Dodaj do ulubionych

Przepuklina

21.04.13, 19:36
Witam mój śliczny MiniFix ma 4,5 miesiąca. Około 4tyg. temu zauważyłam u niego malutki guziczek na brzuchu czyli przepuklinę. Czy uważacie, że powinnam oddać psiaka do usuniecia przepukliny czy póki co obserwować co sie zieje.
Obserwuj wątek
    • 9czarna Re: Przepuklina 21.04.13, 19:48
      Najlepiej zeby przepukline zobaczył weterynarz, bo jesli jest dosc duza to konieczny bedzie zabieg.
      • nikjar Re: Przepuklina 21.04.13, 22:06
        wiesz co my jesteśmy 9dni po zabiegu ,z tym,że u nas była ona bardzo duża,wielkością przypominała śliwke węgierke i to nie taką małą,dlatego zabieg był konieczny i nie było na co czekać ponieważ strach był by jelita nie wpadły..... , zabieg przeszedł bez komplikacji ale nerwy które nam towarzyszyły były ogromne,dlatego najlepiej by to weterynarz ocenił.mieszka kolo mnie york i im inny weterynarz niż mój powiedział,że przepuklina jest tak mała by się wstrzymać,bo może akurat rozejdzie się po kościach,tak wię różnie to bywa:)
        • adinka11 Re: Przepuklina 22.04.13, 08:29
          Hej! Mój mały ma przepuklinę pod obserwacja weterynarzy odkąd została zauważona. Jest mała więc powiedzieli żeby z usunięciem jej czekać gdyby się przypadkiem powiększyła. Jednak mój Lucky ma już 3 latka (skończy na początku maja) i nie zapowiada się aby usuniecie tej przepukliny było kiedykolwiek konieczne. Nie powiększa się, mały już dawno nie rośnie więc chyba się obejdzie bez zabiegu. Nie ma co panikować tylko niech obejrzą może dwaj weterynarze aby mieć pewność :)

Pozdrawiamy
          • an3czka2 Re: Przepuklina 22.04.13, 11:35
            Ja Lilę oddałam na stół usunąć przepuklinę, ale w sumie dlatego że była kryta. Mogła by zaszkodzić małej w ciąży. Zasada jest taka że jak malutka jest , to można obserwować i nic nie ciąć, ale w przypadku powiększenia sie usunąć. Zabieg jest bezpieczny i goi się szybko:). Lila po dwóch dniach szalała po fotelach:).
            Pozdrawiam Ania
            • chloe223 Re: Przepuklina 26.04.13, 11:00
              Bardzo dziekuje za odpowiedzi, pòki co nie panikuje, tak mi zalecił weterynarz:) przepuklina jest narazie mała muszę ja obserwować. Pozdrawiam Gośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka