Dodaj do ulubionych

Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!???

26.07.07, 11:35
Witam,
razem z narzeczonym chcemy zaciągnąć kredyt w kwocie ok. 300tyś na zakup
nowego mieszkania od developera (cena mieszkania to ok. 311tyś.). Który bank
wybrać? Oboje pracujemy i razem osiągamy dochody w wysokości 4.700zł netto,
przy czym chciałabym zaznaczyc że narzeczony nie ma uregulowanej sytuacji
wojskowej (w październiku kończy studia)... Który bank doradzacie???

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aga2111 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 11:41
      Chyba z powodu wojska wybór będzie mały. Trzymajcie się z dala od millenium i
      mbanku. Lubią robić problemy, wszystko długo trwa. Tylko nerwy przez nich można
      stracić.
    • bernadeta27 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 11:44
      Witam serdecznie.
      Prosze o kontakt.Postaram się pomóc.
      Bernadeta Luberda
      b.luberda@mcl.com.pl
    • gabiinek Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 12:54
      hmmmm to może choć ktos miał podobny problem i podpowie który Bank robił
      najmniejsze problemy?????
      • doradcakredytowofinansowy Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 13:58
        Przeliczyłam Państwa zdolność w bankach, które nie stawiają ograniczeń dla
        kredytobiorców w kwestii służby wojskowej. Chętnie pomogę wybrać
        najkorzystniejszą ofertę. Proszę o kontakt na maila.
        • aga2111 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 14:23
          doradcokredytowofinansowy może napisz na forum jakie banki nie stawiają
          ograniczeń. Na pewno wiele osób skorzysta z takiej informacji, a po to właśnie
          jest forum wink
          • doradcakredytowofinansowy Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 14:32
            aga2111 napisała:

> doradcokredytowofinansowy może napisz na forum jakie banki nie stawiają
            > ograniczeń. Na pewno wiele osób skorzysta z takiej informacji, a po to właśnie
            > jest forum wink

Proszę uprzejmie. np. GE czy też Santander+poręczyciel ( do czasu przejścia
            kredytobiorcy do rezerwy)
            • leonidas07 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 14:39
              dodajmy do tej wyliczanki dom bank
              • gabiinek Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 14:48
                no wreszcie jakies konkretne banki się pojawiło - w sumie chyba o to tutaj
                chodzi prawda???!!!
                • aga2111 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 16:31
                  Konkretne banki to też te podane przeze mnie. Udzielają kredytu osobom bez
                  uregulowanego wojska. Można próbować, tylko ostrzegam przed ich procedurami...
                  • witek_dll Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 27.07.07, 19:23
                    mój bratanek brał kredyt w dom banku i z tego co opowiadał to raczej przejrzyste
                    mają procedury
                    • www.informatorkredytowy.pl Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 27.07.07, 21:28
                      witek_dll napisał:

> mój bratanek brał kredyt w dom banku i z tego co opowiadał to raczej przejrzyst
                      > e
                      > mają procedury

Proceduty tak, tylko z kosztami niezawsze u nich najlepiej.
      • marekficek Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 21:25
        Proponuje MultiBank - dosc szybki proces analizy ,dobre warunki cenowe oraz
        mozliwosc negocjacji marzy i prowizji (nie tylko teoretyczna smile )
        Jesli posiadasz zdolnosc kredytową, nie masz nieciekawej historii w BIKu, a
        nieruchomosc przedstawia realna wartosc, oraz spełniasz wszystkie wymagania
        przedstawione przez bank ( czyli jak w kazdym banku) to wybór naprawde dobry.
        Powodzenia
    • ewa.orchowska-expander Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 19:50
      zarówno mBank (również Multiban) jak i bank Millennium wymagają kaucji w
      przypadku nieuregolowanej służby wojskowej, kaucja wymagana jest do czasu
      uregulowania wojska; procedury nie są skomplikowane, a raczej standardowe i nie
      należy się jakoś specjalnie obawiać; Santander Consumer Bank może zażądać
      kaucji lub poręczyciela, chyba, że klient ma wyższe wykształcenie i 30% wkładu
      własnego; GE Money Bank nie wymaga żadnych dodatkowych zabezpieczeń ani kaucji
      w przypadku nieuregulowanego wojska; podobnie PKO BP jeśli jest dwoje
      kredytobiorców i oboje przystępują do kredytu z dochodami;

pozdrawiam
      ewa orchowska-frątczak
      • aga2111 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 26.07.07, 20:36
        No pewnie, wszystkie banki mają standardowe procedury...tylko później się
        okazuje, że cały czas żądają dodatkowych dokumentów. Przez to opóźnia się proces
        przyznania kredytu...
        A kiedy w końcu wyda decyzje, okazuje się, że nie chce nam dać tyle, ile warta
        jest nieruchomość wink

Pewnie nie każdemu się tak trafia, ale akurat w przypadku tych dwóch banków złe
        opinie zbyt często się powtarzają....
        • witek_dll Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 27.07.07, 20:28
          dlatego sugeruję unikać banków, które nie dają promesy
        • wasyl48 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 29.07.07, 20:08
          zeby tego uniknac proponuje dombank, dalecy sa od stwarzania tego typu problemow
          • materysa Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 22.08.07, 09:46
            ale chyba drodzy??
    • gabiinek Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 27.07.07, 09:39
      hmmm, wczoraj bylismy na spotkaniu z doradcą kredytowym odnośnie wspomnianego
      kredytu... a więc "Pani doradca" doradziła nam GE Money Bank... oprocentowanie
      ok 3,50%... przy niskim wkladzie własnym, no i nieuregulowanej słuzbie
      wojskowej... w zanadrzu mamy jeszcze żyranta - zobaczymy jak to będzie...
      pytanko moje dotyczy wspomnianego Banku - czy ktos brał juz w nim kredyt no i
      oczywiście jak układała się współpraca????
    • wioskowy4 Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 27.07.07, 11:12
      w dombanku ci w ksiazeczki wojskowe nie patrzawink. jeden z liberalniejszych
      bankow jesli chodzi o te kwestie, a rowniez finansowe. polecam, u nich kredyty
      sa szybkie i korzystnie oprocentowane
    • nowa_kasia Re: Jaki bank przy kredycie 300tyś.!!!??? 02.08.07, 00:22
      Nie polecam Millenium - nie ze wzgledu na oferte, ale generalnie wspolprace z
      bankiem: wzielam tam kredyt, musialam zalozyc konto i wspolpraca z nimi to
      droga przez meke: naliczaja oplaty, z ktorych mielismy byc zwolnieni, po
      intrwencji doradca mowi: oczywiscie anulujemy te oplaty i dalej nic sie nie
      dzieje... Do oddzialu nie da sie dodzwonic, bo numery oddzialow sa zastrzezone,
      a mam tylko numer doradcy - jakby odszedl z pracy to zero kontaktu, tylko
      infolinia. Chcielismy zminic doradce uslyszalam: no nie wiem, ta pani moze sie
      obrazic...
      • annagonczar GE Money 02.08.07, 07:38
        witam,
        GE Money nie polecam. dlaczego? zawalili wszystkie terminy (czekaliśmy na
        decyzje 34 dni, a teraz na umowę 2 tygodnie i zrezygnowaliśmy, bo mamy inny
        bank), a mieliśmy komplet dokumentów; bardzo sztywne zasady, spread raczej
        wysoki, a po wydaniu decyzji okazało sie, ze jest prowizja (chociaż miało nie
        być), ubezpieczenie od utraty pracy i ubezpieczenie na życie, chociaż pytaliśmy
        o dodatkowe ubezpieczenia i takowych nie było. ofertę ostatnio mieli
        rzeczywiście spoko - dostaliśmy 3,1 w CHF, ale sie decydujemy na inny bank,
        Nordea, bo jest przyjazny i szybki (decyzja w dwa dni), ale nie wiem, jak mają
        ze służbą wojskową. GE Money - Kraków.
        • klemens53 Re: GE Money 02.02.08, 16:01
          annagonczar napisała:

> witam,
          > GE Money nie polecam. dlaczego? zawalili wszystkie terminy (czekaliśmy na
          > decyzje 34 dni, a teraz na umowę 2 tygodnie i zrezygnowaliśmy, bo mamy inny
          > bank), a mieliśmy komplet dokumentów; bardzo sztywne zasady, spread raczej
          > wysoki, a po wydaniu decyzji okazało sie, ze jest prowizja (chociaż miało nie
          > być), ubezpieczenie od utraty pracy i ubezpieczenie na życie, chociaż pytaliśmy
          > o dodatkowe ubezpieczenia i takowych nie było. ofertę ostatnio mieli
          > rzeczywiście spoko - dostaliśmy 3,1 w CHF, ale sie decydujemy na inny bank,
          > Nordea, bo jest przyjazny i szybki (decyzja w dwa dni), ale nie wiem, jak mają
          > ze służbą wojskową. GE Money - Kraków.

spread? a cóż to takiego jeśli można wiedziec??
          • misia12347 Re: GE Money 02.02.08, 16:22
            Nie jestem ekspertem, ale spread występuje w kredytach pożyczanych w
            walucie. Tak jak w kantorze inaczej liczy się kurs waluty, kiedy
            kupujesz (jest wyższy) i kiedy sprzedajesz (niższy). I ten dodatek
            banku, do obecnego kursu waluty, po którym przeliczają Ci ile masz
            zapłacić w złotówkach, to jest ten spread. Mam nadzieję, ze nic nie
            pomieszałam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka