Dodaj do ulubionych

problem z oczkami :/

02.10.12, 22:18
Od pewnego czasu, chociaż dość często przemywam mojemu maleństwu oczka, zachodzi na nie taka śluzowata błonka. Wydaje mi się że psiakowi to nie przeszkadza, ale ja na to patrzeć nie mogę... byłam u zaufanego weta i dostałam krople do oczu na receptę (Betadrin) i stosujemy już kilka dni ale jakoś efektów nie widzę :/ miał ktoś podobny problem? może jakieś rady co zrobić żeby się tego pozbyć...?
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: problem z oczkami :/ 03.10.12, 16:00
      Kami kochanie z oczkami nie ma żartów, czeka cię wizyta u okulisty lub na prawdę dobrego weta. Ja bym nie czekała. Ania.
      • kami_aicha Re: problem z oczkami :/ 03.10.12, 22:22
        a jest "psi okulista"??? narazie zakraplam oczka, nie wiem, może zamiast raz dziennie po 1 kropelce powinnam jak w ulotce pisze, 2x dziennie?? tylko nie wiem, bo wet kazał raz, a krople są dla ludzi, a dla dzieci pisze 2x dziennie... może częstrze stosowanie sprawiłoby, że w końcu byłyby jakieś efekty???
    • marta13sar Re: problem z oczkami :/ 04.10.12, 11:45
      Witaj.
      Moja Amberka miała straszne zacieki (bardzo łazawiła) i też pojawiała się ta błonka, pomimo bardzo szczegółowego dbania o higienę oczek. Moja stała dr. wet. stwierdziła , ze taka jej uroda. Kiedyś byłam u innego weta (z kotem mojej teściowej) i zapytałam się co może być przyczyną łzawienia, powiedział, że musi zobaczyć psa. Jak zobaczył, posprawdzał, to stwierdził grudkowe zapalenie 3 powieki. Przepisał gentamicine w kroplach do oczu i łzawienie przeszło i oczy się polepszyły. Teraz powtórzyliśmy kurację, ponieważ był nawrót i teraz jest super, ale lekarz stwierdził, że jak znowu powróci, to trzeba będzie jednak zrobić zabieg (i znowu narkoza-której bardzo się boję). Na razie Amer czyściutka, śliczniutka, zacieków brak. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie to jakaś błachostka.
      Pozdrawiam z Amber
      • kami_aicha Re: problem z oczkami :/ 05.10.12, 22:07
        mam nadzieję że u nas obędzie się bez zabiegów bo ledwo przeżyłam kilka godzin w gabinecie kiedy Aicha miała sterylizację, a mi z nerwów prawe serce pękło... w tygodniu idę na kolejne szczepienie, to jeszcze raz podpytam naszą wet o te oczka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka