danonek81 25.10.11, 23:04 Co jaki czas kąpiecie swoje maluszki???Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maby-baby Re: Kąpiel 25.10.11, 23:06 Z kąpielą jest różnie. Ja mam dwie sunie i kapię je raz w miesiącu, ale nie mają się gdzie za bardzo pobrudzić :) Odpowiedz Link
zawsze-magda27 Re: Kąpiel 25.10.11, 23:08 Ja kąpie raz na 3 tygodnie lub raz na miesiąc. To zależy od potrzeby, jeśli piesek ma długi włos to szybciej się brudzi, wtedy kąpie go częściej, a gdy obcinam go na krótko to nie ma potrzeby, żeby często go kąpać. Oczywiście łapki lub koło brzuszka przemywam mu częściej. Odpowiedz Link
maria0511 Re: Kąpiel 25.10.11, 23:51 Ja kąpię na ogół raz w miesiącu jak jest po deszczu i wraca z spaceru obłocona to idzie zaraz pod prysznic czasem po każdym spacerze myję łapki i podwozie ona to nawet lubi szczególnie suszenie suszarką wtedy śpi. pozdrawiam M.M. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Kąpiel 26.10.11, 11:53 Kochana pieska się kąpie jak jest brudny. Czasem trzeba i dwa razy w tygodniu jak się ubrudzi:). Przy normalnej pogodzie częściej jak raz w tygodniu nie trzeba. Moja szaleje z psami więc często musi być kąpana:), raz w tygodniu musi się wymoczyć:). Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
agatek28 Re: Kąpiel 26.10.11, 14:48 Mój raz w miesiącu lub jak się tak doprawi że już inaczej jak tylko kapielą się tego brudu nie pozbędzie;) Ale ogólnie jak jest w miare czysty...to wtedy gdy zaczynam go ''czuć''...a to trwa...one nie są śmierduszkami!!Pozdrówka;) Odpowiedz Link
adinka11 Re: Kąpiel 26.10.11, 16:19 Ja maluchy kąpię w miarę często, po pierwsze dlatego, że jest ich dwoje i każdy spacer oznacza tarzanie się wszędzie gdzie się da (oczywiście podczas zabawy) a po drugie dlatego, że nie potrafię im odmówić spania ze mną w łóżku :) dlatego też raz w tygodniu kąpiel musi być, a tak to przemywamy pod prysznicem łapcie i brzuszki. Odpowiedz Link
adinka11 Re: Kąpiel 26.10.11, 16:27 A tak naprawdę to sama bedziesz widziała kiedy kąpiel jest już potrzebna, wszytsko zależy od psiaczka :) Odpowiedz Link
kami_aicha Re: Kąpiel 16.03.12, 12:51 ja, kąpię moją aichę raz w miesiącu, pomimo że śpi na mojej poduszce i ma długi włos to uważam że za częste kąpiele nie służą skórze i włosom... oczywiście jak jest błoto, to myję łapki po spacerze, np wieczorem, ale to tylko łapki i samą ciepłą wodą bez szamponu... Odpowiedz Link
megg_mb Re: Kąpiel 26.10.11, 20:45 Maylo kąpany jest raz w tygodniu ale to dlatego, że podwozie ma białe. Łapki płynem "Over Zoo" zawsze po spacerku ale ja mieszkam na Żuławach, a tu nawet jak nie pada to jest błotko....rzeczywiście sama zauważysz czy już jest konieczność kąpania. Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link
iwona.jg Re: Kąpiel 08.02.12, 07:51 Figiel kapany jest za każdym razem, gdy jest taka potrzeba ;) Średnio wypada to raz na 2 tygodnie, deszczową jesienią bywało tak,że kapiel była co drugi dzień, a "podmywanie" po każdym spacerku. Odpowiedz Link
redudek Re: Kąpiel 14.05.12, 09:41 Bobiego kąpię raz w tyg w sobotę, biega po podwórku (mam własne)ugania się za kotką i po tygodniu to już mus trzeba go wykapać :) Odpowiedz Link