Dodaj do ulubionych

Oster - ostrza

02.08.13, 20:34
Planuje zakup maszynki do strzyżenia psa marki Oster z ostrzem w rozmiarze F(3,2 mm). Mam jednak wątpliwości czy można strzyc psa maszynką wyposażoną w "gołe" ostrze bez nasadki grzebieniowej, czy po strzyżeniu włos nie będzie za krótki. Do tej pory używałam maszynki z Lidla, w której było 6 różnych nasadek grzebieniowych i nie wyobrażam sobie strzyżenia psa bez nasadek.
Przeglądając oferty internetowych sklepów nigdzie nie spotkałam informacji o nasadkach grzebieniowych dla ostrzy Oster, dlatego prosiłabym o rady osoby, które doświadczyły już użytkowania tej maszynki.
Obserwuj wątek
    • 9czarna Re: Oster - ostrza 03.08.13, 11:26
      Ja kuplam miesiac temu maszynke firmy Wahl ma cztery nasadki najdluzsza ma 25mm i tą obcinam psiaki nie sa wygolone,a takie fajne puchate bo takie wygolone shih tzu mi sie nie podobaja.
      • an3czka2 Re: Oster - ostrza 03.08.13, 13:54
        Czarna super, a jaki koszt jest takiem maszynki?. Zastanawiam się czy sobie nie kupić tylko do pocinania od czasu do czasu. Całkowite ścinanie pozostawiam fachowcom, czyli mojej ulubionej P.Alicji:), ale do pocięcia też mogła bym mieć coś w domu.
        Pozdrawiam Ania.
        • 9czarna Re: Oster - ostrza 03.08.13, 16:23
          Aniu ja za maszynke z firmy Wahl zaplacilam 195zl w walizeczce jest jeszcze grzebien,zwykle nozyczki,olejek do smarowania ostrzy.4nakladki(3mm,10mm,13,i 25mm) kupilam ją ze wzgledu na ostatnia nakladke ta 2,5cm bo nie lubie wyolgonych na kilka milimetrow shih. Uzywam tylko tej nakladki 25mm. Jestem zadowolona obcielam wszyskie trzy psiaki i wyszlo calkiem calkiem fajnie w moim profilu sa zdjecia od razu po obcieciu Teri i Axela.Jak na pierwszy raz nie wyszlo chyba najgorzej;) Nie musze sie juz umawiac na wizyty i obcinam kiedy chce:)
          • 9czarna Re: Oster - ostrza 03.08.13, 16:55
            Tutaj jest link do tej maszynki mam tą sama tylko kolorze bialym:) allegro.pl/maszynka- do-strzyzenia-psow-wahl-9160-basic-new-i3436430682.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka