09.08.12, 13:29
Mam Shit Tzu od ponad roku. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Wczoraj byłam z nim u fryzjera, w taką pogode było mu trochę gorąco. Efekt jest świetny, ale..... fryzjerka chyba za bardzo się postarała i wygoliła mu włosy w okolicy odbytnicy. Teraz biedny męczy się bo go tam chyba piecze, ma podrażnione a ja niemoge nic zrobić. Niewiem czy mogę zastosować mu maści jakie są przeznaczone dla ludzi. Proszę o radę miłośników tych ślicznych psów co mogę w tej sytuacji zrobić. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • adinka11 Re: Witam 09.08.12, 15:43
      Jak na moje oko to po prostu wloski mu się powbijały i to go kłuje. Spróbuj pod bieżącą wodę pupkę przemyć kilka razy delikatnie może się poobsuwają i nie będą już kłuć. Maści dla ludzi bym nie stosowała na własną rękę, ew. po konsultacji z doktorkiem.
      • adzikkkkk Re: Witam 09.08.12, 20:27
        A jak to zauważyłaś, że coś nie tak?

Moja jedna sunia zawsze się kręci po strzyżeniu i usiłuję gryźć w tylek i zawsze wtedy ma zapchane gruczoły okołodbytowe. Po każdym strzyżeniu tak ma. Spróbuj pouciskać palcem wskazującym i kciukiek okolice odbytu i zobacz czy wyleci taka śmierdząca żółtobrązowa wydzielina. Jak nie chcesz sama to każdy wet to zrobi.

pozdrawiam

Ada:)
    • dejah3 Re: Witam 11.08.12, 12:58
      Byłam z nim u wet i jednak powodem były gruczoły odbytowe. Nazbierały mu się przez 2 dni bo po strzyżeniu nie chciał kupy robić. Już doktor zaaplikował mu maści i dostał nawet antybiotyki w formie zastrzyków. Teraz całymi dniami śpi i je, a nawet i niekiedy jeść nie chce. Ale jestem dobrej myśli bo już jest coraz lepiej.

Pozdrawiam:)
      • adzikkkkk Re: Witam 11.08.12, 13:20
        No tak właśnie myślałam bo moja Miśka ma tak samo, tylko, że ja sama jej wyciskam te gruczoły, co jest średnio przyjemne:) U mnie powtarza się to po każdym strzyżeniu. Jeszcze kilka dni może się Twój piesek kręcić, ale po około 3 dniach przechodzi zupełnie.

Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka