idyla 29.04.10, 09:35 Wyjezdzamy w wakacje do chorwacji ,pies jedzie z nami.Moze ktos ma jakies cenne rady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idyla Re: Wakacje 29.04.10, 09:37 Dodam ze ma paszport,chip,wszystkie wazne szczypienia. Odpowiedz Link
paulaop Re: Wakacje 29.04.10, 20:26 idyla napisała: > Dodam ze ma paszport,chip,wszystkie wazne szczypienia. dowiedz sie jakie szczepienia wymagane sa aby pies mogl przebywac w danym kraju. Czy przypadkiem nie musi najpierw przejsc kwarantanny.Jakie sa zasady przewozenia itd. Ja bym mojego kołtunka np do luku nie dala za zadne skarby. Odpowiedz Link
idyla Re: Wakacje 30.04.10, 12:58 To dobrze, bo nie wyobrazam sobie zebym miala psinke zostawic nawet pod opieka rodziny,jedzie z nami. Odpowiedz Link
idyla Re: Wakacje 09.05.10, 10:36 Wczoraj jechalam z mala na dzialke oddalona odemnie o 15km W samochodzie mala zaczela piszczec i tak cala droge.Po wyjsciu byla zdenerwowana i szczekala na wszystko.Jak moge ja uspokoic aby zniosla dobrze jazde samochodem.Moze sa jakies leki na chorobe lokomocyjna . Odpowiedz Link
mamazuzinki Re: Wakacje 09.05.10, 14:01 Miałam pytać o to samo:)Teraz w drodze na mazury Cheri zwymiotowała i myślę że to była choroba lokomocyjna.Dzieci zaćpane aviomarinem nie miały sensacji a o psiaku nie pomyślałam. Odpowiedz Link
tenshii Re: Wakacje 09.05.10, 14:37 Nie karmić przed podróżą około 12h Można podać aviomarin dostosowany do wagi psa. Aviomarin chroni przed wymiotami i lekko otumania więc pies głównie śpi Odpowiedz Link
idyla Re: Wakacje 09.05.10, 17:40 A jadac 1200km to powinnan te aviomarin podac tez w czasie jazdy? Jak dlugo trzyma aviomarin u psa 6kg Odpowiedz Link
rianka Re: Wakacje 09.05.10, 17:46 Problemy u pieska w trakcie jazdy samochodem są wynikiem niedojrzałości zmysłu równowagi. Z czasem, gdy piesek regularnie jeździ samochodem, ten problem się zmniejsza a z czasem nawet znika. Nie karm jejpiesia na minimum 6 godzin przed jazdą. W lecznicach dla zwierząt są dostępne pierwsze, zarejestrowane specjalnie dla psów tabletki przeciwwymiotne - Cerenia. Przepisuje je i ustala dawkę weterynarz. Odpowiedz Link
giciag Re: Wakacje 09.05.10, 18:19 Witam mile panie ,wlasnie takiego tematu szukam.Mam psa shih 9m-cy i tez nie lupi podrozy autem.Poczytam uwaznie wszystkie rady. Odpowiedz Link
giciag Re: Wakacje 23.07.10, 11:09 Wyjezdzamy na wakacje -nareszcie-napisze jak wrocimy.Opowiem jak maly zniosl podroz.A tymczasem pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Odpowiedz Link
giciag Re: Wakacje 14.08.10, 11:08 Witajcie my juz z powrotem.Wyjazd do Chorwacjii udany ,pies bez problemow.Fakt ze wiekszosc czasu spedzal w domku bo bylo zbyt cieplo na spacerki wychodzilismy poznym wieczorem,nawet na tarasie ktory mielismy nie chcial siedziec w dzien a w nocy spal wlasnie na tarasie. Odpowiedz Link
shih-an Re: Wakacje 14.08.10, 22:37 Witaj! A u nas - w zależności od regionu. W jednych miejscach powodzie, w innych częściach kraju upały i susze. Tak czy siak nasze psiaki też łatwych wakacji nie miały... Jak wrażenia? Nurkowaliście? Odpowiedz Link
giciag Re: Wakacje 16.08.10, 11:05 Tak to straszne co sie dzieje,szkoda zwierzat.Wrazenia super,plywanie tak nurkowanie to tylko dzieci. Odpowiedz Link