 pazdziernika, a zeby bylo smiesznej w BGZ, w ktorym reklamuja sie, ze maja super szybkie decyzje, czekam juz chyba 3 tygodnie hehe i zadaja dziesiatki przedziwnych pytan.... Ale ich oferta w porownaniu z millenium wydaje sie byc wiele lepsza, bo w sumie raty takie same, za to splata w 360, a nie 420 ratach.. Ogolny koszt kredytu jakies 80.000 z hakiem, co wyglada ladnie przy ponad 110.000 w millenium.
    • nowak-jarek Re: trzy miesiące - Millenium 10.10.06, 21:02
      a ja porpostu polecałbym zrobic to przez jakiegoś doradce który, bedzie sam dbał
      o to, żeby klient był zadowolony, i to on bedzie wydzwanialdo analityka, do
      banku co z wnioskiem itd...
      Polecam.
      Jarek Nowak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka