Dodaj do ulubionych

co zrobic????

16.02.11, 14:37
suzi od tygodnia nauczyla sie wskakiwac na krzesko a potem na stol i to tylko w porze posilkow jak stoi sniadanie , obiad lub kolacja i nikogo nie ma w pomieszczeniu..... zjada po trochu z kazdego taleza bo to widac..... nie dajemy jej nic podczas jedzenia nawet jak prosi tak jak radzilyscie, wiec wymyslila sobie inna opcje sprobowania tego co jemy .... nie chce jej dawac klapsow bo wiem ze to nic nie pomoze dlatego zwracam sie do was przez ten czas jak ja zobaczylam to mowilam glosno SUZI!!!!!!! nie wolno !!!!! moze macie inne propozycja???? pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • agatek28 Re: co zrobic???? 16.02.11, 16:59
      Całkiem jak mój Gustaw;) Odkąd nauczył się wskakiwać na kanapę to jest po kolei: kanapa,ława i parapet i obserwacja przez okno. Podejrzewam , że gdyby było coś do zjedzenia to tez by się nie oparł. Ja też podnoszę głos ale nic to nie daje. Niestety nie mam pomysłu na to...jedyne co mogłam to zdjąć kwiatki...bo nie przeszkadzało mu zupełnie, że tam stały. Tak więc chętnie posłucham pomysłów....Pozdrawiam.
      • an3czka2 Re: co zrobic???? 16.02.11, 18:42
        Moja metoda to zasuwanie krzeseł przy stole, prosta metoda i skuteczna. Nic innego nie wymyślimy chyba, ewentualnie kara w formie zamknięcia samej(samego) w pokoju na 3 min. za złe zachowanie. pozdrawiam
        ps: to po prostu małe złodziejki, lilka kradnie co popadnie, skarpetki, kapcie itd i o dziwo robi to od niedawna, nie niszczy tych rzeczy ale walczę z tym.
        • rybki1990 Re: co zrobic???? 16.02.11, 18:58
          oj male zlodziejaszki napewno:) suzi tez skarpetki, pluszaki itp:) no bede oduczac tak jak napisalas aniu:) pozdrawiam:):)
          • ilona_p21 Re: co zrobic???? 16.02.11, 20:30
            moje smyki tak samo. tylko kapcie zostawie, to od razu w pysk. jak nie wiem gdzie są to od razu kieruje się do ich lóżeczka bo wiadomo gdzie się zapodziały. i mają manie, wchodzenia za kimś do łazienki. tylko drzwi uchylę i już się pakują. małe podglądacze:)
            • an3czka2 Re: co zrobic???? 16.02.11, 22:51
              Nasza potrafi podczas kąpieli naszej, leżeć pod kabiną:)i czekać na chwilę jak zacznę balsam nakładać i bierze się za zlizywanie:). Uwielbia zapach kosmetyków, no ,,kobietka" całą gębą.
    • marika1413 Re: co zrobic???? 17.02.11, 00:55
      Oczywiście trudno by było tego nie przerobić chyba wszystkie pieski są ciekawe świata . Ja skutecznie oduczałam tak jak radzi koleżanka zasuwałam krzesła a na ławie zastawiałam pułapki.
      Od rzucanie w pieska kłębkiem gazet do rzucania pod lawę z znienacka pękiem kluczy były i wymyślne tekturowe zapatki przymocowane do talerza które ,,biły po nosku" Słowem wszystko żeby pieska przestraszyć a nie zrobić mu krzywdy . Zostawiałam pieska w pomieszczeniu samego po czym zanim nabroił szybko wchodziłam i nagradzałam jaki to był grzeczny Szybko skojarzyły wskakiwanie na lawę z czymś nie przyjemnym.A czekanie koło ławy ze smakołykiem w miseczce .
      Powodzenia
      • annrez Re: co zrobic???? 17.02.11, 07:49
        moj psiunek tez wlazi za nami do lazienki , pilmuje kapieli i oblizuje potem nasze mokre nogi . I tez znajduje przerozne rzeczy w jego legowisku, ostatnio sweterek corki,
        • rybki1990 Re: co zrobic???? 17.02.11, 08:55
          suzi to za mna po calym domu chodzi na krok nie odstepuje:) ja do kuchni ona za mną i tak caly czas:) jak wychodze z sypialni i nieraz przez przypadek ja zamkne to tak piszczy , szczeka i drapie w drzwi zeby tylko sama w pokoju nie zostac:) na krok mnie nie odstepuje:) na spacerze to inna sprawa:) jak tylko kogos widzi to od razu do obcych:) pani juz sie nie liczy:) dziekuje za odpowiedzi na moje po wyzsza prosbe :) pozdrawiam:) Patrycja:)
          • agatek28 Re: co zrobic???? 17.02.11, 17:18
            A ja tylko dodam, że to wszystko co pisałyście idealnie pasuje i do mojego urwisa;) Pozdrawiam.
    • vand123 Re: co zrobic???? 22.02.11, 12:03
      nie wiem, moze zle to interpretuje, a moze dobrze.
      w Waszych wypowiedziach az nadto dominuje zauroczenie Waszych pupilkow i dobrze. lecz zapominacie o waznej sprawie - Wasz pupilek jest PSEM! i tak nalezy go postrzegac.
      Sadze ze problem polega na rozzuchwaleniu psa.dlaczego ? ano dlatego ze to on jest szefem w domu.oczywiscie w jego mniemaniu.
      dlaczego?
      zjadanie czy tez probowanie jedzenia ktore bedzie spozywac JEGO stado.
      to Wy jako pierwsi powinniscie zjesc, a potem karmic psa.pies musi widziec jak jecie. absolutnie nie wolno go karmic podczas Waszego posilku.
      mala rada, troche drastyczna, ale moze byc skuteczna.
      dajcie mu w JEGO misce przysmak, ale nie pozwolcie jesc.postawcie miske pomiedzy swoimi nogami i pilnujcie zeby sie do niej nie zblizyl.pilnujcie Waszej strefy.
      podobna sytuacja jest gdy sie kapiecie.
      Wasz pies, dba o swoje stado.dba o wasza czystosc.zlizuje z Waszej " siersci " ;) wode, aby zapewnic Was komfort.
      oczywiscie z dnia na dzien nie oduczycie ich tego, ale zacznijcie od pokazania psu ze to Wy jestescie Panami swojego stada.
      jak to zrobic?
      coz kazdy psiak zachowuje sie inaczej, do kazdego nalezy podchodzic indywidualnie, ale szukajac w zasobach internetu.
      wpisujac w wyszukiwarke " behawiorystyka psow " lub " szkolenie psow " na pewno znajdziecie porady na wiekszosc Naszych problemow.
      kluczem do sukcesu beda : SYSTEMATYCZNOSC, WYTRWALOSC, ASERTYWNOSC.
      Pozdrawiam i zycze milych chwil z Waszymi psiakami
      • vand123 Re: co zrobic???? 22.02.11, 12:17
        www.psy24.pl/1315-Ludzkie-wartosci-a-swiat-okiem-psa.html
        warto poczytac
      • an3czka2 Re: co zrobic???? 23.02.11, 09:54
        Dziękujemy za dobre rady, ale to większość z nas wie że to psy:) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka